spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 5. JUNA 2014.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8084681
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 5. JUNA 2014. PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 28. MAJ

# TRIBINA: ŽIVOT I DELO MIHAJLA PUPINA
U organizaciji Društva inženjera Zrenjanina u sredu, 28. maja u Studiju Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana tribina pod nazivom: „Život i delo Mihajla Pupina“. Uvodničar je: dr Svetislav Krstić.
 
Image

SREDA, 28 I ČETVRTAK, 29, MAJ

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „KLASICI“: FILM: „HIROŠIMO LJUBAVI MOJA“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus „Klasici“ u sredu, 28. i četvrtak, 29. maja u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 21h biće emitovan film: „Hirošimo ljubavi moja“ /Francuska, Japan/ (1959, 92'). Režija: Alen Rene. *Prvi dugometražni film Alene Renea sa Trifooovim „Četiristo udaraca“ i godarovim „Do poslednjeg daha“ čini kultnu trilogiju francuskog Novog talasa. Reč je o drami koja opisuje ljubav između francuskinje koja snima film o Hirošimi i japanskom arhitekti. Oni će imati dva dana za ljubav, tokom kojih se ne zna da li će se ona nakon toga vratiti u Pariz na snimanje novog filma i vratiti se svom mužu i deci ili će ostati u Japanu sa svojom novom ljubavi.* Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus „Klasici“ realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Pokrovitelj filmskog karavana je AD „Imlek“.
 
Image

PETAK, 30. MAJ

# PROGRAM ZA DECU
Kulturni centar Zrenjanina u petak, 30. maja sa početkom u 18 časova u prostoru Gradske bašte organizuje dečji kolažni program namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta. U okviru programa nastupaju učenici OŠ „Jovan Cvijić“ - program je pripremila profesorka muzike Dragica Golušin.
 
Image

# IZLOŽBA: „VODA U SRCU NAUKE“
Izložba pod nazivom „Voda u srcu nauke“ biće otvorena u petak, 30. maja u 19 časova u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba  će biti organizovana u saradnji sa OŠ „Jovan Cvijić“ i Francuskim institutim – za kulturu – u Srbiji.

# HUMANITARNI KONCERT
U organizaciji UG „Godina Pupina“, Kulturnog centra i uz tehničku podršku „Top-Tona“ iz Zrenjanina, u petak, 30. maja na velikoj sceni Kulturnog centra sa početkom u 21h biće održan humanitarni koncert u okviru kojeg će nastupiti: Bend Muzičke škole „Josif Marinković“, Abba Real Tribute i Boris Petrović. Cena ulaznice je 200,00 dinara. Sav prihod namenjen je za pomoć ugroženima od poplava.
 
Image

SUBOTA, 31. MAJ

# KREATIVNA RADIONICA: „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „Mali modni dizajner“, biće održana u subotu, 31. maja u terminima od 14 do 16 (prva grupa) i od 16 do 18 časova (druga grupa polaznika). Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije: 566-712; 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

SUBOTA, 31. MAJ – NEDELJA, 1. JUN

# FESTIIVAL HOROVA
U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina i Kultur Kicka od 31. maja do 1. juna 2014. biće održan Prvi memorijalni horski festival „Slobodan Bursać“. Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova ljubitelji horske muzike mogu da čuju deo repertoara zrenjaninskih horova. Trenutno u gradu aktivno radi 13 amaterskih horova i pevačkih društava sa preko 350 pevača. To je podatak koji pokazuje da je trenutno u Srbiji, a i regionu, Zrenjanin grad sa najviše horova. Pored utoga,  Zrenjanin je grad  horske tradicije iz koje je stvoren veliki broj vrhunskih pevača - trenutno profesionalno angažovanih  na muzičkim scenama u zemlji i inostranstvu. Ovim festivalom se ponova osnažuje sećanje na poznatog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća koji je svojim entuzijazmom i dirigentskom harizmom stvorio generacije pevača.
 
Image

PONEDELJAK, 2. JUN

# UDRUŽENJE UČITELJA - RAZMENA ISKUSTVA
Susret Udruženja zrenjaninskih učitelja - pod nazivom: „Razmena iskustva i prakse“ biće održan u ponedeljak, 2. juna u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra.

PONEDELJAK, 2. I UTORAK, 3. JUN

# STERIJINO POZORJE - POZORIŠNE PREDSTAVE: „KOŠTANA” I „ZLOČIN I KAZNA”
Kulturni centar Zrenjanina organizuje odlazak na Sterijino pozorje u Novi Sad u ponedeljak, 2. juna na pozorišnu predstavu „Koštana“ Narodnog pozorišta Subotica - /Režija: Andraš Urban/ - polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra - cena: 1.200,00 dinara i u utorak, 3. juna na pozorišnu predstavu „Zločin i kazna“ - zagrebačkog pozorišta „Galela“ -/Režija: Zlatko Sviben/ - polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1.400,00 dinara.

UTORAK, 3. JUN

# TRIBINA: SRBIJA U PRVOM SVETSKOM RATU

U utorak, 3. juna u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina „Srbija u Prvom svetskom ratu“. Uvodničar je dr Danilo Šarenac, istoričar. Moderator tribine je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 20 časova u maloj sali.

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. JUN

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „KLASICI“: FILM: „ŽIL I DŽIM“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus „Klasici“ u sredu, 4. i četvrtak, 5. maja u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 21h biće emitovan film: „Žil i Džim“ /Francuska/ (1962, 105'). Režija: Fransoa Trifo. *Glavni junaci Žil i Džim prema mnogima najboljeg Trifoovog filma, Nemac Žil i francuz Džil zaljubljuju se u Ketrin i trojac postaje nerazdvojno društvo odlučno u nameri da živi život punim plućima uprkos svetskom ratu koji besni oko njih. Kada Žil izjavi svoju ljubav prema Ketrin, Džim odluči da se povuče uprkos vlastitim osećanjima. Žil i Ketrin se venčavaju i dobijaju ćerku, međutim Ketrin je i dalje zaljubljena u Džima.*  Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus „Klasici“ realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Pokrovitelj filmskog karavana je AD „Imlek“.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa. 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB