spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 19. SEPTEMBRA 2014. GODINE
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 19. SEPTEMBRA 2014. GODINE PDF Štampaj E-pošta

# IZLOŽBA ESTER MILENTIJEVIĆ DO 20. SEPTEMBRA
Izložba radova Ester Milentićević, likovne umetnice i dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg Likovnog salona 30X30 organizovanog od strane Kulturnog centra Zrenjanina, postavljena je u Malom salonu Narodnog muzeja. Izložba je otvorena za posetioce do 20. septembra. *Ester Milentijević rođena je 1973. u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na FU u Prištini – grafički dizajn. Članica je ULUS-a, ULUKIM i FESP-a. Vanredni je profesor na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici na katedri za grafički dizajn.
 
Image

# IZLOŽBA ALEKSANDRA ZOGRAFA „ŽIVOT U STRIPU“ /OD 9 DO 18. IX 2014./
Izložba strip tabli Aleksandra Zografa /Saše Rakezića/ pod nazivom: „Život u stripu“ otvorena je u holu Kulturnog centra do 18. septembra. *Ovo je prvi put da Aleksandar Zograf ima veliku samostalnu izložbu. Nakon izložbe u Beogradu i Pančevu, Zograf će svoje radove predstaviti i zrenjaninskoj publici. Izložbena postavka je izuzetna prilika da uživate u strip crtežima po kojima je Zograf postao jedan od najzanimljivijih srpskih i jugoslovenskih stripadžija u Francuskoj i drugim zemljama.
 
Image

UTORAK, 9. SEPTEMBAR

# TRIBINA
Tribina pod nazivom: “Srbija, Rusija i Evropska unija” biće održana u utorak, 9. septembra u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Uvodničar je Lazar Stojanović, reditelj. Moderator tribune je Miroslav Samardžić.
 
Image

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. SEPTEMBAR

# CIKLUS RUSKOG FILMA - FILM: “SIBIR MONAMUR”
U okviru Ciklusa ruskog filma u sredu, 10. i četvrtak, 11. septembra biće emitovan film: “Sibir Monamur” (2011, 102’). Režija: Vjačeslav Ros. Žanr: drama. Igraju: Pjotr Zajčenjko, Miša Prolko, Nikolaj Kozak, Sergej Puskepalis i dr. *Negde u Sibiru, u divljini u seocetu Monamur živi usamljeni starac sa svojim unukom Ljosom. Okruženi nepreglednom šumom i besnim psima nadaju se povratku Ljosinog oca koji je otišao pre dve godine. Jedina veza sa svetom im je rođak Jura koji povremeno doprema hranu…međutim, tokom jednog povratka Juru napadaju gladni psi, a nedugo zatim u Monamuru se pojavljuju pljčkaši napuštenih seoskih domova…*Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 12. SEPTEMBAR

# KONCERT „ROKENROL KLINCI“
U petak, 12. septembra u Gradskoj bašti biće održano muzičko veče/koncert pod nazivom: „Rokenrol klinci“. Natupiće tinejdžerski bend uz instrumentalnu pratnju Natalije i Marka Pejčića. Specijalni gost: Mirjana Mladenović. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan.

# FILM: “DVADESET STOPA OD ZVEZDA”
Dobitnik Osakara (2013) za najbolji dokumentarac po oceni američkih kritičara biće emitovan u petak, 12. septembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Film “Dvadest stopa od zvezda” (Režija: Morgan Neville, 2013, 91’) istražuje radni milje i sudbine pratećih vokala u zemlji najzaslužnijoj za razvoj savremene pop muzike. Iako njihova imena, široj slušalačkoj publici ne znače ništa, one i druge slične njima su, međutim, svojim glasovima oblikovale solidan broj najvećih svetskih hitova i čak ostvarile presudan uticaj na definisanje pojedinih žanrova u muzičkoj industriji SAD. Okarakterisan kao delo prepuno života, energije i muzike “Dvadest stopa od zvezda” dokumentuje frustracije i tugu pratećih vokala koji su želeli da postanu zvezde ali im to nije pošlo za rukom. Ovi daroviti umetnici pokrivaju širok spektar stilova, žanrova i era pop muzike, ali svako od njih nosi jedinstvenu fascinantnu i ličnu priču o životu provedenom u senci superzvezda. U filmu se, između ostalog, mogu videti autentični video materijali snimljeni u tonskom studiju, prilikom produkcije pojedinih vanvremenskih pesama, kao i dokumentovani nastupi, probe i intervjui sa Brusom Springstinom, Stingom, Mikom Džegerom i Bet Midler. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

SUBOTA, 13. SEPTEMBAR

# RADIONICA “MALI MODNI DIZAJNER”
U subotu, 13. septembra od 15 do 18 časova u maloj sali Kulturnog centra biće održana kreativna radionica “Mali modni dizajner”. Crtanje koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljane Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije su: 566-712, 064/8116487 I 063/8974724.
 
Image

UTORAK, 16. SEPTEMBAR

# TRIBINA
U utorak, 16 septembra sa početkom u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra biće održana tribina na temu: “Srbija, Rusija i Evropska unija”. Uvodničar je Željko Cvijanović, novinar i urednik portala “Novi standard”. Moderator tribune je Miroslav Samardžić.
 
Image

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. SEPTEMBAR

# CIKLUS RUSKOG FILMA - FILM: “CITADELA” /”VARLJIVO SUNCE” – 2/
U okviru Ciklusa ruskog filma u sredu, 17. i četvrtak, 18. septembra biće emitovan film “Citadela”(2011). Reč je o filmskoj epopeji, drugom delu filmskog diptiha “Varljivo sunce”, poznatog ruskog režisera Nikite Mihalkova. Inače, film “Varljivo sunce” (1994) osvojio je nagradu Američke filmske akademije - Oskar za najbolji strani film i Veliku nagradu žirija na 47. Kanskom festival. Šesnaest godina kasnije, proslavljeni ruski reditelj nastavlja epsku priču o generalu Kotovu, njegovoj porodici i njegovim neprijateljima. Na početku Drugog svetskog rata, general Kotov na čudesan način izbegava sigurnu smrt, bežeći iz logora. Nalazeći “slobodu” među drugovima iz kaznenog bataljona. Kotov se bori protiv nemačke invanzije. Film “Citadela” je satkan od dojmljivih scena: “poseta” komaraca borcima u rovovima, izvršenje samoubilačke naredbe pijanog generala, porođaj za vreme avionskog napada…Igraju: Nikita Mihalkov, Nadežda Mihalkova, Oleg Menjšikov i dr. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 19. SEPTEMBAR

# IZLOŽBA STEVANA SUBIĆA #”TIHO JE I MIRNO POD PAUČINOM /OD 19. IX DO 2. X 2014./
Autorska izložba Stevana Subića “Tiho je i mirno pod paučinom” biće otvorena u petak, 19. septembra u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova. *Zrenjaninskoj publici predstaviće se autorski radovi, stripovi i ilustracije Stevana Subića nastalih u periodu od 2009 do 2013. godine. Izložba sadrži table (stranice) iz 5 kratkih stripova nastalih u periodu od 4 godine, kao i nekolicinu ilustracija i crteža iz istog perioda. Izloženi radovi su objavljivani u domaćim i specijalizovanim časopisima i nagrađivani na međunarodnim festivalima u zemlji i inostranstvu.
 
Image

Organizator zadržava pravo programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB