spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 4. OKTOBRA 2018.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 835
Veb veze: 28
Posetioci: 6507118
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 4. OKTOBRA 2018. PDF Štampaj E-pošta

 

MEĐUNARODNI FESTIVAL
DOKUMENTARNOG FILMA
-          BELDOCS
Nova turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs
Projekcije u Kulturnom centru Zrenjanina
Odabrani filmovi sa ovogodišnjeg  festivala dokumentarnog filma “Beldocs” prikazuju   se u Kulturnom centru Zrenjanina do kraja septembra  svake srede, četvrtka i petka u Maloj Sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan. Inače, Beldocs  festival  je osnivan sa  jasanim ciljem – da približiti savremenu svetsku dokumentaristiku kao i njene autore domaćoj publici. Više o festivalu pogledajte na sajtu –  https://beldocs.rs/beldocs-eho/ a u nastavku  pogledajte rapored projekcija poslednje festivalske nedelje.
 
 
SREDA, 26. SEPTEMBAR
FILM: “DOĆI ĆE ŽUTI LJUDI SA ISTOKA I PIĆE VODU SA MORAVE”
Režija: Tanja Brzaković, Srbija, 2017, 72’
http://beldocs.rs/doci-ce-zuti-ljudi-sa-istoka-i-pice-vodu-sa-morave/
Mladi bračni par, radnik u tržnom centru, porodica poljoprivrednika, grupa srednjovečnih žena koje rekreativno plešu, svi migranti iz Kine, žive izolovan život, rastrzani između svojih ambicija za boljom egzistencijom i nemogućnosti da se asimiluju u Srbiji. Kineski predsednik je u trodnevnoj poseti Vladi Srbije, koja se nada ekonomskom procvatu zahvaljujući kineskim investicijama.
 
 
ČETVRTAK, 27. SEPTEMBAR
FILM: “MIRSADA”
Režija: Danilo Marunović, Crna Gora, 2017, 50’
http://beldocs.rs/mirsada/
U neravnopravnoj borbi vjekovne romske kulture, tvrdih kodeksa i tradicije sa snovima jedne djevojčice, nastaje uzbudljiva priča iz skrivenih prostora periferije Podgorice. U tom paralelnom svijetu, kamere po prvi put zalaze… Sniman u šokantnim ali i bajkovitim ambijentima napuštenih vagona, deponija, otpada i ulica gdje su sklonište od kiše i topla riječ transrodne prostitutke u hladnoj noći, sasvim dovoljno za sreću…
 
PETAK, 28. SEPTEMBAR
FILM: “POSLEDNJA AVANTURA KAKTUS BATE”
Režija: Đorđe Marković, Srbija, Hrvatska,  2018, 65’
http://beldocs.rs/poslednja-avantura-kaktus-bate/
Aleksandar Zograf, poznati strip autor otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.
 
PETAK, 28. SEPTEMBAR
PREDAVANJE
„NAJEFIKASNIJI LEK NA SVETU“
U petak, 28. septembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, sa početkom u 19 časova, biće održano predavanje – „Najefikasniji lek na svetu“. Predavač je akademik, prim. dr med. Boro M. Vujasin. Ulaz je slobodan.
UTORAK, 2. OKTOBAR
TRIBINA
U utorak, 2. oktobra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina „ Prisjedinjenje Vojvodine Srbiji 1918. – Velika Kikinda“. Govore: Dimitrije Mihajlović i Srđan Sivčev, istoričari. Tribina se organizuje u saradnji sa Gradskom narodnom biliotekom „Žarko Zrenjanin“ a počinje u 19 časova.
UTORAK, 2. OKTOBAR
IZLOŽBA
„IVAN ANTIĆ – ARHITEKTONIČNO“
-          Od 2. do 19. oktobra
U utorak, 2. oktobra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena putujuća izložba Beogradske internacionalne nedelje arhitekture 2018: „Ivan Antić – Arhitektonično“. Autori izložbe su Igor Marić i Dijana Milašinović Marić. Otvaranje je zakazano za 19 časova.
Na izložbi će se predstaviti najznačajnija dela Antićevog stvaralaštva i deo dokumentacije do sada nepoznat  javnosti, arhitekte čija je nedvosmislena arhitektonika jedinstvena i upečatljiva.  
antic
Arhitektonski opus Ivana Antića (Beograd, 1923-2005), profesora beogradskog Arhitektonskog fakulteta, redovnog člana SANU, člana Krunskog saveta, jednog od najznačajnijih srpskih graditelja, čije su građevine stvarane u vremenskom rasponu od gotovo pedeset godina, predstavlja u oblikovnom u konstruktivnom i sadržinskom smislu, gotovo ovaploćenje ideala doba u kojem je stvarao. Njegov obiman i nagrađivan opus sadrži brojna realizovana i projektovana arhitektonska dela, među kojima su remek-dela srpske arhitekture kao što su Muzej savremene umetnosti na Ušću, Muzej u Šumaricama (sa Ivankom Raspopović) ili Sportski centar „25 maj“, potom sportska hala „Pinki“ u Zemunu, olimpijski bazen na Poljudu u Splitu, kompleks Dom pionira, sa zgradom RTB i pozorištem „Duško Radović” u Beogradu, hoteli „Breza“ u Vrnjačkoj Banji, „Narvik“ u Kikindi ili hotel „Hajat“ u Novom Beogradu, zgrada SUP-a na Guberevcu, Dom „Politike” u Krupnju i druga, koja su sva svrhovite i estetizovane graditeljske forme, gotovo sublimati opredmećenja sadržinskih i konstruktivnih zahteva.
Izložba je otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina do 19. oktobra.

ČETVRTAK, 4. OKTOBAR
-          POZORIŠNA PREDSTAVA
„SVINJA“
Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 4. oktobra biće izvedena predstava „Svinja“ koja je urađena po romanu Branislava Nušića a napisana u maniru najboljih francuskih vodvilja.  Igraju: Marijana Mićić, Miloš Đurović, Dušan Matejić i Ljiljana Đurić. Predstava počinje u 20 časova.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 400, 500 i 600 dinara. Informacije o prodaji karata potražite na biletarnici Kulturnog centra i na broj tel. 566-712.
predstava
INFO PLUS
STRIPOLIS -
Završili smo "Stripolis", koji se deveti put održao u našem gradu. Ugostili smo eminentne strip stvaraoce koji su sa nama podelili svoja iskustva, znanja i veštine. Održale su se radionice, emitovali filmovi i vodili razgovori na temu devete umetnosti. Putem fotografija, prenosimo Vam deo atmosfere sa održanih događaja.
- Uskoro sledi i video priča sa ovogodišnjeg "Stripolisa".
- Hvala svima koji su došli i pratili programe ovogodišnjeg festivala.
- Zahvaljujemo se na finansijskoj podršci od strane Grada Zrenjanina i Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije kao i prijateljima Kulturnog centra Zrenjanina - Trgovačkom lancu PerSu.
 
Vidimo se sledeće godine.
 
-          Pogledajte fotografije sa otvaranja festivala
https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=970283796499048&__xts__%5B0%5D=68.ARCkIP0FKhyljXHm1WuDXixfFeLjVUGu0sRhqfnTar_tNjgPOStnJI4KpYrf9Ctv3WEQOgbQjth7ufIj9bg0mOKY3JWRiAkPcBMAk_CaIsPfoo_CyIpa1Ei8h5GaplolfZ-G_NnLGKqp4DSWRQC_lEmuhXY0VCH09qVo5hscGOhET-l7F6py&__tn__=-UC-R
 
 
-          Fotografije sa projekcije filma “S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Gog” i razgovor sa Biserkom Petrović, gošćom festivala
 
https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=970686219792139&__xts__%5B0%5D=68.ARAsO4V5e3OZqZpSEyXkPjXG6J2aepEtriwsP-XctTYWZhYPpUw5TeKVgKzujzeV60T8WiYOxNXVjEN7nWZtTSZxCpJelP-3lyWKBLoZ2ZKVSCGCjqd8YN0mx2RyIUDf4WJlCTYA-BRtJ-op9YFwUa36DqFIW-03ZqHbL9QFV6dh7cPxsuIJ&__tn__=-UC-R
 
 
- Prenosimo Vam deo atmosfere sa radionice koju su održali Aleksandar Zolotić i Kosta Rakićević
https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=970758179784943&__xts__%5B0%5D=68.ARD7lrvCsMp6jzfkpZ_D1PXI2X0_PQIMfu17f1PZ9pB2VBafZh6ilchtU7tD0CIhLMYCjk6FBHwDkpk9oytFycKNftsqHEFZNtSJzJUbPwy6EX6OjVy1R4mn3kIrVqET5vjgEfNSuirCz3xSvW9kEUZdxX9lfzcuDn7RmaYapuYGtdBzKN28&__tn__=-UC-R
 
- Fotografije sa projekcije filma "Poslednja avantura Kaktus Bate" i razgovora sa Aleksandrom Zografom
https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=970894223104672&__xts__%5B0%5D=68.ARA3Vv32-5saFamJR5WizGr-7E3dheR6SYi4zIH_KKMDMJgdiENTTDmN19Ki9HKlS0Aq5tUby6HByg5XbqQ_9cSP-E-Zu_LeNn3EVTllJ527FT4Qhe-HjPw5kHUeunlF2ZYsRALmGEOQRSUnkG-1GWVwod-0ajM3i4a74w1mPa-DmslRnAm0&__tn__=-UC-R
 
Festival stripa “Stripolis”, manifestacija posvećena popularizaciji devete umetnosti i svim njenim poklonicima biće održana je, deveti  put za redom, u Kulturnom centru Zrenjanina od 20. do 22. septembra 2018. godine.  Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina a urednik časopisa „Stripolis“ i autor projekta je mr Branko Đukić. U okviru ovogodišnjeg devetog festivala stripa, obeležili smo i jubilej, deset godina od pokretanja časopisa “Stripolis” u okviru izdavačke delatnosti Kulturnog centra Zrenjanina, koji je svojom prepoznatljivošću postao zrenjaninski kulturni brend i prelazi okvire lokalne kulture.
 
 
INFO PLUS
 – DVA LIKOVNA KONKURSA KCZR
KULTURNI CENTAR ZRENJANINA JE RASPISAO DVA LIKOVNA KONKURSA
-          MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS 30X30 I KONKURS ZA IZLAGANJE U IZLOŽBENOM SALONU KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA ZA 2019.
ЛИКОВНИ КОНКУРС 30 СА 30
 
Културни Центар Зрењанинa и аутор пројекта мр Милутин Мићић расписују ликовни конкурс 30 X 30.
Услови конкурса:
Аутори могу да конкуришу са једним радом. Радови могу да буду дводимензионални и тродимензионални у свим техникама и дисциплинама. Једино ограничење је да дводимензионални радови морају бити формата 30 са 30 сантиметара. Код тродимензионалних радова једна димензија треба да буде 30 сантиметара, а остале две не смеју да буду веће од 30 сантиметара. Радови који пређу ове димензије неће се разматрати. Уз радове послати и један репрезентатитни каталог (ако га аутори имају).
 
Поред слободних решења , ове године нудимо ауторима и могућност да промишљају на задату тему-задатак:
ЕВОЛУЦИЈА ДОБРА-ЕВОЛУЦИЈА ЗЛА
“Каква је еволуција добра ? Каква је еволуција зла? Куда нас воде? Која је доминантна? Да ли су обе у складу са нашом природом? Воде ли нас у пропаст или спас? Какво је наше освешћивање једне и друге? Колико видимо? Зашто не желимо да видимо…?…  ”.
"Сматрамо да је мишљење уметника о дешавањима у свету запостављено, а да је вредно и драгоцено. Ово је прилика да аутори који то желе кроз своје радове дају своја размишљања и изађу прад јавност. Сваке године тема-задатак ће се мењати".
Конкурс је отворен за све професионалне ликовне уметнике на територији Републике Србије и за све уметнике широм света. И ове године пројекат 30х30 је међународни.
Молимо вас да сви радови (осим оних који су рађени на папиру и скулптуре) буду опремљени да могу да се окаче на зид.
Радови ће бити жирирани.
Доделиће се три награде.
Прва награда: самостална изложба у малом салону Народног музеја Зрењанин
Друга награда: самостална изложба у изложбеним салону Културног центра Зрењанина
Трећа награда: пригодан поклон.
 
Конкурс је отворен до 20. новембра 2018. год.
Изложба ће бити отворена у  децембру 2018. год. у Културном центру Зрењанина
Радови са ликовног салона 30х30 ће током 2019. год. бити изложени у АртЦЕНТРУ Београд, у Галерији савремене уметности Културног центра Панчево, у Музеју Срема у Сремској Митровици, у и  Галерији Трибина младих Културног центра Новог Сада.
 
Радове слати на адресу:
Културни центар Зрењанина
Народне омладине 1
23000 Зрењанин
Телефон: 023/535482, 064/8116994 (Владимир Ђурић)
 
Препоручујемо да радове шаљете Пост експресом.
Уколико у једној пошиљци има радова више аутора то мора бити назначено на пошиљци.
Радови ће бити враћени Пост експресом о трошку аутора. Организатори не преузимају одговорност за штету насталу приликом транспорта.

PREUZMITE UPITNIK OVDE
 
 
КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У ИЗЛОЖБЕНОМ САЛОНУ 
КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ЗА 2019. ГОДИНУ
 
 
     Културни центар Зрењанина расписује конкурс за  самосталне и групне изложбе за излагачку 2019. годину. Право учешћа на конкурсу имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници, групе и удружења ликовних уметника. Конкурс је отворен до 1. новембра 2018. године.
 
     При предлагању изложбе за поставку, имати на уму ограниченост изложбеног простора чије су димензије зидова 9 х 9,65 х 7,65 метара, висина 2,80 метара. Такође, постоји могућност поставке радова на шине које се налазе на плафону 9,65 метара х 3 ком.
 
     Документација за конкурс треба да садржи:
 
1.        попуњен образац пријаве на конкурс (у прилогу);
2.        највише пет јасно именованих фотографија радова који се предлажу за изложбу, са назначеним називом, димензијама, техником и годином настанка;
3.        рецензију изложбе;
4.        по могућности, каталог у електронском облику и највише три фотографије са претходне поставке изложбе.
 
     Конкурсни материјал се може доставити, уз наслов – Пријава на конкурс (име и презиме), искључиво на електронску адресу:  sandra.banjanin@gmail.com
 
     Непотпун конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења за промоцију изложбе. Радови који се каче на зид не могу бити тежи од 3 кг, због ограничене носивости зида.
 
     О одабиру изложби за поставку одлучује уметнички савет Изложбеног салона Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса путем електронске поште до краја новембра 2018. године.
 
      Културни центар Зрењанина се обавезује да постави изложбу, организује отварање, медијску подршку и штампа пропратни материјал у складу са могућностима. Такође, у могућности смо да сносимо трошкове слања радова за поставку поштом, уколико је то изводљиво. Око детаља сваке изложбе, као и доставе радова појединчано, договараће се аутор и уредница програма визуелне уметности. За додатне информације позвати: 064.811.64.60 (Сандра Бањанин).

PREUZMITE PRIJAVU OVDE
   
Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina
 – Trgovački lanac PerSu
izlozbaucenika

 
Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!
INFO PLUS

#INFO PLUS
#OBELEŽAVANJE JUBILEJA
-          40 GODINA RADA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA
U petak, 25, maja Kulturni centar Zrenjanina je održao svečanost povodom obeležavanja jubileja – 40 godina rada Doma Mladosti odnosno Kulturnog centra. Nova zgrada je otvorena 27. maja 1978. godine. Veliki broj Zrenjaninaca i Zrenjaninski je odrastao uz Kulturni centar Zrenjaninao kao član nekadašnjih organizacija i udruženja koje su delovale u tadašnjem Domu Mladosti, provodio vreme zabavljajući se u čuvenim diskotekama, na koncertima i predstavama. Mnogi su svoj prvi javni nastup imali u okviru neke od manifestacija koje su se održavale u Velikoj sali Kulturnog centra ili su pratili umetnička predstavljanja i sadržaje koji ulaze u grupu – visokog umetničkog stvaralaštva.
 
Danas je Kulturni centar Zrenjanina ustanova kulture koja svoje programske aktivnosti organizuje, realizuje i stvara kulturne sadržaje u okviru muzičkih, pozorišnih, filmskih, izložbenih, dečjih i multimedijalnih programa. Kulturni centar Zrenjanina veoma  ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža. Jedinstvenost i prepoznatljivost u odnosu na druge ustanove kulture, realizacija velikog broja kvalitetnih programa, aktivnosti, projekata, festivala i sajamskih manifestacija čine njegovu prepoznatljivost. Pod sloganom „Kreiraj kulturu“ ostvarena je saradnja sa velikim brojem umetničkih asocijacija, udruženja, samostalnih umetnika i pružena podrška velikom broju individualnih i grupnih umetničkih inicijativa. Kulturni centar Zrenjanina omogućio je da se predstave raznovrsna kulturna ponuda i kulturni izrazi koji doprinose stvaranju specifičnih urbanih umetničkih scena i svih vidova kulturnog izražavanja u gradu. Veliki broj saradnika – pojedinaca, grupa i udruženja obraća se za pomoć i traži podršku prilikom predstavljanja njihovog rada tako da, u tom smislu, servisiramo i omogućavamo organizaciju i realizaciju velikog broja gradskih – kulturnih aktivnosti i manifestacija opšteg tipa. Za nas se može reći da smo uspešna profesionalna ustanova kulture i da, u postojećim okolnostima, radimo svoj posao i maksimalno doprinosimo kulturnom životu u Zrenjaninu.
Kulturni centar Zrenjanina na godišnjem nivou organizuje oko 300 programa, a u saradnji sa umetnicima, saradnicima i drugim značajnim činiocima koji kreiraju našu kulturnu stvarnost uspešno realizuje još stotinak programa. U toku godine naše programe pogleda i u našem prostoru realzuje svoje aktivnosti 100.000 ljudi.
U toku poslednjih godina izdvojili su se značajni programi – projekti koji nas čine prepoznatljivim i ulaze u grupu složenijih kulturnih poduhvata poput projekta STRIPOLIS, ISTORIJE ZRENJANINSKOG ROKENROLA, HOROSKOG FESTIVALA „SLOBODAN BURSAĆ“, POKRETANJA I RADA GRADSKOG DEČJEG HORA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA I VELIKOG DEČJEG KVIZA – „SUPERSU“. KULTURNOJ JAVNOSTI DOBRO JE ZNAN I MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS 30X30 KAO I TRIBINSKI PROGRAMI I OKRUGLI STOLOVI KOJE JE ORGANIZOVAO KULTURNI CENTAR ZRENJANINA.
 
U okviru svečanog programa, obeležavanja jubileja,  gostima su se obratili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina; Čedomir Janjić – Gradonačelnik, Darko Bjeloglav – direktor Trgovinskog lanca PerSu i Vladimir Đurić – pomoćnik direktora – rukovodilac programske službe Kulturnog centra. U okviru svečanosti, nastupio je višestruko nagrađivani Gradski dečji hor naše kuće kojim diriguje mr Senka Milisavljević a povodom obeležavanja jubileja otvorena je i izložbena postavka „Za Nezaborav“  - Sandre Banjanin, urednice programa vizuelnih umetnosti KCZR-a koju je uradila u saradnji sa Vladimirom Garbošem i uz pomoć velikog broja sugrađana i kolega – radnika Kulturnog centra akumulirajući sećanja na jednom mestu. Izložba je retrospektiva našeg rada, sećanja i nekih od događaja koji su obeležili rad Doma mladosti odnosno Kulturnog centra Zrenjanina od osnivanja do danas. Na svečanosti su dodeljene zahvalnice velikom broju saradnika, pokrovitelja i sponzora programskih aktivnosti, radnicima koji su najduže radili u Kulturnom centru, gradonačelniku, Trgovinskom lancu „PerSu“ i medijskim kućama. Na svečanosti,  gosti su imali priliku da pogledaju i najnoviju ambijentalnu celinu, adaptacioni zahvat koji je urađen u našem izložbenom salonu. Dobili smo dobro osmišljen deo unutrašnjeg enterijera zgrade zahvaljujući dipl. inženjerki arhitekture Jelki Đorđević. Adaptacija je urađena zahvaljujući finansijskoj podršci Trgovinskog lanca PerSu sa kojim smo pre par dana potpisali i ugovor o saradnji u vrednosti od dva miliona dinara.
 
 
#Pogledajte fotografije i jedan od video priloga sa događaja –
 
https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=850525215141574
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=cAF9cxF2rYI
 

 

 

  
Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB