spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Okrugli stolovi arrow OKRUGLI STO O KULTURNOJ POLITICI (30. JANUAR 2007.)
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8085478
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
OKRUGLI STO O KULTURNOJ POLITICI (30. JANUAR 2007.) PDF Štampaj E-pošta

Dva su najznačajnija kruga pitanja oko kojih je 30. januara vođena rasprava za Okruglim stolom Kulturnog centra Zrenjanina posvećenog kulturnoj politici u opštini. Kada je reč o uvek vrućoj temi - finansiranju kulture - utisak je da kulturne poslenike više tišti sam način raspodele od poslovične besparice u ovoj oblasti. Otuda se, kao drugi važan problem, nameću često magloviti kriterijumi vrednovanja umetničkog stvaralaštva.

Pomoćnik predsednika Opštine, Goran Ibrajter, naglasio je u uvodnoj reči da je osnovni zadatak vlasti da podstiče vrhunske umetničke domete i stvori društveni milje za nesmetano kulturno stvaralaštvo. Decentralizacija i transparentno odlučivanje o raspodeli „kulturnog dinara”, kako je predočio Dragan Srećkov, savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, ostvarivaće se u regionalnim kancelarijama.

U raspravi, čiji domaćin je bio Miroslav Samardžić, urednik tribinskog programa Kulturnog centra, učestvovalo je više od dvadeset kulturnih poslenika zrenjaninske opštine.
 
Image

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB