spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8056204
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JANUAR 2009. PDF Štampaj E-pošta
 
NEDELJA, 4. JANUAR

# MULTIMEDIJALNI LIVE PERFORMANS U KLUBU „SEGRETO”
Multimedijalni live performans biće održan u klubu „Segreto” u nedelju, 4. januara, od 20 sati. Učestvuju Rock four quartet i VJ.

PONEDELJAK, 5. JANUAR

# PRAZNIČNI KONCERT VELIKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA RTV VOJVODINA
Praznični koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina biće održan u ponedeljak, 5. januara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 19. sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 9. JANUAR

# IZLOŽBA LIKOVNE SEKCIJE VIORELA FLORE
Izložba Likovne sekcije Viorela Flore biće otvorena u petak, 9. januara, u 19 sati u malom holu Kulturnog centra Zrenjanina. Akademski slikar Viorel Flora školu crtanja vodi već punih 20 godina. Rođen je 1952. godine u Banatskom Novom Selu, završio je slikarski odsek Likovne akademije u Beogradu 1977. godine. U Udruženje primenjenih umetnika Vojvodine primljen je 1981. godine nakon više od 50 knjiga koje je dizajnirao i ilustrovao. Iste godine postao je scenograf-dizajner Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u Zrenjaninu, gde je uradio 130 senografija, a od 1986. godine i oko 100 plakata za pozorišne predstave. Dva puta je, kao stipendista francuske vlade, bio na stručnom usavršavanju u Parizu, a član je pet umetničkih udruženja. Izlagao je na četrdesetak grupnih i 25 samostalnih izložbi.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 9. januara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 10. JANUAR

# KLOVNIJADA I MASKENBAL
Klovnijada i maskenbal biće održani 10. januara od 11 časova  u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Učestvuju klovnica DI-DI, klovn Miljan Vuković, plesni studio „Falkon” i studio za kreativno odrastanje dece „Vinnie the Poh”. U okviru dečijeg programa za rasput biće organizovana i novinarska radionica „Imamo dobru vest”.

# PROMOCIJA „ZRENJANINSKOG STRIP ALMANAHA” U SUBOTICI
Izložba i promocija „Zrenjaninskog strip almanaha” biće održani u Otvorenom univerzitetu u Subotici u subotu, 10. januara, u 19 sati. Almanah, koji je prema zamisli mr Branka Đukića krajem 2007. godine izdao Kulturni centra Zrenjanina, na sedamdesetak strana velikog formata prezentuje radove devet autora različitih generacija: Aleksandra Pavkovića, Vladimira Kuzmanova, Aleksandra Babića, Branka Đukića, Vladana Nikolića, Nikole Štiklice, Zorana Selene, Dejana Uzelca i Miše Živanova.

ČETVRTAK, 15. I PETAK, 16. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 15. i u petak, 16. januara biće prikazan film Jozefa Sedara „Bufor” (2007). Uloge: Alon Abutbul, Danijel Bruk, Ošri Koen, Eli Eltonio, Gal Fridman. Film donosi priču o 22-godišnjem komandantu Lirazu Libertiju i njegovim jedinicama u mesecima uoči izraelskog povlačenja iz Libana. Ovo nije priča o ratu. U njoj nema neprijatelja, postoji samo bezoblično „nešto” što baca bombe sa neba dok užasnuti mladi vojnici pokušavaju da izvrše svoj zadatak do kraja. I dok Liraz postavlja eksploziv koji će uništiti utvrđenje za čiju su odbranu njegovi prijatelji dali živote, sve ono što je naučio kao oficir gubi smisao, a njegovi vojnici doživljavaju mentalni i fizički slom. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

SREDA, 21. JANUAR

# TRIBINA: EVROPSKA UNIJA KAO GEOPOLITIČKI PROJEKAT
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Evropska unija kao geopolitički projekat” biće održana u sredu, 21. januara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Milomir Stepić, geograf i geopolitički analitičar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

ČETVRTAK, 22. I PETAK, 23. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 22. i u petak, 23. januara biće prikazan film Danijela Sirkina „Van domašaja” (2006). Uloge: Tali Šaron, Asi Dajan, Sandra Sade. Glavni lik u filmu, Jara, je atraktina, samosvesna, samouverena i inteligentna 24-godišnja devojka koja je upravo započela doktorske studije iz matematike na Univerzitetu Prinston. Jara je slepa. Kada sazna za samoubistvo svoje rođake Talije, istog trenutka se vraća u Izrael. Njih dve su bile najbolje drugarice. Talija je bila ta koja je gledala za obe i ona koja je verovala i ohrabrivala Jaru da, uprkos fizičkom nedostatku, može da vidi sve. Jara se pridružuje Talijinoj porodici u sedmodnevnoj žalosti „Šivi”, otkriva tajne iz Talijinog života i počinje da istražuje uzrok njenog samoubistva. Na površinu izbijaju laži, tajne i razdori u ovoj potresnoj priči. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 23. JANUAR

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „MODA ILI MASKEMBAL – EXIT 08”
Izložba fotografija „Moda ili maskembal – EXIT 08” biće otvorena u holu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 23. janaura, u 19 sati. Iz godine u godinu, kako zbog sve većeg broja mladih ljudi koji na festival Exit dolaze iz inostranstva, tako i zbog grozničave želje domaćih posetilaca da upravo na Exit-u izraze svoju kreativnost, kada je reč o maštovitom odevanju mladih, jasno se vidi napredak. Izložbu fotografija o toj temi organizovali su novosadski časopis za opštu kulturu „Ugled”, organizacija „Happynovisad”, časopis o alternativnoj kulturi „Urban Bug” iz Beograda, časopis „Quick Look”  iz Pančeva i Foto kino i video savez Vojvodine iz Novog Sada uz podršku organizacije EXIT. Izložba je sačinjena od 50-ak radova fotografa Exit-ovog foto tima, fotografa saradnika časopisa „Urban Bug” i najinteresantnijih radova koji su pristigli na konkurs časopisa „Ugled”.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 23. januara, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

SREDA, 28. JANUAR

# TRIBINA: SAVREMENI ISLAM
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Savremeni islam” biće održana u sredu, 28. januara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je Darko Tanasković, orijentalista, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# KONCERT AKIJA RAHIMOVSKOG
Aki Rahimovski održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 28. januara, u velikoj sali od 20 sati. Poznati rok pevač, rođen u Makedoniji, nakon preseljenja u Zagreb 1975. godine postao je član novoformirane grupe „Parni valjak” gitariste i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa. Sa „Parnim valjkom”, čiji je pevač ostao idućih 30 godina koliko je grupa postojala, snimio je 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 live albuma i 4 kompilacije. Mnogi albumi grupe postali su zlatni ili platinasti, a prodaja im se meri u milionima. Nakon raspada „Parnog valjka” nastavio je samostalnu muzičku karijeru.

ČETVRTAK, 29. JANUAR

# POSETA BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: „ĆEIF”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 29. januara, odlazak u Beogradsko dramsko pozorište na prestavu „Ćeif”. Cena aranžmana je 1.300 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

ČETVRTAK, 29. I PETAK, 30. JANUAR

# CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru ciklusa izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 29. i u petak, 30. januara biće prikazan film Amosa Gitaija „Kedma” (2002). Uloge: Andrej Kaškar, Helena Jaralova, Jusuf Abu-Varda, Moni Mošonov. Film prati događaj sedam dana uoči osnivanja države Izrael u maju 1948, kada mali oronuli brod sa grupom preživelih iz koncentracionog logora stiže na novu teritoriju nailazeći na otvoreno neprijateljstvo. U pokušaju da spreče iskrcavanje, na njih pucaju britanski vojnici istovremeno kada i pripadnici tajne jevrejske vojske, koja je došla da im pomogne. Samo mala grupa uspeva da stigne do plaže gde provodi svoje prve sate u Palestini. Ovi izmoreni i gladni emigranti puni nade potom moraju da prate jevrejske trupe, istog trenutka uzmu oružje u ruke i krenu u borbu protiv Arapa. Neizgovorene istine obe strane eskaliraju u nasilnom i tragičnom konfliktu. Ciklus savremenog izraelskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina pripremljen je u organizaciji Ambasade Izraela i Jugoslovenske kinoteke. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 30. JANUAR – NEDELJA, 1. FEBRUAR

# GITAR ART
Muzički festival „Gitar art”, čiji je suorganizator Kulturni centar, biće održan u Zrenjaninu od petka, 30. januara, do nedelje, 1. februara. Prvog dana u velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanmović” nastupiće od 20 sati Tal Horovic (Izrael) i od 21 sat Vojin Kocić (Srbija). U subotu, 31. januara, u galeriji Narodnog muzeja od 20 sati predstaviće se Janko Rašeta (Poljska) i klasa gitare Muzičke škole „Josif Marinković” u Zrenjaninu, a od 21 sat Liora Šijački, Marko Ivezić i Momčilo Aleksandrić (Srbija). U nedelju, 1. februara, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 20 sati nastupiće Jelica Mijanović (Crna Gora) i od 21 sat gitarski trio iz Beograda „Balkanske žice”. Trio „Balkanske žice” izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, madjarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih…sa primesama jazz improvizacije i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima. Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima u SAD, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i širom Srbije. Takodje su držali i masterklas studentima klasične i Jazz gitare u Americi i na mnogim klasičnim festivalima u Evropi.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB