spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8075827
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
DECEMBAR 2008. PDF Štampaj E-pošta

PONEDELJAK, 1. DECEMBAR

# TRIBINA: PREVENCIJA HIV/AIDS
Tribina o prevenciji HIV/AIDS-a u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin biće održana u ponedeljak, 1. decembra, u 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Ciljna grupa slušalaca su pre svega učenici srednjih škola i osmih razreda osnovnih škola. Uvodnu prezentaciju održaće dr Jasenka Kiurski, doktor medicine. Biće prikazan edukativni film „Dečko koji se stideo”, a potom skeč učenika Srednje medicinske škole u Zrenjaninu.Učesnici tribine biće dr Vera Cvetkov, spec. ginekologije, dr Ljiljana Koložvari, spec. pedijatrije i dr Radivoj Filipov, spec. epidemiologije. Tribina je organizovana u okviru programa obeležavanja 1. decembra Svetskog dana borbe protiv side, koji zajednički realizuju Crveni krst Zrenjanin, Srednja medicinska škola u Zrenjaninu, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov”, Savetovalište za mlade i Centar za prevenciju, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: INDIJA I ŽIVOT MAHATME GANDIJA
Izložba fotografija „Indija i život Mahatme Gandija” biće otvorena u ponedeljak, 1. decembra, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Autori fotografija o Gandiju (iz Gandijevog nacionalnog muzeja u Nju Delhiju) su različiti fotografi, dok je fotografije o Indiji snimio Raša Sekulović. Izložba organizovana u saradnji sa Ambasadom Indije oslikava različite aspekte Gandijevog života, učenja kao i različite aspekte same Indije.

UTORAK, 2. DECEMBAR

# TRIBINA: EVROPSKA UNIJA KAO GEOPOLITIČKI PROJEKAT
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Evropska unija kao geopolitički projekat” biće održana u utorak, 2. decembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Milomir Stepić, geograf, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 3. DECEMBAR

# TRIBINA DRUŠTVA „ANĐEO”
Tribina u organizaciji Društva za zaštitu životinja „Anđeo” o temi „Uništavanjem životne sredine koja nas okružuje potrošićemo budućnost svojih potomaka” biće održana u sredu, 3. decembra, od 12 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.  Tribina je u sklopu projekta „Neka nas vide, neka nas čuju” koji je sufinsisran od Pokrajinskog fonda za zaštitu životne sredine. U drugom delu tribine biće obrađena tema „Pustite životinje da žive u prirodi”. Na tribini će govoriti Pađa Kostin, član društva za zastitu životinja Đurđevo Švajcarska, predstavnici društava za zaštitu životinja sa teritorije cele Vojvodine, gosti iz Švajcarske i Nemačke i članovi Saveza studenata univerziteta u Novom Sadu koji rade edukaciju dece u školama.

# KONCERT MUZIČKE ŠKOLE ZA TALENTE IZ ĆUPRIJE
Polaznici Muzičke škole za talente u Ćupriji održaće koncert u sredu, 3. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz je slobodan.

# POSETA SNP: KONCERT FADO MUZIKE
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u sredu, 3. decembra, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na koncert fado muzike. Nastupiće Mariz (Portugalija). Cena aranžmana je 2.400 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 18 sati.

ČETVRTAK, 4. DECEMBAR

# TRIBINA O MOBINGU
Tribina o mobingu u organizaciji Zrenjaninskog edukativnog centra biće održana u četvrtak, 4. decembra, u 13 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na tribini će govoriti Jasmina Nikolić iz viktimološkog društva u Beogradu.

PETAK, 5. DECEMBAR

# SVETSKI DAN VOLONTERA
Program povodom obeležavanja Svetskog dana volontera u organizaciji Malteške dobrotvorne organizacije Srbije biće održan u petak, 5. decembra, u 15 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

# PROMOCIJA KNJIGE ĐURE STANOJEVIĆA
Promocija knjige „Progutajte i ovo” Đure Stanojevića biće održana u petak, 5. decembra, u 19 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na promociji će pored autora govoriti i Radivoj Šajtinac, književnik.

PONEDELJAK, 8, I SREDA, 10. DECEMBAR

# PREDSTAVLJANJE PROGRAMA „SRBIJA U SRBIJI”
Program filmova i filmskih izložbi „Srbija u Srbiji” u organizaciji Ministarstva kulture i Jugoslovenske kinoteke biće predstavljen u Kulturnom centriu Zrenjanina u ponedeljak, 8. decembra. U holu Centra u 19 sati biće otvorena izložba „Istorija srpskog filma”, a u 20 sati u maloj sali o značajnom kulturnom projektu govoriće Radoslav Zelenović, direktor i Saša Erdeljanović, upravnik muzeja Jugoslovenske kinoteke. Potom je predviđena projekcija filmova Koste Novakovića iz „Edicije pioniri filma”. Kosta Novaković bio je istaknuti reditelj, scenarista, vlasnik filmskog preduzeća sa studijom i laboratorijom, producent i distributer filmova, vlasnik ili zakupac nekoliko beogradskih bioskopa. Biće prikazani igrani film „Grešnica bez greha” (1930, uloge: Persa Pavlović, Nikola Gošić, Ilija Dragićević, Sonja Stanisavljević), dokumentarno-igrani film „Proslava 550 godišnjice Kosovske bitke” (1939) i izabrane storije iz „Žurnala Novaković” (1926-1930). Filmovi Koste Novakovića biće reprizno prikazani u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 10. decembra, od 20 sati. Ulaz je slobodan.

UTORAK, 9. DECEMBAR

# TRIBINA: PLANETA ZEMLJA I VULKANI
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Planeta zemlja i vulkani” biće održana u utorak, 9. decembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dragan Milovanović, geolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

9-11. DECEMBAR

# SAJAM RAČUNARSKIH I KOMUKACIONIH TEHNOLOGIJA
Sajam računarskih i komukacionih tehnologija u organizaciji Grada Zrenjanina, Regionalne privredne komore i Kulturnog centra Zrenjanina biće održan od 9. do 11. decembra u holu Kulturnog centra svakog dana od 8 do 20 sati. Sajam će imati izlagački deo u prizemlju Kulturnog centra, gde će se predstaviti informatičke firme koje se bave prodajom računarske opreme, izradom aplikativnog softera i internet provajdingom, dok je u programskom delu predviđeno održavanje odgovarajućih predavanja i prezentacija u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Neke od tema koje će biti obrađene su: E-uprava u Srbiji, Elektronski potpis i elektronsko poslovanje, Standardi u izradi internet prezentacija, Geografski informacioni sistemi, ECDL kursevi, Recikliranje elektronskog otpada, i druge.

ČETVRTAK, 11. DECEMBAR

# DAN MAKEDONSKE KULTURE U ZRENJANINU

PETAK, 12. DECEMBAR

# GALA KONCERT BALETSKIH ZVEZDA
Gala koncert baletskih zvezda biće održan u petak, 12. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaznica staje 450 dinara. Nastupiće nosici svih naslovnih uloga nacionalnog teatra: Konstantin Kostjukov, Konstantin Tešea,  Milan Rus, primabalerina Mila Dragićević, Tamara Ivanović i Olga Olćan. Zrenjaninska publika moći će da uživa u najlepšim scenama iz baletskih predstava „Kraljica Margo” (Goran Bregović), „Grk Zorba”, „Labudovo jezero”, „Don Kihot”, „Dr Džekil i mister Hajd”, „Ko to tamo peva”, „Žizela”...

SUBOTA, 13. DECEMBAR

# KONCERT KUD „PIONIR”
KUD „Pionir” održaće koncert u subotu, 13. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19 sati, a ulaz je 200 dinara.

NEDELJA, 14. DECEMBAR

# KONCERT GRADSKOG DUVAČKOG ORKESTRA
Svečani praznični  koncert Gradskog duvačkog orkestra biće održan u nedelju, 14. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

UTORAK, 16. DECEMBAR

# POSETA NARODNOM POZORIŠTU: „DR”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u utorak, 16. decembra, odlazak u Narodno pozorište (Beograd) na prestavu „Dr”. Cena aranžmana je 1.500 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati. Komediju Branislava Nušića „Dr” režirao je  Jagoš Marković, a igraju: Predrag Ejdus, Radmila Živković, Jelisaveta Sablić,  Aleksandar Srećković, Nataša Ninković…

SREDA, 17. DECEMBAR

# KONCERT MUZIČKE ŠKOLE „JOSIF MARINKOVIĆ”
Koncert Muzičke škole „Josif Marinković” biće održana u sredu, 17. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Ulaz je slobodan.

# TRIBINA: DRŠTVENI ASPEKTI ABORTUSA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Drštveni aspekti abortusa” biće održana u sredu, 17. decembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je mr Snežana Stojšin, sociolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

ČETVRTAK, 18. DECEMBAR

# PROGRAM „SRBIJA U SRBIJI”: FILMOVI JOSIPA NOVAKA
U okviru programa filmova i filmskih izložbi „Srbija u Srbiji” u organizaciji Ministarstva kulture i Jugoslovenske kinoteke u četvrtak, 18. decembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazani filmovi Josipa Novaka iz „Edicije pioniri filma”. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan. Josip Novak (1902-1970), bio je reditelj, snimatelj scenarista i producent, pionir jugoslovenskog i bugarskog filma, jedna je od najupečatljivijih autorskih ličnosti između dva svetska rata. Biće prikazani: „Rudareva sreća” (igrani, 1929, uloge: Milutin Bata Nikolić, Čedomir Penčić, Ljubica Buba Veljković), „Sve radi osmeha” (kratki igrano-reklamni, 1926), „Ženidba Kraljevića Marka” (dokumentarni, 1928), „Simfonija vode” (dokumentarni, 1931, nagrađen na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Berlinu, 1932), i „Biranje mis Jugoslavije na zabavi u auto klubu 27. januara 1932” (dokumentarni, 1932).

SUBOTA, 20. DECEMBAR

# BALETSKI KONCERT
Baletska škola i baletski studio „Stage” održaće završni koncert u subotu, 20. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19 sati, a ulaz je 200 dinara.

# OTVARANJE FOTO SALONA „GRAD OKOM KAMERE”
Foto salon „Grad okom kamere” biće otvoren u subotu, 20. decembra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Kulturni centar Zrenajnina raspisao je konkurs za umetničku fotografiju na temu „Grad okom kamere”. Odluku o izboru fotografija za izložbeni salon doneće žiri u sastavu Branislav Brkić, predsednik, Jasmina Tutorov i Nada Panić. Organizator će dodeliti tri novčane nagrade (15.000, 10.000 i 8.000 dinara) i posebnu nagradu u vidu samostalane izložbe za najbolju kolekciju fotografija.

# POSETA IZLOŽBI HUANA MIROA U SOMBORU
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u subotu, 20. decembra, posetu izložbi Huana Miroa u Gradskom muzeju u Somboru. Cena aranžmana je ???? dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u ??? sati.

NEDELJA, 21. DECEMBAR

# KONCERT HOROVA
Humanitarni koncert horova iz Srbije u organizaciji OGHOZR-a (Omladinska grupa Helsinškog odbora Zrenajnin) biće održan u nedelju, 21. decembra, u 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

UTORAK, 23. DECEMBAR

# NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA U BOKI
Kulturni centar Zrenjanina gostovaće u Boki sa novogodišnjom predstavom „U potrazi za Deda Mrazom”.

# KONCERT MUZIČKOG ZABAVIŠTA
Koncert muzičkog zabavišta i pripremnog razreda Muzičke škole  Joisif Marinković” biće održana u utorak, 23. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Ulaz je slobodan.

# TRIBINA: KOSMOLOŠKI PREDUSLOVI ŽIVOTA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Kosmološki preduslovi života” biće održana u utorak, 23. decembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Milan S. Ćirković, astronom, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 24. DECEMBAR

# NOVOGODIŠNJI PROGRAM „MALA VILA”
Novogodišnja predstava Moskovskog državnog pozorišta za mlade „Mala vila” biće održan u sredu, 24. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 18 sati. Ulaz je 250 dinara.

SREDA, 24, I ĆETVRTAK, 25. DECEMBAR

# PROGRAM „SRBIJA U SRBIJI”
U okviru programa filmova i filmskih izložbi „Srbija u Srbiji” u organizaciji Ministarstva kulture i Jugoslovenske kinoteke u sredu, 24. decembra, i u četvrtak, 25. decembra (reprizno) u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazana dva filma iz „Edicije pioniri filma”. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan. Dokumentarni film „Krunisanje kralja Petra I i putovanje kroz Srbiju, Novi Pazar, Crnu Goru i Dalmaciju” (1904) je najstariji sačuvani film o Srbiji i srpskom narodu, a realizovali su ga Arnold Mjur Vilson i Frenk Storm Moteršo (Arnold Muir Wilson & Frank Storm Mottershaw). Nova kopija ovog filma izrađena je 2003. u laboratoriji „L’Immagine Ritrovata” iz Bolonje. Igrani film „Sa verom u Boga” (1932) smatra se najuspešnijim predratnim igranim filmom snimljenim u Kraljevini Jugoslaviji. Scenarista i režiser je Mihajlo Al. Popović, a igraju: Ljubiša Jungović, Desanka Janojlić, Jelisaveta Dimitrijević. Na osnovu sačuvanih materijala, uz pomoć autora Mihajla Al. Popovića, film je rekonstruisan 1988. godine.

NEDELJA, 28. DECEMBAR

# NOVOGODIŠNJI KONCERT: „BOLERO”
Novogodišnji koncert „Poklon gradu” Muzičkog centra „Bolero” biće održan u nedelju, 28. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 18 sati. Ulaz je slobodan.

PONEDELJAK, 29. DECEMBAR

# NOVOGODIŠNJI KONCERT: „ARHAIK”
Novogodišnji koncert ansambla za ranu muziku „Arhaik” biće održan u ponedeljak, 29. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.


*** DECEMBAR

# NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA: „100% BAJKA!”
U susret Novoj godini Dramski studio Kulturnog centra Zrenjanina obradovaće najmlađe predstavom „100% bajka!” u režiji Roberta Takariča. Šta se dešava kada jednoga irvasa, koji inače vuče Deda Mrazove sanke, strašno zaboli noga? da li će Deda stići na vreme? – na ta pitanja odgovoriće najnovija novogodišnja avantura Dramskog studija na predivnoj, posebno prilagođenoj novogodišnjoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Za organizovanu posetu Kulturnom centru (ukupno 2 sata uz dodelu paketića) cena aranžmana u velikoj sali je 16.000 dinara, a u maloj sali 8.000 dinara. Za gostovanje predstave u preduzeću uz dodelu paketića, cena aranžmana je 8.000 dinara. Za dodatne informacije, rezervacije termina u Kulturnom centru ili zakazivanje gostovanja otvoren je telefon: 064.811.64.60.
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB