spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 17. MARTA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 17. MARTA 2017. PDF Štampaj E-pošta

УТОРАК, 7. МАРТ

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА НЕМАЊЕ ЖИВКОВИЋА

Изложбу фотографија Немање Живковића можете погледати  у малом холу Културног центра Зрењанина. Изложба је отворена од 7 до 16. марта 2017. #Немања Живковић завршио је основне и мастер студије на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку фотографије. Учествовао је на многобројним изложбама од којих је једна ,,Меморијал Драгољуб Тошић" где је и добитник прве награде. Добитник је специјалне похвале УЛУПУДС-а за изванредне радове у области фотографије. Већ пар година се бави студијском фотографијом, радећи са познатим музичарима и глумцима. Серија фотографија "Први ред" настала је фотографисањем разних фестивала и концерата. Неке од ових фотографија су коришћене на веб сајтовима и порталима ради промоције истих тих музичара. 

УТОРАК, 7. МАРТ

#ТРИБИНА

Клуб вина из Зрењанина у сарадњи са Културним центром у уторак, 7. марта организује трибину – „Да ли је органски узгој винове лозе могућ?“. Предавач је Бранислав Анђелић, власник органске винарије „Плавинци“. Трибина почиње у 19 часова у малој сали Културног центра Зрењанина.

#О трибини:

- Комплетна прича о органској производњи, о тзв. "природним винима";

- Економска исплативост узгоја отпорних сорти - аутор говори на сопственом примеру;

- Светско искуство у гајењу стандардних сорти у органском режиму.

- После предавања и дискусије, учесници ће моћи да дегустирају органска вина аутора.

#Улаз је слободан.

СРЕДА, 8. И ЧЕТВРТАК, 9. МАРТ

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ГАРИЈА КУПЕРА

ФИЛМ: „ВЕРА КРУЗ“

У оквиру Циклуса филмова Гарија Купера у среду, 8. и четвртак, 9. марта у малој сали Културног центра од 20 часова биће емитован амерички вестерн филм, снимљен 1954. године – „Вера Круз“. Филм је режирао Роберт Олдрич. Гари Купер у главној улози тумачи бившег војника јужњачке војске који се након пораза у грађанском рату прикуључује групи пустолова и револвераша...Поред Гари Купера изузетну филмску улогу у лику негативца извео је Берт Ланкастер. Филм траје 94’. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

ЧЕТВРТАК, 9. МАРТ

БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА

„ДОН КИХОТ“

У четвртак 9. марта, Културни центар Зрењанина организује одлазак у Народно позориште - Београд на балетску представу „Дон Кихот“. Полазак је испред Културног центра у 16.30 часова. Цена улазнице је 1500 динара.

ПЕТАК, 10 МАРТ

#ПЕРФОРМАНС WORK IN ПРОГРЕС

„Креативни погон“ – удружење из Новог Сада победило је на конкурсу фондације Траг и Националне коалиције за децентрализацију. Победнички перформанс Work in Прогрес биће изведен у великој сали Културног центра  у 20 часова. Улаз је бесплатан.

#Ауторски пројекат Wорк in Прогрес  говори специфичним језиком савременог циркуса, театра покрета, манипулацијом објектима и савременим плесом. За режију и кореографију задужена је Маргарета Табороши а партнер Креативног погона је „Новосадско позориште“. Представа се бави правом на рад и положајем малог човека у систему којим влада крупни капитал. Посебан осврт је на приликама у Србији и на право радиника код нас. Представу прати троје музичара.

progres

 

 

ПЕТАК, 10. МАРТ

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ЖЕЉКЕ ГАВРИЛОВИЋ

«БЛУЗ»/BLUES

Изложба фотографија Жељке Гавриловић „Блуз“ биће отворена у петак, 10. марта у изложбеном салону Културног центра Зрењанина у 19 часова. #Жељка Гавриловић, рођена је 1949. године у Лозници подрињској а по струци је психолог.  Како наводи – «одувек је загледана у уметност». Писац је књиге кратке прозе "Фотографије, снови", коју су 1994. објавиле "Дечје новине". Фотографијом се бави од 2011. године. Прво самостално излагање имала је  2012. године у градићу Теруел у Шпанија, на Интернационалном фото фестивалу на изложби - "Архитектура суседства". Друго самостално излагање (2013)  под називом I, personally било је у клубу Народног музеја у Ваљеву. Претходне, 2016. године самостално je излагала у Ваљеву  - поставку фотографија - Blues, на Руднику код Горњег Милановца у оквиру изложбе У сусрет светлу и у Београду (Noir). Била је учесник бројних фото конкурса и добитница је награда (златне, сребрне, бронзане медаље, похвале, blue badge of the exhibition). Са поносом истиче да је била и успешни учесник последњег одржаног бијенала мале форме које се годинама  организује у Горњем  Милановцу.

fotografije

 

 

СУБОТА, 11. МАРТ

#КОНЦЕРТ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ

Зрењанински камерни оркестар у сарадњи са Заводом за културу Војводине организује концерт камерне музике. Концерт ће се одржати у великој сали Културног центра Зрењанина у суботу, 11. марта са почетком у 19 часова. Улаз је бесплатан. Солисти су Ивана Павловић - харфа и Милена Станишић - харфа. Диригент је Дејан Савић.

Програм:

 Малецки - Кончертино у старом стилу за две харфе и камерни оркестар

Николић - Једна глава Шекспирове библије за 2 харфе и гудаче

Јаначек - Свита за гудаче

Нилсен - Мала свита за гудаче. 

koncert

НЕДЕЉА, 12. МАРТ

#БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА

У недељу, 12. марта у Културном центру Зрењанина од 10 до 14 часова биће одржана БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА (продаја, замена, куповина). Информације: 061/2952592.

ОД ПОНЕДЕЉКА, 13. ДО ПЕТКА, 17. МАРТА

#ДЕЧЈИ КВИЗ – „КО ЋЕ БОЉЕ, КО ЋЕ ПРЕ?“

Културни центар у сарадњи са Предшколском установом Зрењанина организује едукативни и забавни квиз за најмлађе, под називом: „Ко ће боље, ко ће пре?“. Заједничка жеља и циљ успешне сарадње јесте, да се на весео и забаван начин, кроз игру, презентују васпитно-образовне активности васпитача и деце. У квиз такмичењу учествују припремне групе-забавишта. Такмичење се одвија сваког дана од понедељка, 13. до петка, 17. марта а завршни такмичарски дан – велико финале заказано је за уторак, 21. март. Почетак квиза – у свим такмичарским данима заказан је за 10 часова у великој сали Културног центра Зрењанина. #Учесницима следе пригодне награде.

 

УТОРАК, 14. МАРТ

#ТРИБИНА

Трибина – „Слика социјализма у филмовима насталим након распада Југославије“ биће одржана у уторак, 14. марта у 19 часова у малој сали Културног центра. Говори – Немања Звијер, социолог а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

СРЕДА, 15. И ЧЕТВРТАК, 16. МАРТ

#ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ХРОНИКЕ СВАКОДНЕВНОГ НАСИЉА“

ФИЛМ: „ДЕЖУРНА СЛУЖБА“

У среду, 15. и четвртак, 16. марта Културни центар Зрењанина у сарадњи са Француским институтом у Србије у оквиру Француског филмског каравана почиње са приказовањем новог циклуса француског филма – „Хронике свакодневног насиља“.  У термину од 20 часова у малој сали Културног центра биће емитован филм „Дежурна служба“. Улаз на пројекције је бесплатан.

 

Дежурна служба 

(ФРА, 2016, 96’) (документарац)

Режија: Алис Диоп

Попут напуштеног острва, у болници Ависен налази се саветовалиште у мрачној и оронулој згради, у дну ходника. Једини посетиоци су болесни мушкарци рањени у души, чија бол одаје све патње избегличког живота. Долазе и одлазе, а уколико се поново врате, враћају се да овде пронађу снагу да наставе даље како не би потонули...

 

ЧЕТВРТАК, 16. МАРТ

#КОНЦЕРТ ТРИА – SENSARTIKA

У Барокној сали Градске куће у четвртак, 16. марта са почетком у 20 часова биће одржан концерт триа – Sensartika.  #Нова постава триа у саставу: Соња Калајић (виолина, тестера, кастањете), Милош Марић (гитара) и Дарко Арменски (кларинет, саксофон, гајде, кавал) од ове године на репертоару има програм Fauna Sacra са жељом да афирмише идеје поштовања и очувања животињског света као и да инспирише једним новим аранжерско-експерименталним звуком који брише границе између света природе и света музике, света исконских доживљаја и академских категорија у нади да такав приступ доноси слушаоцима запостављену радост симбиозе човека и природе. #Улаз на концерт је бесплатан.

fauna

 

 

ПЕТАК, 17. МАРТ

#ПРЕДСТАВА

„ВЕЛИКИ ТАЛАС“

Позоришна представа - комедија „Велики талас“ биће изведена у петак, 17. марта на великој сцени Културног центра Зрењанина. Представа почиње у 20 часова. Режисер представе је Ненад Гвозденовић. Играју: Љиљана Стјепановић, Лана Караклајић, Павле Пекић, Тања Бошковић, Раде Марковић и Стеван Пиале.  #Дуња и Марко, после дугогодишњег забављања одлучили су да отпочну заједнички живот. Заплет комедије почиње када утврдимо да се „потенцијални зет“ не допада породици. Дуња смишља план како да приволи баку и тетку да прихвате изабраника њеног срца. #Карте се продају на билетарници Културног центра сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 900, за организоване посете 800 а за ђаке и студенте 400 динара - број карата за ђаке и студенте по наведеној цени је ограничен.

komedija

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB