spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 24. MAJA 2014.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 24. MAJA 2014. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 14. MAJ

# PREDAVANJE O ŠEKSPIRU
U sredu, 14. maja biće održano predavanje o Vilijamu Šekspiru pod nazivom: „Šekspir naš sagovornik“. Predavač je Zorica Bečanović-Nikolić, šekspirolog, profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu i autorka knjige „Šekspir iza ogledala“. Predavanje će se održati u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova.
 
Image

SREDA, 14. I ČETVRTAK, 15. MAJ

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „KLASICI: FILM: „CRVENI KRUG“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus „Klasici“ u sredu, 14. i četvrtak, 15. maja u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 20 časova biće emitovan film: „Crveni krug“ /Francuska, Italija/ (1970, 150'). Režija: Žan-Pjer Melvil. *„Crveni krug“, nesumnjivo jedan od najboljih filmova francuskog film noara, prikazuje sudbine nekoliko likova koje pokreću različiti motivi, uz zajedničku nit – usamljenost.* Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus „Klasici“ realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Pokrovitelj filmskog karavana je AD „Imlek“.
 
Image

PETAK, 16. MAJ

# POLUFINALE/FINALE VELIKOG DEČJEG KVIZA „SUPERSU“
U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 16. maja sa početkom u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održano polufinale i finale takmičenja i javnog snimanja drugog serijala velikog dečjeg kviza „SuperSu“ - takmičenja iz opšte kulture i obrazovanja koje je namenjeno učenicima viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola i škola iz naseljenih mesta. U kvizi se takmičilo 20 ekipa. Tročlani žiri radiće u sledećem sastavu: Rako Tomović, profesor istorije – predsednik žirija; Vesna Odadžić, profesorka biologije i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra. Pokrovitelji kviza su: Kompanija BB Trade AD, Dijamant AD, Agroživ AD, Kruna Voda, Birooprema Zrenjanin, Restoran „Stara Zanatlija“ i dečja igraonica „Moj mali svet“. Medijski pokrovitelj: RTV „Santos“.
 
Image

# UDRUŽENJE UČITELJA: RAZMENA ISKUSTVA
Susret pod nazivom „Razmena iskustva i prakse“ Udruženja zrenjaninskih učitelja biće održan u petak, 16. maja u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra.

# UMETNIČKE AKT FOTOGRAFIJE SLAVIŠE STANKOVIĆA
„Izložba umetničke akt fotografije“ Slaviše Stankovića Zeke  biće otvorena u petak, 16. maja u 19 časova u holu Kulturnog centra. Gosti izložbe: Tibor Arva i Gabrijela Parigros. *Slaviša Stanković fotografijom se bavi od 1989. godine, član je velikog broja umetničkih asocijacija. Svoje radove izlaže od 1997. Učestvovao je na preko stotinu izložbi u zemlji i inostranstvu. Udruženje zanatlija Nišavskog okruga mu dodeljuje zvanje Majstora fotografije (1999.). Foto Savez Srbije, 2003, ga svrstava među deset najboljih umetničkih fotografa.
 
Image

# MUZEJ NASILJA
U Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina od petka, 16 do subote, 24. maja biće otvoren Muzej nasilja – javni arhiv u formi umetničke postavke koja prezentuje medicinsku dokumentaciju osoba koje su doživele nasilje u privatnoj i javnoj sferi uzrokovano društvenim pojavama – nacionalizmom, fašizmom, mizoginijom, homofobijom, rasizmom i ksenofobijom. Muzej nasilja je koncipiran kroz tri platforme: izložbenu, diskusionu i edukativnu. Otvaranje muzeja zakazano je za 19.30h. Zrenjaninska postavka realizovana je u saradnji sa udruženjem „Skaska“.
 
Image

# PROMOCIJA KNJIGE DRAGANA ZEČEVIĆA „TRI ČUDNA PUTOVANJA 1973“
Promocija knjige „Tri čudna putovanja 1973“ Dragana Zečevića Pavlova biće održana u petak, 16. maja u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 20 časova. Pored autora na promociji govore Dragan Rajačić, Zoran Slavić i Milan Bjelogrlić – recenzenti izdanja. U okviru promocije biće odigran i igrokaz o Šekspiru - njegove sonete izvešće glumci dramske radionica „Cekom“. Sam autor o svojoj knjizi navodi da je pisao o tome šta je doživeo na svojim putovanjima, nakon 40 godina. Postojale su razne pribeleške, turistički prospekti, crteži i knjige neverovatnih boja koje je sklopio u jednu celinu. U jednoj od recenzija navodi se da je reč o tročlanoj storiji ispunjenoj autobiografskim pripovednim stilom i sadržinom koju dograđuje različitom dokumentarnom građom, odnosno „ilustruje“ reportažama i ličnim fascinacijama stranom zemljom, ljudima i društvenim fenomenima. Dosta obimna storija posvećena poseti Stratfordu na Ejvonu za vreme trajanja nekog od festivala posvećenog Šekspiru i njegovom delu predstavlja i najobimniji segment Zečevićeve „engleske epizode“ gde na vrlo zanimljiv način spaja formu diskurzivnog i edukativnog, humornog i saznajnog, jer će svakako „šekspirologe“ podstaći na polemiku dok manje upućeni dobijaju kratak kurs iz poznavanja tog velikog evropskog dramskog pisca. Imajući u vidu da je 450 godina od rođenja Šekspira - svakako da je promocija najnovije knjige Dragana Zečevića, doprinos obeležavanju ovog jubileja.
 
Image

SUBOTA, 17. MAJ

# NOĆ MUZEJA
U okviru manifestacije „Noć muzeja“ od 18 do 02h posetioci mogu pogledati u holu Kulturnog centra izložbu umetničkih akt fotografija Slaviše Stankovića Zeke u Muzičkom klubu „Muzej nasilja“ a u terminu od 17.30h zakazan je početak kreativne radionice „Mali modni dizajner“.
 
Image

# KONCERT FOLKOLORA I TRADICIONALNE MUZIKE
Koncert folklora i tradicionalne muzike biće održan u subotu, 17. maja na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Folklorna sekcija koja deluje pri Kulturnom centru a vodi je Darko Čobanov izvešće svoj prvi javni nastup. Repertoar obuhvata splet igara iz Vojvodine i Srbije. Gosti koncerta su: KUD „Čenta“ iz Čente i Mužljansko KUD „Petefi Šandor“. Koncert počinje u 20 časova. Cena ulaznice: 200,00 dinara.

SREDA, 21. MAJ

# TRIBINA: ŽIVOT I DELO MIHAJLA PUPINA
U organizaciji Društva inženjera Zrenjanina u sredu, 21. maja u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana tribina pod nazivom: „Život i delo Mihajla Pupina“. Uvodničar je: dr Svetislav Krstić.
 
Image

SREDA, 21. I ČETVRTAK, 22. MAJ

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „KLASICI“: FILM: „HIROŠIMO LJUBAVI MOJA“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus „Klasici“ u sredu, 21. i četvrtak, 22. maja u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 21 sat biće emitovan film: „Hirošimo ljubavi moja“ /Francuska, Japan/ (1959, 92'). Režija: Alen Rene. *Prvi dugometražni film Alene Renea sa Trifooovim „Četiristo udaraca“ i godarovim „Do poslednjeg daha“ čini kultnu trilogiju francuskog Novog talasa. Reč je o drami koja opisuje ljubav između francuskinje koja snima film o Hirošimi i japanskom arhitekti. Oni će imati dva dana za ljubav, tokom kojih se ne zna da li će se ona nakon toga vratiti u Pariz na snimanje novog filma i vratiti se svom mužu i deci ili će ostati u Japanu sa svojom novom ljubavi.* Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus „Klasici“ realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Pokrovitelj filmskog karavana je AD „Imlek“.
 
Image

ČETVRTAK, 22. MAJ

# POZORIŠNA PREDSTAVA: „NAŠI SINOVI“
U četvrtak, 22. maja Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu Narodnom pozorištu u Beogradu na pozorišnu predstavu „Naši sinovi“ - Vojislava Jovanovića. Adaptacija i režija: Tanja Mandić Rigonot. Igraju: Miodrag Krivokapić, Olga Odanović, Nataša Ninković, Branka Petrić i dr. Polazak je 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1.400,00 dinara.

# PREDSTAVA: „VIRUS ILI KIJAVICA“
U četvrtak, 22. maja na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće odigrana pozorišna predstava pod nazivom „Virus ili kijavica“. Predstava je urađena u produkciji Amaterskog pozorišta „Prozor“ iz Vršca koje deluje pri Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. Tekst i režija: Miroslava Kućančanin. Organizator programa je Humanitarni centar „Duga“. Predstava počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan.
 
Image

PETAK, 23. MAJ

#PREDAVANJE O ZDRAVLJU
U petak, 23. maja u maloj sali Kulturnog centra biće održano predavanje na temu: „Biotranskormacija bolesnih ćelija u zdrave ćelije“. Koordinator predavanja je Prim. Dr Boro M. Vujasin. Predavanje počinje u 19 časova.

SUBOTA, 24. MAJ

# KONCERT: KLASIKA ZA STO - MINIJATURE ZA FLAUTU I  HARFU
„Klasika za sto“ je serijal koncerata klasične muzike koji će biti održani u holu Vojvođanske banke. Koncertima će moći da prisustvuje 100 ljubitelja klasične muzike isključivo uz pozivnice-propusnice koje će se besplatno deliti u Kulturnom centru Zrenjanina. Prvi koncert Minijature za harfu i Flautu biće održan u subotu, 24. maja sa početkom u 20 časova. Nastupiće Ivana Iva Ugričić, flauta i Ljiljana Nestorovska, harfa. Na programu će biti dela Donicetija, Bartoka, Godarda i dr. Sam program je prilagođen kako široj publici tako i muzičkim sladokuscima i ljubiteljima dobrog zvuka.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB