spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS (3-12. OKTOBAR)
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8085545
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS (3-12. OKTOBAR) PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 3. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u sredu, 3. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Istina ili izazov“ (2004, 90 min). Režija: Monika Ana Vojtilo. – Priča o odrastanju u društvu u kojem je uspeh merilo svega. Osamnaestogodišnja Anika mora da napusti školu zato što ponovo nije uspela da savlada gradivo do kraja školske godine, tako da ne postoji mogućnost da maturira. Nema dovoljno hrabrosti da roditeljima kaže istinu. Godinu dana ih zavarava da navodno i dalje ide u školu. Dok ubija vreme, upoznaje ljubav svog života. – Projekcija je u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 4. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u četvrtak, 4. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Oblak 9“ (2007/2008, 100 min). Režija: Andreas Drezden. – Glavna junakinja Inga upoznaje Karla, spontano i strastveno se zaljubljuje u njega. Posle 30 godina braka napušta svog muža Vernera da bi otpočela život sa Karlom. Bila bi to obična ljubavna priča kao i druge – da učesnici svi zajedno nemaju preko 60, čak i 70 godina. – Projekcija je u Maloj Sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na filmsku projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.

# HUMANITARNI KONCERT
U četvrtak, 4. oktobra, u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan humanitrani koncert pod nazivom „U ime Lane – borba za život“ u velikoj sali u 19 časova. Nastupaju zrenjaninski horovi. Cena ulaznice za decu je 100, a za odrasle 200 dinara.

PETAK, 5. OKTOBAR

# LIKOVNI ATELJE NA OTVORENOM
Povodom Dečje nedelje, Kulturni centar Zrenjanina u petak, 5. oktobra, u 10 sati organizuje „Otvoreni likovni atelje“ na platou KCZR-a. Učestvuju učenici osnovnih škola sa svojim nastavnicima.

PETAK, 5 I SUBOTA 6. OKTOBAR

# PETI ZRENJANINSKI ANTIFAŠISTIČKI FESTIVAL
Peti Zrenjaninski antifašistički festival (ZAF) održaće se 5. i 6. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina. U okviru ZAF-a organizovaće se tribine, diskusije, koncerti i anarhistički sajam knjiga. U petak, 5. oktobra u 16 časova biće održana tribina pod nazivom „Istorija anarhizma u Srbiji“, u 18 časova „Slobodne žene Španije – Majeres Libres“ – predavanje i razgovor sa istoričarkom Vandom Perović, a od 21 čas koncert na kom će nastupiti sledeći bendovi: Chupakavlas iz Soluna, Brickheads iz Novog Sada, Krlja iz Zagreba, Enraged Minority iz Rajnfeldena, Helitrad iz Beograda, Livia Sura iz Temišvara. U subotu, 6. oktobra, od 12 do 21.30 časova biće održan Anarhistički sajam knjiga, koji će biti propraćen izložbom fotografija nastalih u Čijapasu (Meksiko). Od 16 časova biće održana tribina pod nazivom „Otpor graničnom sistemu“ (migraciona politika EU u Srbiji i mogućnost otpora), od 18 časova biće održana tribina pod nazivom „Kapitalizam i otpor u 21 veku“ i diskusija sa ljudima iz anarhističkog kolektiva CrimethInc. iz SAD povodom njihove knjige „Rad“ i njenog izdanja na srpsko-hrvatskom jeziku. U nastavku festivala, u 20 časova biće održana diskusija o alternativnim načinima života u Istočnoj Evropi pod nazivom „Alternative u Istočnoj Evropi“, a na kraju diskusije biće prikazan film „Exploring the Concrete Jungle”, dok od 22 časa sledi žurka.

PONEDELJAK, 8. OKTOBAR

# IZLOŽBA „DA SE JA PITAM“
U ponedeljak, 8. oktobra, u 19 časova u holu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovnih radova i prezentovan kalendar pod nazivom „Da se ja pitam“ namenjeni deci sa posebnim potrebama u cilju njihovog efikasnijeg uključivanja u društveni život zajednice. Projekat se sprovodi u organizaciji Umetničke asocijacije Zrenjanin, uz podršku Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, a njihov osnovni cilj je inkluzija dece sa teškoćama u razvoju, kao i upoznavanje, edukacija, osposobljavanje mladih u novim i drugačijim kreativnim aktivnostima, poput različitih likovnih izraza.
 
Image

UTORAK, 9. OKTOBAR

# TRIBINA
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina, u utorak, 9. oktobra, biće održana tribina pod nazivom „Psihološka fleksibilnost“. Uvodničar je Jovana Popovac, psiholog. Moderator je Miroslav Samardžić, urednik tribinskog programa. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Potpuni kontakt sa sadašnjim trenutkom prihvatanja svih misli, osećanja, sećanja i sl. je u osnovi mentalnog zdravlja i blagostanja. Nizak nivo fleksibilnosti uzrokuje psihičke poremećaje i ljudske patnje.

SREDA, 10. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u sredu, 10 oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Soul Kichen“ (2008/2009, 99 min). Režija: Fatih Akin. – Posle drame „Glavom kroz zid“ i „Na drugoj strani“, Fatih Akin predstavlja jednu turbulentnu komediju. Jedan nemački ugostitelj grčkog porekla  brani svoj Imbis „Soul Kichen“ od prodavca nekretnina, poreske uprave i svog brata, kockara. – Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 11. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bisokop) u četvrtak, 11. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Popodne“ (2006, 97 min). Režija: Angela Šanelec. – Pozorišni komad Antona čehova „Galeb“ u slobodnoj interpretaciji prenesen je u trenutak sadašnjosti. Irene, glumica u pozorištu, odlazi u kuću na jezeru u blizini Berlina gde živi njen stariji brat Aleks i njen sin Konstantin. Leto, Sunce, jezero...spolja posmatrano idiličan scenario, ali figure su povučene u sebe i iznad svakodnevnih prizora stoji tmurna atmosfera, tuga i izgubljena ljubav... – Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.

ČETVRTAK, 11. I PETAK 12. OKTOBAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA „LUCKASTI KLOVNOVI“
U četvrtak, 11. i petak 12. oktobra u 16 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće odigrana predstava Tode Nikoletića „Luckasti klovnovi“. Duodrama dva vesela cirkusanta koji u isto vreme dolaze u grad i žele da se nametnu publici. Sve to se dešava uz obilje humora, dobru muziku i specifičnu kostimografiju. Cena ulaznice je 150 dinara.
 
Image

PETAK, 12. OKTOBAR

# PROMOCIJA PUBLIKACIJA ZROK 50 GODINA
Promocija Zbirke intervjua i DVD izdanja – dokumentarne emisije posvećene istoriji zrenjaninskog rokenrola pod nazivom ZROK: 50 GODINA biće održana u petak, 12. oktobra, u Kulturnom centru Zrenjanina u 20 časova. Multimedijalnim projektom „Istorija zrenjaninskog rokenrola“ trajno je sačuvan i zabeležen doprinos pojedinaca i grupa, koje su činile deo zrenjaninske rokenrol scene. U celini, realizacija projekta dala je sliku jednog grada i područja sa veoma razvijenom muzičkom kulturom, kao i presek njegove ne samo muzičke već celokupne kulturne scene tog vremena. Na promociji će govoriti autori projekta i urednici izdanja.
 
Image

# PROMOCIJA KNJIGE IZDAVAČKE KUĆE „ART PROJEKT“
U Kulturnom centru Zrenjanina (mala sala) u petak, 12. oktobra, u 19 časova biće održana promocija knjige „Igumanija Fevronija i sestre“ Jasmine Tomić. Pored autorke, na promociji će govoriti Ivan Danikov, urednik izdanja.

# PSYTRANCE PARTY
U saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, grupa PSY@023 u petak, 12. oktobra, sa početkom u 23 sata organizuje Psytrance parti pod nazivom PSYTRANCE EUPHORIA u Muzičkom klubu Kulturnog centra. Za dobro rasploženje i muziku ovog petka pobrinuće se Drumski i Steve. Cena ulaznice je 100 dinara.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB