spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8075832
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
OKTOBAR 2008. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 1. OKTOBAR

# CIKLUS KLASIČNIH HOROR FILMOVA
U okviru ciklusa klasičnih horor filmova, koji priprema Ljubomir Maširević, magistar filmologije, u sredu, 1. oktobra, biće prikazan film „Ubistvo u ulici Morgu”. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 sati, a ulaz je slobodan. Film „Ubistvo u ulici Morgu” (1932) reditelja Roberta Floreja nastao je prema istoimenoj kratkoj pripovedci Edgara Alana Poa. Bela Lugoši, godinu dana posle slavne uloge u filmu o grofu Drakuli, tumači ulogu poludelog naučnika koji eksperimentiše sa ljudima ubrizgavajući im krv majmuna. Iako film u svoje vreme nije doživeo ekonomski uspeh i slavu, danas se vodi kao klasik horor žanra. Originalni film od 80 minuta skraćen je cezurom na sadašnjih 61 minut. Razlog tome bile su za to vreme neprihvatljivo snimane nasilne scene. Karl Freund, snimatelj filma, uspeo je da postigne atmosferu kakvu su imali filmovi nemačkog ekspresionizma iz 1920-ih godina.

PONEDELJAK, 6. OKTOBAR

# OBRAZOVNI KONCERT ZA OSNOVCE: „U POČETKU BEŠE RITAM…”
Obrazovni koncert za osnovce Nebojše Živkovića i Ansambla udaraljki studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu pod nazivom „U početku beše ritam” (At the begining – there was a rhythm) biće održan u ponedeljak, 6. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert je organizovan u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković”, početak je u 12 sati, a ulaz je slobodan. Nastup u Zrenjaninu našeg poznatog perkusioniste Nebojše Živkovića, koji živi i radi u Nemačkoj, i njegovih studenata udaraljki sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, čiji je vanredni profesor, deo je edukativno-promotivne turneje od 1. do 9. oktobra tokom koje će umetnici gostovati u deset vojvođanskih gradova. Koncerti su namenjeni učenicima osnovnih škola od 3. do 6. razreda, ali naravno i svima ostalma koji vole muziku, a posebno udaračke instrumente. Vrsni umetnik, kompozitor i koncertni perkusionista, Živković nosi reputaciju jednog od prvih evropskih solista na marimbafonu i udaraljkama. Njegove turneje vodile su ga kroz gotovo sve zemlje Evrope, Japan, Tajvan, Koreju, Meksiko i redovno u SAD. Na koncertu u Kulturnom centru Zrenjanina demonstriraće vibrafon, marimbafon, bongose, konge, maracas, afričko đembe, kao i za decu uzbudljivu kompoziciju za dva kompleta bubnjeva. Kraj koncerta predviđen je za zajedničko muziciranje prvim instrumentima - nogama i rukama -  odnosno sviranje  jednog jednostavnog ritma. Ovaj projekat, u želji da doprinese muzičkom vaspitanju i obrazovanju dece u Vojvodini,  finansirala je i pomogla Švedska vlada.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SA AKCIJE ČIŠĆENJA JEZERA
Izložba fotografija Zorana Orčika sa akcije čišćenja jezera biće otvorena u u ponedeljak, 6. oktobra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Akciju čišćenja dna i priobalnog dela jezera kod Kulturnog centra Zrenjanina organizovana je letos na inicijativu Udruženje građana „Kormilo”. Poduhvat je sufinansirala AP Vojvodina, a pomoć je ponudilo dvadesetak institucija i organizacija u gradu.

PONEDELJAK, 6. – PETAK, 10. OKTOBAR

# DEČIJA NEDELJA
Zabavni program Kulturnog centra Zrenjanina povodom Dečije nedelje biće priređen od ponedeljka, 6. oktobra, do petka, 10. oktobra, prema sledećem rasporedu: ponedeljak, 6. oktobar, u Perlezu (10:30 sati) i u Čenti (12:30 sati); utorak, 7. oktobar, u Banatskom Despotovcu (11:30 sati), Lukićevu (13:30 sati) i u Ečki (15 sati); sreda, 8. oktobar, u Banatskom Karađorđevu (10 sati) i Radojevu (12 sati); četvrtak, 9. oktobar, u Kulturnom centru za učenike Lukinog Sela i Mihajlova (9 sati) i na Dečijem odeljenju zrenjaninske bolnice (11 sati). U programu sa puno igre i smeha učestvovaće klovnica Di-Di, plesni klub „Falkon” i baletski studio „Delfina”. Povodom Dečije nedelje Kreativni centar Cekom izvešće predstavu za decu „Sunce je naše i tačka” u petak, 10. oktobra, od 15:30 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je slobodan. Predstavu je po tekstu Roberta Takariča režirala Smiljana Tucakov, a songove je komponovao Vladimir Agić – Aga.

UTORAK, 7. OKTOBAR

# TRIBINA: SUKOB TITA I STALJINA 1948.
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Sukob Tita i Staljina 1948.” biće održana u utorak, 7. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Milan Terzić, istoričar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 8. OKTOBAR

# CIKLUS KLASIČNIH HOROR FILMOVA
U okviru ciklusa klasičnih horor filmova, koji priprema Ljubomir Maširević, magistar filmologije, u sredu, 8. oktobra, biće prikazan film „Stvorenje iz Crne lagune”. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 sati, a ulaz je slobodan. Film „Stvorenje iz Crne lagune” (1954) režirao je Džek Arnold. Geološka ekspedicija u Amazonu odkriva vezu između kopenog i morskog života. Tu tvrdnju potvrđuje pojavljivanje čudovišta koje ih napada i koje izgleda kao polučovek-poluriba. Ideju da čudovište napadne naučnu ekspediciju zbog žene reditelj nalazi u priči o Lepotici i zveri. Interesantno je dodati da je film sniman originalno 3-D tehnikom i zahtevao je korišćenje naočara tokom bioskopskih projekcija. Film slede dva nastavka „Osveta stovenja” i „Stvorenje hoda između nas”. Prema filmu Džeka Arnolda napisana je i novela, snimljeno je par rimejkova, a dosta reditelja se idejno oslanjalo na taj film tako da je on vremenom stekao status jednog od kultnih horor filmova iz perioda klasičnog Holivuda.

ČETVRTAK, 9. OKTOBAR

# KONCERT ROMSKE MUZIKE
Koncert romske muzike biće održan u četvrtak, 9. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaznica staje 50 dinara.

PETAK, 10. OKTOBAR

# ROK KONCERT
Bendovi „ Impurita” i „ Zioncruw” održaće koncert u petak, 10. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz je 100 dinara.

PETAK, 10, I SUBOTA, 11. OKTOBAR

# FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA „BDENJE DUŠE”
U petak, 10, i u subotu, 11. oktobra, Kulturni centar Zrenjanina prikazaće filmove sa 2. festivala „Bdenje duše“, istovremeno kako oni budu prikazivani na toj manifestaciji u Sremskih Karlovcima. Filmski festival „Bdenje duše” okuplja autore dokumentarnih filmova koji tretiraju najšire područje istorije, kulture i duhovnosti Srbije. Ulaz je slobodan a projekcije su u maloj sali prema sledećem rasporedu: petak, 10. oktobar, 20:30 sati – „Lasta”, počasno, autori Milan Belegišanin i Željko Marković; „Lana, Nataša, Ksenija”, autor Ivan Pešukić; „Lepa Tisa i ostalo”, autor Ivan Atila; „Žertva”, autor Jovan Macura; „Stopa Kraljevića Marka”, autor Tatjana Fero; subota, 11. oktobar, 19:30 sati – „Creska bitka”, autor Milan Vučinić; „Tesla”, autori Đorđe Šibalin i Snežana Milivojević; „Strpljenje”, in memoriam autoru Dušanu Torbici; „Slike iz autobusa”, autori Đorđe Šibalin i Snežana Milivojević; „Ljubav”, autor Vladimir Borisavljević; i „Moj drug Srbija”, autor Sonja Blagojević.

PONEDELJAK, 13. OKTOBAR

# PREDAVANJE VLADETE JEROTIĆA
Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa knjižarom „Teatar” organizovaće u ponedeljak, 13. oktobra, predavanje dr Vladete Jerotića. Slušaoci mogu da izaberu jednu od dve ponuđene teme - „Protiv koga smo?” i „Šta je dosada?” – glasajući u Kulturnom centru ili knjižari „Teatar”, odnosno slanjem poruka na adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Predavanje će biti održano u velikoj sali Kulturnog centra u 19 sati. Dr Vladeta Jerotić, lekar, psihijatar, književnik i akademik rođen je 1924. godine u Beogradu. Specijalizovao je neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju. Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice „Dr Dragiša Mišović”. Od 1985. kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije i filozofije i psihijatrije. Takođe je održao predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije. Od 1984. godine Vladeta Jerotić je član Udruženja književnika Srbije, a redovan je član Medicinske akademije i SANU.

UTORAK, 14. OKTOBAR

# TRIBINA: DEPRESIJE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Depresije” biće održana u utorak, 14. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Petar Bokun, psihijatar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 15. OKTOBAR

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SA EKSPEDICIJE NA HIMALAJE
Izložba fotografija sa ekspedicije na Himalaje biće otvorena u sredu, 15. oktobra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati.

SREDA, 15, I ČETVRTAK, 16. OKTOBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 15, i u četvrtak, 16. oktobra biće prikazan dugometražni igrani film za decu „Duh u močvari” (2007) reditelja Branka Ištvančića. Projekcije su u maloj sali, a ulaz je slobodan. Radnja filma se odvija u jedinstvenom pejzažu Kopačkog rita. Povrh snegom prekrivenih baranjskih kućica koje krase rodina gnezda na dimnjacima, unikatnog duha ovdašnjih ljudi, zvuka tambure i cimbala, te starih lovaca, tih vrednih čuvara prirodnog blaga, deca doživljavaju nezaboravnu pustolovinu. Upoznaju fenomene autohtone flore i faune kao i važnost brige za okolinu i životinje koje u njoj žive. Scenario je rađen prema istoimenoj knjizi dečijeg pisca Ante Gardaša.

ČETVRTAK, 16. OKTOBAR

# POSETA BEMUSU: „MARATONCI”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 16. oktobra, odlazak u Jugoslovensko dramsko pozorište na operu Isidore Žebeljan „Maratonci” u okviru BEMUS-a. Opera po motivima drame Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“ rađena je u koprodukciji sa Novom operom u beču. Cena aranžmana je 1.800 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

PETAK, 17. OKTOBAR

# ROK KONCERT: „RUKE U VIS”
Bend „Ruke u vis” (Novi Sad) održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 17. oktobra. Početak je u 22 sata, a ulaz je 100 dinara.

NEDELJA, 19. OKTOBAR

# INTERZONE: MONIKA KORONADO (ŠPANIJA)
Umetnica iz Španije Monika Koronado održaće koncert u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 19. oktobra. Koncert je organizovan u okviru međnarodnog festivala aktuelne muzike Interzone koji se održava u Novom Sadu. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

UTORAK, 21. OKTOBAR

# TRIBINA: EKSPERIMENT U CERN-U
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Eksperiment u CERN-u” biće održana u utorak, 21. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dušan Mrđa, nuklearni fizičar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 22. OKTOBAR

# KONCERT MUZIKA SRCA
Koncert „Muzika srca” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u sredu, 22. oktobra, u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina. Nastupiće Tijana Đuričić, sopran, i Marko Kalajanović, bariton, uz muzičku saradnju Zorke Milivojević. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

SREDA, 22, I ČETVRTAK, 23. OKTOBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 22, i u četvrtak, 23. oktobra biće prikazan film „Put lubenica” reditelja Branka Šmita. Projekcije su u maloj sali, a ulaz je slobodan. „Put lubenica” je sedmi film Branka Šmita za koji je rečeno da hrvatsku kinematografiju otvara prema temama zanimljivim svetu. Inspirisan je istinitom pričom o dvanaestoro ilegalnih imigranata koji su se utopili u Savi, na granici Bosne i Hrvatske. U scenariju je taj događaj proširen i sagledan očima mlade Kineskinje, koja gubi oca u toj nesreći, te je prikazan odnos između nje i bivšeg vojnika Hrvatske vojske, izlečenog narkomana koji pati od PTSD-a i koji je u ratu izgubio sve. Jezička i kulturološka barijera između glavnih likova daje posebnu dimenziju filmu, prožetom bolnom spoznajom kako je teško nositi se sa teretom koji nikada neće biti moguće odbaciti: mestom rođenja.

PETAK, 24. OKTOBAR

# IZLOŽBA RADOVA AURELA BANJAŠA
Izložba radova Aurela Banjaša u saradnji sa Gerontološkim centrom biće otvorena u petak, 24. oktobra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati.

NEDELJA, 26. OKTOBAR

# KONCERT NINE ELEVEN I M-SIXTEEN (FRANCUSKA)
Nina Eleven i M-sixteen (Francuska) održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 26. oktobra. Početak je u 22 sata, a ulaz je 120 dinara.

UTORAK, 28. OKTOBAR

# TRIBINA: EKOFILOZOFIJA TAOIZMA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „ Ekofilozofija taoizma” biće održana u utorak, 28. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dušan Pajin, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 29. OKTOBAR

# SAJAM ZAPOŠLJAVANJA
Sajam zapošljavanja u organizaciji Berze rada biće održan u holu Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 29. oktobra, od 11 do 14 sati.

SREDA, 29, I ČETVRTAK, 30. OKTOBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 29, i u četvrtak, 30. oktobra biće prikazan film „Što je muškarac bez brkova” (2005) reditelja Hrvoja Hribara prema istoimenom romanu Ante Tomića. Projekcije su u maloj sali, a ulaz je slobodan.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB