spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika sala



Mala sala



Muzički klub





Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 827
Veb veze: 28
Posetioci: 5137960
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JANUAR 2009. PDF Štampaj E-pošta
 
NEDELJA, 4. JANUAR

# MULTIMEDIJALNI LIVE PERFORMANS U KLUBU „SEGRETO”
Multimedijalni live performans biće održan u klubu „Segreto” u nedelju, 4. januara, od 20 sati. Učestvuju Rock four quartet i VJ.

PONEDELJAK, 5. JANUAR

# PRAZNIČNI KONCERT VELIKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA RTV VOJVODINA
Praznični koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina biće održan u ponedeljak, 5. januara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19. sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 9. JANUAR

# IZLOŽBA LIKOVNE SEKCIJE VIORELA FLORE
Izložba Likovne sekcije Viorela Flore biće otvorena u petak, 9. januara, u 19 sati u malom holu Kulturnog centra Zrenjanina. Akademski slikar Viorel Flora školu crtanja vodi već punih 20 godina. Rođen je 1952. godine u Banatskom Novom Selu, završio je slikarski odsek Likovne akademije u Beogradu 1977. godine. U Udruženje primenjenih umetnika Vojvodine primljen je 1981. godine nakon više od 50 knjiga koje je dizajnirao i ilustrovao. Iste godine postao je scenograf-dizajner Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u Zrenjaninu, gde je uradio 130 senografija, a od 1986. godine i oko 100 plakata za pozorišne predstave. Dva puta je, kao stipendista francuske vlade, bio na stručnom usavršavanju u Parizu, a član je pet umetničkih udruženja. Izlagao je na četrdesetak grupnih i 25 samostalnih izložbi.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 9. januara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 10. JANUAR

# KLOVNIJADA I MASKENBAL
Klovnijada i maskenbal biće održani 10. januara od 11 časova  u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Učestvuju klovnica DI-DI, klovn Miljan Vuković, plesni studio „Falkon” i studio za kreativno odrastanje dece „Vinnie the Poh”. U okviru dečijeg programa za rasput biće organizovana i novinarska radionica „Imamo dobru vest”.

# PROMOCIJA „ZRENJANINSKOG STRIP ALMANAHA” U SUBOTICI
Izložba i promocija „Zrenjaninskog strip almanaha” biće održani u Otvorenom univerzitetu u Subotici u subotu, 10. januara, u 19 sati. Almanah, koji je prema zamisli mr Branka Đukića krajem 2007. godine izdao Kulturni centra Zrenjanina, na sedamdesetak strana velikog formata prezentuje radove devet autora različitih generacija: Aleksandra Pavkovića, Vladimira Kuzmanova, Aleksandra Babića, Branka Đukića, Vladana Nikolića, Nikole Štiklice, Zorana Selene, Dejana Uzelca i Miše Živanova.

ČETVRTAK, 15. I PETAK, 16. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 15. i u petak, 16. januara biće prikazan film Jozefa Sedara „Bufor” (2007). Uloge: Alon Abutbul, Danijel Bruk, Ošri Koen, Eli Eltonio, Gal Fridman. Film donosi priču o 22-godišnjem komandantu Lirazu Libertiju i njegovim jedinicama u mesecima uoči izraelskog povlačenja iz Libana. Ovo nije priča o ratu. U njoj nema neprijatelja, postoji samo bezoblično „nešto” što baca bombe sa neba dok užasnuti mladi vojnici pokušavaju da izvrše svoj zadatak do kraja. I dok Liraz postavlja eksploziv koji će uništiti utvrđenje za čiju su odbranu njegovi prijatelji dali živote, sve ono što je naučio kao oficir gubi smisao, a njegovi vojnici doživljavaju mentalni i fizički slom. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

SREDA, 21. JANUAR

# TRIBINA: EVROPSKA UNIJA KAO GEOPOLITIČKI PROJEKAT
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Evropska unija kao geopolitički projekat” biće održana u sredu, 21. januara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Milomir Stepić, geograf i geopolitički analitičar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

ČETVRTAK, 22. I PETAK, 23. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 22. i u petak, 23. januara biće prikazan film Danijela Sirkina „Van domašaja” (2006). Uloge: Tali Šaron, Asi Dajan, Sandra Sade. Glavni lik u filmu, Jara, je atraktina, samosvesna, samouverena i inteligentna 24-godišnja devojka koja je upravo započela doktorske studije iz matematike na Univerzitetu Prinston. Jara je slepa. Kada sazna za samoubistvo svoje rođake Talije, istog trenutka se vraća u Izrael. Njih dve su bile najbolje drugarice. Talija je bila ta koja je gledala za obe i ona koja je verovala i ohrabrivala Jaru da, uprkos fizičkom nedostatku, može da vidi sve. Jara se pridružuje Talijinoj porodici u sedmodnevnoj žalosti „Šivi”, otkriva tajne iz Talijinog života i počinje da istražuje uzrok njenog samoubistva. Na površinu izbijaju laži, tajne i razdori u ovoj potresnoj priči. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 23. JANUAR

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „MODA ILI MASKEMBAL – EXIT 08”
Izložba fotografija „Moda ili maskembal – EXIT 08” biće otvorena u holu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 23. janaura, u 19 sati. Iz godine u godinu, kako zbog sve većeg broja mladih ljudi koji na festival Exit dolaze iz inostranstva, tako i zbog grozničave želje domaćih posetilaca da upravo na Exit-u izraze svoju kreativnost, kada je reč o maštovitom odevanju mladih, jasno se vidi napredak. Izložbu fotografija o toj temi organizovali su novosadski časopis za opštu kulturu „Ugled”, organizacija „Happynovisad”, časopis o alternativnoj kulturi „Urban Bug” iz Beograda, časopis „Quick Look”  iz Pančeva i Foto kino i video savez Vojvodine iz Novog Sada uz podršku organizacije EXIT. Izložba je sačinjena od 50-ak radova fotografa Exit-ovog foto tima, fotografa saradnika časopisa „Urban Bug” i najinteresantnijih radova koji su pristigli na konkurs časopisa „Ugled”.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 23. januara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

SREDA, 28. JANUAR

# TRIBINA: SAVREMENI ISLAM
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Savremeni islam” biće održana u sredu, 28. januara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je Darko Tanasković, orijentalista, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# KONCERT AKIJA RAHIMOVSKOG
Aki Rahimovski održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 28. januara, u velikoj sali od 20 sati. Poznati rok pevač, rođen u Makedoniji, nakon preseljenja u Zagreb 1975. godine postao je član novoformirane grupe „Parni valjak” gitariste i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa. Sa „Parnim valjkom”, čiji je pevač ostao idućih 30 godina koliko je grupa postojala, snimio je 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 live albuma i 4 kompilacije. Mnogi albumi grupe postali su zlatni ili platinasti, a prodaja im se meri u milionima. Nakon raspada „Parnog valjka” nastavio je samostalnu muzičku karijeru.

ČETVRTAK, 29. JANUAR

# POSETA BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: „ĆEIF”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 29. januara, odlazak u Beogradsko dramsko pozorište na prestavu „Ćeif”. Cena aranžmana je 1.300 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

ČETVRTAK, 29. I PETAK, 30. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 29. i u petak, 30. januara biće prikazan film Amosa Gitaija „Kedma” (2002). Uloge: Andrej Kaškar, Helena Jaralova, Jusuf Abu-Varda, Moni Mošonov. Film prati događaj sedam dana uoči osnivanja države Izrael u maju 1948, kada mali oronuli brod sa grupom preživelih iz koncentracionog logora stiže na novu teritoriju nailazeći na otvoreno neprijateljstvo. U pokušaju da spreče iskrcavanje, na njih pucaju britanski vojnici istovremeno kada i pripadnici tajne jevrejske vojske, koja je došla da im pomogne. Samo mala grupa uspeva da stigne do plaže gde provodi svoje prve sate u Palestini. Ovi izmoreni i gladni emigranti puni nade potom moraju da prate jevrejske trupe, istog trenutka uzmu oružje u ruke i krenu u borbu protiv Arapa. Neizgovorene istine obe strane eskaliraju u nasilnom i tragičnom konfliktu. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 30. JANUAR – NEDELJA, 1. FEBRUAR

# GITAR ART
Muzički festival „Gitar art”, čiji je suorganizator Kulturni centar, biće održan u Zrenjaninu od petka, 30. januara, do nedelje, 1. februara. Prvog dana u velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanmović” nastupiće od 20 sati Tal Horovic (Izrael) i od 21 sat Vojin Kocić (Srbija). U subotu, 31. januara, u galeriji Narodnog muzeja od 20 sati predstaviće se Janko Rašeta (Poljska) i klasa gitare Muzičke škole „Josif Marinković” u Zrenjaninu, a od 21 sat Liora Šijački, Marko Ivezić i Momčilo Aleksandrić (Srbija). U nedelju, 1. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 20 sati nastupiće Jelica Mijanović (Crna Gora) i od 21 sat gitarski trio iz Beograda „Balkanske žice”. Trio „Balkanske žice” izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, madjarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih…sa primesama jazz improvizacije i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima. Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima u SAD, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i širom Srbije. Takodje su držali i masterklas studentima klasične i Jazz gitare u Americi i na mnogim klasičnim festivalima u Evropi.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB