spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 27. SEPTEMBRA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8056174
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 27. SEPTEMBRA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 18. SEPTEMBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u maloj sali Kulturnog centra u sredu, 18. septembra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 10 do 12h a druge grupe od 14 do 16h. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da crtaju koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš) da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne.* Kontakt telefoni: 566-712; 064/8116487; 063/8974724.

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. SEPTEMBAR

# FESTIVAL „BELDOCS 2013“: FILM „MAŠINA PRED KOJOM SVE NESTAJE“
U okviru RETROSPEKTIVE FILMSKOG FESTIVALA „BELDOCS 2013“ u sredu, 18. i četvrtak, 19. septembra emitovaće se dokumentarni film „MAŠINA PRED KOJOM SVE NESTAJE“. Režija: Tinatin Gurchiani. Produkcija: Gruzija/Nemačka (2012, 97 min). U filmu su dati portreti Gruzina, crtice Gruzije, stare škole etnografije i nova škola dokumentaristike.* Reditelj objavljuje kasting za mlade između 15 i 23 godine. Potraga ga odvodi na različite lokacije, odaziv je ogroman. Neki žele da postanu deo filma, drugi su spremni da podele svoje sentimentalne priče...oni koji su dovoljno zanimljivi za režisera postavljeni su u različite dramske situacije. Film je o tome kako život može da bude lep, ali i kako može da bude težak, kada maštate o tome kako je to biti heroj. Neki su stari, neki su mladi ali svi su stalno ujedinjeni poetikom potrage.* Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

OD 19. (ČETVRTAK) DO 21. (SUBOTA) SEPTEMBRA

# FESTIVAL STRIPA
Četvrti festival stripa „Stripolis“ biće održan od 19. do 21. septembra 2013. godine u Zrenjaninu. Jedinstveni programi održavaće se u Kulturnom centru Zrenjanina, Izložbenom salonu Istorijskog arhiva i Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“. Ceremonija svečanog otvaranja i predstavljanje trodnevnog festivala programa kao i otvaranje izložbe stripa Munjos i Sampanjo „Bar kod Džoa“ uz video prezentaciju i okrugli sto posvećen argentinskom stripu biće održano u četvrtak, 19. IX u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. U nastavku programa od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra biće održana promocija četvrtog broja časopisa „Stripolis“. Prateći deo programa prve festivalske večeri je promocija izdavačkih kuća koje se u okviru svoje produkcije bave objavljivanjem stripova i izložiće svoje publikacije u holu Kulturnog centra. Od 21h u Velikoj sali emitovaće se najbolji animirani filmovi sa festivala „Balkanima“. Drugog dana festivala od 10 časova u Velikoj sali Kulturnog centra biće održan „Stripolis-kids“ - matine filmska projekcija za decu, radionice sa decom sa posebnim potrebama - škola „9. maj“ i radionice crtanog filma. Od 17 časova biće održano predavanje Zorana Đukanovića na temu „Gotski western-Džonatan Kartland“ uključivanjem putem Skype veze. U 18.00h u maloj sali Kulturnog centra, Bojan M. Đukić će održati prezentaciju na temu „Kreativni proces rada na stripu“. U 19 časova u Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“ biće održan razgovor sa Teodorom Ajdukom a za 20 časova je zakazano otvaranje izložbe Mladena Anđelkovića.. U subotu, 21. septembra u 19 časova u Izložbenom salonu Istorisjkog arhiva je otvaranje izložbe Branislava Kerca koja će se sastojati od crteža stripova i ilustracija od početka crtačke karijere do danas. Nakon otvaranja izložbe u 20 časova u Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“ biće organizovan razgovor sa Branislavom Kercem. Gosti festivala: Branislav Bane Kerac, Teodor Ajduk, Miodrag Mikica Ivanović, Vladimir Vesović, Bojan M. Đukić i Mladen Anđelković.

UTORAK, 24. SEPTEMBAR

# U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 24. septembra biće održana tribina pod nazivom SIVA EKONOMIJA DUGA – ekonomski i socijalni aspekti duga u kapitalizmu i otpori dužništvu. Uvodničar je Aleksandar Matković, profesor filozofije. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Organizuje je Kulturni centar u saradnji sa teorijskom grupom „Gerusija“.


SREDA, 25. SEPTEMBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u maloj sali Kulturnog centra u sredu, 25. septembra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 10 do 12h a druge grupe od 14 do 16h. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da crtaju koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš) da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne.* Kontakt telefoni: 566-712; 064/8116487; 063/8974724.
 
Image

SREDA, 25 I ČETVRTAK, 26. SEPTEMBAR

# RETROSPEKTIVA FILMOVA FESTIVALA „BELDOCS 2013“: FILM „ALBERTOV PUT“ I „ANPLAG“
U okviru RETROSPEKTIVE FILMSKOG FESTIVALA „BELDOCS 2013“ u sredu, 25. i četvrtak, 26. septembra emitovaće se dokumentarni film „ALBERTOV PUT“ i „ANPLAG“. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan. *Film „Albertov put“ urađen je u režiji Predraga Bambića (Srbija/2013, 56 min) koji nam donosi životnu priču Alberta Mayera legendarnog konstruktora filmskih kamera koji živi u Los Anđelosu u Kaliforniji gde radi kao konstruktor filmskih kamera a za svoj rad je dobio niz najvećih nagrada u poslu prouzvodnje živih slika među kojima su 4 Oskara i Emmy nagrada. Albert Mayer rođen je i odrastao u Perlezu u Banatu. *Film „Anplag“ u režiji Mladena Kovačevića. Koprodukcija: Srbija/Finksa (2012, 51 min). Film je egzistencijalna alegorija o poslednjim sviračima u list i o jeseni naših života. Između najprimitivnijih instrumenata i najuniverzalnijeg eskepizma kroz muziku upoznajete Josipa, amatera pronalazača koji se namerio da dešifruje veštinu sviranja na lišću, Veru, privatnu detektivku u penziji i Peru, seljaka sveznalicu – oboje u jeseni svojih života uvek u potrazi za svežim zelenim listovima.
 
Image

PETAK, 27. I SUBOTA, 28. SEPTEMBAR

# III MULTIDISCIPLINARNI KONGRES „ISHRANA BUDUĆNOSTI“
Međunarodni (dvodnevni) kongres posvećen zdravoj ishrani biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina, multidisciplinarnog je karaktera a na njemu će se obrađivati sve praktične i teoretske informacije od sveopšteg interesa za zdravlje i srećniji život.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB