spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 4. NOVEMBRA 2014.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8061046
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 4. NOVEMBRA 2014. PDF Štampaj E-pošta


# IZLOŽBA „VELIKI RAT U KARIKATURI“ - ZEMUNSKI SALON KARIKATURE – „MIR JE BOLJI“
Izložba pod nazivom „Mir je bolji“ u okviru koje karikaturisti iz 75 zemalja upućuju poruku mira u želji da konačno dođe vreme kada ljudi više neće ubijati jedni druge - 108 autora, kroz svoje crteže, apeluje na konačni mir. Zrenjaninskoj publici predstaviće se segment „Veliki rat u karikaturi“ – 60 autentičnih karikatura iz vremena Prvog svetskog rata. Autor/selektor izložbe je Branko Najhold. Postavka se može pogledati u holu Kulturnog centra do 30. oktobra 2014.
 
Image

SREDA, 22 I ČETVRTAK, 23. OKTOBAR

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS FRANCUSKE KOMEDIJE - FILM: „DEVOJKA SA PROSLAVE 14 JULA“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus francuske komedije u sredu, 22. i četvrtak, 23. oktobra biće emitovan film: „Devojka sa proslave 14 jula“ (2013, 88’). Režija: Antonen Peretžatko. Igraju: Vimala Pons, Greagor Tašnakian, Vensen Makenj. *Hektor, koji je sreo Triket u Luvru za proslavu 14. Jula, ima samo jednu stvar u mislima – da zavede devojku koja ga opseda. Najbolji način je da je odvede da vidi more zajedno sa Patorom i njenom prijateljicom Šarlot...Reč je o urnebesnoj komediji u kojoj francuska provincija igra svoju ulogu, zajedno sa protogonistima filma. *Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 24. OKTOBAR

# PREDAVANJE
U petak, 24. oktobra u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova biće održano predavanje na temu: „Aktiviranje gena života – praktični primeri“. Koordinator predavanje je Prim. Dr Boro M. Vujasin.

SUBOTA, 25. OKTOBAR

# KREATIVNA RADIONICA “MALI MODNI DIZAJNER”
U subotu, 25. oktobra od 15 do 18 časova u maloj sali Kulturnog centra održavaće se kreativna radionica “Mali modni dizajner”. Crtanje koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljane Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije su: 566-712, 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

# KONCERT
U subotu, 25. oktobra u Muzičkom klubu Kulturnog centra biće održan koncert grupa:  “Danas svi znaju da igraju fudbal” i “Alfa tica” . Koncert počinje u 22h. Cena ulaznice: 100,00RSD.

UTORAK, 28. OKTOBAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA “MAJKA HRABROST I NJENA DECA”
Kulturni centar Zrenjanina u utorak, 28. oktobra organizuje posetu Narodnom pozorištu u Beogradu na predstavu: “Majka hrabrost i njena deca”. *Dramu Bertolta Brehta režirala je Ana Tomović. Igraju: Dušanka Stojanović Gild, Jelena Trkulja, Milutin Milošević, Milenko Pavlov i dr. *Polazak je u 17h ispred Kulturnog centra. Cena: 1.800,00RSD.

# TRIBINA
U utorak, 28. oktobra u Kulturnom centru biće održana tribina pod nazivom: “Srbija, Rusija i Evropska unija”. Uvodničar je Branko Pavlović, advokat. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali.
 
Image

# KONCERT GUDAČKOG KVARTETA “IL BELPAESE”
Koncert gudačkog kvarteta “IL Belpaese” biće održan u utorak, 28. oktobra u Baroknoj sali Skupštine grada. Kvartet je osnovan 2011. godine. Svi članovi kvarteta su obrazovani muzičari i pored rada u ovom ansamblu sviraju i u našim institucionalizovanim orkestrima. Ostvaruju zapažene nastupe. Priređuju koncerte u Srbiji i inostranstvu. Izvode najpoznatije gudačke kvartete kompozitora Dvoržaka, Mendelsona, Hajdna, Šostakoviča, Mocarta i Betovena. Kvartet čine: Nađ Arpad (violina), Dušan Birač (violina),Vladimir Šaru (viola) i Željko Ivović (violončelo). Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan.
 
Image

SREDA, 29. OKTOBAR

# PROMOCIJA DEČJEG ČASOPISA “ZDRAVO” - TRAGOM PUPINA
Promocija najnovijeg broja dečjeg časopisa “Zdravo” biće održana u sredu, 29. oktobra na Dečjem odeljenju Gradske narodne bilioteke “Žarko Zrenjanin”. Početak promocije zakazan je za 11 časova. *Najnovija publikacija objavljena u suizdavaštvu Kulturnog centra i zrenjaninske biblioteke, tematskog je karaktera i posvećena je jednom od naših najvećih naučnika, istraživača i diplomata - Mihajlu Pupinu. Novi broj donosi novinske članke o školskim aktivnostima, porodičnu priču potomaka Mihajla Pupina i preporuke za čitanje knjiga iz oblasti popularne nauke.

SREDA – 29, ČETVRTAK – 30. I PETAK, 31. OKTOBAR

# FILMOVI – “SRBIJA U PRVOM SVETSKOM RATU”
Dokumentarni filmovi “Srbija u Prvom svetskom ratu” biće emitovani u sredu - 29. četvrtak - 30. oktobra i petak, 31. oktobra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U sredu, 29. oktobra emitovaće se: “Povratak srpskih pobednika i otkrivanje spomenika Karađorđu” (36’), “Dolazak regruta” (6’), “Zakletva regruta Vardarskog puka” (21’) i “Sahrana Nikolaja Hartviga” (13’). U četvrtak, 30. oktobra biće emitovan film: “Golgota” (80’). U petak, 31. oktobra biće emitovani filmovi. “Srbija u Velikom ratu” (30’) i “Sa verom u Boga” (53’). *Dokumentovana priča o učešću Srbije u I svetskom ratu. Svi snimci u filmovima su arhivski i originalni a priča je ispričana od strane stranca iz ugla Srbije i srpske vojske i njihove borbe za svoju slobodu i slobodu svih južnoslovenskih naroda i formiranja zajedničke države ovih slobodnih naroda - Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca…*Projekcije su u maloj sali od 20 časova. *Ulaz je besplatan.
 
Image

ČETVRTAK, 30. OKTOBAR

# ”SJAJ MIHOLJSKOG LETA”
U četvrtak, 30. oktobra - članovi kluba za stara i odrasla lica zrenjaninskog gerontološkog centra održaće program pod nazivom: “Sjaj miholjskog leta”. Zrenjaninskoj publici predstaviće se kao muzičari, vokalni solisti, igrači, poete, glumci, slikari i recitatori. Program počinje u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra.

PETAK, 31. OKTOBAR

# IZLOŽBA: “SRBIJA I SRBI NA FILMU U PRVOM SVETSKOM RATU”
Izložba Jugoslovenske kinoteke - “Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu” povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata predstaviće se zrenjaninskoj publici u petak, 31. oktobra. Otvaranje je zakazano za 19 časova u holu Kulturnog centra. Izložbu čine originalni dokumenti iz ratnog perioda: fotografije, plakati, novinski isečci iz tadašnje štampe koji dočaravaju strašan, tragičan ali i veliučanstven put do slobode od 1914 do 1918. godine.

UTORAK, 4. NOVEMBAR

# BALETSKA PREDSTAVA „LABUDOVO JEZERO“
Jedna od najpoznatijih svetskih baletskih trupa – Ruski carski balet nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 4. novembra sa baletskom predstavom P. I. Čajkovskog “Labudovo jezero”. Predstava počinje u 20 časova.  Koreografiju potpisuje Parijus Petipa. Solisti: Lina Seveliova (Odeta) i Nariman Bekžanov (Princ Zigfrid). Baletska predstava u tri čina u kojoj se princ Zigfrid zaljubljuje u Odetu, kraljicu labudova koja je pod kletvom zlog čarobnjaka. Princ joj obećava da će se vratiti po nju i spasiti je, ali čarobnjakova ćerka Odilija vodi princa na pogrešan put. *Ruski carski balet osnovan je 1994. godine, danas broji 45 članova koji dolaze iz najboljih baletskih škola Moskve i Perma, a mnogi od njih su i članovi Boljšoj teatra. *Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 900,00 dinara.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB