spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 15. NOVEMBRA 2018.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8091660
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 15. NOVEMBRA 2018. PDF Štampaj E-pošta

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA

-          Svake srede i četvrtka u novembru

-          Mala sala Kulturnog centra Zrenjanina

-          20 časova

-          Ulaz je besplatan

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji svake srede i četvrtka, u novembru, u Maloj sali Kulturnog centra  prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

filmovi

 

Raspored projekcija

-          U narednom periodu –

-          Sreda, 7. novembar

-          FILM: „VATRENE PTICE“

Režija: Amir Wolf (Izrael, 2015, komedija, drama, 105’)

Uloge: Gila Almagor, Rami Heuberger, Dvora Kedar

 

Sinopsis:

Policija pronalazi telo 80-godišnjeg čoveka sa tri ubodne rane na grudima i brojem istetoviranim na podlaktci. Amnon, detektiv i druga generacija preživelih Holokausta, nerado prihvata slučaj, pokušavajući da ga što pre reši. I pored svojih godina žrtva Amikam je i dalje atraktivnog izgleda, a udovice koje pronalazi u potpisu čitulja ne odolevaju njegovom šarmu. Dok se kroz film prepliću prošlost i sadašnjost, svedoci smo borbe pojedinaca koji pokušavaju da postanu deo društva koje ih je odbacilo.

Nagrade: Najbolja ženska sporedna uloga (Dvora Kedar), Izraelska filmska akademija, 2015.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=5hoH_cwOFtc

 

-          Četvrtak, 8. novembar

-          FILM: „MAGIČNI ČOVEK“
Režija: Guy Nattiv, Erez Tadmor (Izrael, 2014, 100’)  

Uloge: Ariane Labed, Makram Khoury, Marina Tsigonaki

Sinopsis:
Gorko smešan film o čoveku od 78 godina koji se vraća u Grčku praćen svojim sinom reperom da bi pronašao čoveka koji ga je spasao holokausta. Na putovanju će sresti mnoge neobične ljude, susrešće se sa raznim iznenađenjima, ali što je najvažnije naučiće da komuniciraju kao otac i sin.
Film je otvorio Jevrejski festival u San Francisku i dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

 

Sreda, 14. novembar

FILM: „MR GAGA“

Režija: Tomer Heymann (Izrael, Švedska, Nemačka, Holandija, 2015, 100`)

Sinopsis:

Ohad Naharin, umetnički direktor plesne trupe „Batševa“, smatra se za jednog od najznačajnijih svetskih koreografa. Susrevši ga na prelomnoj tački ličnog života, ovaj živahan i pronicljiv dokumentarac predstaviće vam čoveka sa snažnim umetničkim integritetom i izuzetnom vizijom.  Sniman tokom osam godina, ovaj film režisera Tomera Hejmana kombinuje intimne snimke proba sa obimnim, do sada neobjavljenim arhivskim materijalom i plesnim scenama od kojih zastaje dah. Ova  priča o umetničkom geniju  koji je redefinisao jezik modernog plesa garantovano će vas naterati da i sami zacupkate.

http://beldocs.rs/en/filmovi/mr-gaga/

-          Četvrtak, 15. novembar

-          FILM: „OTAC“

Režija i scenario: Meni Yaish (Izrael, Francuska, 2016, drama, 105’)

Uloge: Moris Cohen, Rotem Zissman-Cohen, Alon Dahan

Sinopsis:

Ovadia Rahmim radi kao obezbeđenje u noćnim klubovima Tel Aviva i važi za najjačeg i najsurovijeg. On i njegova žena Rahel duže od pet godina pokušavaju da dobiju dete. Sitni kriminalac Šalom mu nudi posao uterivača dugova, uz veliku zaradu. Za Ovadiju je to prilika da sakupi novac za skupo, privatno lečenje za svoju suprugu. U trenutku kada Rahel ostaje u drugom stanju, on rešava da prestane da radi za Šaloma, ali on ga želi za najvažniji zadatak. Za misiju zbog koje Ovadia treba da izneveri svoje najbolje priijatelje. Sada je došao trenutak da plati cenu toga što je postao otac.           

Nagrade: Nagrada Haggiag za najbolju mušku ulogu - Filmski festiva u Jerusalimu, 2016.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=Qz1lBoWjlME

 

-          GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13

-          ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2018.

Šesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom:  „Zrenjaninska fotografska scena 2018.“,  otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 2. novembra. Izložbi je prethodio konkurs na koji je pristiglo 230 fotografija od 34 autora iz Zrenjanina. Konkurs je bio otvorenog tipa i za učešće nije bio uslov da učesnici konkursa, formalno, budu i članovi Foto-kluba CD13. Tema izložbe je bila slobodna. Žiri u sastavu: Geza Lennert - Majstor fotografije FSS, EFIAP, vanr. član Mađarske Akademije Umetnosti, Igor Mandić - samostalni likovni umetnik fotografije, član grupe 3OBJEKTIVA i Rastko Stefanović - magistar slikarstva na doktorskim studijama za izložbu je selektovao 76 fotografija, dodelljeno 6 nagrada i 10 pohvala u dve kategorije - Color i Monohromatska fotografija.

 

 

-          Nagrade i pohvale na ovogodišnjem konkursu u kategoriji kolor fotografije dobili su:

 

1.       Jovan Markov - za kolekciju fotografija:  Red right hand, „Mir“ i  „Oči“

 

2.       Maja Raškov – za fotografiju:  „Pogled na moj svet“

 

3.       Nataša Kljukević za fotografiju: „Voda“

 

Posebne pohvale u ovoj kategoriji dobili su:

 

-           Ljiljana Batinić – fotografija: „Čarolija na jezeru“

 

-          Biljana Gađanski – fotografija: „Mistična igra“

 

-          Zoran Međo – fotografija: „Zen“

 

-          Milan Jovanović – fotografija: „Patrijarh Irinej“

 

-          Tibor Arva – fotografija: „Portret“

 

-          Nagrade i pohvale u kategoriji – monohromatska fotografija dobili su:

 

1.       Branislava Mihajlović – fotografija: „Brdo“

 

2.       Tibor Arva – fotografija: „Iza vrata“

 

3.       Marko Jovanov – fotografija: Surreal

 

Posebne pohvale u ovoj kategoriji dobili su:

 

-          Darko Nađalin – fotografija: „Bombonjera“

 

-          Dragan Leleš – fotografija: Working class hero

 

-          Biljana Gađanski – fotografija: „Tragovi“

 

-          Vladimir Nikolić – fotografija: „Bager“

-          Vuk Vukotić – fotografija: „Bezimena“

 

Posebno iznaneđenje večeri je bio jedan od naših najpoznatijih fotografa i umetnika – Tomislav Peternek koji je najmlađoj učesnici Sari Ilijevski dodelio posebnu pohvalu.

 

-          Pogledajte  fotografije sa otvaranja.

-          Izložba je otvorena do 15. novembra.

https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=1001047836755977&__xts__%5B0%5D=68.ARC4dXpR4OPzYDVjr7brYxrIoKdrhOF6o3SvRf70rBO0B_XQym73NTxgExI0TXQBkOt2LCl-buDUlddgxEUqIWTVWGW2KagYCWPYyxJCDNMkd5ldDcvGs6Ak3s5cG0GrAiBOF5y8-6zb8dWPskIZuz961h_UJ-1u2pbOlOAxKUMojcKynbJdQNuixF5CFeJeMzLGPDJWfVo&__tn__=-UC-R

 


UTORAK, 6. NOVEMBAR

-          TRIBINA

Tribina – „Unutrašnja gojaznost“ biće održana u utorak, 6. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori - dr Miroslav Radović, specijalista internista kardiolog, vlasnik i direktor privatne poliklinike Radović. Tribina počinje u 19 časova.

ČETVRTAK, 8. NOVEMBAR

-          PREDAVANJE

U četvrtak, 8. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 17 – 19 časova biće održano predavanje – „Zašto nemamo ni prosečno zdravlje u 21. veku?“. Predavač je dr Marija Babić Simić.

ČETVRTAK, 8. NOVEMBAR

KOLJA U ZRENJANINU

-          KONCERT

Gitarista i pevač Nikola Pejaković - Kolja će 8. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina koncertno promovisati novi album “4 Prsta”. Koncert počinje u 20 časova. Ulaznica za Koljin koncert košta 900 dinara. Ulaznice se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
“Promovisaćemo novi album – ‘4 Prsta’, i novu postavu benda; svirati neke stare adute i neke nove pesme koje su nam važne…” - kaže Kolja.
Album "4 Prsta" je pozamašna zbirka od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija. "4 Prsta", očekivano, donose sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno" ili "Slika pokojnog druga", ali zatim zna da poleti u soul-pop "Nema me bez nje" ili uspori sa laganom "Uzmi ovu pesmu" i reflektivnom "Život je san", čak skrene u pevanje na engleskom u "Land of Hope" ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala.
"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album... Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", ističe Kolja.
Koljin novi bend čine, pored Voje Aralice (gitara) i Ivana Aleksijevića (klavir), kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

kolja

 

 

PETAK, 9. NOVEMBAR

POZORIŠNA PREDSTAVA „INDIGO“

Pozorišna predstava INDIGO po tekstu Duška Premovića a u režiji Branislava Lečića odigraće se u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 9. novembra u 20 časova. Drama „Indigo“ je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom društvu. Dve žene, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija. Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu. U predstavi gledamo likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema jeste da zapravo pokrene misao i „prodrma kavez“. Ovaj komad preveden je na engleske jezik, javno čitan u Americi a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar – Budva 2012. godine...Igraju: Danica Maksimović, Branislav Lečić i Marija Vicković. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra. Cena ulaznice: 600, 700 i 800 dinara. Informacije o prodaji karata – 566-712.

indigo

 

NOVI FILMSKI HIT - "ZASPANKA ZA VOJNIKE"

U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Najnovije domaće filmsko ostvarenje “Zaspanka za vojnike”  (2018, 121’), žanr – ratni,  biće prikazan u Kulturnom centru Zrenjanina u  subotu, 10. i nedelju, 11. novembra u terminima od 18 i 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

“Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.”  Film je režirao Predrag Antonijević  a igraju Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović , Marko Jovanović  i dr.

Kako se navodi u sinopsisu “U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni svesno žrtvovao svoj život, pre toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9o7sqDLFbeg


 

SUBOTA, 10. NOVEMBAR

-          Predstava „Lice“

U subotu, 10. novembra Kulturni centra Zrenjanina organizuje odlazak na predstavu „Lice“ Ateljea 212 (Beograd). Predstava je urađena u režiji Jelene Bogavac a igraju: Radoslav Milenković, Ivan Jevtović, Aleksandra Janković i Radmila Tomović. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena – 1500 dinara.

NEDELJA, 11. NOVEMBAR

-          BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 11. novembra od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

UTORAK, 13. NOVEMBAR

-          TRIBINA

Tribina – „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918.“ biće održana u utorak, 13. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govore: dr Branislava Kostić, prof. dr Miroslav Ilić i dr Milivoj Bešlin. Tribina počinje u 19 časova.

 

Dobro došli!

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

 

 

INFO PLUS

 

-          MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS 30X30

-          Konkurs je otvoren do 20. novembra -

 

ЛИКОВНИ КОНКУРС 30 СА 30

 

Културни Центар Зрењанинa и аутор пројекта мр Милутин Мићић расписују ликовни конкурс 30 X 30.

Услови конкурса:

Аутори могу да конкуришу са једним радом. Радови могу да буду дводимензионални и тродимензионални у свим техникама и дисциплинама. Једино ограничење је да дводимензионални радови морају бити формата 30 са 30 сантиметара. Код тродимензионалних радова једна димензија треба да буде 30 сантиметара, а остале две не смеју да буду веће од 30 сантиметара. Радови који пређу ове димензије неће се разматрати. Уз радове послати и један репрезентатитни каталог (ако га аутори имају).

 

Поред слободних решења , ове године нудимо ауторима и могућност да промишљају на задату тему-задатак:

ЕВОЛУЦИЈА ДОБРА-ЕВОЛУЦИЈА ЗЛА

“Каква је еволуција добра ? Каква је еволуција зла? Куда нас воде? Која је доминантна? Да ли су обе у складу са нашом природом? Воде ли нас у пропаст или спас? Какво је наше освешћивање једне и друге? Колико видимо? Зашто не желимо да видимо…?…  ”.

"Сматрамо да је мишљење уметника о дешавањима у свету запостављено, а да је вредно и драгоцено. Ово је прилика да аутори који то желе кроз своје радове дају своја размишљања и изађу прад јавност. Сваке године тема-задатак ће се мењати".

Конкурс је отворен за све професионалне ликовне уметнике на територији Републике Србије и за све уметнике широм света. И ове године пројекат 30х30 је међународни.

Молимо вас да сви радови (осим оних који су рађени на папиру и скулптуре) буду опремљени да могу да се окаче на зид.

Радови ће бити жирирани.

Доделиће се три награде.

Прва награда: самостална изложба у малом салону Народног музеја Зрењанин

Друга награда: самостална изложба у изложбеним салону Културног центра Зрењанина

Трећа награда: пригодан поклон.

 

Конкурс је отворен до 20. новембра 2018. год.

Изложба ће бити отворена у  децембру 2018. год. у Културном центру Зрењанина

Радови са ликовног салона 30х30 ће током 2019. год. бити изложени у АртЦЕНТРУ Београд, у Галерији савремене уметности Културног центра Панчево, у Музеју Срема у Сремској Митровици, у и  Галерији Трибина младих Културног центра Новог Сада.

 

Радове слати на адресу:

Културни центар Зрењанина

Народне омладине 1

23000 Зрењанин

Телефон: 023/535482, 064/8116994 (Владимир Ђурић)

 

Препоручујемо да радове шаљете Пост експресом.

Уколико у једној пошиљци има радова више аутора то мора бити назначено на пошиљци.

Радови ће бити враћени Пост експресом о трошку аутора. Организатори не преузимају одговорност за штету насталу приликом транспорта.

 

 

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu

logo

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB