spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8075968
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JUN 2009 PDF Štampaj E-pošta

UTORAK, 2. JUN

# TRIBINA: UDALJENOST GALAKSIJA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Udaljenost galaksija” biće održana u utorak, 2. juna, u maloj sali u 20 sati. Uvodničar je dr Oliver Vince, astronom, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 3. I ČETVRTAK, 4. JUN

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „INDOKINA”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 3. juna, i u četvrtak, 4. juna, prikazaće film „Indokina” (Indochine, 1992) u režiji Režisa Varnjijea. Igraju: Katrin Denev, Dominik Blan, Vensan Perez, Žan Jan. U Indokini tridesetih godina, Elijan Devriz sa svojim ocem brine o plantaži drveća sa kaučukom. Usvojila je siroče Kamij, vijetnamsku princezu. Njih dve se zaljubljuju u mornaričkog oficira, Žan-Batista. U to vreme, u atmosferi nadirućeg nacionalizma, događaju se prvi atentati na Francuze… Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 4. JUN

# MI TO RADIMO NAJBOLJE
Prezentacija stvaralaštva osnovnih škola „Mi to radimo najbolje” biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 4. juna, u velikoj sali od 18 sati.

PETAK, 5. JUN

# POSETA: „PIJANA NOĆ 1918”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u petak, 5. juna, odlazak na Sterijino pozorje na predstavu „Pijana noć 1918”. Cena aranžmana je 2.300 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 18 sati.

SUBOTA, 6. JUN

# KONCERT ROMSKE HIP–HOP MUZIKE
Koncert romske hip–hop muzike biće održan u subotu, 6. juna, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz staje 50 dinara.

PONEDELJAK, 8. JUN

# IZLOŽBA RADOVA PREDŠKOLSKE USTANOVE
Završna izložba radova Predškolske ustanove biće otvorena u ponedeljak, 8. juna, u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

UTORAK, 9. JUN

# MUZIKOM KROZ BAJKE
Koncert za decu „Muzikom kroz bajke” biće održan u utorak, 9. juna, u velikoj sali kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 17 sati, a ulaz je slobodan.

SREDA, 10. JUN

# PROMOCIJA KNJIGE ROBERTA TAKARIČA „ŠKOLSKE FACE”
Knjiga Roberta Takariča „Školske face, štreberi i sestre izdajice” u izdanju Kulturnog centra Zrenjanina biće predstavljena u biblioteci „Dasnilo Kiš” u Vrbasu u sredu, 10. juna, u 12:30 sati.

# IZLOŽBA RADOVA KRETAIVNIH RADIONICA „MAŠTALIŠTA”
Izložba radova kretaivnih radionica „Maštališta” biće otvorena u sredu, 10. juna, u 19 sati u holu ispred velike sale Kulturnog centra Zrenjanina.

# TRIBINA: ZABRANA DISKRIMINACIJE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Zabrana diskriminacije” biće održana u sredu, 10. juna, u maloj sali u 20 sati. Uvodničar je mr Saša Gajin, pravnik, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. JUN

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „POSLE ŽIVOTA”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 10. juna, i u četvrtak, 11. juna, prikazaće film „Posle života” (2002). Režija: Lika Belvo. Igraju Dominik Blan, Žilber Melki, Likas Belvo, Valeri Meres. Policajac Paskal Maniz shvata svoj posao dosta ležerno. Nema mnogo profesionalnih, ali ima ličnih problema: naime, žena koju voli zavisna je od morfijuma. Sa lokalnim mafijašem je ugovorio da ga redovno snabdeva drogom. Zauzvrat, Maniz neće primećivati njegove aktivnosti. Ali terorista Leru, s kojim je mafijaš ranije sarađivao, beži iz zatvora. Mafijaš strepi za svoj život i zahteva od policajca da likvidira Lerua ako želi da ga snabdeva i dalje morfijumom. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 11. JUN

# KONCERT: NEK SVUD LJUBAV SJA
Hor OŠ „Sveti Sava“ iz Stajićeva pod rukovodstvom Ljiljane Najdanov i orkestar OŠ „Jovan Jovanović – Zmaj“ iz Zrenjanina koji vodi dirigent Svetislav Nikolić održaće zajednički koncert pod nazivom „Nek svud ljubav sja“ u četvrtak, 11. juna, od 16 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Hor iz Stajićeva i orkestar iz Zrenjanina osvojili su prva mesta u svojim kategorijama na XIX Republičkom takmičenju horova osnovnih i muzičkih škola i X Republičkom takmičenju orkestara osnovnih škola u Vršcu 29. i 30. maja. Gosti programa u Kulturnom centru biće mlađa grupa zabavišta iz Stajićeva sa predstavom „Uspavana lepotica“ koju je pripremio vaspitač Dušan Kokot.
   
PETAK, 12. JUN

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILENKA VASIĆA „FOTOMORGANA”
Izložba fotografija Milenka Vasića „Fotomorgana” biće otvorena u petak, 12. juna, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Milenko Vasić, pripadnik srednje generacije srpskih fotografa, izlagao je na više od 40 izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Grčka, Italija, BiH, Rumunija). Dobitnik je brojnih nagrada i pohvala: Zlatno paunovo pero, Najfotka - N. Beograd, Ekološka fotografija, Fotograf na delu. Radovi su mu objavljivani u brojnim domaćim i stranim časopisima, knjigama i na internet sajtovima. Član je našeg najstarijeg foto kluba „Beograd” i Foto saveza Srbije, gde je dobio zvanje FA prve kategorije. Živi i radi u Beogradu.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA UČENIKA ZRENJANINSKIH SREDNJIH ŠKOLA
Izložba fotografija učenika zrenjaninskih srednjih škola biće otvorena u petak, 12. juna, u 19 sati u holu ispred velike sale Kulturnog centra Zrenjanina. Fotografije su prispele na konkurs, a autorima tri najbolja rada po izboru žirija koji čine Ranko Savčić i Nada Panić, tom prilikom biće dodeljene nagrade.

# FILM „VODA=ŽIVOT”
Dokumentarno naučno-istraživački film „Voda=život” biće prikazan u petak, 12. juna, u 20 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Posle projekcije predviđen je razgovor o kvalitetu vode.

SUBOTA, 13. JUN

# PLESNI KARNEVAL
Plesni karneval ansambala iz Srbije biće održan u subotu, 13. juna. Nakon defilea učesnika glavnom gradskom ulicom, koji će početi u 10 sati, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održan program u kom će učestvovati 15 klubova iz Beograda, Smedereva, Kraljeva, N. Sada, N. Kneževca, Kamenice, Bukovca, Petrovaradina, plesni klub „Falcon“ kao domaćin i zrenjaninski klubovi „Free dance” i „Una“.

NEDELJA, 14. JUN

# ZAVRŠNI KONCERT GPK „FREE DANCE”
Završni koncert GPK „Free Dance” biće održan u nedelju, 14. juna, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 sati.

UTORAK, 16. JUN

# TRIBINA: STVARANJE I RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Stvaranje i razbijanje Jugoslavije” biće održana u utorak, 16. juna, u maloj sali u 20 sati. Uvodničar je dr Jovo Bakić, sociolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# IZLOŽBA RADOVA UČENIKA HPTŠ
Izložba radova učenika HPTŠ „Uroš Predić” biće otvorena u utorak, 16 juna, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 17:30 sati.

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. JUN

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „BERNI”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 17. juna, i u četvrtak, 18. juna, prikazaće film „Berni” (1996). Režija: Alber Dipontel. Uloge: Alber Dipontel, Rolan Blanš, Rolan Berten. Berni, trideset godina, napušta sirotište u kome je odrastao. Ima samo jedan cilj, da pronađe svoje roditelje. Kreće na put pun avantura gde će svojim bizarnim pogledom na svet posejati haos i nered... Otkačena komedija grubog, politički nekorektnog humora koja je promovisala veliko rediteljsko i glumačko ime... Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 18. JUN

# KONFERENCIJA: „ERDELJSKA NOŠNJA U SRPSKOM BANATU“
Konferencija o temi „Erdeljska nošnja u srpskom Banatu“ u organzaciji Zavoda za kulturu vojvođanksih Rumuna biće održana u četvrtak, 18. juna, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 sati. Učesnici su dr Ligia Fulga, direktorka Etnografskog muzeja iz Brašova (Rumunija), i dr Bâtcă Maria, naučni istraživač u Institutu za etografiju i folklor „Constantin Brailoiu“ iz Bukurešta, koji deluje u okviru Rumunske akademije.

# ZAVRŠNI KONCERT BALETSKE ŠKOLE
Završni koncert Baletske škole i baletskog studija „Stage” biće održan u četvrtak, 18. juna, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 sati. Ulaz 200 dinara.

PETAK, 19. I SUBOTA, 20. JUN

# OBUKA ZA PISANJE PROJEKATA
Obuka za pisanje projekata u organizaciji Kancelarije za mlade biće održana u petak, 19. i u su botu, 20. juna, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 8 do 20 sati.

SUBOTA, 20. JUN

# POSETA: „FALSIFIKATOR”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u subotu, 20. juna, odlazak u Beogradsko dramsko pozorište na predstavu „Falsifikator”. Cena aranžmana je 1.300 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17:30 sati.

UTORAK, 23. JUN

# TRIBINA: STATUT VOJVODINE ZA I PROTIV
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Statut Vojvodine za i protiv” biće održana u utorak, 23. juna, u amfiteatru od 20 sati. Učestvuju Dirimitrije Boarov, novinar, i dr Slobodan Antonić, sociolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. JUN

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „PROMENA ADRESE”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 24. juna, i u četvrtak, 25. juna, prikazaće film „Promena adrese” (2006). Režija: Emanuel Mure. Uloge: Emanuel Mure, Frederik Bel, Dani Brijan. Tek što se doselio  u Pariz, David, nespretan muzičar, ludo se  zaljubljuje  u svoju mladu učenicu Juliju, koju pokušava da zavede. U tome mu savetima pomaže njegova sustanarka An koja će, jedne noći, otići predaleko u želji da ga uteši…  Neodoljiv,  nežan humor, melodramski zapleti, neočekivan casting neke su od odlika rediteljskog pristupa nove zvezde francuske komedije. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 26. JUN

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DOBRIVOJA ARSENIJEVIĆA – u septembru
Izložba fotografija Dobrivoja Arsenijevića biće otvorena u petak, 26. juna, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Dobrivoje Arsenijević – Arsa rođen je 1962. godine u Darosavi (Aranđelovac). Studirao je elektrotehniku u Beogradu. Učestvovao je na više grupnih izložbi fotografije u Jugoslaviji, a od 1986. godine živi i radi u Francuskoj i učestvuje u tamošnjem likovnom životu. Samostalno je izlagao u Francuskoj, Nemačkoj i Monaku.

# ROK KONCERT
Bend „Tribute to Nirvana” (Živa, Nemac, Wilma i Kinez) održaće koncert u petak, 26. juna, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata a ulaz je slobodan.

ČETVRTAK, 25 - NEDELJA, 28. JUN

# TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL HOROVA: CANTEMUS
Treći međunarodni festival horova CANTEMUS u organizaciji Intenacinalnog muzičkog centra i Kulturnog centra Zrenajnina biće održan od 25. do 28. juna.  Festival će u četvrtak, 25. juna, u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina otvoriti hor „Concerto Della Donna” iz Montreala (Kanada).
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB