spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Koncerti arrow KONCERT ITALIJANSKE MUZIKE „PESME LJUBAVI I SUNCA” - 10. OKTOBAR 2006
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8088473
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
KONCERT ITALIJANSKE MUZIKE „PESME LJUBAVI I SUNCA” - 10. OKTOBAR 2006 PDF Štampaj E-pošta

Tri puta je 10. oktobra publika dugim aplauzima odlagala kraj koncerta italijanske muzike Tina Favaca, Nene Tintor i prijatelja u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na treći bis „poleteli” su zvuci uvek popularne pesme „Volare kantare” („Letimo, pevamo”), koju je još davne 1958. godine prvi otpevao Domeniko Modunjo, a potom „Džipski kingsi” od nje napravili svetski hit. Velika želja da se produži nesvakidašnji muzički događaj za ovdašnje prilike i zdušno prihvatanje kancone iz vremena kada je na ovim prostorima izgledalo da zbilja letimo u Evropu i svet samo svedoče kolika je glad zrenjaninske kulturne publike.

Image

Sicilijanski tenor Tino Favaca, koji u svetu muzike važi za „drugog Karuza” i violinistkinja Nena Tintor, rodena u Zemunu, sa pratećim orkestrom muzičara iz Srbije, učinili su baš to - celovečernjim koncertom uneli su u često sumornu svakodnevicu Zrenjanina malo sicilijanskog sunca. Njihov muzički projekat „Pesme ljubavi i sunca” nastao je u želji da etno pesme Mediterana i Balkana posvedoče zajedničku komponentu dvaju naroda: ljubav prema zemlji i čoveku.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB