spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JUL 2013. PDF Štampaj E-pošta
 
UTORAK, 2. JUL

# RADIONICA “MALI MODNI DIZAJNER”
U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 2. jula 2013. počinje sa radom kreativna radionica "MALI MODNI DIZAJNER". Radionice će se održavati svakog utorka u terminu od 16.30h. Svi zainteresovani polaznici radionica mogu da nauče da "crtaju" koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš), da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne. *Kontakt telefon: 566-712; 064/2188092; 063/8974724.

SREDA, 3. I ČETVRTAK, 4. JUL

# CIKLUS SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA: “SPIRALA”
U okviru CIKLUSA SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA u sredu, 3. i četvrtak, 4. jula biće emitovan film SPIRALA (2008, 99 min.). Režija: Horhe Peres Solano. Žanr: Drama. *Kako bi poboljšali kvalitet svog života, muškarci odlaze iz sela, a da pri tom nisu svesni da tim postupkom uništavaju upravo ono što žele da sačuvaju – svoje porodice. Ovo je priča o Dijamantini i Araseli, dve mlade žene koje njihovi muškarci ostavljaju odlazeći na sever u potrazi za boljim životom.* Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz na projekcije je beplatan. Ciklus filmova realizovan je u saradnji sa  Ambasadom Meksika u Beogradu.

ČETVRTAK, 4. JUL

# KONCERT GALE (KERBER) I NAJDA (DELIVERANCE INC.)
U četvrtak, 4. jula Gale i Najda – spoj dva velika pevača i odlična muzičara u Amfiteatru (u slučaju kiše u velikoj sali) Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 21h izvodiće najveće hitove koji su obeležili zlatno doba domaće rok muzike. Vokali jednih od najznačajnijih i najvećih rok sastava („Kerber“ i „Smak“) svojim prepoznatljivim zvukom i pesmama poput „Mezimac“, „Nebo je malo za sve“, „Kad ljubav izda“, „Profesor“, „Daire“, „Ratne igre“ – predstaviće se zrenjaninskoj publici i svim ljubiteljima rokenrol zvuka. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 300,00 a na dan koncerta po ceni od 400,00 dinara.

SREDA, 10. JUL

# PREDSTAVLJANJE ZBORNIKA „HRVATI U VOJVODINI“
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 10 jula u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra biće predstavljen Zbornik „Hrvati u Vojvodini“. Učestvuju dr Aleksandar Vukić, sociolog i jedan od urednika zbornika i Tomislav Žigmanov, direktor „Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata“. Moderator je Miroslav Samardžić.

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. JUL

# CIKLUS SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA: „CVET OD BLATA“
U okviru CIKLUSA SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA u sredu, 10 i četvrtak, 11. jula biće emitovan film CVET OD BLATA (2010, 110 min.) Režija - Giljermo Gonsales Montes. Žanr - drama.*Glavni junak Augusto Talanker, priznati biohemijski naučnik, napušta ženu, posao i svu lagodnost života kako bi pošao za Marlenom – maloletnom 14-godišnjakinjom neverovatne lepote koja sasvim neočekivano ulazi u njegov život. Jednog dana, Marlenu kidnapuju i odvode u luku Tampiko, gde Augusto pokušava da je oslobodi izlažući se životnoj  opasnosti i patnji – ujedno doživljavajući duboku transformaciju ličnosti.* Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ciklus filmova realizovan je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu. Ulaz je besplatan.

PETAK, 12. JUL

# POZORIŠNA PREDSTAVA „A GDE SU KOKOŠKE?“
U petak, 12. jula u Amfitetaru Kulturnog centra sa početkom u 21h - izvešće se pozorišna predstava pod nazivom: „A GDE SU KOKOŠKE?“ Autorke projekta – pozorišne predstave su: Monka Romić i Tatjana Kecman. *Duhovita pozorišna priča inspirisana je istinitim događajima i satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. Glumice nakon odigrane poslednje predstave u sezoni razmišljaju - kako da prežive dugo, toplo leto. Odlučiće da same naprave predstavu i uviđaju da im treba komedija sa malo likova bez scenografije kao i tekst  koji mora da bude savremen a njegov pisac mrtav i bez naslednika da se ne bi plaćala autorska prava. Konstatuju da mora biti bar jedno poznato ime ne bi li lakše prodali predstavu računajući pri tom i da sve mogu da stanu u jedan auto...* Tragikomičnu sudbinu pozorišnih glumaca u izvođenju Monke Romić, Tatjane Kecman i pop pevačice Tijane Dapčević koja se prvi put našla u ulozi glumice - možete pogledati po ceni od 300,00 dinara. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12h i od 18 do 20h.

UTORAK, 16. JUL

# IZLOŽBA IVE NEDELJKOV
Otvaranje izložbe Ive Nedeljkov (dipl. grafičarke likovnih umetnosti i pobednice „Likovnog salona 30x30“) pod nazivom POČETAK – biće održano u utorak, 16. jula u 19 časova u malom salonu Narodnog muzeja. Iva Nedeljkov će predstaviti seriju svojih novih radova izvedenu različitim tehnikama i različitim formatima i objedinjene određenim vodećim motivima – u ovoj seriji radova Ive Nedeljkov – glavni motiv je kuća.

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. JUL

CIKLUS SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA: „POLA SVETA“
U okviru CIKLUSA SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA u sredu, 17. i četvrtak, 18. jula biće emitovan film POLA SVETA (2009, 90min). Režija: Haim Ruis Ibanjez. Žanr – drama. *Film je priča o buđenju seksualnosti kod Minga – momka od 25 godina sa određenim poteškoćama u psihičkom razvoju ali u isto vreme i harizmatičnog i maštovitog pesnika koji obraća pažnju na beznačajne detalje iz svakodnevnog života. Njegov novi status ljubavnika doneće mu popularnost ali i probleme – otkriće predrasude i lažni moral svojih meštana...*  Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ciklus filmova realizovan je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu. Ulaz je besplatan.

SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. JUL

CIKLUS SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA: „STUDENT“
U okviru CIKLUSA SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA u sredu, 24. i četvrtak, 25. jula biće emitovan film STUDENT (2009, 90 min). Režija: Roberto Hiaurlt Faća. Žanr – drama.* Ovo je priča o grupi mladih studenata i čoveku od 70 godina, po imenu Đano – koji se upravo upisao na fakultet i koji će uspeti da razbije generacijske barijere svojim donkihotovskim karakterom..* Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ciklus filmova realizovan je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu. Ulaz je besplatan.

PETAK, 26. JUL

# OTVARANJE IZLOŽBE ŠKOLE CRTANJA VIORELA FLORE
U petak, 26. jula u 19 časova U Holu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena IZLOŽBA POLAZNIKA ŠKOLE CRTANJA VIORELA FLORE.

PETAK, 26. JUL

# PREDAVANJE „SPREČAVANJE RAKA DOJKE“

U petak, 26. jula u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održano predavanje na temu „SPREČAVANJE RAKA DOJKE“. Koordinator predavanje je Prim. dr Boro M. Vujasin.

SREDA, 31. JUL I ČETVRTAK, 1. AVGUST

# CIKLUS SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA: „NA KRAJU – LJUBAV“
U okviru CIKLUSA SAVREMENOG MEKSIČKOG FILMA u sredu, 31. jula i četvrtak, 1. avgusta biće emitovan film NA KRAJU LJUBAV (2009, 90 min). Režija: Salvador Agire. Žanr - drama. *Jedan grad, tri dana, tri društvene klase, tri ljubavne priče...* Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ciklus filmova realizovan je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu. Ulaz je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB