spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 13. MAJA 2016
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 860
Veb veze: 28
Posetioci: 7897868
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 13. MAJA 2016 PDF Štampaj E-pošta
 ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА – ДО 13. МАЈА 2016.

 

 

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ – СЛОБОДНА ЗОНА

МАЈ/ЈУН 2016.

Филмски фестивал Слободна зона овог пролећа креће у десету јубиларну Турнеју широм Србије. Пет најбољих филмова са фестивала одржаног протеклог новембра у Београду, Нишу и Новом Саду представиће се публици у 45 градова наше земље, током маја и јуна емитоваће се у Културном центру Зрењанина.

Предводник репертоара је убедљиви победник фестивала по избору публике Слободне зоне, филм Дугме од седефа (среда/четвртак 4. и 5. мај) чилеанског редитеља Патрисија Гузмана. Визуелно фасцинантан и емотиван, овај филм доказује да вода памти и говори. У свом граду посетиоци ће имати прилику да погледају и причу о два брата која након четири деценије свађе и међусобног игнорисања спаја трагична вест о болести посебне расе овнова која њихова породица гаји деценијама (Овнови –среда/четвртак 11. и 12. мај ), а упознаће и жену која на прагу деведесете године живота још увек плеше и учи друге да играју танго (Плес са Маријом – среда/четвртак 25. и 26. мај). На програму овогодишње Турнеје се такође налазе остварења Клуб – (среда и четвртак 18. и 19. мај) и Тhе Yеs мен су револтирани –( среда/четвртак 1. и 2. јуна) Прво прати живот групе свештеника “на покајању“, изопштених због бројиних криминалних радњи које су починили, а друго је еколошки документарац о активистичком двојцу и њиховој бескомпромисној борби против злочина великих коорпорација. Филмови се емитују у малој сали Културног центра Зрењанина од 20 часова. Улаз је бесплатан.

Додатне информације о програму и распореду одржавања Турнеје на: http://www.freezonebelgrade.org/

 

 

 

film2

 

СУБОТА, 7. МАЈ

#ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА

МИРЈАНЕ КАРАНОВИЋ

"ДОБРА ЖЕНА" 

 Након светске премијере на престижном Санденс филмском фестивалу, те успешне домаће премијере и освојених награда, “Добра жена” Мирјане Карановић, 21. априла отпочела је  биоскопски живот. Зрењанинска премијера биће одржана у суботу, 7. маја у 20 часова у Културном центру. Осим теме филма коју је обрадила, управо досадашње реакције и разговори са публиком, посебно након премијере на Фесту, мотивисали су глумицу да за време трајања биоскопске дистрибуције буде присутна на пројекцијама у свим градовима и да учествује у посебно осмишљеним разговорима са гледаоцима. Ово ће бити први пут да један аутор комуницира са публиком на овакав директан начин за време трајања дистрибуције. #На недавно завршеном интернационалном филмском фестивалу у Кливленду, где је приказан у склопу програма George Gund III memorial Central and Eastern Europe Film Competition,  филм је добио главну награду. Неколико дана касније "Добра жена" је награђена и посебним признањем на Вилниус интернационалном филмском фестивалу, када је у склопу селекције New Europe – New Names, филм добио Cicae награду. #„Добра жена“, за коју је Карановићева писала и сценарио, уз сараднике Стевана Филиповића и Дарка Лунгулова, је филм о суочавању и спознаји. Основна идеја је суочавање са личном прошлошћу. Након тридесет година брака, главна јунакиња сазнаје тајну о свом мужу, због које је присиљена да донесе одлуку да ли ће наставити да живи скривајући истину од себе саме, или ће оставити све оно што је дотад стекла и започети ново поглавље, што је у њеним годинама прилично застрашујуће. #Карановић је након домаће премијере на Фесту награђена "за раскошан дијапазон глумачких средстава којим гради комплексан и емотиван лик који својом снагом и појавом носи читав филм". Глумица је такође добила новоуспостављену награду Политике, "Милутин Чолић" “за филм са душом, емотивно зрелог филмског језика и снажног глумачког ансамбла, који храбро и дубоко препознаје људске односе, искључивости и слабости човека у неповољним околностима, што за последицу има наизглед миран живот чију вишеслојну страву живе све генерације". #У филмуДобра женапоред Мирјане Карановић улоге тумаче и Борис Исаковић, Христина Поповић, Горан Навојец, Ксенија Маринковић, Јасна Ђуричић, Анђелика Симић, Милан Марић и други#Цена улазнице је 200 динара. Филм ће се емитовати и у недељу, 8. и у понедељак, 9. маја.

 

 

film1

 

УТОРАК, 10. МАЈ

#ТРИБИНА

Трибина „Пољопривреда у Србији – јуче, данас, сутра“ биће одржана у уторак, 10. маја у малој сали Културног центра Зрењанина у 19 часова. Уводничар је Бранислав Гулан, новинар и члан Одбора за село САНУ. Модератор је Мирослав Самарџић.

 

 

ПЕТАК, 13. МАЈ

#ИЗЛОЖБА

ЦРТЕЖИ НА СЛОБОДИ

У петак, 13. маја у изложбеном салону Културног центра Зрењанина Француски институт и Courrier International представиће изложбу «Цртежи на слободи», изложбу о слободи изражавања онаквом какву ту слободу види 50 карикатуриста широм света. Отварање је заказано за 19 часова.

 

 

ПЕТАК, 13. МАЈ

#ПОЛУФИНАЛЕ И ФИНАЛЕ СУПЕРСУ КВИЗА

Полуфинале и финале СуПесрСу квиза биће одржано у петак, 13. маја у великој сали Културног центра. СуПерСу КВИЗ – је такмичење из опште културе и образовања намењено ученицима виших разреда основних школа Зрењанина и насељених места. Учествују ученици из 16 школа – укупно 23 екипе. Квиз почиње у 17 часова. Финални круг такмичења чине три екипе – победници сваког појединачног такмичења. Жири у саставу: Рако Томовић - професор историје – председник жирија, Весна Одаџић - професорка биологије и Владимир Ђурић – програмски директор Културног центра пратиће такмичење и тачност питања и одговора учесника Квиза. Сви такмичари биће награђени пригодним поклонима спонзора а победници ће освојити вредне награде. Пријатељи СуПерСу квиза: Персу маркети, Књижара Бироопрема, Мркшићеви салаши, Краљева вода, Млекара Зотт, Пекара «Златни Клас», Аквапарк Петроланд Бачки Петровац и Аквапарк Јагодина.


kviz

 

 

 

 

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.

 
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB