spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS (26. SEPTEMBAR - 5. OKTOBAR)
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 860
Veb veze: 28
Posetioci: 7897895
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS (26. SEPTEMBAR - 5. OKTOBAR) PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 26. SEPTEMBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bisokop) Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 26. septembra, emitovaće film „Zofi Šol – poslednji dani“ (2005, 121 min). Režija: Mark Rotenmund. – Februara 1943. Prilikom akcije podele letaka protiv nacističke diktature na Univerzitetu u Minhenu Zofi Šol zajedno sa bratom Hansom hapsi Gestapo. Svakodnevna ispitivanja u Gestapou razvijaju se u psiho-duele između studentkinje i oficira Roberta Mora. Zofi se bori za svoju slobodu i slobodu svoga brata. Na kraju priznaje svoju krivicu kako bi zaštitila članoce „Bele ruže“ ne odustajući od svojih ubeđenja čak ni onda kada bi to moglo da joj spasi život. – Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Projekcija je u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ciklus nemačkog filma je organizovan u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 27. SEPTEMBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma Kulturni centar Zrenjanina u četvrtak, 27. septembra, emitovaće film „Yella“ (2006, 89 min). Režija: Kristijan Pecold. – Film retrospektivnog sećanja u kom glavna junakinja Jela odlazi želeći da izbriše svoju prošlost. Čezne za budućnošću. Usput upoznaje čoveka iz sveta rizičnog kapitala. Na novom poslu se pokazuje kao uspešna asistentkinja ali slike iz ranijeg života se pojavljuju i nadovezuju. – Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Projekcija je u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ciklus nemačkog filma je organizovan u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.

PETAK, 28. SEPTEMBAR

# NOĆ ISTRAŽIVAČA
U organizaciji Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu i suorganizaciji Kulturnog centra Zrenjanina i Narodnog muzeja u petak, 28. septembra, održaće se „Noć istraživača 2012“ – zabavna, zanimljiva i edukativna manifestacija koja se u isto vreme realizuje u 300 gradova Evrope. Stanovnici grada na Begeju moći će da prisustvuju programima u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina i Narodnog muzeja od 16 do 24 sata. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Biće predstavljeno 17 eksperimenata, održano 5 radionica, 2 izložbe, 2 video prezentacije, emitovan film, prikazane 2 predstave, modna revija, predstavljene 22 demonstracije, održana 4 predavanja i video konferencija sa CERN-om, 2 kviz takmičenja i još tri dodatna takmičenja.
 
Image

SUBOTA, 29. SEPTEMBAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA
Pozorišna predstava „Zoološka priča“ odigraće se u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 29. septembra u 21 sat. Predstava je urađena po tekstu američkog pisca Edvarda Olbija. Govori nam o neprilagođenosti i sveprisutnom društvenom otuđenju. Adaptacija, režija i gluma: Predrag Grujić i Bojan Kapriš. Ulaz je slobodan.

SREDA, 3. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u sredu, 3. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Istina ili izazov“ (2004, 90 min). Režija: Monika Ana Vojtilo. – Priča o odrastanju u društvu u kojem je uspeh merilo svega. Osamnaestogodišnja Anika mora da napusti školu zato što ponovo nije uspela da savlada gradivo do kraja školske godine, tako da ne postoji mogućnost da maturira. Nema dovoljno hrabrosti da roditeljima kaže istinu. Godinu dana ih zavarava da navodno i dalje ide u školu. Dok ubija vreme, upoznaje ljubav svog života. – Projekcija je u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 4. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u četvrtak, 4. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Oblak“ (2007/2008, 100 min). Režija: Andreas Drezden. – Glavna junakinja Inga upoznaje Karla, spontano i strastveno se zaljubljuje u njega. Posle 30 godina braka napušta svog muža Vernera da bi otpočela život sa Karlom. Bila bi to obična ljubavna priča kao i druge – da svi učesnici nemaju više od 60, čak i 70 godina. – Projekcija je u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.

PETAK, 5. OKTOBAR

# LIKOVNI ATELJE NA OTVORENOM
Povodom Dečje nedelje Kulturni centar Zrenjanina u petak, 5. oktobra u prepodnevnim satima organizuje „Otvoreni likovni atelje“ na Platou KCZR-a. Učestvuju učenici osnovnih škola sa svojim nastavnicima.

PETAK, 5. I SUBOTA 6. OKTOBAR

# PETI ZRENJANINSKI ANTIFAŠISTIČKI FESTIVAL
Peti Zrenjaniski antifašistički festival (ZAF) održaće se 5. i 6. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina. U okviru ZAF-a organizovaće se tribine, diskusije, koncerti i sajam anarhističkih knjiga. U petak, 5. oktobra u 16 časova biće održana tribina pod nazivom „Istorija anarhizma u Srbiji“, u 18 časova „Slobodne žene Španije – Majeres Libres“ – predavanje i razgovor sa istoričarkom Vandom Perović, a od 21 čas koncert na kom će nastupiti bendovi: „Chupakavlas” iz Soluna, „Brickheads” iz Novog Sada, „Krlja” iz Zagreba, „Enraged Minority” iz Rajnfeldena, „Helltrad” iz Beograda i „Livia Sura” iz Temišvara. U subotu, 6. oktobra,  od 12 do 21:30 sati održaće se se Anarhistički sajam knjiga koji će biti propraćen izložbom fotografija nastalih u Čijapasu (Meksiko). Od 16 časova biće održana tribina pod nazivom „Otpor graničnom sistemu“ (migraciona politika EU u Srbiji i mogućnosti otpora); od 18 časova biće održana tribina pod nazivom „Kapitalizam i otpor u 21. veku” i diskusija sa ljudima iz anarhističkog kolektiva „CrimethInc” iz SAD povodom njihove nove knjige „Rad“ i njenog izdanja na srpskom jeziku. U nastavku festivala, u 20 časova biće održana diskusija o alternativnim načinima života u Istočnoj Evropi pod nazivom „Alternative u Istočnoj Evropi“; na kraju diskusije biće prikazan film „Exploring the Conrete Jungle”, dok od 22 časa sledi žurka.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB