spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 17. APRILA 2014.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8056269
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 17. APRILA 2014. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 9. I ČETVRTAK, 10. APRIL

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „HORIZONTI“: FILM „AMERIKANO“
U okviru Francuskog filmskog karavana u sredu, 9. i četvrtak, 10. aprila sa početkom u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra biće emitovan film: „Amerikano“ (Francuska, 2011, 105 min). Režija: Matje Demi.* Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus „Horizonti“ realizovan je u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Pokrovitelj filmskog karavana je AD „Imlek“.
 
Image

ČETVRTAK, 10. APRIL

# POZORIŠNA PREDSTAVA: „HIPERTENZIJA“
Pozorišna predstava „Hipertenzija“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u četvrtak, 10. aprila. Scenario i režija: Svetislav Basara. Igraju: Predrag Ejdus i Branislav Trifunović. *Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih srpskih književnika, u svom režiserskom prvencu na autentičan, duhovit i ironičan način bez banalne društveno-političke aktualizacije, donosi tragikomičnu duo dramu na tragu „Balkanskog špijuna“ i „Profesionalca“. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice: 500,00 dinara. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

PETAK, 11. APRIL

# „IZLOŽBA CVEĆA“
U petak, 11. aprila na Platou ispred Kulturnog centra biće organizovana „Izložba cveća“ u okviru koje će učenici i profesori Srednje poljoprivredne škole iz Zrenjanina – odsek hortukulture i pejzažne arhitekture upriličiti radionicu izrade cvetnih aranžmana a proizvođači cveća, ljubitelji i kolekcionari kaktusa i retkih vrsta izložiti svoje primerke. Izložba počinje u 9 časova.
 
Image

# VELIKI DEČJI KVIZ
U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 11. aprila sa početkom u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra zakazan je nastavak takmičenja i javnog snimanja drugog serijala velikog dečjeg kviza „SuperSu“ - takmičenja iz opšte kulture i obrazovanja namenjeno učenicima viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola i škola iz naseljenih mesta. U kvizu će se takmičiti 20 ekipa. Tročlani žiri radiće u sledećem sastavu: Rako Tomović, profesor istorije – predsednik žirija; Vesna Odadžić, profesorka biologije i Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra. Pokrovitelji kviza su: Kompanija BB Trade AD, Dijamant AD, Agroživ AD, Kruna Voda, Birooprema Zrenjanin, Restoran „Stara Zanatlija“ i dečja igraonica „Moj mali svet“.
 
Image

# IZLOŽBA KREATIVNE RADIONICE „MALI MODNI DIZAJNER“
Izložba kreativne radionice „Mali modni dizajner“ biće otvorena u petak, 11. aprila u Holu Kulturnog centra u 19 časova. U susret proleću i kao rezultat kontinuiranog, edukativnog i kreativnog rada sa decom, dipl. dizajnerka Biljana Bulajić predstaviće aktivnosti radionice.

OD PETKA, 11 DO UTORKA,15. APRILA

FILM „ATOMSKI ZDESNA“
Novi film Srđana Dragojevića „Atomski zdesna“ (2014, 97') biće emitovan od 11 do 15. aprila u velikoj sali Kulturnog centra. Film prikazuje pokušaj glavnih likova da prodaju apartmane u „timeshering“ varijanti. Film je sniman na crnogorskom primorju a u glavnim ulogama se pojavljuju Mima Karadžić, Srđan Todorović, Tanja Ribić, Goran Nojevac i mnogi drugi. Režija i scenario: Srđan Dragojević. Film će se emitovati u petak, 11. aprila u terminu od 20h a ostalim danima u dva termina od 18 i od 20h. Cena ulaznice: 250,00 dinara.
 
Image

SUBOTA, 12. APRIL

# KREATIVNA RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“ biće održana u subotu, 12. aprila od 14 do 16 (prva grupa) i od 16 do 18 časova (druga grupa polaznika). „Crtanje“ koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljana Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije: 566-712; 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

# POSETA SNP: FESTIVAL IGRE
U subotu, 12. aprila Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu SNP u Novom Sadu na Festival igre, u okviru kojeg će Veliki kanadski balet iz Montreala odigrati predstavu „Minus jedan“. Polazak je u 17h ispred Kulturnog centra. Cena: 1.200,00 dinara.

UTORAK, 15. APRIL

# TRIBINA
Tribina pod nazivom“Istorija banatskih Srba do 1918. godine“ biće održana u utorak, 15. aprila  u maloj sali Kultrunog centra. Uvodničar je: dr Milan Micić, istoričar. Moderator programa je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 16. APRIL

# IZLOŽBA
Izložba radova i dodela nagrada sa Prvog likovnog konkursa, u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, na temu: „Da imam super moć“ na kom su učestvovale deca iz predškolskih ustanova sa teritorije Vojvodine biće otvorena u sredu, 16. aprila u 11 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

# KONCERT „FRAJLE“
Koncert ženskog akustičnog sastava „Frajle“ biće održan u sredu, 16. aprila na velikoj sceni Kulturnog centra. Novosadski četvoročlani bend koji čine Marija, Nataša, Nevena i Jelena od 2009. godine oduševljava publiku svojim muzičkim numerama i specifičnim muzičko-scenskim nastupima izvodeći pop, rok, soul i R&B muziku. Objavljivanjem svog muzičkog prvenca, u toku leta 2012. godine, ulaze u grupu najprodavanijih albuma/bendova u zemlji i dalje sa svojim specifičnim muzičkim stilom plene publiku koja se svaki put iznova obraduje nečemu što liči na „vojvođanski tango“ i/ili „ženski bećarac“. Koncert počinje u 20 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600,00 dinara.

SREDA, 16 – UTORAK, 22. APRIL

# FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“
Od 16. do 22. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan Filmski festival „Slobodna zona“. Prikazivanjem dokumentarnih i igranih filmova iz najnovije svetske produkcije koji pokreću publiku na promišljanja mnogih aktuelnih društvenih tema, u što većem broju gradova širom Srbije, podržava se veoma značajan koncept decentralizacije kulture. Takođe, ovim filmovima i eventualnim pratećim diskusijama otvara se dragoceni prostor za razmenu iskustava između kulturnih radnika i institucija, filmskih autora, srednjoškolaca, studenata i profesionalaca, kao i susret lokalne publike sa temama na koje je posebno potrebno osvrnuti se u određenim društvenim kontekstima i kulturnim sredinama u Srbiji. Ovogodišnji izbor filmova u okviru filmske turneje „Slobodne zone“ obuhvata ubedljivog pobednika beogradskog festivala po glasovima publike. Ostvarenje „The Lunchbox“ /igrani film - Indija, Francuska, Nemačka, SAD – 2013, 104'/ indijskog reditelja Ritera Batre u kome mala zabuna izaziva veliko čudo koje dovodi do iznenadnog prijateljstva i ljubavi između dvoje potpunih stranaca /sreda, 16.04/. Film „Perverznjakov vodič kroz ideologiju“ /dokumentarni film – Velika Britanija, Irska 2012, 136'/ rediteljke Sofi Fajns, za glavnog junaka i naratora ima najpopularnijeg i najkontraverznijeg filozofa današnjice Slavoja Žižeka /četvrtak, 17. 04./. Na filmskom programu ove godine će se naći i najnoviji film čuvenog britanskog reditelja Kena Louča „Duh 45-te“ koje u ovim kriznim vremenima, predstavlja važan podstrek na veliki i važan san o boljem i pravednijem društvu u Velikoj Britaniji posle II svetskog rata /Velika Britanija, 2013, 94'//petak, 18. 04./. Kandidat za Oskara u kategoriji za najbolji strani igrani film „Prekinuti krug“ Feliksa Van Groningena /Belgija, 2013, 111'/ nam donosi uzbudljivu ljubavnu priču uz muzičku pratnju fantastične blu gras muzike /subota, 19.04/. Festivalski hit, dokumentarni film „Gangster te voli“ Nebojše Sljepčevića /Nemačka, Hrvatska, Rumunija – 2013, 75'/ koji trenutno puni bioskope širom Hrvatske /nedelja, 20. 04./. Igrani film izuzetne vizuelne lepote koja je u kontrastu sa temom koju nam prikazuje „Časovi harmonije“ /Kazahstan, Francuska, Nemačka 2013, 120'/ kazahstanskog reditelja Emila Biagazima prikazuje temu koja je veoma važna i za nas u Srbiji, a to je nasilje u srednjim školama /ponedeljak, 21.04./. Bivši reprezentativac u umetničkom klizanju Andrej Grijacev osvojio je publiku širom planete svojim rediteljskim umećem u dokumentarnom filmu „Sutra“ /Rusija, 2012, 90'/, gde prati jedan od najprovokativnijih umetničko-aktivističkih parova na svetu „Vojna“ /“Rat“/ i njihove radikalne akcije i performanse koji su čestvo na samoj granici između umetnosti i kriminala /utorak, 22.04/. Filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.
 
Image

ČETVRTAK, 17. APRIL

# BEOGRADSKA FILHARMONIJA: KONCERT „ČETIRI GODIŠNJA DOBA“
U koncertnoj sezoni 2013/2014 orkestar Beogradske filharmonije posebnu pažnju posvećuje najmlađoj publici. Posle velikog uspeha, kada je Filharmonija priredila 14 uzastopnih koncerata za beogradske vrtiće prošle jeseni, kao i uspešnih koncerata posvećenih deci školskog uzrasta - Filharmonija će u nastavku aktivnosti održati koncert izvodeći jedno od najpopularnijih dela u klasičnoj muzičkoj literaturu „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija. Zrenjaninski koncert zakazan je za četvrtak, 17. april u velikoj sali Kulturnog centra. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz na koncert je besplatan.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa. 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB