spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 25. APRILA 2014.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 25. APRILA 2014. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 16. APRIL

# IZLOŽBA
Izložba radova i dodela nagrada sa Prvog likovnog konkursa, u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, na temu: „Da imam super moć“ na kom su učestvovala deca iz predškolskih ustanova sa teritorije Vojvodine biće otvorena u sredu, 16. aprila u 11 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

# KONCERT „FRAJLE“
Koncert ženskog akustičnog sastava „Frajle“ biće održan u sredu, 16. aprila na velikoj sceni Kulturnog centra. Novosadski četvoročlani bend koji čine Marija, Nataša, Nevena i Jelena od 2009. godine oduševljava publiku svojim muzičkim numerama i specifičnim muzičko-scenskim nastupima izvodeći pop, rok, soul i R&B muziku. Objavljivanjem svog muzičkog prvenca, u toku leta 2012. godine, ulaze u grupu najprodavanijih albuma/bendova u zemlji i dalje sa svojim specifičnim muzičkim stilom plene publiku koja se svaki put iznova obraduje nečemu što liči na „vojvođanski tango“ i/ili „ženski bećarac“. Koncert počinje u 20 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600,00 dinara.

SREDA, 16 – UTORAK, 22. APRIL

# FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“
Od 16. do 22. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan Filmski festival „Slobodna zona“. Filmski festival „Slobodna zona“ započinje devetu po redu turneju koja će posetiti 40 gradova Srbije. Ovogodišnji izbor filmova u okviru filmske turneje „Slobodne zone“ obuhvata ubedljivog pobednika beogradskog festivala po glasovima publike. Ostvarenje „The Lunchbox“ /igrani film - Indija, Francuska, Nemačka, SAD – 2013, 104'/ indijskog reditelja Ritera Batre u kome mala zabuna izaziva veliko čudo koje dovodi do iznenadnog prijateljstva i ljubavi između dvoje potpunih stranaca /sreda, 16.04/. Film „Perverznjakov vodič kroz ideologiju“ /dokumentarni film – Velika Britanija, Irska 2012, 136'/ rediteljke Sofi Fajns, za glavnog junaka i naratora ima najpopularnijeg i najkontraverznijeg filozofa današnjice Slavoja Žižeka /četvrtak, 17. 04./. Na filmskom programu ove godine će se naći i najnoviji film čuvenog britanskog reditelja Kena Louča „Duh 45-te“ koje u ovim kriznim vremenima, predstavlja važan podstrek na veliki i važan san o boljem i pravednijem društvu u Velikoj Britaniji posle II svetskog rata /Velika Britanija, 2013, 94'//petak, 18. 04./. Kandidat za Oskara u kategoriji za najbolji strani igrani film „Prekinuti krug“ Feliksa Van Groningena /Belgija, 2013, 111'/ nam donosi uzbudljivu ljubavnu priču uz muzičku pratnju fantastične blu gras muzike /subota, 19.04/. Festivalski hit, dokumentarni film „Gangster te voli“ Nebojše Sljepčevića /Nemačka, Hrvatska, Rumunija – 2013, 75'/ koji trenutno puni bioskope širom Hrvatske /nedelja, 20. 04./. Igrani film izuzetne vizuelne lepote koja je u kontrastu sa temom koju nam prikazuje „Časovi harmonije“ /Kazahstan, Francuska, Nemačka 2013, 120'/ kazahstanskog reditelja Emila Biagazima prikazuje temu koja je veoma važna i za nas u Srbiji, a to je nasilje u srednjim školama /ponedeljak, 21.04./. Bivši reprezentativac u umetničkom klizanju Andrej Grijacev osvojio je publiku širom planete svojim rediteljskim umećem u dokumentarnom filmu „Sutra“ /Rusija, 2012, 90'/, gde prati jedan od najprovokativnijih umetničko-aktivističkih parova na svetu „Vojna“ /“Rat“/ i njihove radikalne akcije i performanse koji su čestvo na samoj granici između umetnosti i kriminala /utorak, 22.04/. Filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.  Detaljnije informacije o filmovima možete pogledati na www.freezonebelgrade.org
 
Image

# NAGRADA ZA PUBLIKU FILMSKOG FESTIVALA „SLOBODNA ZONA“
Slobodna zona će u saradnji sa medijskom kućom MTV i dnevnim novinama „24 sata“ dodeliti i Nagradu za publiku. Nagrade se dodeljuju autorima ili autorkama najbolje kritike/recenzije/kratkog eseja o jednom od filmova sa programa Filmske turneje. Kratku recenziji ili osvrt na film u slobodnoj formi, ne dužoj od 3000 karaktera, zajedno sa kontakt podacima, tokom trajanja Turneje  zainteresovani mogu poslati na email adresu: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Rok za slanje radova je 20. jun 2014. godine.

ČETVRTAK, 17. APRIL

# BEOGRADSKA FILHARMONIJA KONCERT „ČETIRI GODIŠNJA DOBA“
U koncertnoj sezoni 2013/2014 orkestar Beogradske filharmonije posebnu pažnju posvećuje najmlađoj publici. Posle velikog uspeha, kada je Filharmonija priredila 14 uzastopnih koncerata za beogradske vrtiće prošle jeseni, kao i uspešnih koncerata posvećenih deci školskog uzrasta - Filharmonija će u nastavku koncertnih aktivnosti održati koncert izvodeći jedno od najpopularnijih dela u klasičnoj muzičkoj literaturu „Četiri godišnja doba“ Antonia Vivaldija. Zrenjaninski koncert zakazan je za četvrtak, 17. april u velikoj sali Kulturnog centra. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

SUBOTA, 19. APRIL

# KREATIVNA RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u subotu, 19. aprila od 14 do 16 (prva grupa) i od 16 do 18 časova (druga grupa polaznika). „Crtanje“ koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljana Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije: 566-712; 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

PONEDELJAK, 21. APRIL

#I ZLOŽBA LIKOVNE KOLONIJE „CRTEŽ“
U organizaciji Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić-Gina u ponedeljka, 21. aprila biće otvorena izložba 23. saziva Likovne kolonije „Crtež“. Na izložbi biće predstavljeni radovi 30 autora učesnika kolonije. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

SREDA, 23. APRIL

# POZORIŠNA PREDSTAVA: „ONE STVARI“
Novi lik glumca i satiričara Dragoljuba Ljubičića – dr Agoljub Mićko Ljubičić – kroz svojevrsni seminar, kabare o seksualnim (ne)zadovoljstvima odgovara na večita pitanja poput verovatnoće da žena koja ima više od trideset godina pronađe dobrog i slobodnog muškarca a da ga ne preotme drugoj...Bernhard Ludvig, po čijem je tekstu nastala predstava „One stvari“, austrijski je stand up komičar, psiholog i psihoterapeut, a ova predstava, seminar, monodrama, kabare, predavanje, prezentacija i terapija – sigurno će Vas nasmejati. Predstava „One stvari“ biće odigrana na velikoj sceni Kulturnog centra u sredu, 23. aprila sa početkom u 20 časova. Cena ulaznice: 600,00 dinara. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

ČETVRTAK, 24. APRIL

# UDRUŽENJE UČITELJA RAZMENA ISKUSTVA
u organizaciji Udruženja učitelja Zrenjanina u četvrtak, 24. aprila biće održana tribina pod nazivom „Razmena iskustva i prakse“. Tribina počinje u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra.

# KONCERT: „PUT KA BELKANTU-PUT KA LEPOM PEVANJU“
„Put ka Belkantu-Put ka lepom pevanju“ je celovečernji koncert studenata iz klase prof. Nikole Kitanovskog sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupiće mladi pevači na početku profesionalnih karijera a većina njih su članovi operskog studija pri Operi NP u Beogradu ili solisti te kuće i SNP u Novom Sadu, Madlenijanuma i prisutni su na koncertnim podijumima  u Beogradu i širom Srbije. Putem ove muzičke turneje širem auditorijumu predstaviće svoje pevačko umeće kroz numere Donicetija, Pučinija, Verdija i Bizea. Koncert počinje u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra u četvrtak, 24. aprila. Ulaz je slobodan.

PETAK, 25. APRIL

# POZORIŠNA PREDSTAVA JDP „FILOMENA MARTURANO“
U petak, 25. aprila Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu JDP u Beogradu na pozorišnu predstavu „Filomena Marturano“. Nastala je po tekstu Eduarda de Filipea a u režiji Jagoša Markovića. Dočarava jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrednostima i ljubavnim strastima. Igraju: Anita Mančić, Branimir Popović, Jelisaveta Sablić. Đuza Stojiljković i dr. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 2.100,00 dinara.

# VELIKI DEČJI KVIZ
U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 25. aprila sa početkom u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra zakazan je nastavak takmičenja i javnog snimanja drugog serijala velikog dečjeg kviza „SuperSu“ - takmičenja iz opšte kulture i obrazovanja namenjeno učenicima viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola i škola iz naseljenih mesta. U kvizu će se takmičiti 20 ekipa. Tročlani žiri radiće u sledećem sastavu: Rako Tomović, profesor istorije – predsednik žirija; Vesna Odadžić, profesorka biologije i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra. Pokrovitelji kviza su: Kompanija BB Trade AD, Dijamant AD, Agroživ AD, Kruna Voda, Birooprema Zrenjanin, Restoran „Stara Zanatlija“ i dečja igraonica „Moj mali svet“.
 
Image

# PREDAVANJE OSNOVNI UZROCI MALIGNIH BOLESTI POLNIH ORGANA I PREVENCIJA
U petak, 25. aprila u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održano predavanje na temu: „Osnovni uzroci malignih bolesti polnih organa i prevencija“. Predavanje počinje u 19 časova. Koordinator predavanje je Prim. Dr Boro M. Vujasin.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB