spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS (24. OKTOBAR - 1. NOVEMBAR)
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076920
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS (24. OKTOBAR - 1. NOVEMBAR) PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 24. OKTOBAR

# VREDNOVANJE VOJVOĐANSKE KNJIŽEVNOSTI NA RUMUNSKOM JEZIKU
U sredu, 24. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina u cilju predstavljanja rumunskih knjiga objavljenih u Vojvodini, Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna organizuje promociju knjiga „Vasko Popa – poetska granica”, autorke Ljubice Rajkić iz Rešica i „Rumunska književnost u Vojvodini (1945-1989) konfluentnost dveju kultura”, autorke Branduše Žujke, o kojima će, pored autorki, govoriti George Žurma, književni kritičar iz Rešica i Ileana Magda, književni kritičar i univerzitetski profesor rumunskog jezika i književnosti iz Vršca. Promocija je u maloj sali Kulturnog centra u 12 časova.

SREDA, 24. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma pod nazivom „Kino on Tour“ (Putujući bioskop) u sredu, 24. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Jedan moj prijatelj” (2006, 84 min). Režija: Sebastijan Šiper. Glavni junaci Karl i Šiper su dva prijatelja koja su veoma različita. Karl je mladi, inovativni matematičar i na putu je da ostvari sjajnu karijeru. Njegov život je obeležen dosadom. Za vreme obavljanja jednog radnog zadatka sreće prijatelja Hansa koji viškom energije i svojom snalažljivošću uvlači ga u svoj svet, svet bryih automobila, zabave i prijateljstva. Projekcija je u maloj Sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekciju je besplatan. Ciklus nemačkog filma organizovan je u saradnji sa Goethe-Institutom u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 25. OKTOBAR

# CIKLUS NEMAČKOG FILMA
U okviru ciklusa nemačkog filma u četvrtak, 25. oktobra Kulturni centar Zrenjanina emitovaće film „Polska Love Serenade” (2004, 75 min). Režija: Monika Ana Vojtilo. Nešto pre božićne proslave Maks i Ana se voze manje ili više dobrovoljno u trošnom Volkswagen Golfu kroz Poljsku. Dok budući advokat Maks u Poljskoj istražuje porodično imanje, studentkinja Ana želi da joj ukradu njenog trošnog Golfa kako bi naplatila novac od osiguranja. Iako ni jedno od njih to ne želi, oboje završavaju na tradicionalnoj poljskoj božićnoj proslavi gde se zbližavaju. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.

SUBOTA, 27 I NEDELJA, 28. OKTOBAR

# POZORIŠNA RADIONICA
Ansambl Miraž u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina organizuje pozorišnu radionicu pod nazivom „Golicanje duse”. Radionica je otvorena za sve koji žele da kroz pozorišno iskustvo i na kreativan način rade na aspektima razvoja ličnosti. Radionicu vodi glumica Tanja Stikić. Termin održavanja radionice u subotu, 27. i u nedelju 28. oktobra je od 10.30 do 14.30h.

SUBOTA, 27. OKTOBAR

# FILM BORISA MALAGURSKOG „PRETPOSTAVKA PRAVDE“
U Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 27. oktobra emitovaće se film „Pretpostavka pravde” u režiji Borisa Malagurskog i Ivane Rajović. Autori filma otkrivaju do sada nepoznate činjenice u vezi sa slučajem „Taton“ i odgovaraju na pitanje „Koliko vredi ljudski život?“. Nakon filma, u nastavku programa, održaće se i razgovor sa Borisom Malagurskim. Program počinje u velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova.

UTORAK, 30. OKTOBAR

# MESEC BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

U organizaciji Policijske uprave Zrenjanin i Kulturnog centra u okviru Meseca borbe protiv trgovine ljudima u utorak, 30. oktobra  biće organizovana tribina na kojoj će učestvovati: Senka Jankov (Astra), Teodora Lazić (Sigurna kuća), Radoslava Aralica (Zrenjaninski edukativni centar), Aleksandra Tanasijević (Crveni krst) i predstavnik Policijske uprave. Nakon razgovara emotivaće se indijski film Bas! Iza crvenih fenjera. Program počinje u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra.

# MESEC SOLIDARNOSTI SA STARIM LICIMA
Program posvećen mesecu solidarnosti sa starim licima pod nazivom „Još u nama gori plam” biće održan u velikoj sali Kulturnog centra od 18 časova. Članovi Kluba za odrasla i stara lica predstaviće se poezijom, glumom, pesmom i igrom. Mesec oktobar je u celom svetu u znaku pažnje na život i položaj starijih lica u društvu.

 # LIKOVNA KOLONIJA „GAMZIGRAD“
Otvaranje izložbe radova 18. Međunarodne likovne kolonije „Gamzigrad“ biće održano u utorak, 30 oktobra u 19 časova u izložbenom holu Kulturnog centra. Likovna kolonija „Gamzigrad” međunarodnog je karaktera i organizuje se nedaleko od kasnoantičkog lokaliteta Felix Romuliana. Otvorena je za umetnike različitih generacija i estetskih opredeljenja.

SREDA, 31. OKTOBAR

# FILM „PORODIČNI PORTRET U CRNO BELOM“
Film sa festivala dokumentarnog filma BELDOCS 2012 „Porodični portret u crno belom”,  u režiji Julie Ivanove (Kanada, 2011), emitovaće se u sredu, 31. oktobra u 20 časova i maloj sali Kulturnog centra.

# PREDSTAVA TEMPORARIES
U Kulturnom centru Zrenjanina, u sredu, 31. oktobra u velikoj sali sa početkom u 20 časova biće odigrana predstava „Temporaries”. Dramaturgija: Ana Vujanović. Predstava je urađena u produkciji Stanica servis za savremeni ples, Evropske unije, Nezavisne kulturne scene Srbije i Grada Beograda. Solidarnost, oskudica, diskusije, prekidi i istorija diskontinuiteta – prikaz istočno evropskog okruženja su teme pozorišne predstave.

ČETVRTAK, 1. NOVEMBAR

# FILM „STAN“
Film sa festivala dokumentarnog filma BELDOCS 2012 „Stan” u režiji Arnona Goldfingera (Izrael/Nemačka 2011), emitovaće se u četvrtak, 31. Oktobra u 20 časova  u maloj sali Kulturnog centra.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB