spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 8. AVGUSTA 2014. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076679
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 8. AVGUSTA 2014. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 30. I ČETVRTAK, 31. JUL

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS „IZ ŽENSKOG UGLA“: FILM „SASTANAK U KIRUNI“
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus filmova „Iz ženskog ugla“ u sredu, 30. i četvrtak, 31. jula biće emitovan film: „Sastanak u Kiruni“ /Francuska – Švedska, 2013, 97'/. Režija: Ana novion * Renomirani arhitekta Ernest živi za svoj posao. Jednog dana, dobija poziv od švedske policije nakon kojeg odlučuje da ode na dugo putovanje do Kirune u Laponiji. Tamo treba da potvrdi identitet leša osobe koju nikada nije upoznao, svog sina. Njegov put ukrstiće se sa Magnusovim – osećajnim i izgubljenim mladićem koji je potpuno suprotan njemu samom, autoritarnom i podozrivom. U toku putovanja sa Magnusom, Ernest će upoznati deo sebe za koji nije znao...*Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz je besplatan. Ciklus „Iz ženskog ugla“ realizovan je u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji.  Pokrovitelj filmskog programa je AD „Imlek“.
 
Image

DO 7. AVGUSTA

# IZLOŽBA PORTRETA HORVAT BORISA
U Kulturnom centru otvorena je izložba portreta Horvat Borisa pod nazivom: „Buđenje“. Boris Horvat je treća godina na Akademiji umetnosti u Novom  Sadu – studira Grafiku. Ima 21 godinu a ovo mu je treće javno, samostalno izlaganje. Prvi put izlaže slike. Portreti su rađeni u tehnici akrilnih boja. Boris navodi da se bavi isključivo portretom i da je portret njegov način izražavanja. Presuditi sebi i u neku ruku osuditi karakter koji istražujete na istinu je težak i nedvosmislen posao. Ja sam pronašao način da se povežem sa ljudima slikanjem, onako kako to nisam uspeo u realnom životu. Koliko sam upoznao sebe i druge, to ćete zaključiti, jer svaka slika započinje a i završava se traženjem. Izložba se može pogledati do 7. avgusta u holu Kulturnog centra Zrenjanina.
 
Image

UTORAK, 5. AVGUST

# KREATIVNA RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“
Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“, biće održana u utorak, 5. avgusta u maloj sali Kulturnog centra u terminu od 15  do 18 časova. „Crtanje“ koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljana Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije: 566-712; 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. AVGUST

# CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“: FILM: „HAMLET“
U okviru Ciklusa „Šekspir na filmu“ u sredu, 6. i četvrtak, 7. avgusta biće emitovan film „Hamlet“ (1948, 105'). Režija: Lorens Olivije. „Hamlet“ je britanska adaptacija istoimene tragedije Vilijama Šekspira. Radi se o prvom britanskom filmu koji je osvojio Oskara za najbolji film. Lorens Olivije je dobio  Oskar za najboljeg glavnog glimca. Film je osvojio Oskara u još dve kategorije, a bio nominovan još za tri. Igraju: Lorens Olivije, Bazel Sidni, Ajlin Herli, Norman Vuland, Džin Simons i dr. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 8. AVGUST

# IZLOŽBA SLIKA UGLJEŠE DEVIĆA
U petak, 8. avgusta u holu Kulturnog centra biće otvorena izložba slika Uglješe Devića. *Uglješa Dević je student II godine Akademije klasičnog slikarstva u Sremskoj Kamenici  na kojoj upoznaje profesora Mileta Kulačića te je poznanstvo sa njim obogatilo Devićev dalji rad. Od ranog detinjstva pohađa školu crtanja i član je likovne sekcije čuvenog zrenjaninskog slikara Viorela Flore. Rođen je 1987. u Zrenjaninu. Izložba crteža i pastela prikazuje portrete. Priče starih iz davnina pomešane sa trenutkom kada je umetnik bio zadivljen i impresioniran prizorom, sačinjavaju poseban sklop impresionizma i realizma. Uglješa Dević gaji klasično štafelajno slikarstvo naklonjeno realizmu. Svečano otvaranje izložbene postavke zakazano je za 19 časova.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB