spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076010
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
AVGUST 2009. PDF Štampaj E-pošta

SUBOTA, 1. AVGUST

# ZROK
U okviru Zrok-a u subotu, 1. avgusta, nastupiće bendovi „Hell Made”, „Rebirth of the circle” i „Balance”. Koncert će biti u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

SREDA, 5. I ČETVRTAK, 6. AVGUST

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „ČOVEK IZ VOZA”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 5. avgusta, i u četvrtak, 6. avgusta, prikazaće film „Čovek iz voza” (2002). Režija: Patris Lekont; uloge: Džoni Alide, Žan Rošfor, Šarli Nelson, Žan-Fransoa Stevnen. Misteriozni stranac izlazi iz voza i šeta malim gradom. Na licu mu je ožiljak a u ruci torba. Ulazi u apoteku koja je pred zatvaranjem i traži aspirin. Tu sreće profesora francuskog jezika u penziji koji mu predlaže da dođe do njega da popije lek uz čašu vode... Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 7. AVGUST

# IZLOŽBA MLADIH UMETNIKA SA AKADEMIJE UMETNOSTI: BOGDAN ĐORIĆ
Na prvoj od planirane dve izložbe mladih umetnika sa Akademije umetnosti u Kulturnom centru Zrenjanina predstaviće se Bogdan Đorić. Izložba će biti otvorena u petak, 7. avgusta, u holu Centra u 20 sati. Bogdan Đorić rođen je 1983. godine u Zrenjaninu. Student je V godine FLU u Beogradu, slikarski smer, u klasi profesora Gordana Nikolića. Izlagao je samostalno na dve izložbe u Beogradu i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na likovnim kolonijama na Zlatiboru i u Šidu.

# ZREP
U okviru ZREP-a II u petak, 7. avgusta, nastupiće bendovi „Kafilerija”, „Frontrow” i „Zwele”. Koncert će biti u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

SUBOTA, 8. AVGUST

# ZROK
U okviru Zrok-a u subotu, 8. avgusta, nastupiće bendovi „Neke Face”, „Alterdeus” i „Sabotage”. Koncert će biti u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

UTORAK, 11. AVGUST

# MONODAMA: „TITOV TAJNI DNEVNIK”
Monodama Milenka Pavlova „Titov tajni dnevnik”, za koju je tekst napisao Miloš Nikolić biće odigrana u utorak, 11. avgusta, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, cena ulaznice je 300 dinara, a na dan predstave 400 dinara.

SREDA, 12. I ČETVRTAK, 13. AVGUST

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „RUSKE LUTKE”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 12. avgusta, i u četvrtak, 13. avgusta, prikazaće film „Ruske lutke” (2005). Režija: Sedrik Klapiš, glumci: Roman Duris, Keli Rajli, Odri Totu, Sesil de Frans, Kevin Bišop. Trideset mu je godina, te je, iako se još čini pomalo izgubljenim, Havijer ostvario želju da postane pisac. Međutim, pisanje nije baš tako jednostavno, a ima i nekih finansijskih problema. To nije sve - ima problema i s pronalaženjem stalne devojke pa srlja iz jedne u drugu kratkotrajnu vezu. Pored toga, radi brojne bezvezne poslove i život mu je generalno pomalo zbrkan. Rastrzan između bivše devojke, majke, prolaznih romantičnih afera i prijateljice lezbijke, Xavijer ne može pošteno da se posveti poslu i da napiše jednostavnu, normalnu ljubavnu priču. Dodatnu komplikaciju predstavlja to što mora da čuva dete svoje bivše i da umesto majke pričuva dedu. Sve to dovodi u pitanje njegovu karijeru scenariste. Prisiljen je da posao nastavi u Londonu, a zatim u Sankt Peterburgu. Možda će mu upravo ta putovanja omogućiti da se napokon pomiri s poslom, ljubavlju i pisanjem. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 14. AVGUST

# ZROK
U okviru Zrok-a u petak, 15. avgusta, nastupiće bendovi „Aura” i „Super confusion”. Koncert će biti u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

SUBOTA, 15. AVGUST

# „CEKOM” U NOVOM BEČEJU
Kreativni centar „Cekom” odigraće u subotu, 15. avgusta, u Novom Bečeju predstave „Sunce je naše i tačka” i „Tajni život pčela”.

# ZROK
U okviru Zrok-a u subotu, 8. avgusta, nastupiće bend „Živa, Nemac i...”. Koncert će biti u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

NEDELJA, 16. AVGUST

# PREDSTAVA ZA DECU: „SUNCE JE NAŠE I TAČKA”
Kreativni centar „Cekom” odigraće predstavu za decu „Sunce je naše i tačka” u nedelju, 16. avgusta, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz je besplatan. Predstavu je po tekstu Roberta Takariča režirala Smiljana Tucakov, a songove je komponovao Vladimir Agić Aga.

PONEDELJAK, 17. AVGUST

# MONODRAMA „VELIKO PREDSTAVLJANJE”
Glumac Milan Kočalović odigraće monodramu „Veliko predstavljanje” po tekstu Olge Stojanović i u produkciji Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 17. avgusta, u amfiteatru Centra. Početak je u 21 sat, a ulaznice staju 200 dinara.

SREDA, 19. I ČETVRTAK, 20. AVGUST

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „SVAKO TRAŽI SVOJU MAČKU”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 19. avgusta, i u četvrtak, 20. avgusta, prikazaće film „Svako traži svoju mačku” (1996). Režija: Sedrik Klapiš, glumci: Garans Klavel, Zinedin Sualem, Rene Le Kalm, Olivije Pi, Arapimu, Rambo, Simon Abkarijan, Frederik Ofre. Šminkerka Kloe, koja je bez dečka, deli stan sa Mišelom i svu ljubav poklanja svom mačetu. Pre nego što odlazi na odmor, poverava svog ljubimca jednoj starijoj gospođi. Mače beži. Očajna, Kloe ga neumorno traži i u tom traganju sreće ljude koji će joj pomoći da pronađe samu sebe. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 20. AVGUST

# KONCERT ZA DECU I OMLADINU: THUNDER KIDS I PRIJATELJI
Koncert za decu i omladinu „Thunder Kids i prijatelji - tribute to Woodstok” biće održan u četvrtak, 20. avgusta, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 21 sat, a ulaz je besplatan. Dečiju grupu „Thunder kids”, koja postoji oko godinu dana, čine dečaci i devojčice uzrasta od osam do 15 godina. U septembru su „Kidsi” od svoje škole „Dr Jovan Cvijić“ dobili prostor za vežbe i razglas i poziv da sviraju sredinom oktobra na „Cvijićevim danima“. Već 18. oktobra nastupili su u muzičkom klubu „Green“ na izboru za „Hit nedelje Bgd 202“, upoznali Vladu Jankovića Džeta, sprijateljili se sa momcima iz grupa „Kvazar“, „Raskršće“, „Deveti krug“ ... i osvojili odlično četvrto mesto, glasovima radijske publike (sviralo je dvanaest grupa). I tada je počelo...

PETAK, 21. AVGUST

# TRIBINA: „OTVORENO O JAVNIM PROSTORIMA”
Tribina o temi „Otvoreno o javnim prostorima” u organizacija Fotoexpo i Građanskih inicijativa biće održana u petak, 21. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 17 sati.

# IZLOŽBA MLADIH UMETNIKA SA AKADEMIJE UMETNOSTI: MILENA MILOSAVLJEVIĆ
Na drugoj izložbi mladih umetnika sa Akademije umetnosti u Kulturnom centru Zrenjanina predstaviće se Milena Milosavljević. Izložba će biti otvorena u petak, 21. avgusta, u holu Centra u 20 sati. Milena Milosavljević rođena je u Novom Pazaru. Student je IV godine Akademije likovnih umetnosti u Beogradu, slikarski odsek u klasi profesora Gordana Nikolića. Prvu samostalnu izložbu imala je na trećoj godini studija, kao jedan od najtalentovanijih studenata FLU. Ušla u uži izbor 50 najboljih savremenih dela Srbije umetnika do 35 godina NAF organizacije. Izlagala samostalno i više puta grupno u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Učestvovala je na likovnim kolonijama u Srbiji i inostranstvu.

PETAK, 21, I SUBOTA, 22. AVGUST

# GITARIJADA
Gizarijada u organizaciji Kancelarije za mlade i Kulturnog centra Zrenjanina biće održana 21. i 22. avgusta u Kulturnom centru.

PONEDELJAK, 24. AVGUST

# MONODRAMA: „JA SAM PAS I ZOVEM SE SALVATORE”
Monodrama „Ja sam pas i zovem se Salvatore” u izvođenju Miljana Vukovića na programu je Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 24. avgusta, u amfiteatru od 21 sat. Ulaz staje 200 dinara.

SREDA, 26. I ČETVRTAK, 27. AVGUST

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „KRALJICA MARGO PATRISA ŠEROA”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 26. avgusta, i u četvrtak, 27. avgusta, prikazaće film „Kraljica Margo” (2002). Glumci: Dominik Blan, Izabel Ađani, Vinsent Perez, Daniel Otej, Žan-Ig Anglad. Avgusta 1572. Pariz vri. Protestant Anri  Navarski, budući Anri IV, sprema se da oženi francusku princezu Margeritu, zvanu Margo, katolkinju, ćerku Katarine Mediči i sestru nestalnog kralja Karla IX. Budući supružnici se ne vole ali taj brak je smislila Katarina Mediči iz političkih razloga, da bi utihnula mržnju i suparništvo između katolika i protestanata i da bi izašla na kraj sa papom Gregorijem XIII i Španijom s jedne strane i protestantskim državmaa s druge strane. Strah, neprijateljstva i nasilje se osećaju sve do crkve Notr-Dam gde se venčanje i proslavlja. Braća kraljice Margo bez zadrške prkose i ne kriju dvosmislene odnose koje imaju sa svojom sestrom. Margo je arogantna i prevrtljiva princeza. Kraljica Katarina Mediči kuje zaveru na sam dan venčanja svoje kćeri. Sve strane se prepiru a nespretnost kraljice majke, zajedno sa protivurečnim ambicijama različitih učesnika a da se ne pominje i želja za moći prinčeva, dovodi do krvoprolića u celoj zemlji samo šest dana posle venčanja. Ti mračni dani će učiniti da Margo otkrije ono što do tada nije znala da postoji - altruizam, prijateljstvo i ljubav. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 28. AVGUST

# FESTIVAL PLESA
Festival plesa u organizaciji plesnog kluba „Falkon” biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 28. avgusta, od 19 sati.

SUBOTA, 29. AVGUST

# V MEĐUNARODNI FESTIVAL SVADBENIH OBIČAJA
Peti međunarodni festival svadbenih običaja i Treći međunarodni festival gajdaša i frulaša u organizaciji KUD-a „Vesli Banaćani” biće održani u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 29. avgusta, od 19 sati. Najavljeno je učešće deset ansambala sa oko 300 izvođača iz zemlje, Mađarske, Rumunije i Republike Srpske.
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB