spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 14. DO 24. MAJA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 860
Veb veze: 28
Posetioci: 7911116
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 14. DO 24. MAJA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 15. MAJ

# OPERSKO VEČE
U sredu 15. maja u Baroknoj sali Skupštine grada sa početkom u 20 časova održaće se OPERSKO VEČE. Delove iz operskih arija, solo pesama i opereta izvešće Sanja Kličković - sopran uz klavirsku pratnju Miljane Ivanković. Ulaz je besplatan.
 
Image

SREDA, 15. MAJ – NEDELJA, 19. MAJ

# FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“
Ovogodišnja turneja FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA  obuhvatiće 35 gradova Srbije. Posetioci projekcija, u Kulturnom centru Zrenjaninu u terminu od 20 časova, imaće priliku da vide na osnovu izbora publike 5 najboljih filmova sa poslednjeg izdanja Festivala održanog u Beogradu u novembu 2012. godine  koji je posetilo više od 15000 gledalaca. Filmski festival SLOBODNA ZONA održan je po osmi put i na njemu su predstavljeni filmovi o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Prvi u nizu prikazanih filmova biće dokumentarac oskarovca Kevina Mekdonalda MARLI (SAD, Velika Britanija – 2012, 144 min) koji će gledaoce oduševiti novim prikazom neobičnog i tajanstvenog života muzičkog velikana Bob Marlija (projekcija – sreda, 15. maj - mala sala KCZR – 20 h); u četvrtak, 16.maja – emitovaće se film nemačke rediteljke Margaret fon Trota HANA ARENT (Nemačka, 2012, 113 min) koji će gledaoce upoznati sa odlučujućim razdobljem u životu žene koja se smatra jednom od najznačajnijih i najoriginalnijih političkih mislilaca XX veka. U petak, 17. maja emitovaće se film PONOVO ZAJEDNO (10 GODINA NAKON RATA) Juna Haukelanda (Norveška, 2011, 75 min) koji prikazuje susrete albanskih i srpskih studenata koji su se desili u dva maha i to jedan neposredno posle bombardovanja 1999. i drugi, deset godina nakon toga. Film preispituje mogućnost dijaloga između mladih ljudi čiju su prošlost odredili ratni sukobi na Kosovu. U selekciji najboljih filmova našao se i dokumentarac hrvatske rediteljke Dane Budisavljević NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA (Hrvatska, 2011, 94 min) u kome se kroz rituale porodičnih ručkova na duhovit i diskretan način govori o potrebi za razumevanjem i prihvatanjem od strane najbližih. Film će se emitovati u subotu, 18. maja u terminu od 20 časova. U nedelju, 19. maja biće prikazan film GOSPODIN LAZAR (Kanada, 2011, 94 min) urađen u režiji Filipa Falardoa koji će gledaoce oduševiti svojom nežnom pričom o imigrantu iz Alžira koji učenicima jedne osnovne škole u Kanadi pomaže da prihvate smrt omiljene nastavnice istovremeno učeći da prihvataju i sopstvenu bolnu prošlost. Projekcija filma je u terminu od 20 časova. Ulaz na sve projekcije FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA je besplatan.
 
Image

PETAK, 17. MAJ

# ZAVRŠNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA HPTŠ „UROŠ PREDIĆ“ I ZRENJANINSKE GIMNAZIJE
ZAVRŠNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA HPTŠ „UROŠ PREDIĆ“ I ZRENJANINSKE GIMNAZIJE biće održana u petak, 17. maja u Kulturnom centru Zrenjanina u 19 časova. Radovi su nastali na zajedničkoj likovnoj sekciji obe škole u prostoru kabineta za crtanje i slikanje HPTŠ „Uroš Predić“, odabrani na redovnim časovima ili kroz samostalne aktivnosti učenika van škole. U potpunosti su podržani materijalom za rad od strane škola. U radu sekcije učestvuju svi učenici koji se prijave, a kvalitet njihovog rada zadovoljava uobičajene standarde koji su do sada utvrđeni. Teme i tehnike su raznovrsne i slobodne.

# POLUFINALE I FINALE DEČJEG KVIZA „SUPERSU“
U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 17. maja biće održano polufinale i finale KVIZA „SUPERSU“ sa početkom u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra. Kviz je osmišljen kao takmičenje iz opšte kulture i obrazovanja namenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola Grada Zrenjanina i naseljenih mesta. U kvizu su se takmičile 23 ekipe.Tročlanio žiri čine: Rako Tomović, profesor istorije – predsednik žirija, Vesna Odadžić, profesorka biologije i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra. Kviz je otvoren za javnost. Prva nagrada je letovanje za članove pobedničke ekipe i mentora, druga nagrada je poseta Akvaparku u Jagodini i treća nagrada je jednodnevna eskurzija u Akvapark Petrolend. Svi takmičari (učesnici kviza) biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora. Sponzori kviza su: BB TRADE PERSU, BEOHEMIJA INHEM, AGROŽIV, DIJAMANT, KRUNA VODA, MODERNA, OMEGA PROFEKS.
 
Image

SUBOTA, 18. MAJ

# NOĆ MUZEJA
U okviru manifestacije NOĆ MUZEJA u Kulturnom centru Zrenjanina od 18 do 02h posetioci mogu pogledati IZLOŽBU LIKOVNIH RADOVA UČENIKA HPTŠ „UROŠ PREDIĆ“ I ZRENJANINSKE GIMNAZIJE.

NEDELJA, 19.MAJ

# PROMOCIJA KOMPILACIJE „ZAJEDNIČKA BORBA“
Zrenjaninska promocija internet stranice i kompilacije „Zajednička borba“ biće održana u nedelju, 19. maja u dvorištu Kulturnog centra Zrenjanina. „Zajednička borba“ je neuobičajena muzička kompilacija koja u formi CD-a sadrži 23 muzičke numere bendova i izvođača sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Na promociji nastupaju: BARNAJS PROPAGANDA (Skoplje), DŽIPSKI MAFIJA (Zrenjanin), VELIKI PRASAK (Beograd), DI DŽEJ OKICA (Beograd). Promocija počinje u 20 časova. Cena ulaznice: 161.00 dinar. Prvih 70 kupaca ulaznice na poklon će dobiti CD izdanje „Zajednička borba“.
 
Image

UTORAK, 21. MAJ

# TRIBINA „PRAVILNA ISHRANA ILI DIJETA?“
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 21. maja biće održana tribina pod nazivom PRAVILNA ISHRANA ILI DIJETA? Uvodničar/predavač je dr Budimka Novaković, dijetolog – prof. Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.  Ishrana je uslov zdravlja ali i rizik za nastajanje bolesti. Pravilna ishrana je važna od začeća i tokom celog života.Da li informacije o ishrani koje nam pružaju  Internet, razne društvene mreže,  i štampa  treba prihvatiti kao sigurne ili tražiti savet do profesionalca u oblasti ishrane? Ko je profesionalac u oblasti ishrane? Moderator tribine je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.

UTORAK, 21. MAJ – ČETVRTAK, 23. MAJ

# FILM „FALSIFIKATOR“
U utorak, 21, sredu 22. i četvrtak 23. maja u terminu od 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održane projekcije domaćeg igranog filma FALSIFIKATOR (2013). Režija: Goran Marković. Scenario: Goran Marković i Tihomir Stanić. Radnja ove komedije/drame odvija se krajem šezdesetih godina 20. veka. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu ogromnu manu - falsifikuje školske diplome bez ikakve nadoknade. Posle spektakularnog hapšenja završava u ozloglašenom zeničkom zatvoru. Društvo su mu ubice, okoreli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši – čitava galerija živopisnih likova...Igraju: Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Dragan Petrović, Goran Navojec, Bogdan Diklić i drugi. Cena ulaznice je 250,00 dinara.
 
Image

PETAK, 24. MAJ

# PREDAVANJE
U petak, 24. maja u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održano predavanje na temu KAKO IZBEĆI MORGELONIJEVU BOLEST. Koordinator predavanja je Prim. dr Boro M. Vujasin.

# PROMOCIJA KNJIGE
Promocija knjige Miloša Piperskog „BRCI U FRCI“ objavljene u okviru izdavačke produkcije Art Projekt iz Zrenjanina, biće održana u petak, 24. maja u 19 časova u Kulturnom centru. Na promociji će pored autora govoriti i Ivan Danikov, izdavač.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB