spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 3. OKTOBRA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8085733
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 3. OKTOBRA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 25. SEPTEMBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u maloj sali Kulturnog centra u sredu, 25. septembra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 10 do 12h a druge grupe od 14 do 16h. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da crtaju koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš) da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajner Biljana Bulajić. *Radionice su besplatne.* Kontakt telefoni: 566-712; 064/8116487; 063/8974724.
 
Image

SREDA, 25 I ČETVRTAK, 26. SEPTEMBAR

# RETROSPEKTIVA FILMOVA FESTIVALA „BELDOCS 2013: FILM „ALBERTOV PUT“ I „ANPLAG“
U okviru RETROSPEKTIVE FILMSKOG FESTIVALA „BELDOCS 2013“ u sredu, 25. i četvrtak, 26. septembra emitovaće se dokumentarni film „ALBERTOV PUT“ i „ANPLAG“. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan. *Film „Albertov put“ urađen je u režiji Predraga Bambića (Srbija/2013, 56 min) koji nam donosi životnu priču Alberta Mayera legendarnog konstruktora filmskih kamera koji živi u Los Anđelosu u Kaliforniji gde radi kao konstruktor filmskih kamera a za svoj rad je dobio niz najvećih nagrada u poslu prouzvodnje živih slika među kojima su 4 Oskara i Emmy nagrada. Albert Mayer rođen je i odrastao u Perlezu u Banatu. *Film „Anplag“ u režiji Mladena Kovačevića. Koprodukcija: Srbija/Finksa (2012, 51 min). Film je egzistencijalna alegorija o poslednjim sviračima u list i o jeseni naših života. Između najprimitivnijih instrumenata i najuniverzalnijeg eskepizma kroz muziku upoznajete Josipa, amatera pronalazača koji se namerio da dešifruje veštinu sviranja na lišću, Veru, privatnu detektivku u penziji i Peru, seljaka sveznalicu – oboje u jeseni svojih života uvek u potrazi za svežim zelenim listovima.
 
Image

PETAK, 27. I SUBOTA, 28. SEPTEMBAR

# III MULTIDISCIPLINARNI KONGRES „ISHRANA BUDUĆNOSTI“
Međunarodni kongres posvećen zdravoj ishrani biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina  27. i 28. septembra. Kongres je multidisciplinarnog karaktera a na njemu će se obrađivati sve praktične i teoretske informacije od sveopšteg interesa za zdravlje i srećniji život. Svečano otvaranje Kongresa zakazano je za petak, 27. septembar sa početkom u 11.55h. Program Kongresa možete pogledati na web adresi: www.ishrana-buducnosti.com.
 
Image

UTORAK, 01. OKTOBAR

# TRIBINA
U okviru tribinskog programa Kulturnog centra u utorak, 1, oktobra biće održana tribina pod nazivom „NOVINE U KRIVIČNOM POSTUPKU“. Uvodničar je Branislav Tatić, diplomirani pravnik. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.
 
Image

SREDA, 02. I ČETVRTAK, 03. OKTOBAR

# CIKLUS FILMOVA „DANI (Z)ANIMACIJE“
Treće izdanje mini festivala francuske animacije počeće u sredu, 2. oktobra emitovanjem filma „Priče u noći“. Francuske animirane filmove odlikuje humanizam, liričnost, jednostavnost u pristupu i maštovit i originalan pristup. Ovoga puta domaća publika će imati priliku da vidi najnovije filmove iz ove produkcije. Filmovi se preporučuju za decu stariju od 9 godina, ali su itekako zanimljivi i odraslima. Film „PRIČE IZ NOĆI“ (Režija: Mišel Oslo, 2011, 84 min) biće emitovan u sredu, 2 i četvrtak, 3. oktobra u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz na projekcije je besplatan. *Film je maštovita i poetična priča u kojoj dečak, devojčica i kinooperater svake večeri se nalaze u jednom malom napuštenom bioskopu, prepunom čudesa. Troje prijatelja maštaju, crtaju, igraju se svih mogućih igara do jedne čarobne noći kada je sve postalo moguće.
 
Image

SREDA, 2. OKTOBAR

# IZLOŽBA „KINA NEKAD I SAD“ I PREDAVANJE „MODERNA KINA I NJENA TRADICIJA”
U sredu, 2. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina u 18 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Kina nekad i sad: gradovi, mesta, ljudi“. Nakon izložbe u 19 časova biće održano predavanje prof. dr Radosava Pušića „Moderna Kina i njena tradicija“. Izložba fotografija zamišljena je kao „govor slika“ o promenama u Kini u poslednjih sto godina i to od kineske revolucije Sinhai (1911) koju je predvodio Sun Jatsen do danas (2013), ulazak u svet modernosti uobličen u značajnim događajima na istorijskoj pozornici Kine. Putem predavanja pratiće se ulazak u kinesku modernost i brojne promene u kulturi, filozofiji, svakodnevnom životu, koje su bitno izmenile lice Kine... Program je realizovan u saradnji sa Institutom Konfučije u Beogradu.
 
Image

ČETVRTAK, 03. SEPTEMBAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA „DIVAN DAN“
Pozorišna predstava „DIVAN DAN“, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Slavenka Saletovića biće izvedena u četvrtak, 3. oktobra u velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova. “Divan dan“ je komedija koju svrstavamo u podžanr „slike iz života“. Niz naizgled opštih mesta iz porodične svakodnevice. Samo, taj život i ta svakodnevica su do te mere iščašena da postaje predmet komedije. U našoj svakodnevici su škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koje se dele na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga, narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji, apsurdni pokušaji postadolescenata da nešto učine i promene. „Divan dan“ je porodična komedija, album smeha i nostalgije, slika iz života u kojima će se prepoznati svaki gledalac. Predstava srećnog završetka jer glavni akteri, bez obzira na sve probleme uspevaju da ih prevaziđu, dožive katarzu i vrate se na „narmalan“ kurs života i ljudskosti.* Uloge tumače: Milorad Mandić Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bulajić i Jelisaveta Orašanin. Producent predstave je Milutin Bata Karadžić. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte: 500,00 dinara.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB