spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 6. JUNA 2019.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8091656
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 6. JUNA 2019. PDF Štampaj E-pošta

 

PONEDELJAK, 27. MAJ

-          PROMOCIJA KNJIGA

U ponedeljak, 27. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina uz recitale, priče i muzičke numere promovisaće se četiri knjige Mile Stašević: „Energetski kompas“, „Pesme životom tkane“, „Kofer uspomena“ i „Ljubav u vihoru“.  Promocija počinje u 19 časova.

UTORAK, 28. MAJ

TRIBINA

Tribina: „Sovjetska avijacija u Drugom svetskom ratu“ biće održana u utorak, 28. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori mr Petar Jakšić, istoričar. Tribina počinje u 19 časova.

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

U okviru filmskog festivala “Slobodna zona” u sredu, 29. i četvrtak, 30. maja prikazuje se film: britanski igrani film: “Najbolji ortaci”. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova a ulaz je besplatan.

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. MAJ

“Najbolji ortaci “ (igrani film), r. Toby MacDonald / Velika Britanija, 2018, 95’
‘Samo najjači opstaju’ je glavna filozofija u engleskom muškom internatu u Kaldermauntu. Ako nisi snažan, atletski tip, ti si gubitnik. To niko ne zna bolje od štrebera Ambersona, koji je bio na dnu školske društvene lestvice od kada ga sećanje služi. Ambersonov život se okreće naglavačke kada se u školi pojavi Agnes, neodoljiva ćerka nastavnika francuskog. Odjednom Amberson postaje ljubavni posrednik između Agnes i Vinčestera, školske zvezde i sportskog heroja.
Vinčester definitivno ima izgled kojim može da osvoji Agnes, ali Amberson ima harizmu. Da li će Amberson imati hrabrosti da joj prizna istinu i pokaže ko je u stvari?
http://freezonebelgrade.org/?sermons=najbolji-ortaci-igr

 

ČETVRTAK, 30. MAJ

GOSTOVANJE STIPOLISA NA FESTIVALU U NIŠU

U okviru Međunarodnog festivala stripa u Nišu u četvrtak, 30. maja održaće se promocija Stripolisa o kojem će govoriti mr Branko Đukić, urednik časopisa i autor projekta. Program počinje u 18 časova u Paviljonu niške tvrđave.

stripolis

  

SREDA, 5. JUN

NOĆ SRPSKOG FILMA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

-          Mala sala od 16 časova -

Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma“, koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji. U toku jedne večeri, u više od četrdeset bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi:„Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića,  Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

 

Kulturni centar Zrenjanina je deo ove flmske manifestacije. Filmovi se prikazuju u Maloj sali  od 16h. Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći srpskog filma“ je 100 dinara.

maraton

-          RASPORED PROJEKCIJA

IGRANIH FILMOVA:

Film: „Zlogonje“ – 16h

Film: „Kralj Petar I“ – 18h

Film: „Taksi bluz“ – 20h

Film: „Južni vetar“ – 22h

 

 U pauzama između projekcija, biće prikazani kratkometražni filmovi.

 

Cilj manifestacijeje popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

 

Manifestacija „Noć srpskog filma“ biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Futogu, Obrenovcu, Subotici, Trsteniku, Gračanici, Paliću, Čačku, Loznici, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Negotinu, Aranđelovcu, Ivanjici, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Kraljevu,Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Rumi, Jagodini, Vrbasu, Pirotu, Mionici i Arilju. Organizator manifestacije je Filmski centar Srbije, u partnerstvu sa kulturnim centrima i bioskopima širom zemlje.

 

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS: NOVI FRANCUSKI FILM

U toku juna u Kulturnom centru Zrenjanina, svake srede i četvrtaka od 6. juna prikazuje se ciklus novog francuskog filma. Program organizuje Kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Projekcije su u Maloj sali Kulturnog centra od 21 sat.

Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 6. JUN

Les Souvenirs (FRA, 2014, 92’) – „Sećanja“

Režija : Jean-Paul Rouve

Igraju : Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

Sinopsis:

Kada njegova 85 godišnja baka jednog dana iznenada nestane iz svog staračkog doma, Roman kreće u potragu za njom, negde u svojim sećanjima. Po romanu Davida Foenkinosa, delikatan porodični portret u kome Annie Cordy, čarobna u svom polutonskom registru, daleko od uspeha na sceni, oživljava baku koja život vidi daleko i voli ga još više.

https://www.youtube.com/watch?v=82uoOdMHTac

 

IZLOŽBE U TOKU

„NARODNA NOŠNJA RUMUNA U VOJVODINI“

„DODIR RAVNICE“

„NARODNA NOŠNJA RUMUNA U VOJVODINI“

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 24. maja otvorena je izložba fotografija Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna – „Narodna nošnja Rumuna u Vojvodini“. Izložbu čine fotografije digitalnog fonda Zavoda. Narodna nošnja predstavlja jednu od kulturnih formi jednog naroda, deo istorije i postojanje nacije. U slučaju Rumuna, narodna nošnja je jedna od prekretnica kada je u pitanju identitet kulturnih vrednosti, rečeno je na otvaranju. Kreiranje rumunske nošnje počelo je od sirovina proizvedenih u seljačkim domaćinstvima, ali je evoluirala vremenom, što danas predstavlja istinsko majstorstvo kako u proizvodnji tako i u tkanini i vezovima. Ideja Zavoda za organizacijom ove izložbe jeste podsećanje, kako je narodna nošnja izgledala i kako danas izgleda. Izložene fotografije predstavljaju prikaz bogatstva i raznovrsnosti rumunske nošnje. Na fotografijama su zabeležene nošnje iz sela: Mali Torak, Veliki Torak, Ečka, Jankov Most, Sutjeska, Nikolinci, Banatsko Novo Selo, Glogonj, Dolovo, Lokve, Kuštilj, Uzdin, Rusko selo, Klek i Ovča. Na otvaranju su govorili Todor Ursu, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, Vladimir Đurić, pomoćnik direktora Kulturnog centra, Kamelija Bugar iz Zavoda koja je predstavila izložbu. Posebna zanimljivost i doživljaj izložbene večeri su bili eksponati u vidu nošnji, lutaka, starih predmeta koji su verodostojno predstavili deo kulturne baštine i nasleđa Rumuna na ovim prostorima. Eksponate je predstavila Bute Dojna iz udruženja žena „Banaćanke“ iz Torka, naivna slikarka Ileana Oalđe iz Uzdina kao i Vioara Subu iz Ečke. Gost događaja bio je Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina koji je izveo dve muzičke numere iz svog repertoara.  Izložba je otvorena do 29. maja u Kulturnom centru Zrenjanina.

izlozba

U TOKU

IZLOŽBA JOVANKE KUZMANOVIĆ

-          „DODIR RAVNICE“

Izložba amaterske slikarke Jovanke Kuzmanović - „Dodir ravnice“ otvorena je do 29. maja u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Slikarska celina „Dodir ravnice“ je koncipirana kao pokušaj da se na podlogu prenesu impresije, sećanja i ljubav prema ravnici, gde se na jednostavan i skriven način prikazuje bogatstvo vojvođanskih predela.

Autorka je po profesiji diplomirani biolog u penziji. Svoj radni vek je provela radeći najpre u prosveti a zatim na više mesta -  Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP „Vojvodinašume“ i to kao biolog na poslovima zaštite prirode. Autorka navodi da je i činjenica da smo istinski deo prirode opredelilo njen profesionalni odnos i ljubav prema njoj. Slikarstvo kao specifičan izraz viđenog i doživljenog uvek su bili izazov i prateći deo njenog svakodnevnog života i rada.

INFO PLUS

U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

VELIKA ZAVRŠNICA DEČJEG KVIZA SUPERSU

NAJUSPEŠNIJE EKIPE –  EKIPE ZRENJANINSKIH OSNOVNIH ŠKOLA „2. OKTOBAR“  I „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“

-         SPECIJALNA NAGRADA ZA OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ IZ FARKAŽDINA

 U subotu, 25. maja u Kulturnom centru Zrenjanina održano je  finale sedme sezone dečjeg kviza “SuPersu”. U finalu su se takmičile ekipe zrenjaninske  OŠ „2. oktobar“ (jedan i dva) čiji je mentor nastavnik Dušan Novakov i ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zrenjanin) čija je mentorka nastavnica Sonja Dunai. Prvo mesto i nagradno putovanje u vidu letovanja osvojila je ekipa broj dva OŠ „2. oktobar“, drugo, prva ekipa iste škole koja će provesti vikend u Akvaparku Jagodina a treće mesto ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je nagrađena jednodnevnim izletom u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu. Ove godine stručni žiri je pored takmičara ocenjivao i publiku, odnosno navijače. Najkreativniji u izražavanju podrške svojim drugarima bili su učenici Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Farkaždina, na čelu sa mentorkom  Sofijom Grujić a Persu marketi su se pobrinuli da OŠ iz Farkaždina kao nagradu dobije štampač.

supersu

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje proveri znanje iz opšte kulture i školskog gradiva od 5. do 8. razreda. Svi takmičari  nagrađeni su prigodnim poklonima sponzora. Članovi kviz žirija bili su: Rako Tomović - profesor istorije koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo - profesorka biologije i Vladimir Đurić - pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.

Učestvovalo je 25 ekipa iz 18 osnovnih škola Zrenjanina i okoline.

Kviz je urađen u produkciji Kulturnog centra Zrenjanina a pod generalnim pokroviteljstvom Trgovačkog lanca PerSu. Jednako značajni pokrovitelji i prijatelji “SuPersu” kviza  su: “Akvapark Jagodina”, “Akvapark Petrolend” – Bački Petrovac, “Mrkšićevi salaši”, Mlekara “Zott”, Knjižara “Birooprema” i “Kraljeva voda”. Uskoro, na RTV “Santos”, očekujemo i  emitovanje  kviz epizoda a o tačnom terminu prikazivanja, blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

 

 

Šesti Horski festival „Slobodan Bursać” Zrenjanin - 31. maj, 1. i 2. jun 2019.

-Šesti Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan tokom tri dana, od 31. maja do 2. juna 2019. godine u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Tokom tri festivalske večeri program će obuhvatiti nastupe dečijih, ženskih, muških i mešovitih horova, a dečiji horovi će nastupati i u okviru posebnog dela programa – matinea koji će se održati u subotu, 1. juna. Osim zrenjaninskih horova, kao i prethodnih godina na ovogodišnjem festivalu će nastupiti i gostujući horovi iz zemlje i inostranstva.

-Posebnu novinu ove godine predstavlja uvođenje alternativnog horskog stvaralaštva u festivalski program (nastup horova „Horkestar” i „Naša Pjesma”) u cilju upoznavanja zrenjaninske publike ali i horova sa potpuno novim aspektom horske muzike. Na ovaj način se otvara i mogućnost dalje primene ovih inovativnih kulturnih praksi i rešenja i van Beograda. Na festivalu će pored horova iz Srbije nastupiti i horovi iz Makedonije i Slovenije.

   

Organizatori festivala:  Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions

 

Generalni pokrovitelji festivala: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama, Grad Zrenjanin.

hfsb


PROGRAM

PETAK, 31. MAJ

Petak 31. maj, Izložbeni salon Kulturnog centra Zrenjanina, 19h

- „Terra Youth” - Otvaranje izložbe skulptura u glini, radova dece sa posebnim potrebama.

/ Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra”, Kikinda /

- Nastup: Inkluzivni hor osnovne i srednje škole „9.maj” - dirigent Gojko Ševar

 

 

Petak 31. maj, Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina, 20h

 

- Otvaranje festivala / uvodna reč i otvaranje Bogdan Đaković - Novi Sad /

- Hor srednje muzičke škole „Josif Marinković” - dirigent Zorica Kozlovački

- Kamerni hor „Emmanuel” - dirigent Vilma Dutina

- Hor zrenjaninske gimnazije - dirigent Milan Jerkov

- Hor Novosadskog univerziteta „HORUNS” Novi Sad - dirigent Bogdan Đaković

- Hor društva Slovenaca „Planika” - dirigent Daniela Avram

- Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski” - dirigent Senka Milisavljević 

 SUBOTA, 1. JUN

Subota 1. jun, Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina, 10h - matine dečijih horova

 

- Hor vrtića „Vila” i „Crvenkapa” - vaspitači Tihana Vlajkov i Tatjana Jovanić

- Hor vrtića „Čika Jova Zmaj” - vaspitači Nataša Vojin i Sandra Krsteski

- Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice” udruženja „Kolegijum” - dirigent Sanja Popović

- Hor „SuperNova”- dirigent Marko Pejčić

- Dečiji hor društva Slovenaca „Planika” - dirigent Daniela Avram

- Hor O.Š. „Vuk Karadžić” Zrenjanin - dirigent Daniela Avram

- Dečiji hor Društva Rumuna „Bega” - dirigent Daniela Avram

- Hor O.Š. „Dositej Obradović” Zrenjanin - dirigent Milan Milisavljević

- Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski” - dirigent Jana Drašković / Peđa Nenin

 

Subota 1. jun, Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina 20h

 

- Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina - dirigent Senka MIlisavljević

- Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice” - dirigent Zorica Kecić

- Muški hor „Sveti Serafim Sarovski” - dirigent Božidar Crnjanski

- Vokalna skupina „Gallina” Ljubljana/Slovenija - dirigent Ana Erculj

- Vokalni ansambl „Mušket” Novi Sad - dirigent Vuk Milanović

- Mešoviti hor „Gortinija” Gevgelija/Makedonija - dirigent Ilija Atanasov
 

 NEDELJA, 2. JUN

Nedelja 2. jun, Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina, 20h

 

- Dečiji hor „Čuperak”/ Kikinda - dirigent Svetlana Ceca Milić

- Hor Slavista / Beograd - dirigent Ana Grujić

- „Zrenjaninski kamerni hor” - dirigent Andrea Poša

- Hor „Naša pjesma”/ Beograd - dirigent Srđan Atanasovski

- Mešoviti hor „Pannonica” - dirigent Zorica Kozlovački

- Hor „Horkestar” / Beograd - dirigent Marija Jocić

____________________________________________________________________

Izložba „Terra Youth”

U okviru pratećeg programa festivala, biće organizovana izložba humanitarne akcije. U petak, 31. maja u prostoru galerije Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba „Terra Youth” koju čine skulpture u glini, radovi dece sa posebnim potrebama. Izložba će biti organizovana u saradnji sa vajarskom kolonijom „Terra" iz Kikinde i predstavlja deo njihove akcije pod nazivom „Terra Youth”. Na otvaranju izložbe će nastupiti inkluzivni hor osnovne i srednje škole „9.maj” - dirigent Gojko Ševar.

Podizanje ekološke svesti

Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da kupe torbe koje su izrađene od recikliranog materijala korišćenog kao za brendiranje prethodnog, V Horskog festivala „Slobodan Bursać” 2018. godine. Za ove torbe je upotrebljen materijal od banera, koji su bili deo promotivnog materijala, nastalog u saradnji  KulturKick Creative Productions i grafičkog dizajnera Filipa Nemeta. U cilju podizanja ekološke svesti, KulturKick i Berkesel - Proizvodnja torbi sarađivali su u kreiranju ovih unikatnih torbi.

FB: @hfsbzr

Instagram: hfsbzr

 

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas i putem FB stranica, kao i preko našeg youtube kanala

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovinski lanac PerSu


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB