spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 21. DO 31. MAJA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076616
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – OD 21. DO 31. MAJA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

UTORAK, 21. MAJ – ČETVRTAK, 23. MAJ

# FILM „FALSIFIKATOR“
U utorak, 21, sredu 22. i četvrtak 23. maja u terminu od 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održane projekcije domaćeg igranog filma FALSIFIKATOR (2013). Režija: Goran Marković. Scenario: Goran Marković i Tihomir Stanić. Radnja ove komedije/drame odvija se krajem šezdesetih godina 20. veka. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu ogromnu manu - falsifikuje školske diplome bez ikakve nadoknade. Posle spektakularnog hapšenja završava u ozloglašenom zeničkom zatvoru. Društvo su mu ubice, okoreli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši – čitava galerija živopisnih likova...Igraju: Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Dragan Petrović, Goran Navojec, Bogdan Diklić i drugi. Cena ulaznice je 250,00 dinara.
 
Image

PETAK, 24. MAJ

# PREDAVANJE
U petak, 24. maja u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održano predavanje na temu KAKO IZBEĆI MORGELONIJEVU BOLEST. Koordinator predavanja je Prim. dr Boro M. Vujasin.

# PROMOCIJA KNJIGE
Promocija knjige Miloša Piperskog „BRCI U FRCI“ objavljene u okviru izdavačke produkcije Art Projekta iz Zrenjanina, biće održana u petak, 24. maja u 19 časova u Kafe Galeriji Kulturnog centra. Na promociji će pored autora govoriti i Ivan Danikov, izdavač.

PONEDELJAK, 27. MAJ

# BUDIMO HORTIKULTURNI PEJSAŽISTI
U ponedeljak, 27. maja sa početkom u 10 časova na Platou Kulturnog centra (u slučaju kiše – hol) biće održan program pod nazivom BUDIMO HORTIKULTURNI PEJSAŽISTI. Radionice na otvorenom držaće profesori Srednje poljoprivredne škole: Ljiljana Bačvanski, Aleksandra Rodić i Rade Bačvanski sa učenicima odseka – pejsažne arhitekture, hortikulture i sa učenicima osnovne škole „Sonja Marinković“, kao i sa posetiocima koji žele da nauče nešto novo i ulepšaju svoj prostorni ambijent. Pored radionice, Plato Kulturnog centra ukrasiće i već tradicionalna izložba cveća.

UTORAK, 28. MAJ

# TRIBINA „STANJE LJUDSKIH PRAVA U ZRENJANINU“
U utorak, 28. maja biće održana tribina na temu STANJE LJUDSKIH PRAVA U ZRENJANINU. Govore: Dragana Grozdanov Radlovački – gradska ombudsmanka, Irena Tapavički – zamenica za rodnu ravnopravnost, Slavica Mihaljica – zamenica za dečja prava i Trajan Pankarićan – zamenik za prava nacionalnih manjina. Moderator tribine je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.

SREDA, 29 I ČETVRTAK, 30. MAJ

# CIKLUS KINESKOG FILMA:  FILM „KUĆA LETEĆIH BODEŽA“
U okviru CIKLUSA KINESKOG FILMA u sredu, 29 i četvrtak, 30. maja emitovaće se film KUĆA LETEĆIH BODEŽA. Režija: Zhang Yimou (2004, 119 min). Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 31. MAJ – UTORAK, 4. JUN

# VIVISECTFEST – FESTIVAL O LJUDSKIM PRAVIMA
Festival o ljudskim pravima – VIVISECTfest u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina organizuje program koji će trajati od 31. maja do 4. juna 2013. godine  pod nazivom U POTRAZI ZA DEMOKRATIJOM. Na festivalu će se prikazati filmovi autora koji ukazuju na izazove pred kojima se nalaze ne samo društva u tranziciji već i društva sa demokratskom tradicijom.
 
Image
 
SATNICA FESTIVALA
-    PETAK, 31. 05. 2013.
-    19h – Otvaranje izložbe fotografija Jaroslava Papa „Decembarska revolucija u Rumuniji 1989“;
-    19.30h – Projekcija filma „Nema ćutanja“ (Švedska 2011, 57 min). Režija: Javeria Rizvi Kabani, Jonny von Wallstrom, Aleksandra Sandels.
-    SUBOTA, 01. 06. 2013.
-    20h – Projekcija filma „Beloruski san“ (Rusija, 2011, 55 min). Režija: Ekatarina Kibalcic.
-    NEDELJA, 02. 06. 2013.
-    20h - Projekcija filma „Pravda za Sergeja“ (Holandija, 2011, 62 min). Režija: Hans Herman, Martin Mat.
-    PONEDELJAK, 03. 06. 2013.
-    Projekcija filma „Naše novine“ (Holandija, 2011, 58 min). Režija: Eline Filips.
-    UTORAK, 04. 06. 2013.
-    20h - Projekcija filma „Pismo Ani“ (Švajcarska, 2008, 83 min). Režija: Eric Bergkraut.
Izložba je dragoceni dokument ne samo za noviju istoriju rumunskog naroda, nego i hronika kraha komunizma u Evropi...Izložba fotografija iz 1989. I dokumentarni filmovi koji se bave problemima u Belorusiji, Rusiji, revolucijama na Srednjem Istoku, pružaju uvid u to kako je nekada izgledala borba za demokratiju, a kako izgleda danas. Realizaciju putujućeg festivala omogućio je NED – Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB