spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076760
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
JUL 2009. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 1. I ČETVRTAK, 2. JUL

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „ŠPANSKA KRČMA”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 1. jula, i u četvrtak, 2. jula, prikazaće film „Španska krčma” (2002). Režija: Sedrik Klapiš, glumci: Romen Diris, Keli Rajli, Odre Totu, Džudit Godreš, Kristina Brondo, Barnabi Mečura, Sesil de Frans, Kevin Bišop, Geri Lav, Vladimir Jordanov. Dvadesepetogodišnji Gzavije odlazi u Barselonu da dovrši studije ekonomije i da nauči španski jezik. Španski mu je neophodan da bi se zaposlio u Ministarstvu finansija na mestu koje mu je obećao prijatelj njegovog oca. Gzavije mora zato i da se rastane sa svojom devojkom Martinom sa kojom živi četiri godine. U Španiji, Gzavije dugo traži smeštaj i konačno pronalazi stan u centru Barselone koji deli sa sedam drugih studenata. Svaki od njegovih cimera dolazi iz različite zemlje. Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 3. I SUBOTA, 4. JUL

# ZROK INTRO RISING FORCE FEST
U okviru Zrok intro Rising Force Fest-a u petak, 3. jula, nastupiće bendovi: „Kolaps” (Novi Sad), „Moment of clarity” (Beograd), „Vault of pain” (Becej - Novi Sad) i „All except one” (Zrenjanin. U subotu, 4. jula, nastupiće bendovi: „Hellmade” (Zrenjanin), „Obscured” (Novi Sad), „Hobson's choice” (Tuzla) i „Trash union” (Zrenjanin). Koncerti će biti u amfiteatru (u slučaju kiše – u velikoj sali) od 22 sata, a ulaz je besplatan.

SREDA, 8. JUL

# KONCERT: LIGA RAZDRAGANIH
Koncert pod nazivom „Liga razdraganih” (u znak sećanja na Đoku Vojnovića) biće održan u sredu, 8. jula, u amfiteatru (ili velikoj sali) Kulturnog centra Zrenjanina. Nastupaju: Dj Mića Fleš, Bend Ace Đerića, „Instant Karma”, „Kanal Tvid”, „Mamurno jutro” i „Fait Accompli” i „Šišarke”. Početak je u 21 sat, a ulaz je besplatan.

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. JUL

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „MUŠKE PRIČE”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 8. jula, i u četvrtak, 9. jula, prikazaće film „Muške priče”. Režija Mark Espozito; Uloge: Žerar Darmon, Žan-Pjer Darusen, Bernar Kampan, Mark Lavoan. Aleks, Antoan, Džef i Mani, četiri stabilna ali nezrela prijatelja, nalaze se na prekretnici svojih života. Redovno se viđaju, ćaskaju, svađaju i smeju. Potekavši iz radničkih porodica, oni su ostvarili svoje profesionalne ciljeve: Aleks i Džef su osnovali malu sportsku novinsku agenciju koja dobro funkcioniše, Antoan je profesor fizičkog u jednoj velikoj pariskoj gimnaziji, Mani ima mesaru koja mu omogućuje pristojan život. Tog proleća, niz događaja, smrt oca, neverstvo žene, venčanje ćerke, utiču na njih i zbližavaju ih još više. Suočeni sa situacijama koje ne mogu da kontrolišu, oni se jedni drugima poveravaju, raspravljaju se, pomažu, prepiru i preispituju. Njihov odnos sa ženama je srži svih problema, razgovora, sukoba...  Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 10. JUL

# IZLOŽBA: MAPA KULTURNIH DOBARA VOJVODINE
Izložba pod nazivom „Mapa kulturnih dobara Vojvodine” autora Vojislava Devića biće otvorena u petak, 10. jula, u 20 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se realizuje u saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine.

# ZROK
U okviru Zrok-a u petak, 10. jula, nastupiće bendovi „Alter Deus” i „Harvey Dent”. Koncert će biti u amfiteatru (u slučaju kiše – u velikoj sali) Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

UTORAK, 14. JUL

# PESME I ARIJE KOJE SU OSVOJILE SVET
Koncert pod nazivom „Pesme i arije koje su osvojile svet” biće održan u utorak, 14. juna, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U programu učestvuju primadona beogradske opere Suzana Šuvaković-Savić (sopran) Slavko Nikolić (tenor), Miodrag Čolaković (klavir) i Petar Golubović (mandolina, buzuki, balalajka, gitara). Koncert će početi u 21 sat. Ulaznice u pretprodaji staju 300 dinara, a na dan koncerta 500 dinara. Posle svetskog uspeha u Londonu (dva koncerta u decembru) svetske premijere u Parizu, Budimpešti i Beču, koncert „Pesme i arije koje su osvojile svet” (The World Famous Arias & Songs) oduševio je publiku u više od pedeset gradova sveta i naše zemlje. Vršački  centar Milenium bio je za Dan zaljubljenih ispunjen do poslednjeg mesta i čak šest biseva nije bilo dovoljno da posetioci napuste dvoranu.

SREDA, 15. JUL

# MONODRAMA: „PAORSKA GROZNICA”
Monodrama „Paorska groznica” Jovice Jašina, prvaka dramske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, koju je, po tekstu književnika Radivoja Šajtinca, režirao Ljuboslav Majera, biće odigrana u sredu, 15. jula, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 21 sat, a ulaz staje 200 dinara. Komad je, pod nazivom „Fala bogu i ja sam se razbolo” pretpremijerno izveden prošle godine u Elemiru, a potom su usledili nastupi pred zrenjaninskom publikom. Pod sadašnjim naslovom, monodrama je igrana širom Vojvodine, u Šapcu, Kraljevu, Tuzli i Brčkom, a videla ju je i beogradska publika na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. JUL

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „POSVAĐANE SESTRE”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 15. jula, i u četvrtak, 16. jula, prikazaće film „Posvađane sestre” (2005). Režija Aleksandar Lekler; Uloge: Izabel Iper, Katrin Fro, Fransoa Berlean. Martin i Luiz su sestre, ali potpuno različite. Dok jedna živi visokim stilom u Parizu, druga je kozmetičarka u dubokoj provinciji... Prvi susret nakon niza godina duboko će promeniti živote obe žene... Jedna od najslavnijih francuskih glumica u potpuno netipičnoj ulozi...  Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PONEDELJAK, 20. JUL

# VEČE GLUMCA: LANE GUTOVIĆ
„Veče glumca: Lane Gutović” biće održano u ponedeljak, 20 jula, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina od 21 sat. Ulaznica u pretprodaji staje 400 dinara, a na dan predstave 500 danara. Za organizovane posete ulaz je 300 dinara.

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. JUL

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „KO ME VOLI TAJ ME SLEDI”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 22. jula, i u četvrtak, 23. jula, prikazaće film „Ko me voli taj me sledi” (2006). Režija: Benoa Koen; Uloge: Matje Demi, Eleonor Puria, Žili Depardije. Marsel ima 35 godina. Ima solidan posao, pristojne prijatelje, skladnu porodicu. Međutim, kada sretne mladu pevačicu sve će se promeniti. Marsel ostvaruje svoj mladalački san – osniva rok bend… Telerama je film nazvala „neodoljivim”… Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

PETAK, 24. JUL

# RASPUSTILIŠTE
Tradicionalna letnja manifestacija dečijeg stvaralaštva Kulturnog centra Zrenjanina „Raspustilište” biće održana u petak, 24. jula, u Gradskoj bašti od 19 sati.

# IZLOŽBA: ŠKOLA CRTANJA VIORELA FLORE
Izložba radova polaznika Škole crtanja akademskog slikara Viorela Flore biće otvorena u petak, 24. jula, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 20 sati.

# ZROK
U okviru Zrok-a u petak, 24. jula, nastupiće bendovi „Šišarke” i „Gernika” (NS). Koncert će biti u amfiteatru (u slučaju kiše – u velikoj sali) Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je besplatan.

SUBOTA, 25. JUL

# ZROK: KOMPILACIJA LTDFM
U okviru Zrok-a u subotu, 25. jula, biće promovisana kompilacija LTDFM rep kuće. Na koncertu u organizaciji Kulturnog centra i „Zrenjanin Underground”-a nastupiće bendovi „Lider & Masta”, „Biro” (BG), „KG Odred” (KG), „Kafilerija”, „Trip-air” (LE), „Bottom vibes” (RS), „Geteta & Flip” i DJ Bonjah. Promocija će biti u amfiteatru (u slučaju kiše – u velikoj sali) Kulturnog centra Zrenjanina od 22 sata, a ulaz je 100 dinara.

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. JUL

# CIKLUS FRANCUSKOG FILMA: „MISLIM DA JE VOLIM”
U okviru ciklusa francuskog filma Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu, u sredu 29. jula, i u četvrtak, 30. jula, prikazaće film „Mislim da je volim” (2007). Režija: Pjer Žolive; Uloge: Vensan Lindon, Sandrin Boner, Fransoa Berlean. Luka, biznismen od 43 godine tek je izašao iz dugogodišnje ljubavne veze. Odmah se zaljubljuje u Elzu, umetnicu koja je angažovana da napravi mural u njegovom preduzeću. Da bi otkrio zbog čega je ova privlačna žena još uvek sama angažuje privatnog detektiva... Romantična komedija o zrelim ljudima sa dve velike zvezde u glavnim ulogama... Projekcije su u maloj sali (ili amfiteatru) Centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB