spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076957
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
MAJ 2009. PDF Štampaj E-pošta

PONEDELJAK, 4. MAJ

# „BANATSKO PROLEĆE”
U okviru tradicionalne manifestacije Predškolske ustanove „Banatsko proleće” u ponedeljak, 4. maja, u holu Kulturnog centra Zrernjanina biće postavljena izložba pod nazivom „Bio bašta”. Izložba će biti otvorena u 16 sati, a posetioci će moći da je pogledaju do 8. maja.

UTORAK, 5. MAJ

# TRIBINA: FORUM ROMANUM – PUPAK SVETA (UMBILICUM MUNDI)
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Forum Romanum (Umbilicum Mundi)” biće održana u utorak, 5. maja, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Žika Bujuklić, istoričar rimskog prava, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

ČETVRTAK, 7. MAJ

# PROMOCIJA ČASOPISA „STRIPOLIS”
Prvi broj časopisa Kulturnog centra Zrenjanina „Stripolis”, autorskog projekta Branka Đukića, biće predstavljen u četvrtak, 7. maja, Hepi galeriji SKC-a (Beograd). Tom prilikom biće otvorena izložba originalnih tabli stripa autora koji su radili za „Stripolis”: Željko Pahek, Zoran Tucić, Geto, Šandor Gogoljak, Đordje Milović, Dejan Nenadov, Darko Petrović.

PETAK, 8. MAJ

# „BANATSKO PROLEĆE”
Završna priredba tradicionalne manifestacije Predškolske ustanove „Banatsko proleće” biće održana u petak, 8. maja, u velikoj sali Kulturnog centra Zrernjanina od 10 sati.

# DAN EVROPE
Dan Evrope biće obeležen u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 8. maja. U holu Centra u 16:45 sati biće otvorena izložba nagrađenih radova sa likovnog konkursa „Kako vidim Evropu“, a u 17 sati u velikoj sali počeće koncert horske muzike na kom će nastupiti horovi Muzičke škole „Josif Marinković”. U 19 sati u maloj sali Kulturnog centra biće održana tribina o temi „Evropska unija – Srbija”. Gosti su Gennady Polonsky, visoki regionalni koordinator za EU, i Ivana Đurić, šef odseka za komunikaciju, obuku i podršku procesu pristupanja EU.

SUBOTA, 9. MAJ

# GRAFITIRANJE GRADSKOG STADIONA
Grafitiranje Gradskog stadiona u Krarađorđevom parku – „Kontrolisano ludilo 4” u organizaciji Umetničke asocijacije i Kulturnog centra Zrenjanina biće održano 9. maja od 10 sati. Manifestacija je u sklopu promocije Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Zrenjanin – „Oboji grad svojom bojom”. Skice radova (maksimalno tri rada po učesniku) na temu „Mladi i sport” zainteresovani mogu dostaviti u elektronskoj formi na adersu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. najkasnije do 6. maja. Žiri  u sastavu Gabrijela Parigros, mr Milutin Mićić i Rastko Stefanović izabraće 10 radova koji će biti realizovani i konkurisati za nagrade: I – 5.000 dinara, II – 3.000 dinara i III – 2.000 dinara.

# REGIONALNA SMOTRA DEČJIH HOROVA I ORKESTARA
Regionalna smotra dečjih horova i orkestara Srednjobanatskog okruga biće održana u subotu, 9, maja, od 12 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrernjanina.

UTORAK, 12. MAJ

# POSETA: „MARATONCI TRČE POČASNI KRUG”  - otkazano
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u utorak, 12. maja, odlazak u Pozorište na Terazijama (Beograd) na mjuzikl „Maratonci trče počasni krug”. Cena aranžmana je 1.500 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

# TRIBINA: BUDIZAM
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Budizam” biće održana u utorak, 12. maja, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Dušan Pajin, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 13. MAJ

# TRIBINA „BORBA PROTIV NARKOMANIJE”
Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Pokrajinskim sekretatijatom za obrazovanje u sredu, 13. maja, sa početkom u 19 časova organizuje tribinu „Borba protiv narkomanije”. Učestvuju: psiholog Milan Vlaisavljević, direktor novosadskog odeljenja Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti „Dr Boro Lazić” i dva bivša zavisnika koja su prošla program, dr Dejan Todorović, neuropsihijatar iz Beograda, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, predstavnik Policijske uprave Zrenjanin i Aleksandar Lakatuš, izvršni direktor Polar Security-a.

# KONCERT MUZIČKE ŠKOLE
Završni koncert Muzičke škole „Josif Marinković” biće održan u sredu, 13. maja, sa početkom u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

ČETVRTAK, 14. MAJ

# PSIHOLOŠKA RADIONICA: NASILJE
Psihološka radionica o temi „Nasilje” biće održana u četvrtak, 14. maja, u 19 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predavač je Jasna Jahura, psiholog Savetovališta za mlade u Školskom dispanzeru.

PETAK, 15. MAJ

# IZLOŽBA: „PETA GODINA MUZEJA DESTRUKCIJE”
Izložba pod nazivom „Peta godina muzeja destrukcije” biće otvorena u petak, 15. maja, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba je pripremljena u saradnji sa Umetničkom asocijacijom.

SUBOTA, 16. MAJ

# POSETA: BALET – ANA LAGUNA I MIHAIL BARIŠNJIKOV
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u subotu, 16. maja, odlazak u Srpsko narodno pozorište (Novi Sad) na baletsku predstavu Ane Laguna i Mihaila Barišnjikova. Cena aranžmana je 2.700 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 18 sati.

# NOĆ MUZEJA
U okviru tradicionalne manifestacije „Noć muzeja” u subotu, 16. maja, u Kulturnom centru Zrenjanina, pored Izložbe pod nazivom „Peta godina muzeja destrukcije”, od 23 sata u saradnji sa Umetničkom asocijacijom biće priređen performans „Kuvanje supe od limenog petla”.

NEDELJA, 17. MAJ

# OPŠTINSKA SMOTRA FOLKLORA
Opštinska smotra folklora biće održana u nedelju, 17. maja, od 11 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

UTORAK, 19. MAJ

# PREDSTVA „RODAMA VIŠE NIKO NE VERUJE”
Predstva „Rodama više niko ne veruje” u izvođenju učenika OŠ „Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata biće izvedena u utorak, 19. maja, u 16 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

UTORAK, 19 – SUBOTA, 23. MAJ

# RETROSPEKTIVA SA FILMSKOG FESTIVALA „SLOBODNA ZONA”
Retrospektiva sa filmskog festivala „Slobodna zona” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina biće održana od utorka, 19. maja, do petka, 23. maja. Prve večeri, 19. maja, od 20 sati u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” biće prikazan film „Duhovi Cite Soleil” (Ghosts of Cite Soleil, Danska/SAD, 2006) u režiji Asgera Leta i Miloša Lončarevića. Naredne četiri večeri projekcije su u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, a ulaz za sve filmove je slobodan. U sredu, 20. maja, u 20 sati, biće prikazan film „Glasajte za mene” (Please vote for Me, Južna Afrika/Danska, 2007) režisera Veijuna Ćena; u četvrtak, 21. maja, u 20:30 sati „Taksi do tamne strane” (Taxi to the Dark Side, SAD, 2007) režisera Aleksa Gibnija; u petak, 22. maja, u 20 sati „Engleski hirurg” (The English Surgen, Velika Britanija, 2007) režisera Džefrija Smita; i poslednje večeri, u subotu 23. maja, u 20 sati film „Heavy Load” (Heavy Load, Velika Britanija, 2008) režisera Džerija Rotvela.

SREDA, 20. MAJ

# POSETA SNP: „KARMINA BURANA” - otkazano
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u sredu, 20. maja, odlazak u Srpsko narodno pozorišta (Novi Sad) na operu „Karmina Burana”. Cena aranžmana je 900 dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u 17 sati.

ČETVRTAK, 21. MAJ

# VELIKI ODMOR NA VELIKOJ SCENI
Zabavni program zrenjaninskih srednjoškolaca pod nazivom „Veliki odmor na velikoj sceni”, biće održan u četvrtak, 21. maja, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 sati. Učesnici su pripremili „bisere”, imitacije, anegdote i druge zanimljivosti uz đačkog života.

# TRIBINA: ROLSOVO SHVATANJE PRAVDE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Rolsovo shvatanje pravde” biće održana u četvrtak, 21. maja, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Đorđe Pavićević, filozof, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

# PREMIJERA B MONODRAME „VELIKO PREDSTAVLJANJE”
Premijera B monodrame „Veliko predstavljanje” u izvođenju Milana Kočalovića po tekstu Olge Stojanović u produkciji Kulturnog centra biće održana u četvrtak, 21. maja, na kamernoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u Zrenjaninu. Početak je u 21 sat, a ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina.

PETAK, 22. MAJ

# IZLOŽBA CRTEŽA VERICE BELJIN LONČARSKI
Izložba crteža Verice Beljin Lončarski biće otvorena u petak, 22. maja, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Autorka je samostalni umetnik; slikarstvom se bavi od 1984. godine, a ikonopisanjem od 1989. godine. Slikarstvo izučava članstvom u Otvorenom ateljeu „Prepodobni Rafailo Banatski” od 2005. godine. Imala je tri samostalne izložbe i učestvovala na preko 30 grupnih izložbi, kao i na humanitarnim i donatorskim izložbama u organizaciji Kola srpskih sestara i omladinske organizacije „Krug”.

# ROK KONCERT
Bendivi Šišarke, Kvazar i Gernika (NS) održaće koncert u petak, 22. maja, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata a ulaz je slobodan.

SUBOTA, 23. MAJ

# KONCERT RUMUNSKE MUZIKE
Koncert rumunske muzike u organizaciji KUD-a „Bega” (Zrenjanin) biće održan u subotu, 23. maja, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Pored gostiju iz Rumunije, društva „Padureanka” (Deva) nastupaju ansambli kulturno-umetničkih društava iz Ečke, Torka i Sutjeske. Početak je u 19 sati, a ulaz besplatan.

NEDELJA, 24. MAJ

# ZONSKA SMOTRA FOLKLORA
Zonska smotra folklora biće održana u nedelju, 24. maja, od 10 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

ČETVRTAK, 28. MAJ

# TRIBINA: PRAVNI I POLITIČKI POREDAK EVROPSKE UNIJE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Pravni i politički poredak Evropske unije” biće održana u četvrtak, 28. maja, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Aleksandra Čavoški, pravnica, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

PETAK, 29. MAJ

# KONCERT MUZIČKOG ZABAVIŠTA
Koncert muzičkog zabavišta Muzičke škole biće održan u petak 29. maja, u 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

# KONCERT SO SABI
Koncert So Sabi biće održan u petak 29. maja, od 22 sati u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Cena ulaznice u pretprodaji je 200 dinara, a na dan koncerta 300 dinara.


***

PROMOCIJA ĆASOPISA „ZDRAVO”
Sredinom maja u nekoliko osnovnih škola zrenjaninske opštine biće predstavljen novi broj časopisa Kulturnog centra Zrenjanina „Zdravo” i knjiga Roberta Takariča „Školske face, štreberi i setre izdajice” koju „Zdravo” poklanja svojim čitaocima.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB