spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Izložbe arrow DECEMBAR ´06
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 3 gostiju na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8084387
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
DECEMBAR ´06 PDF Štampaj E-pošta

Kulturni centar Zrenjanina bio je 6. decembra domaćin razgovora akademskog slikara Momčila Mome Antonovića sa likovnim kritičarem iz Beograda Vasilijem B. Sujićem. Program „Čitanje slike”, realizovan u saradnji sa kafeterijom „Dvorište”, omogućio je ljubiteljima slikarstva da bar na kratko zavire u stvaralačku radionicu umetnika čija se dela nalaze u galerijama i kod kolekcionara širom sveta.

Image
 
Momčilo Moma Antonović živi i radi u Beogradu, a član je ULUS-a od 1964. godine. Bio je redovni profesor i dekan (u tri mandata) na Fakultetu likovnih umetnosti za predmete slikanje i crtanje. Imao je preko 70 samostalnih i izlagao na 600 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu a zrenjaninskoj publici u kamernoj sali Kulturnog centra predstavio je 12 dosad neizlaganih crteža u boji, rađenih suvim pastelom, pod zajedničkim nazivom „Vrli novi svet 2006”. Da aluzija na čuveni roman engleskog pisca nije slučajna, potvrdilo je svedočenje samog autora o tome „šta se nalazi iza slike”. Brojčano nevelik ciklus nastavak je umetnikovih traganja zaokruženih nedavno objavljenom monografijom „Groteske” koja sadrži više od 300 crteža, a zajednično čitavom opusu je blaga ironija bez slikareve namere da ikoga povredi.

Image
 
Dodelom priznanja na otvaranju izložbe fotografija u holu Kulturnog centra 8. decembra okončan je konkurs „Zrenjanin u oku kamere”. Za najbolju fotografiju nagrađen je Aleksandar Radlovački, a za kolekciju radova Dušan Marinković. Druga nagrada u istim kategorijama pripala je Gabrijeli Parigros i Srećku Lapadatu. Od preko stotinu fotografija blizu 30 učesnika konkursa pohvaljeni su radovi Zorana Međe, Jovana Negovića-Drndaka i Gorana Milankova. Žiri u sastavu Tomislav Peternek, fotograf, Jasmina Tutorov, muzejski savetnik i ujedno autor izložbe, i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra, za izložbu je odabrao 52 fotografije.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB