spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Filmovi arrow CIKLUS INDONEŽANSKOG FILMA, jun-jul 2010
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8075745
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
CIKLUS INDONEŽANSKOG FILMA, jun-jul 2010 PDF Štampaj E-pošta

U okviru ciklusa indonežanskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 30. juna, do 22. jula prikazano je pet filmova.

„Ratnici duge” (Laskar pelangi,2008, 124 min) – Film je režirao Riri Riza. Adaptacija istoimene indonežanske bestseler novele. Govori o nadahnutoj učiteljici Ibu Muslimah i njenih 10 učenika u školi u krajnje siromašnom selu, koja je smeštena u bivšem malajskom prihvatilištu prve pomoći u ratu 1948-1960 kada je izgubilo život više od 10.000 vojnika malajskih i britanskih trupa i civila. Početni dan u Muhammadyah osnovnoj školi je divan dan za učiteljicu Mislimah, učitelja Harfana i 9 učenika koji žive u selu Gantong na ostrvu Belintong. Ali, ako broj učenika u školi padne ispod 10, škola će biti ukinuta. Toga dana, Harun postaje specijalni učenik koji ih spasava od zatvaranja. A učiteljica ih je sve zajedno nazvala Ratnicima duge, i sa njima provela nezaboravne trenutke.

 

Image


„Nagabonar 2” (Nagabonar jadi 2, 2007, 118 min). Film je režirao Deddz Mizwar. Ovo je nastavak popularne komedije o ocu i sinu, „Nagabonar”, snimljene 1986. godine. Priča i dalje govori o Nagabonaru, džeparošu koji je u ratu za nezavisnost postao general. Sada Nagabonar živi u velikom gradu sa sinom Bonagom, koji je biznismen. Zajedno sa Pomom, Ronijem i Džeki, Bonaga ulazi u veliki biznis. Konflikt nastaje kada Bonaga poželi da proda plantažu palmi svoga oca. Monita, konsultant za Bonagov biznis, pokušava da smiri konflikt između oca i sina.

„Fotograf” (The Photograph, Indonesia / France / Netherlands / Swe­den / Switzerland, 2007, 94 min) – Film je režirao Nan Triveni Achnas. „Fotograf” je film o dva usamljena bića koja su zatvorena jedno prema drugom čak i kada se kao drugačija prikazuju u brojnim prilikama. Sita je atraktivna 25-godišnja pevačica i „pratilja” u karaoke baru i prostituiše se sa gostima kako bi bolje zarađivala da pomogne ćerki i njenoj babi i oslobodi se dugova prema svodniku koji ju je doveo iz sela i tu je zaposlio. Iznajmljuje sobu kod vremešnog fotografa Johana, a posle incidenta sa nekom bandom ne želi više da nastupa u baru. Stoga nema više novca da Johanu plaća sobu - ali mu ipak nekako pomaže da ostvari svoje poslednje želje, jer on broji poslednje mesece svog života.

„Stihovi ljubavi” (Ayat-ayat cinta / The Love Verses, Indonesia, 2008, 120 min) – Film je režirao Hanung Bramantyo. Ovo je sjajno portretisana islamska ljubavna priča, o poštenom i siromašnom muslimanu koji, pun ideala, pokušava da savlada teškoće stvarnog života. Fahri je siromašan, inteligentan student koji je dobio stipendiju kako bi diplomirao na uglednom egipatskom Al Ahzar univerzitetu. Po prirodi veoma disciplinovan i povučen, Fahri voli taj svoj život u Kairu, završavajući studije i prevodeći religijske knjige sa entuzijazmom, striktno se pridržavajući postavljenog cilja. Jedino mu je nepoznat put ka venčanju. U vezi sa ženama on je nedorečen i stidljiv. Jedine dve žene koje su prethodno bile u vezi sa njim su njegova majka i baba. Život mu se drastično menja u Egiptu kad iznenada bude okružen lepim, potpuno različitim ženama, koje su veoma zaniteresovane za njega.

 Image
 

„Leptir” (The Butterfly, Indonesia, 2007, 85 min) – Film je režirao Nayato Fio Nuola. Priča se fokusira na prijateljstvo Vano, Tie i Desi. Između njih postoji ljubavni trougao, u kome Vano tajno voli Desi, dok Desi uživa zaštitu od Tie i zna za Tiina dugo suzdržavana osećanja prema Vano. Tia i Desi su saglasne da će obe biti prjateljice sa Vano i ništa više. Priča se nastavlja na putovanju tokom Desinog 20-og rođendana, koje su dugo planirali. Desi pada na pola puta. Vano i Tia žele da smeste Desi u bolnicu, ali ona insistira da završe putovanje na kojem će naučiti pravo značenje ljubavi, prijateljstva i života.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB