spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Filmovi arrow FESTIVAL EVROPSKOG I NEZAVISNOG FILMA „EURO IN FILM”, april 2010
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika sala



Mala sala



Muzički klub





Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 834
Veb veze: 28
Posetioci: 6357720
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
FESTIVAL EVROPSKOG I NEZAVISNOG FILMA „EURO IN FILM”, april 2010 PDF Štampaj E-pošta
 
Image

Kulturni centar Zrenjanina u aprilu 2010. godine prikazao je ostvarenja sa Festivala evropskog i nezavisnog filma „Euro in film” održanog decembra 2009. godine u Kulturnom centru Novog Sada.
31. mart i 1. aprila - Film „Evropa je tako blizu” (Germany/Serbia, 1999/2000, 45 min) režirali su Robert Krieg i Monika Nolte. Uništenje mostova u Novom Sadu 1999. godine bilo je simbol rata protiv Miloševića za nemačke TV gledaoce. Činjenicu da je većina stanovnika Novog Sada bila u opoziciji u odnosu na zvanični Beograd i da su se Novosađani osećali kao Evropljani, možda je znao manji broj ljudi u Nemačkoj, najviše u Dortmundu, bratskom gradu Novog Sada. Kada su NATO bombe pale, razočaranje je bilo veliko: „Evropa je bila tako blizu. Ako su želeli da sruše Miloševića, trebalo ga je svrgnuti, a ne rušiti naše mostove”, govorili su Novosađani, osećajući se napuštenim i izdanim. Film o susretima sa ljudima koji žive u srcu Evrope i žele da njihova zemlja bude konačno evropska. Film „Trifun bombaš” (Srbija, 2008, 12 min) u režiji Slađana Stojanovića priča o Trifunu Mitiću iz sela Binovce u južnoj Srbiji, koji već godinama pokušava da iskopa neeksplodiranu bombu u svom dvorištu, koju mu je NATO ostavio u amanet. I dok se kubici iskopane zemlje uvećavaju, a nezadovoljstvo i strah komšija kulminira, vremešni čiča Trifun nastavlja svoju bitku. Gubitak života odavno je prestao da ga brine, jer, kaže, nema više šta da izgubi.
7. i 8. april -  „Slatka Madriđanka” (Madrilena bonita, Teatro Real Madrid, 30th September 2004). Film prenosi antologijski koncert Marije Montiel, posvećen španskoj Zarzueli i Madriđankama, snimljen u Teatru Real.
14. i 15. april - Film „Kabos mora da umre” (Matando Cabos, Mexico, 2004, 94 min) koji je režirao Alejandro Lozano. Crna, nekonvencionalna komedija o grupi tinejdžera upletenu u kidnapovanje, uključujući i stare izokrenute legende i papagaja. Violentna, vulgarna, gadna i vanserijski smešna priča. Uzimajući tamu nasilja i zločina za reminisentni brzopotezni farsični nivo kao Gaj Riči u „Snatch”, film liči na staru sex-komediju sa pomerenom pravdom i političkim komentarom i bezbrojnim putevima da pokvari Kombinacija Tarantina, Preston Sturges-a, Bunuela i De Sice.
28. i 29. april - Film „Solino” (Nemačka, 2002, 120 min) koji je režirao Fatih Akin.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB