spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS (19 – 28. SEPTEMBAR)
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 860
Veb veze: 28
Posetioci: 7897997
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS (19 – 28. SEPTEMBAR) PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 19. SEPTEMBAR

#CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u sredu, 19, septembra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Život drugih“ (2005, 137 min). Režija: Florijan Henkel fon Donersmark. Radnja filma smeštena je u Istočnom Berlinu osamdesetih godina. Kapetana Gerda Vizlera specijaliste za prisluškivanje i agenta istočnonemačke tajne policije Štazi boje se i sopstveni ljudi. Njegov nadređeni i prijatelj iz mladosti Grubic dodeljuje mu zadatak prisluškivanja pozorišnog režisera osumnjičenog za neposlušnost režimu. Detaljno istražena drama ne govori o nostalgiji nego o izgubljenosti individue u totalitarnom sistemu. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Gete institutom iz Beograda.
 
Image

ČETVRTAK, 20. SEPTEMBAR

#CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u četvrtak, 20. Septembra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Spavač“ (2005, 100 min). Režija: Benjamin Hajzenberg.Triler o špijunaži i osumnjičenim teroristima u kome je prikazan način kako se jedna nesigurna i nepoverljiva društvena klima uvlači u privatnost. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Film se emituje od 20 sati u maloj sali Kulturnog centra. Ciklus nemačkog filma je organizovan u saradnji sa Gete institutom iz Beograda.

PETAK, 21. SEPTEMBAR

# KONCERT
Koncert pod nazivom „Zrenjanin zove – uz sećanje na Šipku“ biće održan u petak, 21. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 21 sat. Nastupaju bendovi „Paprike“, „Overdrive“, „Bonton“, „Mist“, „Guliver“, „Miša – Kanal Tvid“...Okupljeni bendovi će evocirati sećanje na Sašu Šipčića u kojima je Šipčić s kraja devedesetih svirao bas gitaru i bio deo te rokenrol generacije. Ulaz je besplatan.
 
Image

NEDELJA, 23. SEPTEMBAR

#FESTIVAL PLESA
„Festival plesa“ u organizaciji plesnog kluba „Falkon“ i Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u nedelju, 23. septembra od 16 sati u velikoj sali Kulturnog centra. Na festivalu će učestvovati gosti odnosno plesni klubovi i baletske škole iz Zrenjanina, Beograda, Novog Sada i Žitišta. Igrači će plesati više različitih plesnih disciplina kao što su klasični balet, jazz, hip hop...

UTORAK, 25. SEPTEMBAR

# TRIBINA
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 25. septembra održaće se tribina pod nazivom „Sudbina kao etičko metafizički fenomen – sa osvrtom na razvoj u teoriji tragedije i estetici“. Uvodničar je Darko Jovanović, profesor filozofije. Moderator je Miroslav Samardžić, urednik tribinskog programa. Tribina počinje u 19 sati u maloj sali Kulturnog centra.

SREDA, 26. SEPTEMBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 26. septembra emitovaće film „Zofi Šol – poslednji dani“ (2005, 121 min). Režija: Mark Rotenmund. Februara 1943. prilikom akcije podele letaka protiv nacističke diktature na Univerzitetu u Minhenu, Zofi Šol zajedno sa svojim bratom Hansom hapsi Gestapo. Svakodnevna ispitivanja u Gestapou razvijaju se u psiho-duele između studentkinje i oficira Roberta Mora. Zofi se bori sa svoju slobodu i slobodu svoga brata. Na kraju priznaje svoju krivicu kako bi zaštitila članove „Bele ruže“ ne odustajući od svojih ubeđenja čak ni onda kada bi to moglo da joj spasi život. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati. Ciklus nemačkog filma je organizovan u saradnji sa Gete institutom iz Beograda.
 
Image

ČETVRTAK, 27, SEPTEMBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma Kulturni centar Zrenjanina u četvrtak, 27. septembra emitovaće film „Yella“ (2006, 89 min). Režija: Kristijan Pecold. Film retrospektivnog sećanja u kom glavna junakinja Jela odlazi želeći da izbriše svoju prošlost. Čezne za budućnošću. Usput upoznaje čoveka iz sveta rizičnog kapitala. Na novom poslu se pokazuje kao uspešna asistentkinja ali slike iz ranijeg života se pojavljuju i nadovezuju. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati.

PETAK, 28. SEPTEMBAR

# NOĆ ISTRAŽIVAČA
„Noć istraživača 2012.“ održaće se 28. septembra u organizaciji Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu. Ovu zabavnu, zanimljivu i edukativnu manifestaciju, koja će se u isto vreme realizovati u još 300 gradova Evrope. Stanovnici grada na Begeju će moći da posete programe u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina i Narodnog muzeja. Video konferencija sa CERNO-om održaće se u Baroknoj sali Skupštine grada. Program će se realizovati od 16 do 23 sata. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Biće predstavljeno 17 eksperimenata, održano 5 radionica, prikazane 2 izložbe, realizovane 2 video prezentacije, emitovan 1 film, prikazane 2 predstave, 1 modna revija, predstavljene 22 demonstracije, održana 4 predavanja i video konferencija sa CERN-om, 2 kviz takmičenja i još tri dodatna takmičenja (1 revija video filmova, 1 izložba likovnih radova i 1 takmičenje u prezentacijama).
 
Image

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB