spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 10. DO 21. SEPTEMBRA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 860
Veb veze: 28
Posetioci: 7898788
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 10. DO 21. SEPTEMBRA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 11. SEPTEMBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u maloj sali Kulturnog centra u sredu, 11. septembra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 10 do 12h a druge grupe od 14 do 16h. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da crtaju koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš) da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne.* Kontakt telefoni: 566-712; 064/8116487; 063/8974724.
 
Image

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. SEPTEMBAR

# FESTIVAL „BELDOCS 2013“: FILM „ČIN UBISTVA“
U okviru RETROSPEKTIVE FILMSKOG FESTIVALA „BELDOCS 2013“ u sredu, 11. i četvrtak, 12. septembra emitovaće se dokumentarni film „ČIN UBISTVA“. Režija: Joshua Oppenheimer. Koprodukcija:Danska/Norveška/Velika Britanija (2012, 159 min). *Indonežanski državni islednici sa statusom nacionalnih heroja ponosno glume sami sebe u reinterpretaciji političkih ubistava iz 1960-tih. Nakon vojnog puča u Indoneziji (1965) Anvar i njegova družina su dobili unapređenje: od bioskopskih tapkaroša do vođa odreda smrti. Pomogli su vojsci da ubije više od milion komunista, Kineza i intelektualaca za manje od godinu dana...Kao islednik i egzekutor jednog od najozlogašenijih odreda, Anvar je ubio na hiljade ljudi golim rukama. Danas on uživa poštovanje kao osnivač desničarske paramilitarne organizacije koja je nastala iz odreda smrti. U filmu „Čin ubistva“ Anvar i družina nam pričaju o ubistvima koja su počinili, ali, oni ne učestvuju u filmu kako bi svedočili za dokumentarni film – oni žele da budu zvezde u filmovima koji su im omiljeni još od dana kada su preprodavali karte u bioskopima.* Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image
PETAK, 13.SEPTEMBAR

# BESEDA O PETRU PETROVIĆU NJEGOŠU
Beseda o životu i delu državnika, pisca, filozofa i etičara Petra Petrovića Njegoša biće održana u petak, 13. septembra u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Studija profesora, književnika i dramaturga Jovana K. Radunovića u izdanju Književnih novina – Enciklopedije iz Beograda, obuhvata pisane radove o Njegošu i njegovim delima koje su napisali dr Vido Latković, Ljuba P. Nenadović, profesor i književnik Đorđe Vranješ. Nakon predavanja u Americi, Kanadi, Francuskoj, Italiji i Rusiji publikacija će se predstaviti i zrenjaninskoj publici.

PETAK, 13. SEPTEMBAR

# HUMANITARNI KONCERT
U petak, 13. septembra u velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 21h biće održan HUMANITARNI KONCERT – ZA ANU ŽIVKOVIC. Nastupaju: Marko Pejčic (solo klavir) i zrenjaninski muzicari (Jam Session), Erbium, pančevacki bend Malinoć...Cena ulaznice je 100,00 dinara. Sav prihod od karata namenjen je Ani Živković – asistentkinji filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Organizator koncerta je Marko Pejcić.

UTORAK, 17. SEPTEMBAR

# TRIBINA „SRBIJA U BALKANSKIM RATOVIMA“
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra  u utorak, 17. septembra biće održana tribina pod nazivom „SRBIJA U BALKANSKIM RATOVIMA“. Uvodničar je mr Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić, urednik programa. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.
 
Image

SREDA, 18. SEPTEMBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“

Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u maloj sali Kulturnog centra u sredu, 18. septembra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 10 do 12h a druge grupe od 14 do 16h. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da crtaju koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš) da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne.* Kontakt telefoni: 566-712; 064/8116487; 063/8974724.

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. SEPTEMBAR

# FESTIVAL „BELDOCS 2013“: FILM „MAŠINA PRED KOJOM SVE NESTAJE“

U okviru RETROSPEKTIVE FILMSKOG FESTIVALA „BELDOCS 2013“ u sredu, 18. i četvrtak, 19. septembra emitovaće se dokumentarni film „MAŠINA PRED KOJOM SVE NESTAJE“. Režija: Tinatin Gurchiani. Produkcija: Gruzija/Nemačka (2012, 97 min). U filmu su dati portreti Gruzina, crtice Gruzije, stare škole etnografije i nova škola dokumentaristike.* Reditelj objavljuje kasting za mlade između 15 i 23 godine. Potraga ga odvodi na različite lokacije, odaziv je ogroman. Neki žele da postanu deo filma, drugi su spremni da podele svoje sentimentalne priče...oni koji su dovoljno zanimljivi za režisera postavljeni su u različite dramske situacije. Film je o tome kako život može da bude lep, ali i kako može da bude težak, kada maštate o tome kako je to biti heroj. Neki su stari, neki su mladi ali svi su stalno ujedinjeni poetikom potrage.* Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

OD 19. (ČETVRTAK) DO 21. (SUBOTA) SEPTEMBRA

# FESTIVAL STRIPA
Četvrti festival stripa „Stripolis“ biće održan od 19. do 21. septembra 2013. godine u Zrenjaninu. Program festivala obuhvata predstavljenje najnovijih strip izdanja, promocije, izložbe, strip-radionice i filmske projekcije... Jedinstveni programi,  ove godine, biće održani na tri gradske lokacije i to: u Kulturnom centru Zrenjanina, Izložbenom salonu Istorijskog arhiva i Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“. Ceremonija svečanog otvaranja je  u četvrtak  19. IX u 19 časova u Kulturnom centru. Učestvuju/gosti festivala: Branislav Bane Kerac – Novi Sad, Miodrag Ivanović Mikica – Srpski Miletić, Teodor Ajduk – Novi Sad, Vladimir Vesović – Beograd, Bojan M. Đukić – Beograd, Mladen Anđelković – Zrenjanin.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB