spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Izložbe arrow NOVEMBAR ´06
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076731
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NOVEMBAR ´06 PDF Štampaj E-pošta

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „DNO” VLADIMIRA PERIĆA
multimedijalnog umetnika iz Zemuna, otvorena je 21. novembra u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Stvaralac nezasite imaginacije, čiji je dvadesetogodišnji rad pod pseudonimom Talent i te kako ostavio trag na likovnoj sceni, predstavio se zrenjaninskoj publici nesvakidašnjim projektom. Prikazom „sudbine” prozaičnog, svakodnevnog upotrebnog predmeta, šerpe - kako je na otvaranju izložbe primetila Jasmina Tutorov, istoričar umetnosti - Perić angažovano i kritički dijagnosticira globalnu i duhovnu situaciju svog vremena.
 
Image
 
Te posude za pripremanje jela izašle su iz naših nekadašnjih fabrika sjajne i reprezentativne, sa natpisom „Made in Yugoslavia”. Namenjene tada bogatoj kuhinji jugoslovenskih sladokusaca pretrpele su u sebi sirotinjske ručkove ratne kuhinje, pa se u potonjim vremenima njihovo dno strugalo u takozvanim narodnim kuhinjama, i sada su izanđale, bezvredne, poražavajući a ubedljivi svedoci zle kobi jednog naroda, - rekla je Jasmina Tutorov.

Image
 
Vladimir Perić, dobitnik prošlogodišnje „Politikine” nagrade za stvaralaštvo, profesor je na Fakultetu umetnosti Megatrend univerziteta u Beogradu. Do sada je imao četrdesetak samostalnih i učestvovao na više od sto kolektivnih izložbi, a pri tom nikad nije reprizirao svoju izložbu, niti je dva puta izložio isto delo.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB