spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Izložbe arrow OKTOBAR ´06
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8083853
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
OKTOBAR ´06 PDF Štampaj E-pošta

IZLOŽBA CRTEŽA I UMETNIČKIH FOTOFRAFIJA
učenika Zrenjaninske gimnazije povodom 160 godina rada te ugledne obrazovne ustanove otvorena je 6. oktobra u holu Kulturnog centra. Zrenjaninska gimnazija je jedna od najstarijih škola u zemlji, a prošle godine pripalo joj je najznačajnije pokrajinsko priznanje u toj oblasti - nagrada „Dr Đorđe Natošević”.

Image

GRAFITIRANJE NADVOŽNJAKA NA BAGLJAŠU
Sa željom da nam grad bude lepši i prijatniji za život 7. oktobra grafitiran je nadvožnjak na Bagljašu! Od prispelih idejnih rešenja na konkurs Umetničke asocijacije i Kulturnog centra Zrenjanina žiri je odabrao deset najuspešnijih. Autorima prihvaćenih radova, uz podršku Diskonta lakova i boja „Duga”, omogućeno je da svoje zamisli i ostvare.

Image

„30 x 30”
Otvaranjem Likovnog salona „30 x 30” u holu Kulturnog centra i dodelom priznanja najuspešnijim stvaraocima 13. oktobar je okončan nesvakidašnji likovni poduhvat u Zrenjaninu. Na konkursu, koji su prema zamisli Milutina Mićića, zajedno organizovali Kulturni centar, Narodni muzej i Umetnička asocijacija Zrenjanina, prva nagrada pripala je akademskoj slikarki Oliveri Topalov. Drugu nagradu žiri u sastavu Darka Radosavljević Vasiljević, istoričar umetnosti iz Beograda, i Milenko Aćimović - Aćim, umetnik iz Beograda, dodelio je studentu Likovne akademije Marku Tubiću, a treću akademskom slikaru Dušanu Šešumu. Pohvaljeni su radovi umetnica mlađe generacije Nadice Simjanovski i Lidije Marinkov Pavlović. Pored plaketa, koje je umetnicima uručio Božidar Vorgić, direktor Muzeja, prvonagradenom autoru biće upriličena samostalna izložba u Malom salonu Narodnog muzeja, dok su dve preostale nagrade u slikarskom materijalu u vrednosti od 5.000 i 3.000 dinara. Upravo završen likovni konkurs, kako je otvarajući Salon „30 x 30” primetio programski direktor Kulturnog centra Vladimir Đurić, ponudio je priliku autentičnim i kreativnim stvaraocima različitih opredeljenja. Projekat je neobičan po tome što su u obzir dolazile sve klasične i neklasične tehnike, postojeće, pa i one koje umetnici sami izmisle. Jedino ograničenje bio je format - sve mere i dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih radova morale su biti 30 santimetara.

Image

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB