spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
FEBRUAR 2009. PDF Štampaj E-pošta

NEDELJA, 1. FEBRUAR

# GITAR ART: „BALKANSKE ŽICE”
U okviru muzičkog festivala „Gitar art”, čiji je suorganizator Kulturni centar, biće održan u Zrenjaninu u nedelju, 1. februara, u velikoj sali Centra u 20 sati nastupiće Jelica Mijanović (Crna Gora) i od 21 sat gitarski trio iz Beograda „Balkanske žice”. Ulaz je besplatan. Trio „Balkanske žice” („Balkan Strings”, Srbija) izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, madjarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih… sa primesama jazz improvizacije i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima. Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima u SAD, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i širom Srbije. Takodje su držali i masterklas studentima klasične i Jazz gitare u Americi i na mnogim klasičnim festivalima u Evropi.

UTORAK, 3. FEBRUAR

# KONCERT VOJVOĐANSKOG MEŠOVITOG HORA
Koncert Vojvođanskog mešovitog hora i Subotičkog tamburaškog orkestra biće održan u utorak, 3. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 sati. Tamburaški orkestar pod rukovodstvom dirigenta Stipana Jaramazovića izvešće splet narodnih pesama „Vojvodinom ravnom”, a hor će se predstaviti popularnim pesmama među kojima su: „Noćas nisu sjale”, „Ja sam rođen tamo na salašu”, „Škripi đeram”.  Aranžmane je napisao Zoran Mulić, a diriguje Andrej Bursać. Vojvođanski mešoviti hor, osnovan pre dve godine, je horski ansambl visokih umetničkih dometa koji unapređuje i afirmiše horsko pevanje u Vojvodini i upotpunjuje ukupan muzički i kulturni život pokrajine. Repertoar ansambla obuhvata sva značajna horska dela nezavisno od autora i vremena u kojem su nastala.

# TRIBINA: ISTORIJA ROMSKOG NARODA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Istorija romskog naroda” biće održana u utorak, 3. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Rajko Đurić, fizolof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. FEBRUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA: „KIPUR”
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 4. i u četvrtak, 5. februara biće prikazan film Amosa Gitaija „Kipur” („Kippur”, 2000). Uloge: Liron Levo, Tomer Ruso, Uri Klauzner, Joram Hatab, Gaj Amir. Radnja filma se odvija 1973, za vreme Jomkipurskog rata tokom kojeg su Egipat i Sirija izvršili napad na Sinaj i Golansku visoravan. Priča je ispričana iz perspektive izraelskih vojnika. U priču nas uvode Vejnraub i njegov prijatelj Ruso na dan koji počinje na mirnim gradskim ulicama, da bi se završio uništenjima, smrću i potpunim razaranjem tela i duha. Različite scene postaju gotovo nadrealne dok Vejnraub kroz otvorena vrata spasilačkog helikoptera u očaju posmatra zemlju pod sobom, a zaglušujući zvuk helikopterskih elisa stvara efekat hipnoze. „Kipur” nije uobičajen ratni film pun krvavih scena, pucnjave i heroja. Nisu prikazani vojnici u borbi, već samo članovi spasilačkog tima koji pokušavaju da izvuku preživele. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 6. FEBRUAR

# RADIONICA: UPOZNAJMO TAJNE MAĐIONIČARA
Radionica „Upoznajmo tajne mađioničara” biće održana u petak, 6. februara, od 11 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA TOMISLAVA PETERNEKA
Izložba fotografija doajena naše umetničke fotografije Tomislava Peterneka pod nazivom „Putovanje između dva milenijuma” biće otvorena u petak, 6. februara, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Tomislav Peternek je majstor fotografije, nosilac zvanja i titule FIAP-a (AFIAP) i nagrade Ekselencija FIAP'a. Dobitnik je 30 nagrada u zemlji i inostranstvu. Peternekove fotografije objavljene su u mnogim jugoslovenskim časopisima i novinama, a od 1970. do 1993. (kada se penzionisao) bio je urednik fotografije u nedeljniku NIN. Njegove snažne slike bile su predstavljene na više od 700 naslovnih strana tog časopisa. Peternek je nastavio da radi kao slobodni novinar, prihvatajući se izazovnih zadataka u čuvenim agencijama kao što su Reuters, Eastlight, Contrast i Corbis-Sygma.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 6. februara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 7. FEBRUAR

# ROK KONCERT
Bendovi Hell Made, Down story i Reberde of the cicrle održaće koncert u subotu, 7. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

NEDELJA, 8. FEBRUAR

# KONCERT KUD „PIONIR”
Koncert KUD-a „Pionir” biće održan u nedelju, 8. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati.

UTORAK, 10. FEBRUAR

# TRIBINA: JUNG I PROBLEMI SAVREMENOG ČOVEKA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Jung i problemi savremenog čoveka” biće održana u utorak, 10. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Žarko Trebješanin, psiholog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 11. FEBRUAR

# POSETA JDP: „KANDID ILI OPTIMIZAM”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u sredu, 11. februara, odlazak u Jugoslovensko dramsko pozorište na predstavu „Kandid ili optimizam”. Cena aranžmana je 1.300 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. FEBRUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA: „DAN ZA DANOM ”
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 11. i u četvrtak, 12. februara biće prikazan film Amosa Gitaija „Dan za danom” („Day after day”, 1998). Uloge: Moše Ivgi, Hana Meron, Đuliano Mer, Dalit Kan, Jusuf Abu-Varda. Isečak života, dan za danom, u Haifi sa fokusom na brak Mošea i Didi koji se raspada. Tu su i povremene afere, a Mošeova opsednutost zdravljem, briga za roditelje, seksualni život, komunikaciju i posao su dovedeni do apsurda. Njegova majka je Jevrejka, a otac Arapin. Njegov otac će možda prodati dedovinu, njegova supruga i ljubavnica imaju ljubavnike od kojih je jedan blizak prijatelj. Celokupno Mošeovo okruženje je u fazi rekonstrukcije. Da li je reč o alegoriji u portretu ovog frustriranog Izraelca koji se približava srednjem dobu? Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 13. FEBRUAR

# PREDSTAVA CEKOMA ZA DAN ZALJUBLJENIH
Predstava Cekoma za decu i mlade povod Dana zaljubljenih biće održana u petak, 13. febraura, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 12 sati, a ulaz je besplatan.

# KONCERT PAVLA AKSENTIJEVIĆA
Koncert Pavla Aksentijevića i grupe „Zapis” biće održan u petak, 13. febraura, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati. Ulaznica u pretprodaji staje 350 dinara, a na dan koncerta 450 dinara. Na programu je tradicionalna srpska i vizantijska muzika, kao i pravoslavna duhovna muzika.

UTORAK, 17. FEBRUAR

# TRIBINA: POLITIČKO I VERSKO U ISLAMU
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Političko i versko u islamu” biće održana u utorak, 17. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Darko Tanasković, orijenrtalista, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. FEBRUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA: „PRIJATELJ ZA BEKSTVO”
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 18. i u četvrtak, 19. februara biće prikazan film Odeda Davidofa „Prijatelj za bekstvo” (2006). Uloge: Bar Belfer, Jonatan Bar-Or, Juval Mendelson, Rinat Matatov, Cahi Grad. Film je avanturistička priča koja se odvija u sporednim uličicama Jerusalima i pripoveda priču o mladiću u potrazi za jednom mladom devojkom. Asaf je introvertni tinejdžer. Na poslu u Skupštini grada, koji mu je otac obezbedio tokom leta, dobija Dinku, ženku labradora retrivera, koja je pronađena kako luta ulicama u centru grada. Rečeno mu je da ide za njom, u nadi da će ga ona odvesti do svojih vlasnika. Tokom potrage, Asaf saznaje za Tamar, vlasnicu psa. Dinka ga odvodi do ljudi koji su deo Tamarinog života, koji je, čini se u ozbiljnoj opasnosti. Priča se potom širi i film nas vraća u vreme događaja koji su usledili nakon njenog nestanka. Tokom filma, fokus je naizmenično na Asafovim naporima da pronađe Tamar, i na Tamarinoj avanturi ka ostvarenju sopstvenog cilja. Film, zasnovan na bestseleru Davida Grosmana, priča je o odrastanju i ljubavi začinjena intrigom i avanturom. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

ČETVRTAK, 19. FEBRUAR

# POSETA SNP: „BROD ZA LUTKE”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 19. februara, odlazak u Srpsko narodno pozorište na predstavu „Brod za lutke”. Cena aranžmana je 900 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17:30 sati.

PETAK, 20. FEBRUAR

# RADIONICA O TEMI „NASILJE U PORODICI, ŠKOLI, KUĆI...”
Radionica o temi „Nasilje u porodici, školi, kući...” biće održana u petak, 20. februara, u 18:30 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predavač je Jasna Jahura, psiholog Školskog dispanzera.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PREDRAGA KOSTINA
Izlozba fotografija Predraga Kostina biće otvorena u petak, 20. februara, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

# PROMOCIJA „ZRENJANINSKOG STRIP ALMANAHA” U KIKINDII odloženo
Izložba i promocija „Zrenjaninskog strip almanaha” biće održani u galeriji „Tera” u Kikindi u petak, 20. februara, u 19 sati. Almanah, koji je prema zamisli mr Branka Đukića krajem 2007. godine izdao Kulturni centar Zrenjanina, na sedamdesetak strana velikog formata prezentuje radove devet autora različitih generacija: Aleksandra Pavkovića, Vladimira Kuzmanova, Aleksandra Babića, Branka Đukića, Vladana Nikolića, Nikole Štiklice, Zorana Selene, Dejana Uzelca i Miše Živanova.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 20. februara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

# ROK KONCERT
Bendovi „Unitrašnja Emigracija” (Prijedor, BIH) i „Jatagan” (Beograd) održaće koncert u petak, 20. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz staje 100 dinara.

UTORAK, 24. FEBRUAR

# TRIBINA: ASTROBIOLOGIJA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Astrobiologija” biće održana u utorak, 24. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Tanja Berić, astrobiolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. FEBRUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA: „SLOBODNA ZONA”
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 25. i u četvrtak, 26. februara biće prikazan film Amosa Gitaija „Slobodna zona” (2005). Uloge: Natali Portman, Hana Laslo, Hiam Abas, Karmen Maura, Makram Huri. Rebeka, mlada Amerikanka koja je neko vreme živela u Jerusalimu, odlučuje da raskine veridbu sa svojim izraelskim mladićem Juliom. U stanju emotivnog šoka ulazi u taksi i moli taksistu Hanu da je odveze bilo gde, samo što dalje od mesta gde je okončala vezu. Oklevajući, Hana je vozi do jordanske Slobodne zone, objasnivši joj da treba da se sastane sa izvesnim „Amerikancem”, palestinskim poslovnim partnerom svoga supruga Mošea. Kada stignu na dogovorenu lokaciju, ne nailaze na „Amerikanca” već Palestinku po imenu Lejla koja im nudi da ih odvede do oaze u kojoj živi Amerikanac.... Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 27. FEBRUAR

# PREMIJERA PREDSTAVE „ELVIS JE ŽIV” - OTKAZANO
Premijera predstave „Elvis je živ” biće održana u petak, 27. februara, u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Po tekstu Ljiljane Lašić, u režiji Nenada Gvozdenovića, igraju: Ivana Mihić, Srđan Karanović i Ljiljana Lašić.

SUBOTA, 28. FEBRUAR

# KONCERT GRUPE „KVAZAR”
Koncert i promocija demo CD grupe „Kvazar” biće održani u subotu. 28. februara, u 22 sata u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaznica staje 100 dinara.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB