spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8098354
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NOVEMBAR 2008. PDF Štampaj E-pošta
NOVEMBAR  2008.

SUBOTA, 1. NOVEMBAR

# ROK KONCERT
Bend „Drink or die” održaće koncert u subotu, 1. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz je slobodan.

UTORAK, 4. NOVEMBAR

# TRIBINA: SOLUNSKI FRONT
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Solunski front” biće održana u utorak, 4. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je mr Slobodan Đukić, vojni istoričar, asistent na Vojnoj akademiji, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 5, I ČETVRTAK, 6. NOVEMBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 5, i u četvrtak, 6. novembra biće prikazan ratni akcioni film „Živi i mrtvi” (2007) reditelja Kristijana Milića. Projekcije su u maloj sali od 20 sati, a ulaz je slobodan. Film prikazuje dve paralelne priče koje povezuje rat u istom bosanskom kraju, no u razdobljima odvojenim pola stoleća. Prva se priča odvija se tokom početka hrvatsko-bošnjačkog sukoba, a druga se događa tokom Drugog svetskog rata. U oba slučaja hrvatski vojnici moraju se boriti protiv neprijatelja i preći preko kobnog Grobnog polja, a sudbina će odlučiti da istim putem mora krenuti domobran Martin 40-tih i unuk Tomo (Filip Šovagović) iz HVO-a 90-tih. A u mračnim bosanskim šumama vojnici stalno otkrivaju da Grobno polje ima primereno ime - tamo živi večno susreću mrtve... Film koji se bavi bosanskom ratnom tematikom za uvod ima efektan aforizam Ive Andrića: „Svi smo mi mrtvi, samo se redom sahranjujemo”.

PETAK, 7. NOVEMBAR

# PROMOCIJA KNJIGE RADOVANA VLAHOVIĆA
Knjiga Radovana Vlahovića „Samaroplavetnilo” biće predstavljena u petak, 7. novembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak promocije je u 19 sati. O prvom novozenitističkom romanu u izdanju Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, pored autora, na promociji će govoriti Vesna Bojić, promotor, Marija Tanacković, recenzent, i Perica Milutin urednik izdanja.

# MUZIČKO VEČE MIĆE FLEŠA
Muzičko veče Miće Fleša biće održano u petak, 7. novembra, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan. Legendarni zrenjaninski di-džej Mića Janković i prijatelji generacije veselih 80-ih „ponovo na mestu zločina”.

NEDELJA, 9. NOVEMBAR

# KONCERT DEĆIJE FOLKLORNE GRUPE „TANC LOJAŽ” (RUSIJA)
Dečija foklorna grupa „Tanc Lojaž” (Kostrom, Rusija) održaće koncert u nedelju, 9. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz je slobodan.

PONEDELJAK, 10. NOVEMBAR

# TRIBINA: STATUT VOJVODINE I SUVERENITET SRBIJE
Tribina o temi „Statut Vojvodine i suverenitet Srbije” u organizaciji časopisa „Nova srpska politička misao” biće održana u ponedeljak, 10. novembra, u 19 sati u maloj sali Kuturnog centra Zrenjanina. Učestvuju dr Slobodan Antonić, sociolog, dr Vladimir Đurić, pravnik, i Đorđe Vukadinović, glavni urednik časopisa „Nova srpska politička misao”.

UTORAK, 11. NOVEMBAR

# PREDSTAVA „RUŽA I ZMAJ”
Predstava „Ruža i Zmaj – ljubavna priča”, sačinjena u formi duo-drame od stihova Jovana Jovanovića Zmaja „Đulići” i „Đulići uveoci”, biće odigrana u utorak, 11. novembra, u veloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 13 sati, a ulaznica staje 80 dinara. U predstavi igraju Boba Latinović i Branislav Platiša, a originalnu muziku komponovao je Kornelije Kovač.

# POSETA SNP: „SAN IVANJSKE NOĆI”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u utorak, 11. novembra, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na gostujuću predstavu zagrebačkog kazališta Gavella „San ivanjske noći”. Predstavu je režirao Aleksandar Popovski po tekstu Viljema Šekspira, a igraju:Hrvoje Klobučar, Ksenija Pajić, Janko Rakoš, Pero Kvrgić i drugi. Cena aranžmana je 1.000 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

# TRIBINA: STARI ZAVET KAO ISTORIJSKI IZVOR
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Stari zavet kao istorijski izvor” biće održana u utorak, 11. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Danijela Stefanović, istoričar starog veka, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 12, I ČETVRTAK, 13. NOVEMBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 12, i u četvrtak, 13. novembra biće prikazan film „Armin” (2007) reditelja Ognjena Sviličića. Projekcije su u maloj sali od 20 sati, a ulaz je slobodan. Film je nastao na kastingu za film „Put lubenica” Branka Šmita. Kao jedan od scenarista, Ognjen Sviličić je birao ulogu za dečaka u tom filmu, a kada je upoznao Armina Omerovića došao je na ideju da bi o njegovoj životnoj priči mogao da napravi film. Omerović je dobio ulogu u „Putu lubenica”, a Sviličić ga je angažovao i za novi projekat koji je naposletku po njemu i nazvan. „Armin” prati 14-ogodišnjaka koji svira harmoniku i koji je svoj mladi život posvetio glumi. Sa ocem Ibrahimom se uputi prema Zagrebu iz bosanske provincije na audiciju za nemački film...

ČETVRTAK, 13. NOVEMBAR

# IZLOŽBA ANGAŽOVANOG STRIPA
Izložba radova sa konkursa za angažovani strip, koji su organizovale Alternativne kulturne organizacije – AKO i Centar za nove medije Kuda.org iz Novog Sada, biće otvorena u holu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 13. novembra, u 19 sati. Konkurs na koji je 47 autora i scenarista poslalo 65 stripova (na 150 tabli), imao je za temu društvene probleme koji potresaju savremenu Srbiju: nacionalizam, rasizam, diskriminaciju, siromaštvo, tranziciju, nezaposlenost, rodna prava, ekologiju, korupciju, mobilnost mladih... Žiri su Činili Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, jedan od naših najistaknutijih strip-crtača, Jovan Gvero, direktor Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, i Vladimir Arsenijević, poznati književnik i izdavač. Prema njihovom izboru, prve dve nagrade pripale su novosadskim strip-autorima Ljubi Babiću i Slobodanu Stošiću. Treću nagradu podelili su Slaviša Ševrt iz Beograda i Vladimir Kuzmanov iz SAD. Specijalna nagrada za najmlađeg učesnika konkursa dodeljena je talentovanoj devetogodišnjoj Anji Tanović iz Novog Sada.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u četvrtak, 13. novembra, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

PETAK, 14. NOVEMBAR

# HUMANITARNI KONCERT ZA LEČENJE UROŠA BJELICE
Humanitarni koncert, čiji prihod je namenjen za lečenje Uroša Bjelice, biće održan u petak, 14. novembra, u Kulturnom centru Zrenjanina. Nastupiće crkveni i dečji hor „Prepodobni Rafailo banatski”, „Žene mironosice” i Hor učenika verske nastave Zrenjaninske gimnazije. Početak je od 20 sati, a ulaznica staje 100 dinara. Urošu Bjelici, sedmogodišnjem učeniku osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu hitno je potrebna operacija oba oka.

SUBOTA, 15. NOVEMBAR

# ROK KONCERT
Bendovi „K.P.Z.M.” i „Gavrilo Princip” održaće koncert u subotu, 15. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz je slobodan.

PONEDELJAK, 17. NOVEMBAR

# PREZENTACIJA PROJEKTA „OSNAŽIVANJE KROZ UMETNOST”
Multimedijalna prezentacija i razgovor povodom realizacije projekta „Osnaživanje kroz umetnost” u organizaciji Kamernog pozorišta „Ogledalo” iz Novog Sada biće održana u ponedeljak, 17. novembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 sati. Projekat, čije su autorke Svjetlana Timotić i Ivana Inđin, imao je za cilj informisanje i edukaciju žena sa i bez invaliditeta kroz umetničke radionice. Namera autora bila je da razotkriju i ukažu na različite oblike diskriminacije i nasilja nad ženama, te da stav o tome izraze kroz umetničke forme. Projekat „Osnaživanje kroz umetnost” bio je svojevrsni podsticaj i podrška uključivanju žena sa i bez invaliditeta istovremeno u proces stvaralaštva i proces istraživanja fenomena polne i rodne diskriminacije. Izložbu radova čine plakati, video radovi, fotografije, instalacija i dr.

UTORAK, 18. NOVEMBAR

# TRIBINA: ISAK NJUTN, ŽIVOT I DELO
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Isak Njutn, život i delo” biće održana u utorak, 18. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Đura Paunić, istoričar nauke, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 19. NOVEMBAR

# MUZIKOM KROZ BAJKE
Koncert „Muzikom kroz bajke” učenika Muzičke škole „Josif Marinković” biće održan u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 19. novembra. Početak je u 18 sati, a ulaz je slobodan. Učenici solo-pevačkog i klavirskog odseka izvešće muziku iz Diznijevih filmova „Lepotica i zver”, „Snežana i sedam patuljaka”, „Pepeljuga” i „Uspavana lepotica”.

SREDA, 19, I ČETVRTAK, 20. NOVEMBAR

# CIKLUS HRVATSKI FILM DANAS
U okviru ciklusa „Hrvatski film danas” u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 19, i u četvrtak, 20. novembra biće prikazan film „Pjevajte nešto ljubavno” (2007) reditelja Gorana Kulenovića. Projekcije su u maloj sali od 20 sati, a ulaz je slobodan. Glavni lik filma je Struja (Ivan Herceg), beskompromisni roker demo-benda „Kad je prljavi Harry sreo prljavu Sally”. Da bi došao do novca za izdavanje albuma Struja je spreman na sve, osim da proda svoja rokerska uverenja. No, upravo je sviranje šlagera na svadbi jedina šansa koja se bendu nudi, a ostatak benda – Strujin najbolji frend, klavijaturista Mario (Ivan Đuričić), lepuškasti pevač i basista Deni (Ivan Glowatzky) i ravnodušni bubnjar Žlajfa (Hrvoje Kečkeš) – pokušavaju Struju nagovoriti na taj kompromis. On to u početku odlučno odbija, ali kad mu devojka koju je ostavio, Anja (Olga Pakalović), saopšti da je s njim ostala u drugom stanju, Struja odjednom ima većih dilema od toga da li svirati na toj svadbi...

NEDELJA, 23. NOVEMBAR

# TANGO VEČE U KAFEU „SEGRETO”
Tango veče Rock four kvarteta biće održano u nedelju, 23. novembra, u kafeu „Segreto”. Početak jeu 20 sati.

PONEDELJAK, 24. NOVEMBAR

# TRIBINA: SVETSKA KRIZA: KRIZA KAPITALA ILI KRIZA KAPITALIZMA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Svetska kriza: kriza kapitala ili kriza kapitalizma” biće održana u u ponedeljak, 24. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dejan Mihajlović, prof. Univeziteta u Siudad Meksiku, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# PREDSTAVA „SAMO DA ZNAŠ KOLIKO TE VOLIM”
Teatar Favi odigraće u Kulturnom centru Zrenjanina pozorišnu predstavu „Samo da znaš koliko te volim”  u ponedeljak, 24. novembra. Komediju o svakodnevici, o sporazumima i nesporazumima, o lepom i ružnom, o svemu što nas okružuje, i onome što sami proizvedemo u iskonskoj zajednici muškarca i žene dramatizovao je Duško Anđić po novelama italijanskog proznog pisca Antonija Amurija, a igraju Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić. Početak predstave je u 20 sati, a ulaznica staje 300 dinara.

UTORAK, 25. NOVEMBAR

# TRIBINA: LIBERALIZAM FRIDRIHA HAJEKA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Liberalizam Fridriha Hajeka” biće održana u utorak, 25. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dragan Lakićević, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 26, I ČETVRTAK, 27. NOVEMBAR

# RETROSPEKTIVA SA FESTIVALA BALKANIMA
Retrospektiva najboljih ostvarenja sa ovogodišnjeg, 5. evropskog festivala animiranog filma „Balkanima”, održanog oktobra u beogradskom Domu kulture Studentski grad, biće prikazana u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 26, i u četvrtak, 27. novembra. Projekcije su u maloj sali od 20 sati, a ulaz je slobodan.

ČETVRTAK, 27. NOVEMBAR

# TRIBINA U VTŠ-u
Tribina o temi „Visoko obrazovanje žena u Evropi u XIX veku” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina biće održana u četvrtak, 27. novembra, u Višoj tehničkoj školi.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u četvrtak, 27. novembra, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

PETAK, 28. NOVEMBAR

# PLESNI FESTIVAL
Plesni festival u organizaciji plesnog kluba „Falkon” biće održan u petak, 28. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjnaina. Početak je u 12 sati.

# ŽURKA POVODOM DANA BORBE PROTIV SIDE
Žurka povodom obelažavanja Dana borbe protiv side biće održana u petak, 28. novembra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina i kafeu „Segreto” od 22 sata.

SUBOTA, 29. NOVEMBAR

# POSETA SNP: PREDSTAVA „NAHOD SIMEON”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u subotu, 29. novembra, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na predstavu „Nahod Simeon”. Predstavu je režirao Tomi Janežić po tekstu Milene Marković, a igraju: Jasna Đuričić, Stefan Šteref, Jugoslav Krajnov, Boris Isaković, Gordana Đurđević-Dimić i drugi. Cena aranžmana je 900 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 18 sati.

# REVIJA GUSLARA VOJVODINE
Revija guslara Vojvodine i Gusalrski dan društva „Petar Perunović Perun” Zrenajnina biće održana u subotu, 29. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz je slobodan.

# ROK KONCERT
Bend „Sukob interesa Sepsa-Vink” održaće koncert u subotu, 29. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz je 100 dinara.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB