spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 27. JULA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 27. JULA 2017. PDF Štampaj E-pošta

СРЕДА, 5. И ЧЕТВРТАК, 6. ЈУЛ

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ЖЕНЕ НА ФИЛМУ“

ФИЛМ: „ФИДЕЛИО: АЛИСИНА ОДИСЕЈА“

У среду, 5. и четвртак, 6. јула у малој сали Културног центра од 21 сат почињемо са емитовањем Циклуса „Жене на филму“. Реч је о програму под називом - Француски филмски караван који организујемо у сарадњи са Француским иснтитутом у Србији. Први филм на репертоару је филм – „Фиделио: Алисина одисеја“. #Улаз на пројекције је бесплатан.

#О филму:

(ФРА, 2013, 97')

Режија: Луси Борлто

Играју: Ариан Лабед, Мелвил Пупо, Андер Данијелсен Ли...

#Тридесетогодишња морнарка Алис укрцава се на стари теретњак Фиделио док супруг Феликс остаје на копну. Запослена на броду као механичарка, сазнаје да мења покојног колегу и схвата да већ познаје капетана брода, Гаела, који је, гле чуда... њена велика прва љубав...

 

zene

ЧЕТВРТАК, 6. ЈУЛ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДОВА

БОЈАНА ОТАШЕВИЋА

ДОБИТНИКА ПРВЕ НАГРАДЕ

ЛИКОВНОГ КОНКУРСА 30X30

Отварање изложбе радова Бојана Оташевића, добитника прве награде Ликовног конкурса 30X30 заказано је за четвртак, 6. јул у 19 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин.

Оташевић је рођен у Крагујевцу 1973. године. Дипломирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду, 1998.  магистрирао 2001. а докторирао 2014. године код ментора проф. Биљане Вуковић. Члан УЛУС-а је од 2000. године. Ванредни је професор на Филолошко - уметничком факултету у Крагујевцу на Одсеку за Примењену и ликовну уметност. #Добитник је 22 ликовне награде. Своје радове излагао је на 41 самосталној а учествовао је на преко 290 групних изложби. Изложба је отворена до 10. августа.

otasevic

ПЕТАК, 7. ЈУЛ

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

„НА ТРАГУ СВЕТЛОСТИ“

Изложба награђених фотографија Фото савеза Србије „На трагу светлости 2017“ биће отворена у изложвеном салону Културног центра Зрењанина у петак, 7. јула у 19 часова.   Реч је о традиционалној (11 по реду) изложби на којој ФСС презентује најновија остварења својих најуспешнијих аутора, у виду годишње смотре односно, ауторског фотографског стваралаштва ради афирмације фотографије и њених аутора. Селектоване су све фотографије које су током претходне, 2016. године награђиване на изложбама највишег ранга у земљи и иностранству. #Изложба је отворена до 20. јула.

fss

СРЕДА, 12. И ЧЕТВРТАК, 13. ЈУЛ

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ЖЕНЕ НА ФИЛМУ“

ФИЛМ: „ЏЕРОНИМО“

У оквиру Француског филмског каравана/Циклуса: „Жене на филму“ у среду, 12. и четвртак, 13. јула у малој сали Културног центра од 21 сат приказује се филм: „Џеронимо“. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији. #Улаз је бесплатан.

#О филму:

(ФРА, 2013, 107')

Режија: Тони Гатлиф

Играју: Селин Салет, Давид Миржија, Рашид Јус...

#Током врелих августовских дана, млада активисткиња Џеронимо покушава да смањи тензију и конфликте између младих у кварту Сен-Пјер. Ситуација кулминира када тинејџерка турског порекла, Нил Терзи, побегне од уговореног брака како би пронашла младог Рома, Лики Молина, свог драгог. Попут уља на ватри, њихово бекство распламсава сукобе између већ завађених група.

 

<
francuski#“БАНАТСКА БАЈКА - ЛЕТО У ГРАДСКОЈ БАШТИ”
 
ЗРЕЊАНИН 2017.

О МАНИФЕСТАЦИЈИ 
"Банатска бајка – Лето у Градској башти" заједнички је пројекат Културног центра, Туристичке Организације и
IPMedia 023 уз подршку EuroVeloPark Banat. Предвиђено је да се  до 20. августа јединственим програмом употпуни, оплемени и заживи простор Градске баште. Понедељком програме организује Градска народна билиотека «Жарко Зрењанин», уторком се организују винске приче уз пратећи музички програм наступа хорова и музичара (Културни центар), средом мултимедијалне вечери (IPMedia 023 и EuroVeloPark Banat) , четвртком програм за децу (Културни центар), петком концерти  (Туристичка организација) и суботом и недељом представљање насељених места града са својим програмом и потенцијалима (Туристичка организација).

 

ПЕТА НЕДЕЉА

 

#ПОНЕДЕЉАК: 3. јул – од 20 часова – Програм Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ – књижевни опус Ђорђа Петровића, аутора из Зрењанина

#СРЕДА: 5. јулод 19 часова – Радионица Центра за едукацију „БигБен“ а од 20 часова - Пројекција филма "Ритови доњег потисја", Пера песник из Баната (Петар Ћирић из Перлеза) и КУД "Лола" из Фаркаждина наступају  у оквиру Банатског културног каравана, ЕуроВело Парк - бициклистичка рута.

#ЧЕТВРТАК: 6. јул – од 18 часова – Креативна радионица «Мали генијалци». Радионицу води – Отилија Бухекер Илић.

otilija

#ПЕТАК: 7. јул – од 20 часова – Концерт „Граднулички бисери“

#СУБОТА: 8. јул – од 20 часова – Представљање насељеног места – Стајићево

#НЕДЕЉА: 9. јул – од 20 часова – Представљање насељеног места – Ботош

 

 

ШЕСТА НЕДЕЉА

 

#ПОНЕДЕЉАК: 10. јул – од 20 часова – Програм Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ – „Пут ка успеху“ – Бајковита прича Павле Аршинов – питомац Текелијанума –

#УТОРАК: 11. јул – од 20 часова – Винско вече – прича о винској култури – говори винар - Шандор Шомођи  на тему винских стилова и врста вина -

#СРЕДА: 12. јул - од 19 часова – Радионица Центра за едукацију „БигБен“ а од 20 часова – Пројекција филма: „Природњачки камп:Бело Блато“, представљање Регионалног центра за таленте, ЕвроВелоПарк – бициклистичке руте и Банатски културни караван – песник Никола Вратњан из Зрењанина –

#ЧЕТВРТАК: 13. јул – 18 часова – Креативна радионица „Мали генијалци“/Радионицу води Отилија Бухекер Илић

#ПЕТАК: 14. јул – 20 часова –

#СУБОТА: 15. јул – 20 часова – Представљање насељеног места – Лукићево –

 

СРЕДА, 19. И ЧЕТВРТАК, 20. ЈУЛ

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ЖЕНЕ НА ФИЛМУ“

ФИЛМ: „ЛЕПИ ДАНИ“

У оквиру Француског филмског каравана/Циклуса: „Жене на филму“ у среду, 19. и четвртак, 20. јула у малој сали Културног центра од 21 сат приказује се филм: „Лепи дани“. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији. #Улаз је бесплатан.

#О филму:

(ФРА, 2012, 94')

Режија: Марион Верну

Играју: Фани Ардан, Лоран Лафит, Патрик Шесне...

#Зубарка Каролин рано одлази у пензију. Шта сада?  Како даље? Како уопште кренути испочетка? Пред њом је много питања, превише слободног времена... и ништа више. Муж и деца је, из страха да ће се досађивати, уписују на часове информатике где предаје атрактиван младић...

 

dani


ПЕТАК, 21. ЈУЛ

#ИЗЛОЖБА

„ГУСТАВ КЛИМТ – ПРЕТЕЧА МОДЕРНЕ“

Изложба "Густав Климт - претеча модерне" биће отворена у петак, 21. јула у 19 часова у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. Документарну изложбу о животу и делу једног од највећих аустријских сликара организују Аустријски културни форум и Културни центар Зрењанина поводом 155 година од уметниковог рођења. #Густав Климт (1862-1918) је био најзначајнији сликар аустријске сецесије са изразито истанчаним симболистичким стилом. Његов живот и стваралаштво подударају се са златним добом Беча с краја 19. века, када је настајао модернизам. Од његових радова, који обухватају слике, мурале, цртеже и дела примењене уметности, најпознатије је уље на платну "Пољубац", умножавано хиљадама пута, чак и на употребним предметима. #Спада у ауторе чије су слике достигле највише цене на аукцијама у 21. веку. Изложба кроз репрудукције уметничких дела и фотографија прати кључне фазе уметниковог живота и рада а биће отворена до трећег августа.

poljubac


СРЕДА, 26. И ЧЕТВРТАК, 27. ЈУЛ

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ЖЕНЕ НА ФИЛМУ“

ФИЛМ: „БРУКЛИН“

У оквиру Француског филмског каравана/Циклуса: „Жене на филму“ у среду, 26. и четвртак, 27. јула у малој сали Културног центра од 21 сат приказује се филм: „Бруклин“. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији. #Улаз је бесплатан.

#О филму:

(ФРА, 2014, 83')

Режија: Паскал Тесо

Играју: Кт Горик, Рафал Ушива, Лилијан Ровер...

#Корали или Бруклин, њено сценско име, је двадесетдвогодишња реперка из Швајцарске која напушта своју земљу и оца који је не разуме, да би дошла у Париз и окушала срећу на реп сцени. У међувремену ради као куварица у удружењу музичара у Сен Денију, предграђу Париза, где среће младог репера Иса, звезду у успону...

 

 

bruklin

 

 

#“БАНАТСКА БАЈКА - ЛЕТО У ГРАДСКОЈ БАШТИ” 
ЗРЕЊАНИН 2017.

О МАНИФЕСТАЦИЈИ 
"Банатска бајка – Лето у Градској башти" заједнички је пројекат Културног центра, Туристичке Организације и
IPMedia 023 уз подршку EuroVeloPark Banat. Предвиђено је да се  до 20. августа јединственим програмом употпуни, оплемени и заживи простор Градске баште. Понедељком програме организује Градска народна билиотека «Жарко Зрењанин», уторком се организују винске приче уз пратећи музички програм наступа хорова и музичара (Културни центар), средом мултимедијалне вечери (IPMedia 023 и EuroVeloPark Banat) , четвртком програм за децу (Културни центар), петком концерти  (Туристичка организација) и суботом и недељом представљање насељених места града са својим програмом и потенцијалима (Туристичка организација). Распоред програма можете погледати на ФБ страници – Банатска Бајка Лето у Градској башти.

 

#ЧЕТВРТКОМ У ГРАДСКОЈ БАШТИ

#КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ «МАЛИ ГЕНИЈАЛЦИ» И ШКОЛА СПОРТА «ЧИГРА»

#До краја трајања манифестације, сваког четвртка у 18 часова у простору Градске баште одржавају се креативне радионице «Мали генијалци». Радионице води Отилија Бухекер Илић. Док ће се радионице – #Школе спорта «Чигра» одржавати последењег четвртка у месецу (27. јул). са почетком у 19 часова. Тренери - Тамара Симић, Жељко Ивановић, Александар Вујиновић и Владимир Мајкић уз посебно осмишљен програм вежбају са децом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добро дошли!

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.

 

 

  
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB