spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS - OD 18. APRILA
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8091634
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS - OD 18. APRILA PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 10. APRIL

OBAVEŠTENJE KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA
Zbog DANA ŽALOSTI večerašnji koncert POKLON GRADU - SOLISTIČKI KONCERT MONIKE LAŠANC zakazan za 20 časova u Baroknoj sali Skupštine grada odlaže se za petak, 19. 04. 2013. godine u istom terminu.

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. APRIL

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: CIKLUS KOMEDIJE - FILM „LUIZA-MIŠEL“
U okviru FRANCUSKOG FILMSKOG KARAVANA pod nazivom CIKLUS KOMEDIJE u sredu, 10. i četvrtak, 11. aprila  emitovaće se film LUIZA-MIŠEL (2008, 90 min). Režija:Gistav Kervern i Benoa Delepin. Vlasnik jedne fabrike vešalica prazni svoj lokal tokom noći kako bi ga premestio. Sutradan, revoltirane radnice udružuju se i investiraju svoje ušteđevine u cilju „likvidacije“ nepoštenog gazde od strane profesionalnog ubice. Igraju: Jolanda Moro, Buli Laners, Benoa Poelvord, Albert Dipontel. Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova organizovan je u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Beogradu. Pokrovitelj Francuskog filmskog karavana je AD IMLEK.
 
Image

PETAK, 12. APRIL

# IZLOŽBA „LEKCIJE MARIJE KIRI“
U Kulutrnom centru Zrenjanina u petak, 12. aprila u 19 časova biće otvorena izložba pod nazivom LEKCIJE MARIJE KIRI. Izložba nudi više sadržaja – sama postavka panoa sa slikama i informacijama o Mariji Kiri, dokumentarni film o njenom istraživanju, kao i eksperimente koje mogu da izvode posetioci u saradnji sa učenicima OŠ „Jovan Cvijić“ a namenjeni su deci predškolskog uzrasta i mlađih razreda osnovne škole. Izložba predstavlja Mariju Kiri ne samo kao veliku naučnicu i dobitnicu dve Nobelove nagrade (za fiziku i hemiju) već i kao vrsnog pedagoga. Eksperimenti koji će biti sastavni deo izložbe, rezultat su prikupljanja njenih beležaka putem kojih se obraćala svojoj deci i deci svojih prijatelja. Izložba će trajati do 25. aprila.
 
Image

PONEDELJAK, 15. APRIL

# KNJIŽEVNO VEČE
Promocija knjige TAJ MALI BIOSKOP U NAŠIM GLAVAMA autorke Mirjana Marinšek Nikolić (izdavač: IP „Prometej“ Novi Sad) biće održana u ponedeljak, 15. aprila u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Na promociji pored autorke govori književnik Radovan Vlahović i mr Milutin Mićić. Oživljavajući kulturu grada Zemuna sa početka XX veka, spisateljka u ovom romanu povezuje svet umetnosti i života, prostor i vreme. U ovom delu ona je rekontruisala ne samo svetsku istoriju filma i fotografije (tj. prvo prikazivanje „Sinema Limijer“ u Zemunu) već i u širem kontekstu u kom se čitalac susreće sa proznim piscima. Ovde je Agata Kristi u vozu Orijent Ekspresa, koji se zaglavio u snegu na zemunskoj železnici, dobila ideju da napiše svoj roman „Ubistvo u Orijent Ekspresu“; pisac Miloš Crnjanski, u političkom egzilu u Londonu, opisuje Zemun u svom romanu „Seobe“. Mnogi drugi umetnici pomenuti u ovom romanu dali su svoj doprinos multikulturalnosti ovog grada...

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. APRIL

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: CIKLUS KOMEDIJE – FILM „POSLEDNJI SPRAT, LEVO PA LEVO“
U okviru FRANCUSKOG FILMSKOG KARAVANA pod nazivom CIKLUS KOMEDIJE u sredu, 17. i četvrtak, 18. aprila emitovaće se film POSLEDNJI SPRAT, LEVO PA LEVO (2010, 85 minuta) Režija: Anđelo Ćanki. Kao i svakog jutra, Fransoa Ečeverija, sudski izvršitelj, trebalo je da izvrši svoju dužnost u prigradskom naselju, da bi se potom vratio u svoj topli dom. Međutim, sudbina je htela drugačije. Fransoa je kidnapovan od strane oca i sina koje je trebao da izbaci iz njihovog stana. Tri čoveka, zatočena na sedmom spratu solitera, opkoljeni od strane specijalnih jedinica policije koji misle da su u pitanju teroristi, moraće da nađu zajednički jezik kako bi se izvukli iz veoma neprijatne situacije. Igraju: Ipolit Žirado, Feleg, Ejmen Sajdi. Projekcije filma su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan. Pokrovitelj Francuskog filmskog karavana je AD IMLEK.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB