spacer.png, 0 kB
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8056298
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NOVEMAR 2009. PDF Štampaj E-pošta

UTORAK, 3. NOVEMBAR

# TRIBINA: UBISTVO KRALJA ALEKSANDRA KARAĐORĐEVIĆA
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića” biće održana u utorak, 3. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Mile Bjelajac, istoričar, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.
   
SREDA, 4., I ČETVRTAK, 5. NOVEMBAR

# FILMSKI CIKLUS „NORDIJSKA PANORAMA 09”
U okviru ciklusa „Nordijska panorama 09” Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 4., i u četvrtak, 5. novembra, prikazaće šest kratkih filmova. 1. „Denijev čarobni napitak” (Danny’s Magical Potion / animirani / Norveška / 2008 / 1 min). Režija: Gaute Hesthagen. Jednog ranog jutra, nevaljali dečak po imenu Deni slučajno ispija čarobni napitak dobrote. - 2. „Poslednje stvari” (De sista sakerna / Švedska / 2007 / 20 min). Režija: Levan Akin. Nagrada publike i žirija za najbolji dečji film na Filmskom festivalu u Hamburgu 2008. godine. Malom Hugu svi neprestano prosipaju pamet. Međutim, on je siguran da stvari nisu onakve kako izgledaju. Hugo je svestan da ne može da ode sa majkom i svojom malom sestrom i napusti sve. Posebno ne svog starijeg brata i najboljeg druga Simona. - 3. „Mi što ostasmo ovde” (Vi der blev tilbage / Danska / 2008 / 25 min). Režija: Martin de Thurah. Društvo se raspalo i desetogodišnji Adam je jedno od malobrojne dece koja su ostala u gradu. Odrasli su se predali strahu i napustili grad. Učitelj Karlo je jedini od odraslih koji je ostao, ali i on odlazi kad mu krv postane siva. Adam nastoji da okupi decu kako bi oživeo grad. Štaviše, želi da poljubi Idu da bi njena krv ponovo postala crvena. - 4. „Buđenje” (En Forelskelse / Danska / 2008 / 38 min). Režija: Christian Tafdrup. Šesnaestogodišnji Karsten je tek počeo da izlazi sa Melisom. Njeni prijateljski raspoloženi roditelji prihvataju svog prvog „zeta” i pozivaju ga da provede vikend u njihovom letnjikovcu. Ispostavlja se da Karsten i Melisin otac imaju više zajedničkog nego što su na početku mislili. - 5. „Uralski leptir” (Uralin perhonen / animirani / Finska / 2008 / 27 min). Režija: Katariina Lillqvist. Nagrada za najbolji animirani film na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Tampereu,  Finska, 2008. godine. Tokom ekspedicije u Kirgizu, legendarni Ulan upoznaje predivnog mladića. Gospodar i njegov sluga putuju zajedno, sve dok im na put ne stanu ratni logori finskog građanskog rata. Film prikazuje dramski trougao iz kojeg niko ne izlazi kao pobednik. - 6. „Između dva doma” (Sylistä syliin / dokumentarni / Finska / 2008 / 20 min). Režija: Marika Väisänen. Delimično animiran dečji dokumentarni film o devetogodišnjoj Oni čiji su roditelji razvedeni. Od kada joj se otac seli u drugi grad Ona putuje sama da bi se viđala sa njim svakog drugog vikenda. Za vreme jednog putovanja vozom Ona razmišlja o svom odrastanju u dve odvojene kuće i trudi se da shvati zašto odrasli nemaju želju da budu zajedno. Stotine kilometara dugačak put, ponekad dosadan i iscrpljujući, potreban je da bi Ona mogla da razmisli o oba svoja roditelja. - Izbor sa 19. Festivala nordijskih kratometražnih i dokumentarnih filmova, koji se naizmenično održava u pet gradova i svake godine u drugoj nordijskoj zemlji (Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska) priređen je u saradnji sa „Balkankult fondacijom” iz Beograda. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 6. NOVEMBAR

# IZLOŽBA FOTOGRAFIJA BOJANA VUJADINOVA MITEVSKOG
Izložba fotografija Bojana Vujadinova Mitevskog biće otvorena u petak, 6. novembra, u holu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 sati. Bojan Vujadinov Mitevski rođen je 1971. godine u Zrenjaninu. Diplomirao na Fakultetu za Muzičku umetnost u Skoplju. Amaterski se bavi slikarstvom, skulpturom, arhitekturom, restauracijom, literaturom, dizajnom i fotografijom. Trenutno živi u Barseloni, gde radi kao ekspert za borilačke veštine, fitnes, velnes i dijetetiku. Fotografije iz ciklusa „Pod otvorenim nebom” i „Na točkovima života”, sa tematikom romske dece, beskućnika i siročadi – tema koja spada u jednu od trajnih inspiracija u njegovom opusu - rađene su u periodu od 2000. do 2009. godine na prostorima Srbije i Makedonije, klasičnom i digitalnom kamerom. Radove je prikazivao u inostranstvu, po manjim izložbama privatnog karaktera.

SUBOTA, 7. NOVEMBAR

# KONCERT: „PRAVI REP”
Koncert pod nazivom „Pravi rep” biće održan u subotu, 7. novembra, od 22 sata u Muzičkom klubu Kulturnog centra Zrenjanina. Nastupiće bendovi „Bagljaš kampanela”, „Masta”, „Sick Touch”, „Roll N Rap” i „Marlon Brutal”. Ulaznica staje 65 dinara.

NEDELJA, 8. NOVEMBAR

# PREMIJERA DRAMSKOG STUDIJA

UTORAK, 10. NOVEMBAR

# PROMOCIJA PALĆENSKE ETNIČKE ZAJEDNICE BANATA
Promocija palćenske etničke zajednice Banata biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 10. novembra, u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna u saradnji sa Evroregionalnin centarom za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res” iz Pančeva. U 17 sati u holu Centra biće otvorena izložba fotografija starih palćenskih porodica autora Josifa Vasilčina i etno izložba „Palćenska narodna nošnja” čiji autor je Petronela Marton, učiteljica iz Skorenovca. Kratak pregled istorije Palćena, bugarske manjinske grupe u Banatu, pripremili su Avgustin Kalapiš, učitelj  iz Ivanova i prof. dr Nička Bečeva, lektorka za bugarski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored projekcije kratkog dokumentarnog filma o Palćenima, biće predstavljen časopis „XXI vek” posvećen Palćenima u Banatu.

SREDA, 11., I ČETVRTAK, 12. NOVEMBAR

# REVIJA FILMOVA AKIRA KUROSAVE
Program povodom Dana japanske kulture u Zrenjaninu biće održan u sredu, 11. novembra, od 17 do 20 sati u Kulturnom centru Zrenjanina. U okviru revije filmova Akira Kurosave Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 11. novembra, prikazaće film „Pijani anđeo” a u četvrtak, 12. novembra, film „Rašomon”. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 13., I SUBOTA, 14. NOVEMBAR

# HARDCORE/METAL FEST
Hardcore/metal fest biće održan u petak, 13., i u subotu, 14. novembra. Prve večeri nastupiće bendovi: „Hellmade” (Zrenjanin), „Out of order” (Beograd), „This is how we feel” (Beograd) i „All except one” (Zrenjanin), a druge večeri „Rebirth of the circle” (Zrenjanin), „Hobson's choice” (Tuzla, BIH), „Kuga” (Beograd) i „Trash union” (Zrenjanin).

PONEDELJAK, 16. NOVEMBAR

# INTERKULTURALNI DIJALOG KROZ SUSRETANJE KULTURA
Interkulturalni dijalog kroz susretanje kultura povodom knjige Mirjane Marinšek Nikolić „Panonski triptih - Ogledi o Dobroviću, Krleži, Vazareliju” biće održan u ponedeljak, 16. novembra, u 19 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Pored autora učestvuju Srđan Papić i Vladimir Arsenić, recenzent. Sve evropske zemlje na različite načine susreću se s kulturnom raznolikošću u svojim multikulturalnim društvima, a kulturna raznolikost je važna za ljudski rod kao i prirodna raznolikost za okolinu. Medjutim, često se i još uvek razmišlja o nacionalnim, etničkim, jezičkim i stereotipnim identitetima. U takvoj situaciji kontinualni interkulturalni dijalog je društvena nit nužna u svakom društvu, kao lek protiv netolerancije, podela i nasilja. To je zajedničko evropsko iskustvo i stoga treba ostvariti zajednički napredak na različite načine.

UTORAK, 17. NOVEMBAR

# TRIBINA: OČUVANJE PESKARE
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Očuvanje Peskare” biće održana u utorak, 17. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je dr Branislav Martinov, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 18., I ČETVRTAK, 19. NOVEMBAR

# REVIJA FILMOVA AKIRA KUROSAVE
Povodom Dana japanske kulture u Zrenjaninu, u okviru revije filmova Akira Kurosave Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 18. novembra, prikazaće film „Idiot” a u četvrtak, 19. novembra, film „Sedam samuraja”. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 20. NOVEMBAR

# POSETE: PREDSTAVA „MIRIS KIŠE NA BALKANU”
Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u petak, 20. novembra, odlazak u Madlenianum (Beograd) na predstavu „Miris kiše na Balkanu”. Cena aranžmana je ????? dinara, a polazak autobusom ispred Kulturnog  centra je u ??? sati.

UTORAK, 24. NOVEMBAR

# TRIBINA: KULTURNA POLITIKA U SRBIJI
Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi „Kulturna politika u Srbiji” biće održana u utorak, 24. novembra, u maloj sali u 19 sati. Uvodničar je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

SREDA, 25. NOVEMBAR

# PREDSTAVA „PREVRTAČ”
Predstava „Prevrtač” beogradskog pozorišta „Slavija” biće odigrana u sredu, 25. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U predstavi po tekstu Nenada Vujadinovića i u režiji Božidara Đurovića, igraju Milan Gutović i Marinko Madžgalj.

SREDA, 25., I ČETVRTAK, 26. NOVEMBAR

# REVIJA FILMOVA AKIRA KUROSAVE
Povodom Dana japanske kulture u Zrenjaninu, u okviru revije filmova Akira Kurosave Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 25. novembra, prikazaće film „Krvavi presto” a u četvrtak, 26. novembra, film „Skrivena tvrđava”. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

PETAK, 27. NOVEMBAR

# PROMOCIJA KNJIGE DRAGOMIRA JANKOVA
Promocija knjige Dragomira Jankova „Vojvodina – propadanje jednog regiona” u organizaciji Nemačkog udruženja „Bečkerek” Zrenjanin biće održana u petak, 27. novembra, u 17 sati u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB