spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
OKTOBAR 2009. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 30. SEPTEMBAR I ČETVRTAK, 1. OKTOBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 30. septembra, i u četvrtak, 1. oktobra, prikazaće pet kratkih filmova. „Priča o malom” Lutku (Sagan om den lille Dockpojken, Švedska, 2008, 15 min), režija: Johannes Nyholm; „Tomi” (Tommy, Norveška, 2007, 12 min) režija: Ole Giæver; „Pre i posle” (PrePost, animirani, Finska, 2007, 15 min), režija: Milla Moilanen: „Dve ptičice” (Smáfuglar, Island, 2008, 15 min), režija: Rúnar Rúnarsson; „Bekstvo iz provincije” (Væk fra Spjald, Danska, 2007, 21 min), režija: Lars Wass, Thomas Glud.Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 2. OKTOBAR

# PROGRAM UDRUŽENJA DECE PALIH BORACA
Program u organizaciji Udruženja dece palih boraca biće održan u petak, 2. oktobra, od 11 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

SUBOTA, 3. OKTOBAR

# OTVORENO PRVENSTVO VOJVODINE U BODI BILDINGU
Otvoreno prvenstvo Vojvodine u bodi bildingu biće održano u subota, 3. oktobra, od 16 do 23 sata u velikoj sali Kulturnog cenzta Zrenjanina.

UTORAK, 6. OKTOBAR

# OKRUGLI STO O NOVOM ZAKONU O KULTURI
Okrugli sto o novom zakonu o kulturi biće održana u utorak, 6. oktobra, u 11 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uvodničar je Predrag Blagojević, sekretar Ministarstva kulture Republike Srbije, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 7., I ČETVRTAK, 8. OKTOBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 7., i u četvrtak, 8. oktobra, prikazaće tri kratka filma: „Mir danas” (Peace in Our Time, Norveška – SAD, 2007, 12 min), režija: Rich Devaney; „Varljivi početak”, (Falstart, Poljska – Norveška, 2007, 28 min), režija: Leiv Igor Devold; „Radnja na uglu” (Kjötborg, Island, 2008, 44 min), režija: Hulda Rós Gudnadóttir, Helga Rakel Rafnsóttir. Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

SREDA, 7., ČETVRTAK, 8., I PETAK, 9. OKTOBAR

# EKOLOŠKE RADIONICE
Ekološke radionice Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija, Hemijskim društvom Zrenjanin i OŠ „P. P. Njegoš“  biće održane u sredu, 7., četvrtak, 8., i petak, 9. oktobra. Prvog dana tema će biti prečišćavanje i analiza kvaliteta vode, drugog - aero zagađenje, a trećeg - otpad i reciklaža. Radionice će biti održane kod Visećeg most („Most na suvom”) od 10 časova.

PETAK, 9. OKTOBAR

# DEČIJA PREDSTAVA: PEPELJUGA otkazano
Dečija predstava „Pepeljuga” biće održana u petak, 9. oktobra, od 12 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

# KONCERT GRUPE RIO
Grupa Rio (Beograd) održaće koncert u petak, 9. oktobra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina od 21 sat, a cena ulaznice je 350 dinara, a na dan koncerta 400 dinara. Nakon pobede na festivalu „Vrnjačka banja 2007” i albuma snimljenog za PGP, grupa Rio izdala je sredinom jula drugi album sa obradama ex-Yu pesama i trenutno koncertno promovise taj album. Grupa je održala uspešan koncert u pozorištu Madlenianum gde su se kao gosti pojavili Kaliopi, Kornelije Kovač i prvakinja opere Narodnog pozorista Jasmina Trumbetas, s kojima je započet projekat pod imenom „Veče najlepših ex-Yu pesama” u novim aranžmanima. Grupa Rio imala je koncerte u okviru letnjih manifestacija „Leto na Gardošu”, na Bojčinskoj šumi, na Zemunskom keju i Zlatiboru.

PONEDELJAK, 12. OKTOBAR

# POSETE: PREDSTAVA „DERVIŠ I SMRT”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u ponedeljak, 12. oktobra, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na predstavu „Derviš i smrt”. Cena aranžmana je 1.700 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

UTORAK, 13. OKTOBAR

# TRIBINA: PSIHOLOGIJA NASILJA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Psihologija nasilja” biće održana u utorak, 13. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Žarko Trebješanin, psiholog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# PROMOCIJA NOVOG BROJA ČASOPISA „SYMPOSION”
Promocija novog broja časopisa „Symposion” i izložba radova iz časopisa biće održani u utorak, 13. oktobra, od 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Časopis za kulturu „Symposion” postoji od 60-ih godina, uvek avangardan, uvek kontroverzan. Ovaj broj je dvojezičan, na mađarskom i na srpskom jeziku: 14 pisaca napisalo je 14 priča koje je ilustrovalo 14 likovnih umetnika i to u slobodnoj formi stripa. Promociju prati prodajna izložba radova iz časopisa, odštampanih i kaširanih, dimenzija 70 X 100 centimetara.

SREDA, 14. OKTOBAR

# RADIONICA: „TRGOVINA LJUDIMA”
Radionica pod nazivom „Trgovina ljudima” u organizaciji Kancelarije za mlade biće održana u sredu, 14. oktobra, od 10 do 13 sati u maloj sali Kutlurnog centra Zrenjanina

SREDA, 14., I ČETVRTAK, 15. OKTOBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 14., i u četvrtak, 15. oktobra, prikazaće tri kratka filma: „Laži” (Lögner, Švedska – Finska, 2008, 13 min), režija: Jonas Odell; „Vesterbro” (Danska, 2007, 80 min), režija: Michael Noer; „Janus” (animirani, Norveška, 2007, 8 min), režija: Linda Fagerli Sæthren. Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 15. OKTOBAR

# POSETE: BALET „BOŽANSTVENA KOMEDIJA”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 15. oktobra, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na balet „Božanstvena komedija”. Cena aranžmana je 800 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

PETAK, 16. OKTOBAR

# OKTOBARSKI CVETNI BAZAR odloženo
Oktobarski cvetni bazar biće održan u petak, 16. oktobra na platou ispred Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 sati. Bazar je edukativnog karaktera i namenjen je pre svega najmlađim Zrenjanincima, a posetioci će moći i da kupe sadni materijal.

SUBOTA, 17. OKTOBAR

# ŠAHOVSKI TURNIR
Šahovski turnir u organizaciji Udruženja pčelara biće održan u subotu, 17. oktobra, od 10 do 15 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

UTORAK, 20. OKTOBAR

# PROMOCIJA KNJIGE ROBERTA TAKARIČA „ŠKOLSKE FACE”
Promocija knjige Roberta Takariča „Školske face” u izdanju Kulturnog centra Zrenjanina biće održana u osnovnoj školi „Stevan Knićanin” u Knićaninu u utorak, 20. oktobra.

SREDA, 21., I ČETVRTAK, 22. OKTOBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 21., i u četvrtak, 22. oktobra, prikazaće dva kratka filma: „Brakkvann” (Norveška, 2007, 20 min), režija: David Reiss-Andersen; „Spuštanje na zemlju” (Ung mand falder, Danska, 2007, 43 min), režija: Martin de Thurah. Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 23. OKTOBAR

# OKTOBARSKI CVETNI BAZAR
Oktobarski cvetni bazar u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u petak, 23. oktobra na platou ispred Centra od 10 do 12 sati. Učesnici izložbe su Srednja poljoprivredna škola, JKP „Gradsko zelenilo” i desetak cvećara i proizvođa cveća, cvetnog rastinja i sadnica. Biće prezentovani aranžmani od rezanog i saksijskog cveća, cvetnog i ukrasnog rastinja, i četinara sa ciljem promovisanja hortikulture i pejsažne arhitekture. Bazar je edukativnog karaktera i namenjen je pre svega najmlađoj publici, učenicima osnovnih i srednji škola kao svojevrsna dopuna nastave iz biologije, a posetioci će moći i da kupe sadni materijal.

# „SUNČANA JESEN”
Program „Bogatstvo trećeg doba” u okviru manifestacije „Sunčana jesen” u organizaciji Kluba za odrasla i stara lica biće održan u petak, 23. oktobra, od 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DOBRIVOJA ARSENIJEVIĆA
Izložba fotografija Dobrivoja Arsenijevića pod nazivom „Geotheanum” biće otvorena u petak, 23. oktobra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Dobrivoje Arsenijević – Arsa rođen je 1962. godine u Darosavi (Aranđelovac). Studirao je elektrotehniku u Beogradu. Učestvovao je na više grupnih izložbi fotografija u Jugoslaviji, a od 1986. godine živi i radi u Francuskoj i učestvuje u tamošnjem likovnom životu. Samostalno je izlagao u Francuskoj, Nemačkoj i Monaku. Autor izložbe je Jasmina Tutorov, muzejski savetnik.

SUBOTA, 24. OKTOBAR

# ROĐENDANSKI KONCERT: „THUNDER KIDS” I PRIJATELJI
Rođendanski koncert dečije grupe „Thunder Kids” biće održan u subotu, 24. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 sati, a ulaz je besplatan. Kao gosti nastupiće bendovi „Raskršće”, „Kvazar” i „Čelična devica”. Samom koncertu 21. oktobra prethodiće akcija u kojoj će punoletni rokeri, prijatelji „Kidsa”, dobrovoljno dati krv. Grupa „Thunder Kids”, koju čine dečaci i devojčice uzrasta od osam do 15 godina, osnovana je pre godinu dana kada su „Kidsi” od svoje škole „Dr Jovan Cvijić“ dobili prostor za vežbe i razglas, a potom i poziv da sredinom oktobra sviraju na „Cvijićevim danima“. Već 18. oktobra nastupili su u muzičkom klubu „Green“ na izboru za „Hit nedelje Bgd 202“, upoznali Vladu Jankovića Džeta, sprijateljili se sa momcima iz grupa „Kvazar“, „Raskršće“, „Deveti krug“ ... i osvojili odlično četvrto mesto, glasovima radijske publike (sviralo je dvanaest grupa). I tada je počelo...

UTORAK, 27. OKTOBAR

# TRIBINA: SOCIOLOGIJA UKUSA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Sociologija ukusa” biće održana u utorak, 27. oktobra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Ivana Spasić, sociolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 28. OKTOBAR

# SAJAM ZAPOŠLJAVANJA
X Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan u sredu, 28. oktobra, od 11 do 14 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

# PROMOCIJA KNJIGE MARIJE HARMAT odlozeno
Promocija knjige Marije Harmat „Pogled sa mirisom vanile”, u izdanju Kulturnog centra Zrenjanina, biće održana u sredu, 28. oktobra, od 19 sati u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

# DAN ZDRAVLJA MLADIH
Dan zdravlja mladih u okviru Nedelje Ujedinjenih nacija u Srbiji biće obeležen u sredu, 28. oktobra, aktivnostima u organizaciji Kancelarije za mlade sa ciljem da se promovišu zdravi stilovi života i aktivno učešće mladih u brizi za sopstveno zdravlje. Program u Kulturnom centru Zrenjanina započeće u 16 sati  (stoni tenis, kratki filmovi o zdravlju, čitaonica „Zdravlje”, Crveni krst – prva pomoć), a u 18 sati predviđen je edukativni blok (Savetovališe za mlade, Omladina Jazasa, sportski klubovi). U 20 sati Kreativni centar „Cekom” odigraće mjuzikl „Tajni život pčela”, po tekstu Sju Monk Kid i u režiji Smiljane Tucakov, a od 21:30 sati koncert će prirediti bendovi „Bleck rose” i „Thunder kids”.

SREDA, 28., I ČETVRTAK, 29. OKTOBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 28., i u četvrtak, 29. oktobra, prikazaće tri kratka filma: „Sve je relativno” (Alt er relativt, Danska, 2007, 75 min), režija: Mikala Krogh. Da li svi bežimo od osećanja tuge, besa, sreće i ljubavi? Da li je put ka sreći vijugav ili prav? Da li sa istom strašću mrzimo kao što volimo? Da li su naši sistemi vrednosti, snovi i nade u osnovi isti, ali samo odražavaju različite stilove života? - „Tumulus” (Varde, Norveška, 2007, 16 min), režija: Hanne Larsen. Noir film o adolescenciji. Jedanaestogodišnji Johan upada u moralnu dilemu posle jedne naizgled bezazlene pošalice. Na psihološkom planu priča se dalje razvija u turbulentno odrastanje dečaka. - „Božićni tata” (Glade jul, Norveška, 2007, 9 min), režija: Tomas Kværner. Na Badnje veče Martin dobija najveći poklon – upoznaje svog oca. - Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 29. OKTOBAR

# POSETE: MJUZIKL „MARATONCI TRČE POČASNI KRUG” odlozeno
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 29. oktobra, odlazak u Pozorište na Terazijama (Beograd) na mjuzikl „Maratonci trče počasni krug”. Cena aranžmana je 1.600 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

PETAK, 30. OKTOBAR

# KABARE: DOBRA STARA VREMENA
Kabare predstava Radeta Marjanovića „Dobra stara vremena” biće izvedena u petak, 30. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Pored nekadašnje prvakinje Pozorišta na Terazijama Tatjane Bošković, u muzičkom delu učestvovaće Lola Novaković i Srđan Bubalo (klavijature). Doajen naše scene, Rade Marjanović, koji se više od 30 godina bavi svim pozorišnim žanrovima, od dramskog do muzičkog repertoara, ostvario je veliki uspeh sa svojom prvom kabare predstavom odigranom već više od 150 puta. Početak predstave je u 20 sati. Cena ulaznice je 300 dinara, a na dan predstave 400 dinara.

SUBOTA, 31. OKTOBAR

# KONCERT ROMSKE REP MUZIKE odlozeno
Koncert romske rep muzike biće održan u subotu, 31. oktobra, u velikoj sali Kultunrog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz staje 50 dinara.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB