spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Izložbe arrow JANUAR ´07
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8085463
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JANUAR ´07 PDF Štampaj E-pošta

Izložba „Umetnost provokacije”
koju čini izbor od 100 naslovnih stranica slovenačkog časopisa za mlade „Mladina”, postavljena je u holu Kulturnog centra. Postavka je nastala na 60. godišnjicu prvog broja tog magazina i obuhvata period od 1987. godine do danas u kome se časopis u odnosu na ostalu slovenačku, ali i jugoslovensku štampu isticao originalnim i provokativnim naslovnim stranicama. Izbor ilustruje političko, društveno i kulturno turbulentno vreme dok se Slovenija nalazila u sastavu SFRJ i posle njenog osamostaljenja. Nakon Ljubljane, izložba je obišla više slovenačkih gradova, delimično predstavljena u Briselu (od 35 predviđenih naslovnica čak 29 je sklonjeno zbog političke konotacije!), a u organizaciji Kulturnog fronta Beograda nedavno je bila postavljena u beogradskom Studentskom kulturnom centru i u prostorijama kluba Kulturnog fronta u Zrenjaninu.

Image
 
Izložba urednika fotografije u listu „Danas”
Stanislava Milojkovića, koji duže od dve decenije beleži atmosferu i dešavanja na rock'n'roll koncertima, postavljena je 19. januara u holu Kulturnog centra. Poznavaoci prilika kažu da će istorija beogradskog koncertnog života od ranih 80-ih do danas, ako ikada bude napisana, svakako biti ilustrovana fotografijama Stanislava Milojkovića. Niko drugi nije fotoaparatom zabeležio toliko muzičkih događaja, prvenstveno rok-koncerata. Prve fotografije (sa koncerta Erika Kleptona na beogradskom Sajmu) objavio je 1984. godine u Omladinskim novinama, kad je imao 17 godina. Ubrzo otpočinje saradnju sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije. Objavljuje u Poletu, Mladini, Studentskom listu, Stavu, Mladosti, potpisuje omote ploča Partibrejkersa, Električnog orgazma, Discipline kičme, KUD-a Idijoti... U svojoj arhivi čuva „istorijsku građu” kakvom ne raspolažu ni (kulturne) institucije kojima je to posao.

Image

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB