spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8083897
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
MART 2009. PDF Štampaj E-pošta

NEDELJA, 1. MART

III VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL
Treći vojvođanski brass festival biće održan u nedelju, 1. marta, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Smotru revijalnog karaktera, na kojoj će učestvovati najbolji učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Senta, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, ...) i studenti Akademije muzičke umetnosti iz Novog Sada, organizuju Gradski duvački orkestar Zrenjanin i Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina i Aktivom limenih duvača muzičkih škola Vojvodine. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora. Početak je u 16 sati a ulaz je slobodan.

UTORAK, 3. MART

# TRIBINA: DRŽAVNO UREĐENJE ANTIČKOG RIMA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Državno uređenje antičkog Rima” biće održana u utorak, 3. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Miroslava Mirković, istoričarka starog veka, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. MART

# CIKLUS INDONEŽANSKOG FILMA: „PODELJENA LJUBAV”
U okviru ciklusa indonežanskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina, koji će otvoriti Muhamad Abduh Dalimunte, ambasador indonežanske ambasade u Beogradu, u sredu, 4. i u četvrtak, 5. marta biće prikazan film „Podeljena ljubav” (Berbagi Suami, 2006). Režija Nia Di Nata. Tri žene iz tri različita socijalna staleža i etničke pozadine uvode nas u problem poligamije u Indoneziji. Suočavaju se sa neprijatnostima u njihovom svakodnevnom životu deleći istog partnera. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

ČETVRTAK, 5. MART

# PROMOCIJA KNJIGE „ZEMLJA U KOFERU”
Knjiga „Zemlja u koferu” Nenada Novaka Stefanovića biće predstavljena u četvrtak, 5. marta, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 sati. Na promociji će govoriti autor i Ankica Dostanić, direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

PETAK, 6. MART

# PROMOCIJA KNJIGE MARIJE HARMAT
Knjiga Marije Harmat „Pogled sa mirisom vanile” u izdanju Kulturnog centra Zrenjanina biće predstavljena u petak, 6. marta, u 18 sati u Radio-kafeu u Novom Sadu. To je treća knjiga kratkih priča Marije Harmat u kojoj zrenjaninska autorka na šokatno otvoren način, bespoštednom introspekcijom gradi osobeno prepoznatljivo prozno pismo. Na promociji će govoriti autorka i Radivoj Šajtinac, književnik.

# IZLOŽBA RADOVA UDRUŽENJA GRAĐANA „HARMONIJA”
Izložba radova Udruženja građana „Harmonija” Aradac biće otvorena u petak, 6. marta, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Izložba će trajati do 9. marta.

# PROMOCIJA „ZRENJANINSKOG STRIP ALMANAHA” U KIKINDI
Izložba i promocija „Zrenjaninskog strip almanaha” biće održani u galeriji „Tera” u Kikindi u petak, 6. marta, u 19 sati. Almanah, koji je prema zamisli mr Branka Đukića krajem 2007. godine izdao Kulturni centar Zrenjanina, na sedamdesetak strana velikog formata prezentuje radove devet autora različitih generacija: Aleksandra Pavkovića, Vladimira Kuzmanova, Aleksandra Babića, Branka Đukića, Vladana Nikolića, Nikole Štiklice, Zorana Selene, Dejana Uzelca i Miše Živanova.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 6. marta, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 7. MART

# VELIKI KONCERT TEMIŠVARSKE FILHARMONIJE
Veliki koncert Temišvarske filharmonije biće održan u subotu, 7. marta, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19:30 sati.

PONEDELJAK, 9. MART

# PREMIJERA PREDSTAVE „ROMEO I JULIJA”
Kreativni centar „Cekom” premijerno će odigrati predstavu za mlade „Romeo i Julija” u ponedeljak, 9. marta, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

UTORAK, 10. MART

# TRIBINA: GRAMŠIJEV KONCEPT HEGEMONIJE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Gramšijev koncept hegemonije” biće održana u utorak, 10. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Lino Veljak, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. MART

# CIKLUS INDONEŽANSKOG FILMA: „OLUJA MORA PROĆI”
U okviru ciklusa indonežanskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 11. i u četvrtak, 12. marta biće prikazan film „Oluja mora proći” (Badai Paasti Berlalu, 2007). Režija Teddy Soeriaatmadja. Film je rimejk istoimenog indonežanskog filma iz 1978. godine u režiji Teguha Karya, a govori o gorkom životu Siske nakon što otkriva da je verenik vara. Nakon incidenta Siska pokušava da prebrodi krizu vidjajući se sa prijateljem svoga brata Lea. Ali Leo samo pokušava da dobije opkladu sa svojim prijateljem da neće uspeti da priđe Siski. Kada to sazna, ona pokušava da prekine vezu. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 13. MART

# PROMOCIJA KNJIGE ĐORĐA MILOSAVLJEVIĆA
Knjiga Đorđa Milosavljevića „Đavo i mala gospođa” biće predstavljena u petak, 13. marta, u 19 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Đorđe Milosavljević dosad je afirmisan najviše kao filmski scenarista i reditelj („Točkovi”, „Mehanizam”, „Nebeska udica”, „Apsolutnih sto”, „Jesen stiže, Dunjo moja”), te kao dramski pisac („Gola Vera”, „Parče noći”, „Instant seksualno vaspitanje”). „Đavo i mala gospođa” njegov je prozni prvenac, napisan u duhu pikarskih romana. Priča prati neobičan put Hansa Kristijana Andersena i njegovog saputnika iz Srbije, Jeremije Miloševića tokom njegove posete Kneževini Srbiji 1841. godine. Na promociji će govoriti autor i Ankica Dostanić, direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

# ŽURKA RADIO ASA
Žurka Radio asa biće održana u petak, 13. marta, od 22 sata u holu Kulturnog centra Zrenjanina i kafeu „Segreto”.

SUBOTA, 14. MART

# POSETA NARODNOM POZORIŠTU: „DERVIŠ I SMRT”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u subotu, 14. marta, odlazak u Narodno pozorište (Beograd) na predstavu „Derviš i smrt”. Predstavu je po knjizi Meše Selimovića dramatizovao Borislav Mihajlović Mihiz a režirao Egon savin. Igraju Nikola Ristanovski, Nenad Stojmenović, Aleksandar Đurica, Nataša Ninković i drugi. Cena aranžmana je 1.500 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

# ROK KONCERT
Bendovi Romski Hip-Hop (Beočin) i No 1 (Zrenjanin) održaće koncert u subotu, 14. marta, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati, a ulaz staje 50 dinara.

UTORAK, 17. MART

# TRIBINA: DARVIN I SAVREMENI POGLED NA SVET
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Darvin i savremeni pogled na svet” biće održana u utorak, 17. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Biljana Stojković, biolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. MART

# CIKLUS INDONEŽANSKOG FILMA: „DENIAS, PEVANJE NA OBLAKU”
U okviru ciklusa indonežanskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 18. i u četvrtak, 19. marta biće prikazan film „Denias, pevanje na oblaku” (Denias, Senandung di Atas Awan, 2006). Režija John de Rantau. Film je inspirisan istinitom pričom o borbi indonežanskog dečaka koji živi na obali ostrva Papua da stekne bolje obrazovanje.On smatra da je obrazovanje veoma bitno.Za neke ljude,ono je obaveza na koju su jednostavno obavezani,ali za Deniasa, obrazovanje ima dublje značenje.Za njega je ono sredstvo za podizanje ugleda i budućnosti porodice. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 20. MART

# KLOVNIJADA
Klovnijada u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina biće organizovana u petak, 20. marta, kod fontane u glavnoj ulici. Učestvuju Miljan Vuković, glumac, i Marijana Jonjev, animator. Početak je u 10 sati.

# POSETA SNP: „DAMA S KAMELIJAMA”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u petak, 20. marta, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na baletsku predstavu Đuzepa Verija „Dama s kamelijama” koju je režira Krunoslav Simić, a diriguje Zoran Juranić (Hrvatska). Cena aranžmana je 900 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 18 sati.

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SLOBODANA MILETIĆA „DRAGULJI FRUŠKOGORSKOG ATOSA”
Izložba fotografija autora Slobodana Miletića ,,Biseri fruškogorskog Atosa" biće otvorena u petak, 20. marta, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Fotografije su rezultat dva putešestvija po Fruškoj gori Slobodana Miletića, dugogodišnjeg fotoreportera novosadskog „Dnevnika” i predanog hroničara naše svakodnevice. Posetioci će moći da vide crno-bele fotografije 15 fruškogorskih manastira snimljenih 1992. godine i kolor snimke istih manastira iz septembra 2008. godine. Izložba svedoči da u tom razmaku od 16 godina nije samo tehnika napredovala, nego da su se i društvene okolnosti znatno promenile.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 20. marta, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sat, a ulaz je slobodan.

UTORAK, 24. MART

# PERDSTAVA: „UBEDLJIVO NAJGORE MUVANJE OD POSTANKA SVETA”
Premijera pozorišne predstave za decu Dramskog studija Kulturnog centra Zrenjanina „Ubedljivo najgore muvanje od postanka sveta” po tekstu i u režiji Roberta Takariča biće izvedena u utorak, 24. marta, u studiju Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 18 sati a ulaz je besplatan.

# TRIBINA: KLIMATSKE PROMENE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Klimatske promene” biće održana u utorak, 24. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dragutin Mihailović, meteorolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. MART

# CIKLUS MAĐARSKOG FILMA: „9 ½  RANDEVUA” I „SKORO NEVINA”
U okviru ciklusa mađarskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 25. marta biće prikazan film „9 ½ randevua” (9 és ½ randi, 2008) režisera Tomaša Šaša. Junak romantične komedije je nekadašnji pisac David Debreceni, sada proslavljena zvezda, ličnost sa naslovnih strana žute štampe. Uvek je bio okružen ženama koje su ga saletale. To je valjda razlog što do sada nikada nije bio u ozbiljnoj vezi. Jednog dana život mu se menja, bogata verenica ga ostavlja, skup automobil mu biva slupan, a izdavač želi da ga strpa u zatvor. Stavljaju ga pred ultimatum: da bi dobio pare mora za deset dana napisati bestseler o tome zašto ima toliko usamljenih mladih žena u Budimpešti. Deset dana, deset randevua, deset žena...
U četvrtak, 26. marta, biće prikazan film „Skoro nevina” (Majdnem szüz, 2008) režisera Petera Bačoa. Film prati mladu junakinju koja je odlučila da, umesto da se skući, dobijene pare potroši za ludu proslavu 18. rođendana sa dečkom u skupom hotelu. Pare brzo nestaju, a mladić je, iskorišćavajući njenu ljubav, prisiljava na prostituciju i uskoro je menja za veliki motor. Devojka postaje vlasništvo makroa i doživljava užasne momente, Sudbina je spaja sa mladićem kojem je stalo do nje i koji se počinje boriti za nju.
Filmovi nisu titlovani na srpski jezik. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 27. MART

# PSIHOLOŠKA RADIONICA: NASILJE
Psihološka radionica o temi „Nasilje” biće održana u petak, 27. marta, u 18 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predavač je Jasna Jahura, psiholog.

UTORAK, 31. MART

# TRIBINA: O JEZIČKIM NEDOUMICAMA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „O jezičkim nedoumicama” biće održana u utorak, 31. februara, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Egon Fekete, filolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB