spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 10. OKTOBRA 2013. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8088508
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 10. OKTOBRA 2013. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 2. I ČETVRTAK, 3. OKTOBAR

# CIKLUS FILMOVA „DANI (Z)ANIMACIJE“
Treće izdanje mini festivala francuske animacije počeće u sredu, 2. oktobra emitovanjem filma „Priče u noći“. Francuske animirane filmove odlikuje humanizam, liričnost, jednostavnost u pristupu i maštovit i originalan pristup. Ovoga puta domaća publika će imati priliku da vidi najnovije filmove iz ove produkcije. Filmovi se preporučuju za decu stariju od 9 godina, ali su itekako zanimljivi i odraslima. Film „PRIČE IZ NOĆI“ (Režija: Mišel Oslo, 2011, 84 min) biće emitovan u sredu, 2 i četvrtak, 3. oktobra u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz na projekcije je besplatan. *Film je maštovita i poetična priča u kojoj dečak, devojčica i kinooperater svake večeri se nalaze u jednom malom napuštenom bioskopu, prepunom čudesa. Troje prijatelja maštaju, crtaju, igraju se svih mogućih igara do jedne čarobne noći kada je sve postalo moguće.*
 
Image

SREDA, 2. OKTOBAR

# IZLOŽBA „KINA NEKAD I SAD“ I PREDAVANJE „MODERNA KINA I NJENA TRADICIJA“
U sredu, 2. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina u 18 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Kina nekad i sad: gradovi, mesta, ljudi“. Nakon izložbe u 19 časova biće održano predavanje prof. dr Radosava Pušića „Moderna Kina i njena tradicija“. Izložba fotografija zamišljena je kao „govor slika“ o promenama u Kini u poslednjih sto godina i to od kineske revolucije Sinhai (1911) koju je predvodio Sun Jatsen do danas (2013), ulazak u svet modernosti uobličen u značajnim događajima na istorijskoj pozornici Kine. Putem predavanja pratiće se ulazak u kinesku modernost i brojne promene u kulturi, filozofiji, svakodnevnom životu, koje su bitno izmenile lice Kine... Program je realizovan u saradnji sa Institutom Konfučije u Beogradu.
 
Image

SREDA, 2. OKTOBAR

# CVETNI BAZAR
U sredu, 2. oktobra od 10 časova na platou Kulturnog centra biće održan TRADICIONALNI JESENJI CVETNI BAZAR na kojem će učestvovati proizvođači cveća, sobnog cveća, ukrasnog šiblja, cvetnih dekoracija i kolekcionari retkih biljnih vrsta.
 
Image

ČETVRTAK, 3. OKTOBAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA „DIVAN DAN“
Pozorišna predstava „DIVAN DAN“, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Slavenka Saletovića biće izvedena u četvrtak, 3. oktobra u velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova. “Divan dan“ je komedija koju svrstavamo u podžanr „slike iz života“. Niz naizgled opštih mesta iz porodične svakodnevice. Samo, taj život i ta svakodnevica su do te mere iščašena da postaje predmet komedije. U našoj svakodnevici su škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koje se dele na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga, narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji, apsurdni pokušaji postadolescenata da nešto učine i promene. „Divan dan“ je porodična komedija, album smeha i nostalgije, slika iz života u kojima će se prepoznati svaki gledalac. Predstava srećnog završetka jer glavni akteri, bez obzira na sve probleme uspevaju da ih prevaziđu, dožive katarzu i vrate se na „narmalan“ kurs života i ljudskosti.* Uloge tumače: Milorad Mandić Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bulajić i Jelisaveta Orašanin. Producent predstave je Milutin Bata Karadžić. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte: 500,00 dinara.

PETAK, 4. OKTOBAR

# PROMOCIJA KNJIGE
Promocija knjige dr Ljubomira Maširevića pod nazivom „DRUŠTVENA STUDIJA AMERIČKOG GANGSTERSKOG FILMA“ (Izdavač: Kulturni centar Zrenjanina) biće održana u petak, 4. oktobra u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. U okviru promocije biće emitovan i film „Talas kriminala“ (Režija: Andre De Toth, 1954). *Knjiga je društvena studija žanra, što sugeriše da je pogled na gangsterski žanr dat iz sociološke perspektive. Pažnja je posvećena društvenom definisanju žanra, njegovoj recepciji, ideološkom uticaju, cenzuri i oslikavanju društvenog stanja i promena koje već jedan vek reprezentuje.
 
Image

SUBOTA, 5. OKTOBAR

# RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u Kulturnom centru u subotu, 5. oktobra. Radionica prve grupe održaće se u terminu od 14 do 16 a druge grupe od 16 do 18 časova. Svi zainteresovani polaznici radionice mogu da nauče da „crtaju“ koncem, da ukrase odeću modernim vezom, da naprave aplikaciju (broš), da izrađuju modne crteže i da svoju kreaciju predstave na modnoj reviji. Radionicu vodi dipl. dizajnerka Biljana Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni: 566–712, 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

SUBOTA, 5. OKTOBAR

# DEČJI FILM „KRUDS“
U subotu, 5. oktobra u velikoj sali Kulturnog centra biće emitovan DEČJI FILM „KRUDS“. Projekcija počinje u 10 časova. Cena karte: 200,00 dinara. *Filmska priča je smeštena u fiktivnu praistorijsku eru i prati dešavanja u neobičnoj porodici koja živi u pećini. Njihov život je spokojan do trenutka kada kontinenti počnu da se pomeraju a njihov dosadašnji svet počinje da se menja. Zbog toga porodica Kruds kreće na uzbudljivo epsko putovanje prepuno iznenađenja. Film je u 3D tehnologiji i sinhronizovan je na srpski jezik. Neustrašivoj tinejdžerki Ip, koja želi da se otisne dalje od granica poznatog sveta glas je pozajmila Ivana Popović. Njenog oca, tvrdoglavog Graga koji misli da sve što je nepoznato treba izbegavati, igra Dragan Vujić. Baba Greni sa neobičnim smislom za humor i još neobičnijim sposobnostima za preživljavanje glas daje Đurđija Cvijetić a majku i mlađeg brata u ovoj neobičnoj porodici igraju Vesna Paštrović i Stevan Pijale.
 
Image

SREDA, 9. I ČETVRTAK, 10. OKTOBAR

# CIKLUS FILMOVA „DANI (Z)ANIMACIJE“- FILM „DAN VRANA“
U okviru III izdanja FESTIVALA FRANCUSKE ANIMACIJE pod nazivom „DANI (Z)ANIMACIJE“ u sredu, 5. i u četvrtak, 6. oktobra sa početkom u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra biće emitovan film „DAN VRANA“ (2012. 96 min). Režija: Žan -Kristofer Desen. *Čaroban film koji u sebi meša humor i epsku fantastiku, podjednako zavodljiv kako za decu tako i za odrasle. Dečak živi u srcu šume. Odgaja ga otac, turanski kolos koji mu brani da ode iz šume. Izolovan od ljudi, dečak odrasta u divljini, okružen duhovima iz šume sve do dana kada biva primoran da ode do najbližeg sela gde sreće Manon...Ulaz na projekcije je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.


 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB