spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 2. NOVEMBRA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 2. NOVEMBRA 2017. PDF Štampaj E-pošta

#ИЗЛОЖБА: „ГРАД У АРХИТЕКТУРИ/АРХИТЕКТУРА У ГРАДУ – 18/17 – БЕЧЕКЕРЕК/ПЕТРОВГРАД/ЗРЕЊАНИН

#Нови пројекат Културног центра Зрењанина и његова прва фаза реализације, представљена је јавности у понедељак, 2. октобра у изложбеном салону наше куће. #Реч је о изложби фотографија "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек-Петровград - Зрењанин. #Пројекат је настао као заједничка идеја више аутора који су у оквиру области свог професионалног деловања -  пажњу усмерили на модерну градску архитектуру.
Поставка обухвата фотографије објеката, аутора Јована Његовића Дрндака,  које су као значајне мапирале и стручно обрадиле дипл. инж. арх. Јелка Ђорђевић и историчарка уметности, Весна Каравида. Дизајн изложбе је урадила Данка Јечменица, а координаторка пројекта је Сандра Бањанин. #Покровитељи изложбе су: Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и односе с верским заједницама и Град Зрењанин. #Изложба је отворена до краја октобра.

urbanizam


СРЕДА, 25. И ЧЕТВРТАК, 26. ОКТОБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ИНГМАРА БЕРГМАНА

ФИЛМ: „ТИШИНА

У оквиру Циклус филмова Ингмара Бергмана,  у среду, 25. и четвртак, 26. октобра приказује се филм: „Тишина“/The Silence/. Филм је снимљен 1963, године. Пројекције су од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. #Улаз је бесплатан. #Како се наводи - реч је о драми о емоционалној дистанци између две сестре. Сестре, различите сексуалне оријентације, одседају у хотелу једног северноевропског града, са њим је и син једне од сестара. #Тишина у наслову указује на немогућност комуникације међу сестрама и становницима града -

tisina

ЧЕТВРТАК, 26. ОКТОБАР

#КОНЦЕРТ АНСАМБЛА „ЛЕВАНТ“

У четвртак, 26. октобра у Барокној сали Градске куће биће одржан концерт Ансамбла Левант – „Музика византијског круга“. Концерт почиње у 20 часова. #Улаз је бесплатан.

Ансамбл ЛЕВАНТ (2013) се бави изучавањем и интерпретацијом ране музике на историјским инструментима. Састављен је од еминентних музичара који за собом имају деценије истраживачког и интерпретаторског рада на подручју српске и европске ране музике. Своје квалитете су исказивали оснивањем и сарадњом са различитим ансамблима, међу којима је, свакако, најзначајнији Ансамбл РЕНЕСАНС (први и најстарији ансамбл за рану музику не само у бившој Југославији, већ и на подручју Југоисточне Европе).

Од оснивања 2013. до данас ЛЕВАНТ је остварио низ концерата у градовима Србије, међу којима су Београд, Пожаревац, Шабац, Аранђеловац и Кањижа, те учешћем на различитим фестивалима ране музике, од којих је последњи био МЕДИМУС (Међународни фестивал средњовековне музике) у Призрену.

Ансамбл ЛЕВАНТ

 

Марчела Франческо – глас

Драган Млађеновић – глас, диван саз

Жорж Грујић – кавал, фрула, двојнице, раушфајфе

Дарко Карајић – персијска лаута, баглама

Горан Милошевићглас, удараљке

 #Kонцерт Ансамбла ЛЕВАНТ, Музика византијског круга, упознаје публику са музиком византијског културног простора, односно са њеним изворима, користећи историјске инструменте који су се свирали у време и на простору источно-ромејског царства. Непосредним и посредним путем ова музичка традиција је извршила утицај на историју српске музике и остала жива и препознатљива у данашњем музичком изразу.

vizant

 

НЕДЕЉА, 29. ОКТОБАР

#ВЕЧЕ СА ВЕДРАНОМ ДАБОВИЋ

У недељу, 29. октобра у великој сали Културног центра Зрењанина биће одржана промоција дечјег духовног стваралаштва под називом – „Вече са Ведраном Дабовић“. Програм почиње у 19 часова.

УТОРАК, 31. ОКТОБАР

#ТРИБИНА

У уторак, 31. октобра у малој сали Културног центра биће одржана трибина: „Квантна сплетеност и квантна информатика“. Уводничар је Немања Мицић – мастер физике а модератор трибине је Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.

 

ПОНЕДЕЉАК, 30. ОКТОБАР

#ТРИБИНА О МЕДИЈСКОЈ ФОТОГРАФИЈИ

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине позива младе фоторепортере, студенте новинарства, полазнике новинарских секција средњих и основних школа и ширу јавност на трибину о значају медијске фотографије на којој ће говорити познати фоторепортери Дарко Дозет и Зоран Јовановић Мачак. Трибина ће се одржати у понедељак, 30. октобра у Културном центру Зрењанина са почетком у 19 часова. Фоторепортери „Вечерњих новости“ Дарко Дозет из Новог Сада и Зоран Јовановић Мачак из Панчева, говориће о својим искуствима, значају поштовања професионалних стандарда, ауторским правима, етици и естетици фотографије, о најзанимљивијим догађајима у каријери и представити фотографије које ће посебно памтити и по којима ће бити упамћени. Разговор са фоторепортерима водиће уредница на Радио-телевизији Војводине и председница Друштва новинара Војводине Ержебет Пап Рељин.

Реализацију скупа подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.#ДАНИ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА

 

#ЦИКЛУС: „УДАХНИ ЖИВОТ“

СРЕДА, 1. И ЧЕТВРТАК, 2. НОВЕМБАР

#ФИЛМ: „ТАМАРА“

У току новембра у Културном центру  на програму су „Дани француског филма“. У оквиру програма емитоваће се четири филма из циклуса – „Удахни живот“. У среду, 1. и четвртак, 2. новембра у малој сали од 20 часова приказује се филм: „Тамара“. #Улаз је бесплатан. #Циклус филмова емитује се у организацији Француског института у Србији и Културног центра Зрењанина.

Сажетак

ТАМАРА (Француска, 2016, 100', комедија)

Режија: Александар Кастањети

Играју: Елоиз Мартен, Силви Тестид, Сирил Геи 

Тамара је девојчица од 15 година која има велике комплексе због своје килаже. Да би се ослободила лоше етикете коју је добила од својих вршњака у средњој школи, она одлучује да узме ствар у своје руке. Опкладиће се са најбољом другарицом да ће изаћи са првим дечком који прође поред врата учионице. Игром случаја, изабраник ће бити Дијего, најзгоднији дечко у школи и Тамара већ види шансу да ће да успети у својој намери....

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z8NoDa1p-58

УСКОРО У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА

Концерт Александре Радовић и Ансамбла националних игара и песама Србије – „Коло“

 

#КОНЦЕРТ АЛЕКСАНДРЕ РАДОВИЋ

-          Карте су, већ, у продаји на билетарници Културног центра Зрењанина

Концерт Александре Радовић одржаће се на великој сцени  Културног центра Зрењанина у петак, 10. новембра. Певачица, поп-дива са великим бројем музичких хитова уз тачно дефинисан и препознатљив звук и вокал представиће зрењанинској публици музичке нумере са  најновијег албума и извести познате и увек радо слушане хитове са  предходних ЦД издања. #Концерт почиње у 20 часова.  #Цена улазнице је 1000 динара. #Карте се продају на билетарници Културног центра Зрењанина сваког радног дана и суботом  од 10 до 12 и од 18 до 20 часова.

pop zvuk

 

 

ЧЕТВРТАК, 16. НОВЕМБАР

#КОНЦЕРТ АНСАМБЛА „КОЛО“

#Карте су у продаји на билетарници Културног центра Зрењанина

-          од понедељка, 30. октобра -

Национални ансамбл „Коло“ - Ансамбл народних игара и песама Србије,  наступиће на великој сцени Културног центра Зрењанина у четвртак, 16. новембра. Националном ансамбл – „Коло“   се бави очувањем народне културе кроз игру и песму уз  високу уметничку интерпретацију са изузетним сценским наступом. У стварању уметничког репертоара учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, као и многобројни стручни сарадници (етномузиколози, етнолози, балетски уметнци) који су изградили препознатљив уметнички стил, изражен пре свега у разноликости сценских и музичких облика.  Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, као и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату српску традиционалну музику и музику, националних заједница, са наших простора. #Концерт почиње у 20 часова. Карте се продају на билетарници Културног центра од понедељка - 30. октобра, сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 400 а за организоване посете 250 динара.

folklor

 

https://www.youtube.com/watch?v=lzvn-ZOfsJE

 

https://www.youtube.com/watch?v=pVIIXKQDAUo

 

 

Организаор задржава право измене програма.

 

Добро дошли!


 

#ИНФО ПЛУС

#КОНКУРСИ

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У ИЗЛОЖБЕНОМ САЛОНУ 

КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ЗА 2018. ГОДИНУ

 

 

     Културни центар Зрењанина расписује конкурс за  самосталне и групне изложбе за излагачку 2018. годину. Право учешћа на конкурсу имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници, групе и удружења ликовних уметника. Конкурс је отворен до 10. децембра 2017. године.

 

     При предлагању изложбе за поставку, имати на уму ограниченост изложбеног простора чије су димензије зидова 9 х 9,65 х 7,65 метара, висина 2,80 метара. Такође, постоји могућност поставке радова на шине које се налазе на плафону 9,65 метара х 3 ком.

 

     Документација за конкурс треба да садржи:

 

попуњен образац пријаве на конкурс;

највише пет јасно именованих фотографија радова који се предлажу за изложбу, са назначеним називом, димензијама, техником и годином настанка;

по могућности, каталог у електронском облику и највише три фотографије са претходне поставке изложбе ( није обавезујуће).

 

     Конкурсни материјал се може доставити, уз наслов – Пријава на конкурс (упишите своје име и презиме), искључиво на електронску адресу:  sandra.banjanin@gmail.com

 

     Непотпун конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења за промоцију изложбе.

 

     О одабиру изложби за поставку одлучује уметнички савет Изложбеног салона Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса путем електронске поште до краја децембра 2017. године.

 

      Културни центар Зрењанина се обавезује да постави изложбу, организује отварање, медијску подршку и штампа пропратни материјал у складу са могућностима. Око детаља сваке изложбе појединчано, договараће се аутор и уредница програма визуелне уметности. За додатне информације позвати: 064.811.64.60 (Сандра Бањанин).

 

ЛИКОВНИ КОНКУРС 30 СА 30

ОТВОРЕН  ДО 20. НОВЕМБРА

 

 

Културни Центар Зрењанинa и аутор пројекта мр Милутин Мићић расписују ликовни конкурс 30 X 30.

Услови конкурса:

 

 

Аутори могу да конкуришу са једним радом. Радови могу да буду дводимензионални и тродимензионални у свим техникама и дисциплинама. Једино ограничење је да дводимензионални радови морају бити формата 30 са 30 сантиметара. Код тродимензионалних радова једна димензија треба да буде 30 сантиметара, а остале две не смеју да буду веће од 30 сантиметара. Радови који пређу ове димензије неће се разматрати. Уз радове послати и један репрезентатитни каталог (ако га аутори имају).

 

Поред слободних решења , ове године нудимо ауторима и могућност да промишљају на задату тему-задатак:

СТРАХ

У МЕНИ ОД МЕНЕ

У ТЕБИ ОД ТЕБЕ

У ТЕБИ ОД МЕНЕ

У МЕНИ ОД ТЕБЕ

ОД ЊИХ

ОД НАС

СТРАХОВАЊА

На свим пољима, и локално и глобално, све више  правимо проблема. Изгледа да свет тоне у свеопшту  пропаст. Човек је постао неразумно  биће којег се треба плашити. Безброј је разлога за страховања. Можда нам помогне њихово разоткривање и освешћивање. Уметници су то одувек најбоље радили.

"Сматрамо да је мишљење уметника о дешавањима у свету запостављено, а да је вредно и драгоцено. Ово је прилика да аутори који то желе кроз своје радове дају своја размишљања и изађу прад јавност. Сваке године тема-задатак ће се мењати".

Конкурс је отворен за све професионалне ликовне уметнике на територији Републике Србије и за све уметнике широм света. И ове године пројекат 30х30 је међународни.

Молимо вас да сви радови (осим оних који су рађени на папиру и скулптуре) буду опремљени да могу да се окаче на зид.

Радови ће бити жирирани.

Доделиће се три награде.

Прва награда: самостална изложба у малом салону Народног музеја Зрењанин

Друга награда: самостална изложба у изложбеним салону Културног центра Зрењанина

Трећа награда: пригодан поклон.

 

Конкурс је отворен до 20. новембра 2017. год.

Изложба ће бити отворена у  децембру 2017. год. у Културном центру Зрењанина

Радови са ликовног салона 30х30 ће током 2018. год. бити изложени у Галерији савремене уметности Културног центра Панчево, у Музеју Срема у Сремској Митровици, у АртЦЕНТРУ Београд и у Галерији Трибина младих Културног центра Новог Сада.

 

Радове слати на адресу:

Културни центар Зрењанина

Народне омладине 1

23000 Зрењанин

Телефон: 023/535482, 064/8116994 (Владимир Ђурић)

 

Препоручујемо да радове шаљете Пост експресом.

Уколико у једној пошиљци има радова више аутора то мора бити назначено на пошиљци.

Радови ће бити враћени Пост експресом о трошку аутора. Организатори не преузимају одговорност за штету насталу приликом транспорта.

 


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB