spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Tribine arrow „SOCIOLOGIJA GENERACIJE” TODORA KULJIĆA PREDSTAVLJENA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA - 21. janua
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8085396
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
„SOCIOLOGIJA GENERACIJE” TODORA KULJIĆA PREDSTAVLJENA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA - 21. janua PDF Štampaj E-pošta
 
Image

Nova knjiga redovnog profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Todora Kuljića, „Sociologija generacije” predstavljena je 21. januara na tribini Kulturnog centra Zrenjanina.  Pored autora, o knjizi su govorili recenzenti dr Jovo Bakić i dr Vladimir Ilić. Ocenjujući da objavljivanje „Sociologije generacije” predstavlja važan događaj u domaćoj sociologiji, oni su ukazali bi sadržaj knjige mogao biti interesantan stručnoj, ali i široj javnosti, jer svi pripadamo izvesnim generacijama i vezani smo za neke od događaja koji su u studiji obrađeni.
Kuljić u svojoj osmoj obljavljenoj knjizi poredi generacije iz raznih evropskih (Nemačka, Francuska, Srbija, Hrvatska) i vanevropskih (SAD i Kina) zemalja, kao i iz raznih istorijskih doba (između dva svetska rata, Hladnog rata, socijalizma i nakon sloma evropskog socijalizma). Posebnu pažnju pridaje jugoslovenskoj socijalističkoj antifašističkoj generaciji i kasnijim nacionalističkim poslesocijalističkim generacijama: hrvatskoj generaciji iz Domovinskog rata 1991-1995. i talasu srpskih protesnih generacija iz 1990-ih godina.
Prva ovogodišnja tribina Kulturnog centra Zrenjanina - temom i dobrom posećenošću – najavljuje da će aktuelnost i raznovrsnost i dalje biti obeležje tribinskog programa koji vodi Miroslav Samardžić.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB