spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8098169
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
APRIL 2009 PDF Štampaj E-pošta
APRIL 2009.


SREDA, 1. I ČETVRTAK, 2. APRIL

# CIKLUS MAĐARSKOG FILMA: „MIR” I „SREĆKOVIĆI”
U okviru ciklusa mađarskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 1. aprila biće prikazan film „Mir” (Nyugalom, 2008) režisera Roberta Alfeldija. Nekada proslavljena glumica, danas ne napušta stan. Propaloj i očajnoj, jedini oslonac joj je sin. Iz zatočeništva u kome žive, i koje ih već oboje dovodi do ludila, sin beži pišući roman. Delo, koje obrađuje njegov i majčin život on piše da bi sebi olakšao. Ta priča je isprepletena ljubavlju i mržnjom. Jednog dan se međutim pojavljuje prava ljubav.
U četvrtak, 2. aprila, biće prikazan film „Srećkovići” (Mázli, 2008) režisera Tamaša Kemenjfija. Mađarsko-nemačka komedija događa se u Ođarmatu, siromašnom selu na mađarsko-austrijskoj granici, čijim žiteljima se jednog dana osmehuje sreća. Otkrivaju da ispod lokalnog groblja prolazi naftovod. Nadajući se brzom bogaćenju, meštani počinju da buše naftovod i prodaju naftu maskirajući krađu ceremonijalom sahrane. Pare samo padaju s neba, svi su srećni i zadovoljni. Problemi nastaju kada svako počne prodavati naftu na svoju ruku.
Filmovi nisu titlovani na srpski jezik. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 2. APRIL

# PREDSTAVA „ROMEO I JULIJA”
U susret 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine Kreativni centar „Cekom” će odigrati predstavu za mlade „Romeo i Julija” u četvrtak, 2. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 14:30 sati, a ulaz je besplatan.

# KONCERT KEMALA MONTENA
Koncert Kemala Montena biće održan u četvrtak, 2. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaznica staje 900 dinara.

PETAK, 3. APRIL

# PESNIČKA ŠTAFETA
Završna svečanost dečije manifestacije „Pesnička štafeta” u organizaciji Gradske narodne biblioteka „Žarko Zrenjanin” biće održana u petak, 3. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 10 sati.

# IZLOŽBA TAPISERIJA „PEJZAŽ”
Izložba tapiserija pod nazivom „Pejzaž” iz fundusa „Ateljea 61” biće otvorena u petak, 3. aprila, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati.

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace Đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 3. aprila, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 4. APRIL

# OPŠTINSKA SMOTRA DEČIJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA
Opštinska smotra dečijih folklornih ansambala biće održana u subotu, 4. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 11 sati.

# ROK KONCERT: „STILLNES” (SPLIT)
Bend „Stillnes” (Split) održaće koncert u subotu, 4. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata. Ulaznica u pretprodaji staje 200 dinara, a na dan koncerta 250 dinara.

# PREDSTAVA: „NASILJE”  
U susret 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine „Lotus teatar za mlade” (Alibunar) odigraće predstavu „Nasilje” u subotu, 4. aprila, na Kamernoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u Zrenjaninu. Početak je u 12 sati, a ulaz je besplatan.

PONEDELJAK, 6. APRIL

# PREDSTAVA „TRAŽIM SVOJE MESTO POD SUNCEM”
U susret 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine pozorišna predstava „Tražim svoje mesto pod suncem” u produkciji Kreativnog centra „Cekom” i Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena u ponedeljak, 6. aprila, od 12 sati u velikoj sali Centra. Ulaz je besplatan.

UTORAK, 7. APRIL

# SMOTRA MUZIČKOG I DRAMSKOG STVARALAŠTVA PREDŠKOLSKE USTANOVE
Smotra muzičkog i dramskog stvaralaštva predškolske ustanove biće održana u utorak, 7. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 9 do 12 sati.

# TRIBINA: FILOZOFSKA ŽIVOTINJA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Filozofska životinja” biće održana u utorak, 7. aprila, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je mr Predrag Krstić, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# PREDSTAVA „ELVIS JE ŽIV”
Predstava „Elvis je živ” biće odigrana u utorak, 7. aprila, u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Komediju po tekstu Ljiljane Lašić režirao je Nenad Gvozdenović, a igraju: Ivana Mihić, Srđan Karanović i Ljiljana Lašić. Ulaznica staje 500 dinara.

SREDA, 8. APRIL

# ZONSKA SMOTRA DEČIJEG DRAMSKOG STVARALAŠTVA
Zonska smotra dečijeg dramskog stvaralaštva biće održana u sredu, 8. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 8 do 19 sati. U okviru smotre od 13 sati premijerno će biti odigrana predstava „Petar Pan” u produkciji Kreativnog centra „Cekom” i Kulturnog centra Zrenjanina. Predstavu je po tekstu Zorice Šolti režirala Smiljana Tucakov.

# PREDSTAVA „DON ŽUAN U PAKLU”
U susret 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u sredu, 8. aprila, od 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina Novosadski novi teatar izvešće komediju „Don Žuan u paklu” po tekstu Džordža Bernarda Šoa i u režiji Vesne Topalov. Ulaz staje 250 dinara. „Don Žuan u paklu” je treći čin Šoovog komada „Čovek i nadčovek” iz 1903. godine. Komad je godinama izvođen bez tog čina, jer je njegova tematika predstavljala tamu temu za pozorišta tog vremena. Treći čin tek pedesetih godina prošlog veka počinje da se izvodi nezavisno i sa uspehom na scenama širom sveta. Komedija u izvođenju Novosadskog novog teatra nastala je na osnovu legende o Don Žuanu kakvu smo čitali kod Molijera i kombinacijom Ničeovih ideja o nadčoveku. U generalnom smislu predstava se bavi aktuelnim i sveprisutnim oblicima manipulacije na medijskim i kulturnim nivoima.

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. APRIL

# CIKLUS MAĐARSKOG FILMA: „DELTA”
U okviru ciklusa mađarskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 8, i u četvrtak, 9.  aprila biće prikazan film „Delta” (Delta, 2007) režisera Kornela Mundruea. Ćutljiv i zatvoren mladić vraća se u prirodu na divlje prostore delte Dunava. To je svet vodenih puteva, malih ostrva i lavirinata, čiji stanovnici žive odvojeno u svom čudnom svetu. Mladić koji se od detinjstva prvi put vraća ovamo sada sreće svoju mlađu nikad viđenu sestru. Devojka je nežna, krhka i ustrajna. Dvoje mladih počinju živeti zajedno daleko od čitavog sveta gradeći kuću nasred malog ostrva. Oni jednog dana pozivaju seljane na gozbu, koji međutim ne mogu prihvatiti način života dvoje mladih i osuđuju njihov grešni zajednički život.
Film nije titlovan na srpski jezik. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 9. APRIL

# KONCERT UDRUŽENJA GUSLARA
Koncert Društva guslara „Petar Perunović Perun” biće održan u četvrtak, 9. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Specijalni gost biće Boško Vujačić, petorostruki prvak države, a predstaviće se i članovi KUD-a „Pionir”. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

PETAK, 10. APRIL

# POSETA ZVEZDARA TEATRU: „GENERALNA PROBA SAMOUBISTVA”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u petak, 10. aprila, odlazak u Zvezdara teatar (Beograd) na predstavu „Generalna proba samoubistva” po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića. Igraju: Branislav Lečić, Branimir Brstina, Janoš Tot i Ana Franić. Cena aranžmana je 1.500 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

SUBOTA, 11. APRIL

# ZONSKA SMOTRA DEČIJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA
Zonska smotra dečijih folklornih ansambala biće održana u subotu, 11. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 10 sati.

# PREMIJERA MONODRAME „VELIKO PREDSTAVLJANJE”
Premijera monodrame „Veliko predstavljanje” u izvođenju Milana Kočalovića po tekstu Olge Stojanović biće održana održana u subotu, 11. aprila, u studiju Kulturnog centra Zrenjanina od 20 sati.

PONEDELJAK, 13. APRIL

# PREDSTVA POZORIŠNOG KLUBA „GEST” (SEČNJ)
Predstva Pozorišnog kluba „Gest” iz Sečnja „Ljubav gospodina Perlinplina i Belise u njihovom vrtu” biće održana u ponedeljak, 13. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 sati. Ulaz je slobodan. Predstava u režiji Miodraga Rogana je adaptacija drame F. G. Lorke - klasična predstava na moderan način. Kroz predstavu se provlače likovni elementi, jednostavna scenska rešenja i neobični kostimi.

UTORAK, 14. APRIL

# TRIBINA: TRAJANOV POHOD NA DAKIJU
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Trajanov pohod na Dakiju” biće održana u utorak, 14. aprila, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Miroslava Mirković, istoričarka starog veka, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

UTORAK, 14. APRIL - PETAK, 17. APRIL

# STRIP KOLONIJA
Strip kolonija Kulturnog centra Zrenjanina biće održana od utorka, 14. aprila, do petka, 17. aprila. Prvog dana u holu Centra biće otvorena izložba originalnih tabli stripa (Željko Pahek, Zoran Tucić, Geto, Šandor Gogoljak, Đordje Milović, Dejan Nenadov, Darko Perović) i promovisan časopis „Stripolis”, projekat Branka Đukića. Naredna dva dana trajanja kolonije, 15. i 16. aprila, biće predstvljeni autori koji su radili za časopis „Stripolis”. Poslednjeg dana, u petak, 17. aprila, od 18 sati u maloj sali Kulturnog centra biće održana strip radionica, a od 20 sati projekcija filmova inspirisanih stripom.

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. APRIL

# CIKLUS MAĐARSKOG FILMA: „ESTERINA OSTAVŠTINA” I „ŠALA”
U okviru ciklusa mađarskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 15. aprila biće prikazan film „Esterina ostavština” (Eszter hagyatéka, 2008) režisera Šandora Maraija. Srednjovečna Estera je samovoljno izabrala samotnjački život i od njega već ne očekuje previše.Jednoga dana se međutim njen svet prevrće. Dobija pismo od svoje velike bivše ljubavi Lajoša. On dolazi u posetu gradu i dovodi svoju decu i jedno veliko nepoznato društvo. U Esteri se bude stare uspomene.
U četvrtak, 16 aprila, biće prikazan film „Šala” (Tréfa 2009) režisera Petera Gardoša. Na početku smo 20. veka. U jednoj verskoj školi u malom gradiću nastava počinje u sasvim novom duhu. Sa decom ne nešto čudno dešava, ove jeseni pravi su mali divljaci i puni svakakvih ludih šala. Otac Vigl, novi nastavnik fizičkog u školi, bespomoćno stoji pred liberalnim odnosom nastavnika u ustanovi. Otac Zoltan, razredni starešina sedmog razreda, zaokupljen je drugim problemima. Svoga brata je nagovorio na operaciju u američkom Bostonu. A zvanična lista o preživelima i nestalima sa potonulog Titanika kasni...
Filmovi nisu titlovani na srpski jezik. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 16. APRIL

# POSETA SNP-U: „ERO SA ONOGA SVETA”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u četvrtak, 16. aprila, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na operu „Ero sa onoga sveta”, jednu od najčuvenijih opera Jakova Gotovca, u režiji Egona Savina. Cena aranžmana je 900 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

PETAK, 17. APRIL

# EVERGRIN VEČE
Bend Ace đerića prirediće veče evergrin muzike u petak, 17. aprila, u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 18. APRIL

# ROK KONCERT
Bendivi KPZMS, Braća Testofilovići i Produženi Nemac i Živa Espreso sa Papicom i Ačom održaće koncert u subotu, 18. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata a ulaz je slobodan.

UTORAK, 21. APRIL

# TRIBINA: PSIHOLOGIJA LAVA VIGOTSKOG
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Psihologija Lava Vigotskog” biće održana u utorak, 21. aprila, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Ivan Ivić, psiholog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. APRIL

# CIKLUS MAĐARSKOG FILMA: „I TO JE AMERIKA” I „PEŠČANIK”
U okviru ciklusa mađarskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 22. aprila biće prikazan film „I to je Amerika! 2” (Valami Amerika 2., 2008) režisera Gabora Herendija. Tri dobra druga odlaze u Njujork da bi ulovili Aleksa, koji ih je pokrao. Aleks tek što je izašao iz zatvora i zbog duga prema mafiozu Bali mora da osvoji pravo na režiranje pozorišnog konada. Iz osvete drugovi kupuju pravo režiranja. A tu su još i devojke...
U četvrtak, 23 aprila, biće prikazan film „Peščanik” (Fovenzora, 2007) režisera Sabolič Tolnaija. Srpsko-mađarska drama govori o srpsko-jevrejsko-mađarskoj porodici viđenoj očima gotovo odraslog, koji pokušava da od komadića snova i sećanja rekonstruiše svoje detinjstvo. Čitav jedan gotovo zaboravljeni svet – svet srednjoevropskog grada sa svim njegovim osobebnostima – pomalja se iz sećanja osetljivog dečačića i njegovog oca, koji u begu od paničnih strahova i potpunog poniženja završava glumeđi ludaka i pretvara se u usamljenog klovna u životnoj drami.
Filmovi nisu titlovani na srpski jezik. Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 23. APRIL

# PSIHOLOŠKA RADIONICA: NASILJE
Psihološka radionica o temi „Nasilje” biće održana u četvrtak, 23. aprila, u 18 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predavač je Jasna Jahura, psiholog

PETAK, 24. APRIL

# TRIBINA: SUŽIVOT HRVATA I SRBA U SLAVONIJI
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Suživot Hrvata i Srba u Slavoniji: (re)konstrukcija multietničkih lokalnih zajednica nakon ratnih sukoba” biće održana u petak, 24. aprila, u maloj sali u 19 sati. Predavači su dr Dragutin Babić i dr Aleksandar Vukić, sociolozi iz Zagreba, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# ROK KONCERT
Bend „Joke” održaće koncert u petak, 24. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata. Ulaznica u pretprodaji staje 200 dinara, a na dan koncerta 300 dinara.

PONEDELJAK, 27. APRIL

# PREZENTACIJA SREDNJIH ŠKOLA
Prezentacija srednjih škola biće održana u ponedeljak, 27. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 sati.

UTORAK, 28. APRIL

# SAJAM ZAPOŠLJAVANJA
Deveti sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan u utorak, 28. aprila, u holu Kulturnog centra Zrenjanina od 11 do 14 sati.

# PREDSTVA ZA DECU „PEPELJUGA”
Kreativni centar „Cekom” premijerno će odigrati predstvu za decu „Pepeljuga” u utorak, 28. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 12 sati, a ulaz je slobodan.

# TRIBINA: TAMNA MATERIJA U GALAKSIJAMA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Tamna materija u galaksiji” biće održana u utorak, 28. aprila, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Srđan Samurović, astronom, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.
    
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB