spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 25. APRILA 2019.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8061775
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 25. APRILA 2019. PDF Štampaj E-pošta

U TOKU

IZLOŽBA PORTRETA RAJNE KRULJ

„I SAM SI PESMA“

-          Otvorena  do 18. aprila

 U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 18. aprila, otvorena je izložba likovne umetnice Rajne Krulj. Autorka publici predstavlja svoje slikarsku celinu pod nazivom: „I sam si pesma“.


portreti

 


IZLOŽBA SRĐANA MARKOVIĆA

-          Otvorena do 24. aprila

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 24. aprila, otvorena je izložba radova Srđana Markovića.

markovic

Više informacija o postavkama možete pronaći na FB stranicma Kulturnog centra Zrenjanina.

 

OTVARANJE NOVE POSTAVKE

PETAK, 19. APRIL

IZLOŽBA  TINE LEPOSAVIĆ

“MOJ SVET”

-          Izložba je otvorena od 19. aprila do 9. maja 2019.

U petak, 19. aprila u 19 časova izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovne umetnice Tine Leposavić pod nazivom: “Moj svet”. Izložba objedinjuje autorkin rad u pozorištu i u oblasti slikarstva sa kojima se bavi već duži niz godina. Postavka obuhvata i predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

Kako autorka navodi putem slikarstva priča jednu intimnu  priču i prikazuje njen doživljaj sveta, ljudi, emocija i okruženja u kom stvara. Na slikama ima mnogo likova, svi oni su “puno toga u jednom” a  svaki predstavlja neku osobinu, emociju ili osobu u određenom prostoru koji je predstavljen kao pozorišna scena. Centralna figura, figura iz prvog plana je žena, prvenstveno zato što se autorka bavi sopstvenim emocijama...likova ima mnogo i oni se nalaze u jednom nadrealnom svetu pozornice u univerzalnom vremenu...Sama izložbena postavka sa slikama, lutkama, crtežima, kostimiranim učesnicima i zajedno sa publikom, zapravo kreira još jednu sliku autorkinog zamišljenog teatra...

tina

-          Biografski podaci

-          - O autorki

Tina Leposavić rođena je u Požarevcu 1978. godine. Završila je Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu – odsek kostimografije. Tokom studija radila je kao asistent kostimografa na nekoliko predstava, radila je u alternativnim pozorištima, sa renomiranim lutkarima, sarađivala sa studentima režije FDU u Beogradu radeći kostime za njihove ispitne i diplomske predstave...osim kostimografije, Tina se bavi slikarstvom i ilustracijom – dizajnom korica knjiga. Trenutno radi kao kostimograf u Centru za kulturu u Požarevcu. Članica je i saradnica više likovnih udruženja i nevladinih organizacija. Učesnica je više slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Više o radu Tine Leposavić možete pogledatu na web prezentaciji: www.tinaleposavic.com

 

PETAK, 19. APRIL

KONCERT VLATKA STEFANOVSKOG

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 19. aprila biće održan muzički program pod nazivom: „Vlatko Stefanovski – Solo performans“. Program počinje u 20 časova, cena ulaznice je 1000 dinara a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

stefanovski

Nastup najpoznatijeg balkanskog gitariste zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda nakon više od 10 godina od njegovog poslednjeg gostovanja.

SUBOTA, 20. APRIL

KONCERT KUD „ĐERĐEF“

U subotu, 20. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan treći godišnji koncert Centra za očuvanje tradicionalne kulture (COTK) „Đerđef“. Koncert počinje u 19 časova a cena ulaznice je 250 dinara. U okviru programa, koji će trajati sat i dvadeset minuta, nastupaju sve igračke i pevačke grupe uz orkestar u punom sastavu.

„Đerđef“ je mlado kulturno-umetničko društvo čiji je glavni i odgovorni umetnički rukovodilac Milorad Mića Đurić.

UTORAK, 23. APRIL

U utorak, 23. aprila u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova biće održana tribina „Druga strana altruizma“. Na tribini govori: Jovana Popovac,  psiholog i psihoterapeut.

 

UTORAK, 23. APRIL

PREDSTAVA „CRNA KUTIJA“

Pozorišna predstava „Crna kutija“ koja je urađena u produkciji i  pod brendom Beogradskog dramskog pozorišta,  biće izvedena u utorak, 23. aprila na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova. Predstavu je režirao Andrej Nosov, inspirisana je filmom „Savršeni stranci“ Paola Đenovezea a u njoj igraju: Ivana Zarić, Ljubinka Klarić, Petar Benčina, Nataša Marković, Nemanja Oliverić, Ivana Nikolić i Aleksandar Vučković.

bdp

Karte  se  prodaju od petog aprila na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 900 i 1000 dinara. Dodatne informacije o prodaji karata na: 023/566-712.

 

U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

U TOKU APRILA I MAJA 2019.

Sedam najboljih filmova sa 14. festivalskog programa, filmskog festivala “Slobodna zona” koji je održan od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu,  filmovi po izboru publike i selektora festivala, kreću na svoju turenju po gradovima Srbije. U Kulturnom centru Zrenjanina filmovi se prikazuju od sredine aprila do kraja maja svake srede i četvrtka u Maloj sali  od 20 časova a ulaz na njihove  projekcije je besplatan.

slobodna zona


Predvodnik ovogodišnjeg izbora je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je igrani film o ruskom novom talasu - "Leto" (prikazuje se 17. i 18. aprila) , koji oslikava ljubav, bunt i rokenrol u socijalističkom Lenjingradu osamdesetih.

Zatim sledi švedski dokumentarac "Bergman: godina života" (prikazuje se 24. i 25. aprila) o godini kada je Imngmar Bergman, jedan od najgenijalnijih reditelja svih vremena bio u zamahu svoje karijere i snimio dva remek dela, a režirao četiri pozorišna komada.

Još jedan svetski hit koji Turneja Slobodne Zone donosi na svoj repertoar i koji filmska kritika naziva i novom Kazablankom, je film "Tranzit" (na programu je 1. i 2. maja) najpoznatijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda, o izbeglici iz Nemačke koji preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronadje njegovu ženu.

Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda i igrani film "Kapetan" (na programu je 8. i 9. maja) o  mladom nemačkom vojniku koji u poslednjim danima rata preuzima identitet nacističkog oficira i postaje monstruozni zločinac

Na repertoaru ovogodišnje Turneje je i film koji je na festivalu u Kanu proglašen za dokumentarac godine i koji je osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film. U pitanju je film  "Srbenka" (15. i 16. maj) Nebojše Slijepčevića, koji je osvrće na događaj 1991. kada je u centru Zagreba ubijena dvanaestogodišnja devojčica srpske nacionalnosti.

Ističe se i igrani film “Tri lica” (22. i 23. maj) Džafara Panahija, o mladoj Iranki kojoj roditelji ne dozvoljavaju da studira glumu, već bi u skladu sa tradicijom trebalo da se uda.

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle je igrani film "Najbolji ortaci" (na programu je 29. i 30. maja)  o Ambersonu koji pomaže najpopularnijem dečku u školi da osvoji ćerku novog profesora francuskog jezika.

 

Više detalja o filmovima možete naći u nastavku, kao i na sajtu Slobodne zone:

www.freezonebelgrade.org

 

 SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. APRIL

-          “Leto” (igrani film), r. Kirill Serebrennikov / Rusija, Francuska, 2018, 126′

U Lenjingradu 80-ih rok muzika se sluša pred komisijom za cenzuru u strogo kontrolisanim uslovima. Uprkos tome, grupa mladih rokera i pankera i njihovi obožavatelji krišom se okupljaju u stanovima da bi slušali muziku sa Zapada, komponuju i sviraju po malim klubovima za mlade. Tokom jednog toplog leta ranih osamdesetih, Majk, nekrunisani kralj te mini andergraund scene pomaže mladom i talentovanom Viktoru Tsoju da postane zvezda. Kada se Majkova žena Nataša zaljubi u Viktora, nastaje nesvakidašnji ljubavni trougao. Sjajni glumci i fenomenalan soundtrack zvezda sovjetskog roka i panka 80ih dopunjuju Bowie, Dylan, T-Rex, Sex Pistols, Velvet Underground, Led Zeppelin. Kroz nadrealne muzičke scene oni postaju alter ego glavnih junaka. Oni su uzori, simboli, nedosanjan san jedne mladosti bez budućnosti.
Film je premijerno prikazan ove godine na filmskom festivalu u Kanu, bez prisustva reditelja koji se već više od godinu dana nalazi u kućnom pritvoru zbog optužbi za proneveru sredstava namenjenih produkciji predstava u pozorištu u kome je umetnički direktor. Snimanje filma LETO priveli su kraju njegovi saradnici na osnovu snimajućih proba i rediteljevih beleški.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=leto-igr

 

SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. APRIL

“Bergman – godina života”  (dokumentarni film), r. Jane Magnusson / Švedska, 2018, 117’

U periodu od šest godina, sredinom 20. veka, dešava se nešto neverovatno. Visoki, mršavi Šveđanin, na pragu četrdesete, ulazi u kreativni period bez presedana. Između 1957. i 1963. godine on režira neke od najznačajnijih klasika u istoriji filma, producira veliki broj pozorišnih produkcija za scenu i radio, i pored toga režira šest televizijskih filmova. U okvirima savremenih filmskih stvaralaca Ingmar Bergman ostaje nenadmašan do današnjeg dana.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=bergman-godina-zivota-dok

 

 

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB stranica, sajta Kulturnog centra Zrenjanina

 kao i preko našeg youtube kanala

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB